Įkraunama...
Įkraunama...

Tunisas (I dalis)

Ačiū už informaciją 4u.gif
Tiesa, dar toks klausimėlis, kaip ten tuose papludymiuose- neužmėtys ten akmenimis blush2.gif , jei būsiu su atskiru maudymosi kostiumėliu? Ar geriau kokį uždarą įsigyti? g.gif
saulės akinius tai būtinai įsigysiu, nes ir čia jau negaliu normaliai žiūrėti, kai saulė šviečia - kažkaip akina tongue.gif
Atsakyti
neužmėtys, ramiai, Tunisas gyvena iš turizmo, taigi visokių ten pas juos atvažiuoja... smile.gif prie viešbučio baseino mačiau moteras, kurios deginosi ir be liemenėlės mirksiukas.gif
tiesa aš turėjau vienadienes linzes, tai nieko baisaus, jei būčiau ir sugadinus tas linzes
Atsakyti
QUOTE(Eglė M. @ 2005 05 20, 08:36)
važiuojam į Yasmine Hamametą, su Guliverio kelionėm  smile.gif

Skrendat į Yasmine Hamamet su Novaturu, Oasis Travel arba dar kita firma. Šios firmos produktą įsigijote aukščiau minėtoje kompanijoje.

Aš atsiprašau, tačiau žmonės! Kada išmoksite skaityti sutartis? Vat po to ir kyla visokių nesamonių, kai pradeda pasakoti: skridau su Guliverio kelionem (ar kokia kita Šaraž - montaž - kontora), o mane pasitiko Novaturo (ar kito operatoriaus) atstovas.
Atsakyti
QUOTE(matroskinas @ 2005 05 15, 22:13)
Tunise dirbanti gidė Eglė Lekaitė (atrodo, nesuklydau rašydamas jos pavardę) siūlo dar pažiūrėti transvestitų šou (sakė, labai aukšto lygio renginys ir reginys), nuvažiuoti į Dugą, kuri verta ilgo kelio, o taip pat yra dar viena ekskursija, kurios metu aplankomos trys kažkokios vietovės. Tipo arabų Rumšiškės. Nepamenu tik pavadinimų. Eglė Tunise gyvena ir dirba jau penktus metus. Ji taip sakė ne turistams - kažkada turėjau progos ir garbės su ja pačia tiesiogiai pabendrauti wink.gif

mes turėjom garbės su ja keliauti į Sacharą prieš 4 metus. Tikrai nuostabi gidė.
Dar ji mus palydėjo iki to transvestitų šou. pirkom bilietus per ją, turbūt permokėjom - nes tai skaitėsi kaip ekskursija, o šiaip tai galėjom ir patys susigaudyti kad galima su taxi nuvažiuot iki tų Kazino rūmų, kur vyksta transvestitų šou ir savarankiškai ten nueiti. Na, bet tai nebuvo labai brangu. Pats šou man napaliko didelio įspūdžio. Nėra aukšto lygio. Jei antrą kartą nuvykčiau į Tunisą - į jį nebeičiau mirksiukas.gif

QUOTE(korrne @ 2005 05 17, 23:00)
Sveikutės 4u.gif
Tinka tapkės, ar reikia užsisegamos avalynės?  Gal teko kam toj ekskursijoj su linzėm keliaut? Man tai labai aktualu, ar pusto labai tą smėlį? Ar verta dėtis vakarui megztinį ar kokį švarkelį keliaujant Tunisan tokiu metų laiku?
Kokie tunisietiški patiekalai patiko, kokius verta išbandyti (aštriai nemėgstu)? Na lyg ir viskas blush2.gif

Kol važiavom iki dykumos, tiko ir šliurės vasarinės įsispiriamos, bet kai jau laipiojom kalnais (ten labai smagi ekskursijos vieta, kai duoda laiko valandžiukę palaipioti kanjone) tai ten patogiausia su kedais karstytis visur. O po dykumą irgi patogiau su kedukais.

Dėl linzių: pati eglė (gidė) negali dėl to po dykumą kartu su turistais ant kupranugarių joti. Sakė kad jai būna uždegimas po to nuo smėliuko. Todėl ji vietoje to ėjo į kabaką su mano vyru, kuris nenorėjo jodinėt po dykumą, gerti kavos. Gal kieno jautresnės akys tam nelabai gerai ten su linzėm. Smėlį pusto, po to girgžda tarp dantų, nors ir buvau skara užsidengus didžiąją laiko dalį.
Švarkelio prisireikdavo vakare. Bet mes buvom spalio mėn. pabaigoj.

Maisto išmėginkit įvairaus - viskas įdomu, viskas nauja ir netikėta. Skaniausia man buvo kad mėsa visada šviežia ir labai kūda ir prie jos kuskuso su padažu įvairiausiu būdavo.

QUOTE(korrne @ 2005 05 18, 19:04)
Ačiū už informaciją 4u.gif
Tiesa, dar toks klausimėlis, kaip ten tuose papludymiuose- neužmėtys ten akmenimis blush2.gif , jei būsiu su atskiru maudymosi kostiumėliu?

ne, tikrai drąsiai gali atskirą imti tongue.gif o aš buvau radus tokią nuošalią vietą ant uolų, kur nebuvo nė vieno žmogelio aplinkui, tai ir visai be viršaus deginausi.
Atsakyti
O su kuo geriau vykti: su Oasis travel ar Novaturu? g.gif
Planuojam apsistoti Suso mieste, nes norėtumem but įvykių sukuryje blush2.gif ir nereiktų daug važinėt taksais ir pan. Gal kas buvo Suse apsistojęs? Kokiam viešbutyje? Ar patiko? Planuojam 3 ar 4*pasirinkt. Norėjom iš anksto kelionę užsakyti, bet firmos darbuotojas paprotino palaukt kol prasidės paskutinės minutės pasiūlymai ir pigiau nusipirkt blush2.gif dėl viešbučio, tai ten planuojam tik permiegot, bet kad būtų tvarkingas, maistas neblogas ir netoli vandens... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2005 05 05, 17:11)
Aistux, o kokiame viešbutyje jūs buvote? Ir kokį maitinimo tipą buvote užsisakę? Ar buvai Turkijoje? Jei taip, tai palygink kainas, kur pigiau?

Mes buvome apsitoje 4**** viesbutyje.kuris vadinosi - Skanes Beach Hotel - viesbutis reklamuotas kaip ideali vieta vienisiams arba isimylejeliems... Buvo super ... pvz - nuvaziavau i Sousse - tai dziaugiausi,kad ne ten nevaziavau...
Skanes yra tarp Sousse ir Monasyriaus

Klausei apie Turkija - tai ten nesu buvusi... Esu buvusi Kipre - bet ne turku dalyje... Kainas su ta salime sulyginus.. smile.gif)))) Tai tunise juokas tik ima... Ne taip kaip Kipre - pvz uz snikeri moki 80p kuris lygus = apie 4-5lt smile.gif))))))))))) Nes kipro£ ausktesnis nei britu£

I turkija mastau vykt rudeni...
Labai pigu i sia sali vaziuot is LT - ziaurei pigu ... tikrai naudokites ta privilegija.. ( na kaip ir tunisas )....
Pvz kalbejau su drauge,kuri vaziavo pries 2-3 metus i Tunisa ( is uk ) ir mokejo uz dvi savaites - zmogui po 900£ + visos kitos islaidos - ir cia half bordas...
kai grizau pati is tuniso ir pamaciau kiek kainuoja vaziuot i ta sali is lietuvos - suoratau ,kad padariau klaida - pigiau butu buve vaziuot i lt - susitikt draugus ir paskui traukt i sia nuostabia sali smile.gif

Geru jums atostogu mamytes !!! smile.gif
Atsakyti
Aš taip pat skaičiau apie tas nuolaidas, tik kelionę dar reikia užsisakyt prieš 2 mėnesius lygtai... ax.gif Mes tai gal paskutinės minutės palauksim. O prieš kiek laiko ta paskutinė minutė paprastai prasideda? blush2.gif
Dar norėjau paklaust, kiek ten maždaug daugiau gali kainuoti kambarys su langais į jūros pusę(planuojam 3*viešbutuke El Hana Beach apsistot)? g.gif Tiesa, dar toks kvailas klausimėlis, aš kaip niekad tokion kelionėn nevykusi, net neįsivaizduoju, kaip ten su lygintuvu reikaliukai? Ar ten yra galimybė jį gaut ar ten savo reikia turėt? Ir kaip ten su rozetėm: normalios ar reikia kokį perjungėją įsigyti ir ar jų yra kur pirkt? g.gif
Atsakyti
Man taip pat atrodo, kad gali taip nutikt, šiek tiek rizika su tais viešbučiais. blink.gif Dar nežinau... ax.gif O ten liepą labai daug vyksta poilsiautojų? blush2.gif
Atsakyti
buvau balandy ElHanoj ,tai nei lygintuvo ,nei feno nebuvo net pas ka paprasyt -recepcijoj niekas nieko nezino.o rozetes numeryje buvo dvieju rusiu.O uz vajzdeli i jura Novaturas prase +70lt
Atsakyti
QUOTE(korrne @ 2005 05 20, 19:17)
Gal kas buvo Suse apsistojęs? Kokiam viešbutyje? Ar patiko? Planuojam 3 ar 4*pasirinkt.

paskaityk šią temą nuo pat pradžių - ten tikrai labai plačiai buvo aprašę dalyvės, gyvenę Suse, savo kelionę.

O šį šeštadienį skaičiau "Lietuvos ryto" priede "Gyvenimo būdas" psl. 10 apie Tunisą. Paskaičius sužinojau, kad neaplankiau dar keleto vietų ten - Kartagenos - Antonijaus termos, antikinių pirčių ir Romos laikų bazilikos liekanos. Ir dar buvo paminėta Bardo muziejus (neįkainojamos senosios mozaikos) - bet abiejų šių vietų neaplankėm dėl to, kad jos arčiau Tuniso sostinės. O mes važinėjom aplinkui Susą maždaug, bet irgi buvo ką apžiūrėti. O kitam kartui žinosim, kad reik patraukti toliau link sostinės.

--------------------------------------
naujas konkursas keliauninkams skaityk čia
Atsakyti
O man vat labai įdomu, ar užtektų 7 dienų Tunise? Kažkaip pagalvojau, jei važiuot į Sacharos dykumą, tai ten 2-3 dienas prabūsim, o jei dar kur važiuot, tai laisvų dienelių vos kelios belieka. Vyras tai išvis į jokias ekskursija eit nenori, visas dienas nori pragulėti pliaže, o aš dar niekur užsieny nebuvus, tai man labai įdomu viską apžiūrėt ir kuo daugiau visko pamatyt
Atsakyti
QUOTE(Danni @ 2005 06 03, 08:49)
O man vat labai įdomu, ar užtektų 7 dienų Tunise? Kažkaip pagalvojau, jei važiuot į Sacharos dykumą, tai ten 2-3 dienas prabūsim, o jei dar kur važiuot, tai laisvų dienelių vos kelios belieka. Vyras tai išvis į jokias ekskursija eit nenori, visas dienas nori pragulėti pliaže, o aš dar niekur užsieny nebuvus, tai man labai įdomu viską apžiūrėt ir kuo daugiau visko pamatyt

mes buvom 7 d., labai patiko, bet jau paskutinę dieną sakėm - buvo labai faina, bet sočiai, norisi namo, kaip gerai kad neėmėm 14 d. O viena šeima su kuria susipažinom Sacharoj, sakė, kad jie jau antrą savaitę ten ilsisi ir jiems atsibodo, gailėjosi kam ėmė dvi savaites. ta šalis labai egzotiška, labai įdomi, bet šiek tiek vargina.
Atsakyti