Įkraunama...
Įkraunama...

Tunisas (I dalis)

QUOTE(Smurka @ 2005 05 10, 13:57)
Tu čia nieko nepasakei. linksma ir gera būna kelionėse beveik visada. o tu klok vvisą info apie kainas, valiutas, ekskursijas, vietos gyventojus ir panašiai

Kiap naujokei, manau atleist, kad tokia nedrąsi... Taigis, pabandysiu trumpai papasakot:
kelionę organizavo www.oasistours.lt, turėjom labai smagią vadovę, kuri su mumis pasidalino savo gyvenimo džiaugsmais Tunise, įsivaizduojat su mumis net buvo nuėjusi apsipirkti į mediną (taip vadinamą senamiesty esantį turgų), patikrino mūsų perkamus kaljanus wink.gif
važiavom į 2 dienų kelionę į Sacharą, į sostinę Tunisą....
Valiuta-vežėmes eurus, keitėm viešbučio keitykloj, 1EUR-1,5dinaro.. Gyvenom viešbuty "Saadia".
gal kils kokių klausimų..?
Atsakyti
galiu pridurti, kad kartų keliavo ir 2,5metų panelytė, kuri palyginti neblogai iškentė net ir ilgą kelionę, kai važiavom į sacharą, aišku, pasistengėm sočiai primaitinti, tai išsiblogavo, ir toliau išdykavo.. smile.gif
Atsakyti
o ten atsiskaitoma tik dinarais ar ir eurus bei dolcius priima? Lyg ir klausiau kažkada, bet nebepamenu atsakymo. Kokios ten apskritai kainos? Ar viešbutį su viskas įskaičiuota ėmėt? Kiek šiaip kokiam kaboke pakramsnojimai kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2005 05 10, 14:55)
o ten atsiskaitoma tik dinarais ar ir eurus bei dolcius priima? Lyg ir klausiau kažkada, bet nebepamenu atsakymo. Kokios ten apskritai kainos? Ar viešbutį su viskas įskaičiuota ėmėt? Kiek šiaip kokiam kaboke pakramsnojimai kainuoja?

tiek dolerius, tiek eurus galima išsikeisti. geriausia už viską mokėt jų valiuta, nereikia sukti galvos, ar apmaus, kaip paskaičiuos, kokiu kursu. valstybinėse parduotuvėse galima atsiskaityti kortele, kas man visai patinka. Gyvenom viešbuty, kur buvo "viskas įskaičiuota", tai nelabai po kabokus ir vaikščiojom, o ir kabokai kažkaip nelabai ten atrodo, vyrų galybės, alkoholio nėra (jis pardavinėjamas tik valstybinėse parduotuvėse)..
Atsakyti
keliones užsakinėjom nuvažiavę ten, bet per agentūrą, per kurią važiavom, nes ten pasitiko mus agentūros atstovė. Kainas visoms kelionėms Tunise nustato turizmo departamentas, taigis nėra labai didelių kainų skirtumų, kaip Turkijoj (ten nebuvau, žinau iš pasakojimų). smile.gif
kainos: 2 dienų kelionė į sacharą kainavo 170 dinarų (374Lt), važiavom ten su autobusu, aplankėm amfiteatrą, aplankėm berberus (gyventojai, kurie gyvena olose), gavom pietus, apie valandą važinėjom su kupriais po sacharą, vakarienė ir nakvynė gan smagiame viešbutyje, kitą dieną anksti kelėmes, pusryčiavom ir skubėjom pasitikti saulę prie druskos ežero, įspūdingas vaizdelis smile.gif vėliau su bričkom važiavom į oazę pasižiūrėti augančių bananų, granatų ir pan. Vėliau su apie 3 val. džipais keliavom į Atlaso kalnus, pietūs ir namolio, pakeliui aplankėm Kairuane esančią didžiulę mečetę. Kelionės metu maitinimas buvo įskaičiuotas į kelionės kainą, gėrimus teko pirktis patiems...
1 dienos kelionė į Tuniso sostinę Tunisą kainavo 60 dinarų (132Lt), į tą kainą įėjo mozaikų muziejaus aplankymas, pietūs, seanmiesčio lankymas, Kartagina, Sidi Baid saidas.. mūsų kelionės trukmė buvo 11 dienų, 2 dienos kaip ir atsimeta, nes atvykom į pavakarę, o išvykom iš tenai labai anksti ryte, 2 dienos sacharoj, 1 diena sostinėj, liko 6 dienos-tinginiavimui, apsipirkimui, savarankiškam susipažinimui su tenykščiais.. Savarankiškai blūdinom po Monastyrių ir Susą, kadangi tiek į vieną miestelį, tiek į kitą važiuoja autobusai, traukinukas ir kelionę gan nebrangi 530-600 milimų (1,2-1,3Lt), Vakarais viešbuty vyko vakarėliai...
Gal tiek trumpai.. nelabai moku uždegančiai papasakoti.. smile.gif
Atsakyti
O kelionių į Sacharą ir Tunisą kainas nurodei dviem ar vienam asmeniui. nes jei vienam, tai sakyčiau, kainelė kosminė
Atsakyti

Sveikos, man Tunise labai nepatiko, viskas lyg ir OK, egzotika, auksinė gamta, bet tas bardakas, smarvė ir aplamai musulmoniška kultūra man ne prie širdies, antrą kartą ten tikrai nagrįžčiau schmoll.gif Bet čia tik mano nuomonė. Pikti tie arabai...o tas jų lindimas į akis...gali išvaryti iš proto.
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2005 05 11, 09:20)
O kelionių į Sacharą ir Tunisą kainas nurodei dviem ar vienam asmeniui. nes jei vienam, tai sakyčiau, kainelė kosminė

kaina 1 asmeniui... bet įspūdžiai, asmeniškai man, tai kompensavo... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2005 05 11, 09:54)
Na, aš būčiau linkusi tokius pat įspūdžius nusipirkti dvigubai pigiau tongue.gif Gaila, kad nepasidomėjai, kiek tos pačios kelionės vietinėse agentūrose kainavo

kaina normali, nes kelionė labai ilga (tikrai daug km nuvažiuoji), nakvynė kitame viešbutyje ir maitinimas, pamatai be galo daug ir informacijos suteikiama labai daug. Tad tikrai gerai, kad gali pastoviai visą tą info girdėti lietuvių kalba, arba jei važiuoji klartu su latviais, kaip buvo mums, info buvo pateikiama rusų kalba sutikus visam autobusui. O jei reiktų taip 2-3 dienas keliaut su vietine agentūra ir klausyt visą info kokia tai mažiau suprantama užsienio kalba, nežinau... unsure.gif

Be to, tą kainą sumoki ir vsio, kai jau grįžti po Sacharos, nebelabai yra kur ten paišlaidauti stipriai. Tiesiog aplankai aplinkinius miestelius popigiai traukinuku pvz. ir vsio. Iš anksto paplanuoji didžiausias išlaidas kelionei sacharon. O jei vyksti į Tunisą 7 dienoms iš kurių keletą važinėsi po tokias ilgas ekskursijas, galima sutaupyt pasiėmus pigesnį viešbutį, nes jame ne tiek jau daug tebūsi.
Atsakyti
Tunise dirbanti gidė Eglė Lekaitė (atrodo, nesuklydau rašydamas jos pavardę) siūlo dar pažiūrėti transvestitų šou (sakė, labai aukšto lygio renginys ir reginys), nuvažiuoti į Dugą, kuri verta ilgo kelio, o taip pat yra dar viena ekskursija, kurios metu aplankomos trys kažkokios vietovės. Tipo arabų Rumšiškės. Nepamenu tik pavadinimų.

Eglė Tunise gyvena ir dirba jau penktus metus. Ji taip sakė ne turistams - kažkada turėjau progos ir garbės su ja pačia tiesiogiai pabendrauti wink.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Aš tai pat su vyreliu planuoju liepos pradžioj aplankyt Tunisą, jei planai nepasikeis, ir norėčiau paklaust apie kelionę į Saharą. Daug informacijos perskaičiau, bet norėčiau paklaust keletą neesminių klausimėlių. Kokią avalynę ekskursijoj į Saharą dėvėjot? Tinka tapkės, ar reikia užsisegamos avalynės? Gal teko kam toj ekskursijoj su linzėm keliaut? Man tai labai aktualu, ar pusto labai tą smėlį? Ar verta dėtis vakarui megztinį ar kokį švarkelį keliaujant Tunisan tokiu metų laiku?
Kokie tunisietiški patiekalai patiko, kokius verta išbandyti (aštriai nemėgstu)? Na lyg ir viskas blush2.gif
Atsakyti
jei tai bus tokia kelionė į sacharą, į kurią aš važiavau, t.y. 2 dienų (berods yra ir 3 dienų) ir autobusu važiuosit (galima dar keliauti džipais), kurią siūlė mums agentūra, tai avalynė pirmai dienai tinka lengva, nes išlipi iš autobuso, pasižiūri, ir vėl atgal. Antrai dienai reikėtų jau apsiauti sportinio tipo avlayne, nes teks patiems palaipioti truputi po kalnus, paeiti pasižiūrėti...
keliavau su kontaktiniais lęšiais. ir nieko, viskas gerai, nepribarstė smėlio į akis, bet buvau su akinukais nuo saulės, taigis apsauga buvo smile.gif
dėl šiltesniu drabužių nežinau, nes keliavau balandžio mėnesį... iš gėrimų verta paragauti thibarino, toks likeris, savotiško skonio, 38laipsnių.
Atsakyti