Dazniau rankas reikia plauti, vaisius plauti, higienos laikytis, ir viduriavimu tikimybe, manau, sumazeja sun girl, o kodel tu planuoji veztis i Tunisa maisto? Kam ta desra?
Tikrai pritariu Ir is bado nenumirsit be lietuviskos desros ar lasiniu, ir rankas plaukit O del viesbucio... taigi vaziuojat savaitei ar dviem, nusiraminkit... ir dazniausiai nebuna taip baisu,kaip atrodo sedint namie
del tu viduriavimu ir vemimu-nieko panasaus nebuvo (nors mano skrandis gana jautrus) Na bet pas mus buvo pusryciai ir vakariene viesbuty (maistas nuostabus).Siaip apskritai nieko baisaus as ju tam maiste neizvelgiau - buvom ir vietinej kavinej . Cia gal zmogeliai nuvaziave ju vandens is ciaupo prisigeria??tada galimas dalykas,nes reikia pirkti parduotuvese vandeni geriama.Nera tas vanduo is ciaupo nuodingas ar pan,tiesiog gausiai mineralizuotas,o lietuviu skrandukai prie tokio neprate...
Pas mus dar buvo tarakonu Sousse rodos 3 zvaigzduciu viesbutuke, rodos Kaizer vadinasi, vaziavo 18-a zmoniu, ir pas visus gyveno sie gyviai. Tokie pat kaip Lietuviski, tik gal biski labiau nusipeneja O Douze pasiemem 5-zv, tai kolegos savo kambariuke rado skuzdziu...
Labai reikia info,kokios banko kortelės Tunise "vaikšto",buvau banke,rodžiau visas savo korteles,sakė,kad Tunisui nei viena netinka,su grynais keliaut nenorėčiau,bet ,įtariu,teks..ką daryt?
Labai reikia info,kokios banko kortelės Tunise "vaikšto",buvau banke,rodžiau visas savo korteles,sakė,kad Tunisui nei viena netinka,su grynais keliaut nenorėčiau,bet ,įtariu,teks..ką daryt?
Vietinę valiutą dinarus išsivežti yra draudžiama, todėl tik oro uoste esančiose specialiose keityklose pagal pateiktus valiutos keitimo kvitus galėsite likusius dinarus atsikeisti į JAV dolerius ar eurus.
Muitinės taisyklės į Tunisą leidžia įvežti 400 cigarečių vienetų, 1 l stipriųjų alkoholinių gėrimų, 2 l vyno, 0,25 l kvepalų asmeniniam vartojimui. Jei išvykdami planuojate, kad liks daugiau kaip 650 JAV dolerių grynųjų pinigų, tai reikia deklaruoti įvažiuojant į šalį.
Tuniso virtuvė Gatvėse ir paplūdimiuose daug mažų greitojo maisto užkandinių: tunisietiški sumuštiniai su tunu, kiaušiniais, paprika, pomidorais, svogūnais, šiek tiek alyvų aliejaus ir aštriu padažu harisa. Brikai - ploni aliejuje kepti lietiniai su špinatų ar bulvių ir kiaušinių, tuno ir kt. įdaru. Tunise populiarios sriubos. Lablabi - vištienos sriuba, halim - makaronų sriuba, šviežių daržovių sriuba. Labai skanūs žuvies patiekalai. Dažniausiai žuvis kepama ant grotelių, laistant citrinų sultimis ir alyvų aliejumi. Kuskusas - tradicinis patiekalas iš stambių kvietinių kruopų, valgomas visomis progomis. Jis gali būti ruošiamas su aviena ar vištiena, žuvimi, dešrelėmis, daržovėmis (morkos, kopūstai, bulvės priklausomai nuo sezono). Mesfouf - kvietinės kruopos su džiovintomis razinomis ir datulėmis - tai desertas, patiekiamas su stikline šalto pieno. Siūlome paragauti koucha bil aalouch - avienos kepsnio su bulvėmis. Aštrių patiekalų mėgėjams patinka kaftagi - maltiniai su pomidorais ir kepta paprika, kartais patiekiami su mėtomis. Rytietiški saldumynai - riešutai, medus, chalva. Be galo daug desertų - nuo medaus pyragėlių, įdarytų datulėmis (Kairuano delikatesas), iki šviežių figų, brikų, sluoksniuotų su medumi ir migdolais.
Perspėjimas Tunise griežtai draudžiama fotografuoti valstybines įstaigas (prie pastatų iškelta valstybinė vėliava), policininkus, kareivius.