Įkraunama...
Įkraunama...

Tunisas (I dalis)

laba, galiu pasidalinti "svieziais" ispudziais is tuniso nes grizau vos pries kelias dienas t.y. buvom 2007 04 06 - 2007 04 14 cool.gif

oras buvo +23c jura +16c (nesimaudem).Vietiniams dabar ankstyvas pavasaris,jiems LABAI SALTA, tai vaiksto su pukinem striukem,zieminem kepurem thumbup.gif
salis paliko tikrai labai gera ispudi-nuostabus zmones,labai paslaugus (o kad neapsuktu taxi ar kitur reikia paciam nezioplavoti tongue.gif )

DEL EKSKURSIJU

kadangi nesu pasyvaus poilsio megeja ( mano draugas deja yra, bet as ji vistiek uztampiau ax.gif lotuliukas.gif ),tai man reikia kur nors "eiti eiti eiti".
Su gide vykom i sahara - tikrai patariu visiem vaziuot..kitavertus jei papuls gide,kuri buvo mums, siulyciau pagalvot apie vietiniu ar kitu firmu organizuojamas ekskursijas, nes TRAVELMAN gide NATALIJA tikras kosmaras!!!!!, jokiu ziniu, visiskai nekompetetinga, o plius prie viso to nemandagi,nepaslaugi,zodziu VISTA blink.gif (atsiprasau ax.gif bet is jos "superinio" mastymo visa turiStu grupe juokesi atvira forma..nors is tikruju tai graudu kaip travelman kompanija leidzia tokiems zmonems tersti kompanijos varda..)

i sahara butina vaziuoti,tikrai tikrai. Tiesa,keliones metu (2dienas) isties neskaniai maitino verysad.gif (beje gide visad valge kita maista - mes visa grupe valgydavom kokia nesamone,o ji delikatesus slamste ir dar po to musu klausdavo "kaip ar patiko maistas??",tad labai ilgejomes savo Tour Khalef viesbucio (Susas 4*), kur maitinimas puikus thumbup.gif

kita ekskursija susiorganizavau pati,ir isties isejo labai sauniai! Aisku nepamirsiu kaip keliavom su vietiniu mikriuku 150 km/h o vairuotojas vienoj rankoj laike kapucino,o kitoj mobilu lotuliukas.gif TUNISAS KARTAGINA toks buvo musu tikslas.Ir ka galiu as pasakyt,agenturoj uz kelione praso 70dinaru-140litu. Man kelione atsiejo 25dinarus t.y.50lt 4u.gif ir cia su kelione susas-tunisas,tunisas-susas (is viso 300km), keliom taxi pacioj sostinej Tunise, taxi iki kartaginos+traukinys nuo kartaginos iki tuniso ir viesas transportas (autobusas) iki vietines mikriuku stoties. Ir dar uz kartaginos griuvesiu lankymas 7dinarai irgi jau ieina.Manau neblogai pakeliavom,ispudziu daug,viskas saugiai,sauniai,ir ejom,kur nori,kada nori,ne taip kaip su grupe ax.gif beje traukiny apsidaire suvokem,kad esam vieninteliai turistai visam sausakimsam traukinio vagone tarp vietiniu blink.gif bet kaip sakiau-tunisieciai nuostabus, keliauti saugu,jeigu kas nutiks,klauskit,viska atsakys,nuves net kur reikia ir tt thumbup.gif zodziu isimyleju sali ir vietinius wub.gif

jeigu kas turit kokiu klausimu,klauskit,butinai atsakysiu 4u.gif
Atsakyti
Kokia oro temp.sacharoje ir ar keliauja su vaikais iki 4 metu butent i sachara
Atsakyti
QUOTE(Prime @ 2007 04 18, 20:23)
ai, reik ir man ismokt nesekt kainu
o man atostogu visada maza, nes atostogauju ne vienakart metuose, todel tos kelios dienels, kurias buciau sutaupiusi, dar ir kaip pasitarnautu.

Jeigu pati užsakinėjai kelionę iš Oasis "Būk pirmas"tai nemanau,kad dabar siūlo pigiau?Aš mačiau jų katalogą 2007 metų,bet ten kainos gudriai suvartytos.Nes surašytos pačios pigiausios,bet jos tik rugsėjo ar spalio mėn. galioja.Manau, kad neverta jaudintis.
Papildyta:
[quote=pokahonta,2007 04 19, 10:48]
laba, galiu pasidalinti "svieziais" ispudziais is tuniso nes grizau vos pries kelias dienas t.y. buvom 2007 04 06 - 2007 04 14 cool.gif

Mes,visa laimė, lyg pakliūsim pas legendinę gidę Eglę.Tai tuo atveju nemalonumų manau nebus.
O kaip lietaus gavot ar ne?Nes kiek rašė,kad tipo nešilta.
Ir dar norėčiau paklausti kiek panašiai išsileido pinigėlių?\aišku čia taip aš kukliai doh.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Daivusia @ 2007 04 19, 10:10)
Mes,visa laimė, lyg pakliūsim pas legendinę gidę Eglę.Tai tuo atveju nemalonumų manau nebus.

As maniau kad Oasis turo gide ir yra Egle... ar dar yra kitu? unsure.gif

Beje skrydziu laikai tikrai pasikeite blink.gif Na guodzia nors tai kad anksciau Tunise busim rolleyes.gif O pries kelione vistiek nesimiega...

Pokahonta, o ka parsivezet sau ar lauktuviu? ax.gif Cia viena keliatoja gyre sampuna ir pieneli kunui... Zinau, cia jau buvo kalbeta, bet tavo sviezi ispudziai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ajuni: 19 balandžio 2007 - 11:18
QUOTE(pokahonta @ 2007 04 19, 09:48)

mes planuojam i si viesbuti rugsejo-spalio men., noriu paklausti, kaip maitinimas,
personalas, vieta, i tunisa pirma kart skrisim, pries tai du metus buvom turkijoj, tai likom lb patenkinti
nezinau kaip tunise, taciau turkijoj ekskursijas geriau uzsisakineti pas vietinius,
visviena gauni ta pati, o sumoki dvigubai,
Atsakyti
QUOTE(Daivusia @ 2007 04 19, 10:43)
Tai jeigu Jūs keliaujate trise, tai jau galima pasiimti 300ml.Skrisit tik 3 valandas, vaikui užteks,o tėveliai pakentės... tongue.gif
O koks Jūsų kelionės laikas? Man kai pasakė,kad lėktuvas bus 5.30 tai gera pasidarė.Mes Kauniečiai, tai reiks Vilniuj nakvynės ieškoti. schmoll.gif arba naktį belstis.

Aciu,uz atsakyma,man svarbiausia vaikai.... mirksiukas.gif ,mes tai aisku,kad pakentesim.

O keliones laikas turejo buti apie 10val.ryte.
Kad pasikeite,tai nieko nezinau,nes dar eisiu i agentura draudimo ir viska suzinosiu.
Bet,jei tai tiesa,tai labai gerai. thumbup.gif ,nes anksciau nuvarysi,tai visa diena prisides,o ne po pietu nuskrendi,tai viesbuty tik vakare buni doh.gif
Cia tai tikrai gera naujiena,bet gal jums kitaip?
Mes vaziuojam su Oasis tuors,o jus?
Beja,gal cia neturi itakos,nes kiek girdejau tai tik viena lektuva kelia i savaite Tunisan,tai jame kartu ir Novaturas ir tezas.... unsure.gif
Atsakyti
Pokahonta, kaip malonu sviezus ispudziai
QUOTE(Daivusia @ 2007 04 19, 10:10)
Jeigu pati užsakinėjai kelionę iš Oasis "Būk pirmas"tai nemanau,kad dabar siūlo pigiau?Aš mačiau jų katalogą 2007 metų,bet ten kainos gudriai suvartytos.Nes surašytos pačios pigiausios,bet jos tik rugsėjo ar spalio mėn. galioja.Manau, kad neverta jaudintis.

matai, as uzsisakiau kelione tik kovo menesi, tai jau buvo brangiau nei vasari, o parinuosi del to, kad mes kaip tik ir vaziuojam rugsejo pabaigoj cool.gif

QUOTE(LOLAM @ 2007 04 19, 11:22)
nezinau kaip tunise, taciau turkijoj ekskursijas geriau uzsisakineti pas vietinius,

jau kazkada buvo rasyta, kad Tunise kainas nustato valstybinis turizmo departamentas, todel ten, kitaip nei Turkijoj, nera skirtumo is kokios agenturos pirkti kelione - vietines ar kokios kitos

QUOTE(Lalantukass @ 2007 04 19, 11:54)
Aciu,uz atsakyma,man svarbiausia vaikai.... mirksiukas.gif ,mes tai aisku,kad pakentesim.

O keliones laikas turejo buti apie 10val.ryte.
Kad pasikeite,tai nieko nezinau,nes dar eisiu i agentura draudimo ir viska suzinosiu.
Bet,jei tai tiesa,tai labai gerai. thumbup.gif ,nes anksciau nuvarysi,tai visa diena prisides,o ne po pietu nuskrendi,tai viesbuty tik vakare buni doh.gif
Cia tai tikrai gera naujiena,bet gal jums kitaip?
Mes vaziuojam su Oasis tuors,o jus?
Beja,gal cia neturi itakos,nes kiek girdejau tai tik viena lektuva kelia i savaite Tunisan,tai jame kartu ir Novaturas ir tezas.... unsure.gif

siaip as nelabai suvokiu tavo rupesti - juk tai charterinis reisas, reiskia duos kazko uzkast ir atsigert, tai paprasysi vaikui ko nors atsigert galu gale.
tai kad ir sakau - iki tol buvo tik vienas reisas per savaite, o nuo birzelio oasis darys du reisus per savaite - sestadieniais ir antradieniais, ir laikus, taip, pakeite
Atsakyti
Ar tiesa,kad Tunise labai daug uodu?
Atsakyti
QUOTE(LOLAM @ 2007 04 19, 13:22)
mes planuojam i si viesbuti rugsejo-spalio men., noriu paklausti, kaip maitinimas,
personalas, vieta, i tunisa pirma kart skrisim, pries tai du metus buvom turkijoj, tai likom lb patenkinti

kaip jau kazkas minejo-is tiesu cia ne turkijos variantas,kaina jei skirsis tai kokiais 2 dinarais (~4litais).
personalas isties draugiskas, iki suso centro su taxi galima nuvaziuoti uz 2dinarus (4dinarus) aisku jei deretis moki tongue.gif . Teritorija viesbucio labai grazi,personalas draugiskas, del maitinimo tai pas mus buvo pusryciai ir vakariene, bet ne "all inclusive",tai pusryciams gerimai budavo, o vakarienei reikdavo jei nori gerti uzsisakyti vietoj.Maistas isties skanus labai ivairus..siaip aktyviai sportuoju ir bet ko nevalgau,tai man daznai buna problemos su maitinimu viesbuty g.gif bet jokiu problemu siuo atveju nebuvo- skaniai ir sociai valgiau tiek as,tiek mano draugas,kurio skonis kaip tipisko lietuvio vyro,zodziu pasirinkimas didelis thumbup.gif
mano drauge vyko i tunisa spali,buvo labai patenkinta,nes oras buvo liux thumbup.gif man gal ko truko,tai truputi karscio (nes esu megeja,man +30c rojus),nes buvo +23c ir vanduo saltas. O dar baseinas viesbucio kieme nesildomas (gretimam viesbuty yra ir sildomas bbaseinas,mums leido juo nemokamai naudotis biggrin.gif )
Papildyta:
QUOTE(berniukai @ 2007 04 19, 17:12)
Ar tiesa,kad Tunise labai daug uodu?

man nei vienas neikando visos keliones metu tongue.gif tiesa,pora zmoniu pakandziojo kai Duzo mieste buvom (Saharos "prieigose)
Papildyta:
QUOTE(Ajuni @ 2007 04 19, 13:07)
Pokahonta, o ka parsivezet sau ar lauktuviu?  ax.gif Cia viena keliatoja gyre sampuna ir pieneli kunui... Zinau, cia jau buvo kalbeta, bet tavo sviezi ispudziai  smile.gif

na su lauktuvem tai perdaug neislaidavau sau pirkau sidabros zieda,pakabuti,tevams keramikos dirbiniu, rankine,kitu smulkiu niekuciu.
apie tas kosmetikos geroves suzinojau per velai,nes kelionen issiruosiau ekspromtu-ketvirtadieni suzinojau,penktadieni ryte isskridau ax.gif bet pirkau viena dalyka-alyvuogiu muila. Bet su draugu zvengem-as ji nusipirkus (jis toks sakyciau nemazas g.gif ) isidejau i maiseli ir imeciau i kuprine prie rubu..Kai vakare grizau i viesbuti ir isemiau ji...visi rubai buvo taip juo isigere ..na nelabai kvepejo blink.gif dar jo nenaudojau,tuoj reiks uzsikimst nosyte ir isbandyt lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pokahonta: 19 balandžio 2007 - 15:35
Prime,viskas tvarkoj,as noriu savo veztis gerima vaikui ir ne 100 gr,o daugiau....Viskas gerai, smile.gif ,o

Tafi,as buvau del antrad.laiko agenturoj pasiklausti,bet sako,kad dar nepatvirtintas laikas-5.30,tai,kad kol kas galioja 16.00....
Nes,as irgi buvau susistacius grafika,kad jau ant pietu bunam Tunise,pasiskaiciavau,kad skrydis 11.30...,o db gaunasi,kad skrydis 16.00 blink.gif ,tai ka,mes ten tik ant vakaro busim. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurėja @ 2007 04 19, 16:33)
tikrai buvo kalbėta, ankstesnę temą dar reik paskaityt.  Mes ten gyvenom viešbuty "Rezidencija El Kantau" va čia:

Ačiū Aurėja.

Šiandien darbe perskaičiau viską apie Tunisą tongue.gif

Beja gyvensime tame pačiame viešbutyje.
Jeigu neklįstu tu ten buvai 2001 metais, kai viešbutis naujas buvo.
Kelionių agentūroje sakė, kad viešbutis ispūdingas tai nebus, bet aplinka visai graži.
Ai, ne viešbučio pažiūrėt važiuoju. Ir ėmėm nebrangų, vistiek ten tik pernakvot grįšime ir tai tik 6 naktis nes viena Sacharoje nakvosime clap_1.gif .
Mano būsimoji truputėli paburbuliavo, kad neviskas įskaičiuota, kad ne ant jūros kranto, bet kai papasakojau, kiek visko apkeliauti suplanavau, tai nurimo biggrin.gif
Bet vistiek sunku tom moterim įtikti lotuliukas.gif

Beja Aurėja, gal viešbučio ir jo aplinkos nuotraukų turi? Nes internete jau tiek jų mažai ir kokybės jokios.... smile.gif ? bučiau dėkingas jei atsiųstum vieną kita, o gal ir keliolika... raimisb@gmail.com
Atsakyti
Prime, berod tu vaziuoji i Primasol Club el fell, tad cia keleta foto
http://www_holidaych...h...8&ebene=hid
Atsakyti