O aš pamasčiau kad isgi i saxarą nevažiuosim, velniop tą saharą važiuojam ilsėtis o ne kultūrintis. tai butinai važiuosim in port el cantau, į tą vakarušką. o kita dienas tyngiai vartysimės pliažuose ir dar apsipirkti kurią dieną visą paskirsim. girdėjau kad ten visko yra kaip ir turkijos turguose o daug ko reikia tai verčiau ant skudruų išsileisiu.
QUOTE(pelytte @ 2007 04 13, 23:11)
O aš pamasčiau kad isgi i saxarą nevažiuosim, velniop tą saharą važiuojam ilsėtis o ne kultūrintis. tai butinai važiuosim in port el cantau, į tą vakarušką. o kita dienas tyngiai vartysimės pliažuose ir dar apsipirkti kurią dieną visą paskirsim. girdėjau kad ten visko yra kaip ir turkijos turguose o daug ko reikia tai verčiau ant skudruų išsileisiu.
Nevažiuojat į saharą - reiškias nebūsit ir Tunise pamatysit kaip patiks ta kelionė, juk tokia egzotika pažiūrėt į Afriką giliau.........į dykumą....ilgai ten neišsiilsėsit : atsibos ir norėsit vykt saharon, bet jau bus per vėlu
Pažįstu ne vieną, kurie taip pat kalbėjo, kaip jūs o grįžę taip gailėjosi, taip gailėjosi , kad nenuvažiavo saharon Pažiūrėkit kad ir mano fotoreportažą iš Tuniso, ir suprasit, kad ta dviejų dienų kelionė nepakartojama
QUOTE(Makalius @ 2007 04 13, 22:25)
Nevažiuojat į saharą - reiškias nebūsit ir Tunise pamatysit kaip patiks ta kelionė, juk tokia egzotika pažiūrėt į Afriką giliau.........į dykumą....ilgai ten neišsiilsėsit : atsibos ir norėsit vykt saharon, bet jau bus per vėlu
Pažįstu ne vieną, kurie taip pat kalbėjo, kaip jūs o grįžę taip gailėjosi, taip gailėjosi , kad nenuvažiavo saharon Pažiūrėkit kad ir mano fotoreportažą iš Tuniso, ir suprasit, kad ta dviejų dienų kelionė nepakartojama
NEa nesigailėsiu žinau, nes norėim tik vopliiotis saulėje. vistiek manau ne paskutinį kartą važiuojam bus dar tu tunisu. verciau jau i egipta kitą met nulėxim ir ten prie piramidžių nulėksim, o ten visdkas viename ir dykumos ir piramidės.
o tunise šiek tiek kitko važiuosim nebent mum tikrai pabos ten vartytis per 4dienas (nors abejoju) tada per paskutines važiuosim.
QUOTE(pelytte @ 2007 04 14, 10:42)
NEa nesigailėsiu žinau, nes norėim tik vopliiotis saulėje. vistiek manau ne paskutinį kartą važiuojam bus dar tu tunisu. verciau jau i egipta kitą met nulėxim ir ten prie piramidžių nulėksim, o ten visdkas viename ir dykumos ir piramidės.
o tunise šiek tiek kitko važiuosim nebent mum tikrai pabos ten vartytis per 4dienas (nors abejoju) tada per paskutines važiuosim.
i sachara kelione buna viena karta savaiteje, jei praleisit nebenuvaziuosit i port el cantou uztenka vieno vakaro po pasivartymo pleze nuvaziuoti. vakaruskos irgi vakare taip kad turesit visas dienas vartytis
o tuniso be sacharos as neisivaizduoju
beja tikrosios sacharos nepamatysi daugiau niekur apart Tuniso dykumu yra daugiau bet Sachara viena
QUOTE(pelytte @ 2007 04 14, 10:42)
Afrikoj ilgai saulėj nepasivoliosit
nu dar nemačiau ir negirdėjau žmogaus, kuris važiuodamas į Tunisą nepabuvo Saharoj bet jaučiu, kad dabar jau pažinosiu šitą žmogų
QUOTE(Makalius @ 2007 04 14, 18:07)
Afrikoj ilgai saulėj nepasivoliosit
nu dar nemačiau ir negirdėjau žmogaus, kuris važiuodamas į Tunisą nepabuvo Saharoj bet jaučiu, kad dabar jau pažinosiu šitą žmogų
na, as tai zinau tokiu zmoniu, gi kiekvienas renkasi pagal save, juolab kad si kelione ne dvidesimt baksu kainuoja
tik tada aisku, gal geriau varyt i kita sali saulej voliotis
bet, kaip minejau, priklauso nuo zmogaus, gal zmogus ant tiek pervarges, kad nori tik saulej vartytis, pavyzdziui zinau pagal save. Kai vaziavom i Egipta, ant tiek reikejo poilsio, kad tiesiogine to zodzio prasme, tik ant sezlongo drybsojau ir kelis kartus nardyt plaukem. Da lampacki buvo man tos piramides, dar kai pagalvodavau apie ilga varginancia kelione, tai isvis. Makaliau, kiti gi vaziuoja atsotogaut, kaip i Palanga, ne po ekskursijas lakstyt, supranti?
QUOTE(Prime @ 2007 04 14, 19:55)
na, as tai zinau tokiu zmoniu, gi kiekvienas renkasi pagal save, juolab kad si kelione ne dvidesimt baksu kainuoja
bet, kaip minejau, priklauso nuo zmogaus, gal zmogus ant tiek pervarges, kad nori tik saulej vartytis, pavyzdziui zinau pagal save. Kai vaziavom i Egipta, ant tiek reikejo poilsio, kad tiesiogine to zodzio prasme, tik ant sezlongo drybsojau ir kelis kartus nardyt plaukem. Da lampacki buvo man tos piramides, dar kai pagalvodavau apie ilga varginancia kelione, tai isvis. Makaliau, kiti gi vaziuoja atsotogaut, kaip i Palanga, ne po ekskursijas lakstyt, supranti?
Turbūt kad nesuprantu, nes būtent kelionė į saharą man buvo poilsis tikrų tikriausias.......juk joji kupranugariais, drybsai prie baseino, maudaisi naktį......... miesteliai gražūs, kalnai........ va toks poilsis man patinka nesuprantu kam leisti šitiek pinigų vien dėl padrybsojimo ant šezlongo tai tada reikia maut Palangon ir tiek...... nors ne, ten šezlongų nėra šiuo klausimu manau nieks nesutars. Kiekvienas atsipalaiduoja savaip........ kiekvienas savaip ir atostogauja
Kiekvienas tikrai atostogauja savaip... nors ir as ant savo seimynos pykstu,kai jie nori tik tingiai vartytis prie juros
Beje, kokia ten vakaruska Port Kantuji? kada ji buna?
QUOTE(Ajuni @ 2007 04 14, 22:39)
Nagi sakyk greitai
Norėjau apie puikų vakaro praleidimą papasakot tas pastatas randasi tarp Port El Kantau ir Sousse miestų..... jis visad pažymimas žemėlapiuose kaip lankytina vieta......tai - Transvestitų šou, į kurį patekti pažiūrėt bandė ir mano teta su vienu bendrakeleiviu, bet nepavyko
QUOTE(Ajuni @ 2007 04 14, 22:47)
Nu nzn... o kodel nepavyko?
Norėjo prasmukt pigiau, nes šeip kaina tai nemaloniai nepatraukli Dvidešimt dinarų (apie 46 litus) už valandos reginį.... dar ten prie kasų susipažino su tokiais ruskiais, kurie kvietė prisėst prie jų VIP staliuko..........bet tai jau kita istorija, kurios į savo pasakojimą kažkodėl neįtraukiau
QUOTE(Ajuni @ 2007 04 14, 22:32)
Kiekvienas tikrai atostogauja savaip... nors ir as ant savo seimynos pykstu,kai jie nori tik tingiai vartytis prie juros
apie tokia negirdejau, vakaruska vyksta zoo parke, ten organizuojama ekskursija
QUOTE(Makalius @ 2007 04 14, 22:44)
Norėjau apie puikų vakaro praleidimą papasakot tas pastatas randasi tarp Port El Kantau ir Sousse miestų..... jis visad pažymimas žemėlapiuose kaip lankytina vieta......tai - Transvestitų šou, į kurį patekti pažiūrėt bandė ir mano teta su vienu bendrakeleiviu, bet nepavyko
apie ta kluba as irgi girdejau, kad tai geriausias klubas mieste, tik apie jokius transvestitus nieko negirdejau. bent jau gide nesake bet mes kai buvome geguzes pradzioje jis dar nedirbo, nes pagal juos dar buvo ne sezonas
QUOTE(pelytte @ 2007 04 15, 11:08)
Va va to ir mes važiuojam, nes nieko daugiau nesinorės kaip vartytis. nes dabar labai daug darbų iki tuniso tiek man tiek mano vaikinukui, tai tik laukiam kada vartysimės
as irgi taip sakiau is pradziu ale nuvykus smalsumas pamatyti sali nugalejo, o papludimy daugiau kaip pusdienio neisguledavom uz tat tai stengemes daryti kas antra diena ir tik rytais, vakarais ateidami trumpam - valandelei
dar prisiminiau toki dalyka, kuri labai isgyre daug kas kas isigyjo, jei bijote sudegti papludimy, ten pardavineja kazkoki skysti - pieneli toki geltona su alyvuogiu aliejum, tai ji labai gyre visi kas isigijo ir gide patare nusipirkti
dar vienas patarimas - yra toks molio sampunas, spalva ruda labai sveikas plaukams
butinai paragaukit arbatos su kedru riesutais, jos souse neradau taciau kituose miesteliuose yra.
be to pries eidamos i vietines arbatines, bent jau mes ejom daugiau i vietiniu kavinukes o ne turistams skirtas, pirmiausia paklauskit kiek kainuoja arbata ar bet kas ka pirksit, nes jie nelabai raso kaino, o jei nepaklausi po to paims penkiagubai daugiau nei is vietiniu. siaip arbata turistams apie 1 dn, o pas ietinius kavinukese 20milimu. ir jei shisha rukysit tai pas vietinius zymiai pigiau nei turistu kavinese, taciau cia tiems kas neziuri ypatingos higienos. nes wc pas vietinius tiesiog tragiski. beja visada nesiokites tualetinio popieriaus... kas dar nieko neimkite i rankas jei ir kis jums, uz tai reikes moketi beja jie labai bijo policijos, todel bet kada galite pagrasinti ir jie atstos, jiems draudziama liesti turistus ir bausmes labai grieztos, todel nusikalstamumas laaaabai mazas.
Papildyta:
dar prisiminiau del taksi ... neimkite taksi nemate automobilio. kaip mums buvo nuvaziavome traukiniu iki Tuniso(sostines) stoty iskart prisistate kazkoks vyrukas ir pasiule taksi paslaugas, kadangi mes skubejome tai ir sutikome pries tai susidereje kaina iki kur mums reikejo vaziuoti (o vaziavoe i Bardo muzieju, sumokejome 4dn), kai pamateme automobili tai aisku labai juokas sueme, nesinorejo gadintis nuotaikos, bet jau toks trantas buvo, kad baisu bet davaziavom, o dabar tai prisimename kaip nuotyki, beja pats vairuotojas buvo labai kalbus, tik velgi prancuziskai, ir papasakojo kone visa istorija, pro kur vaziavom, kokie pastatai ir t.t. beja tai buvo vienintelis vyras kuri teko matyti su "mazuoliu" ant kaktos (tai reiskia, kad labai pamaldus).
Visi tik apie arbata raso,o ar kava normali pas juos,ar veztis geriau savo? O ir ar ji viesbutyje bus,ar reikes ieskoti kaviniu?