Įkraunama...
Įkraunama...

Tunisas (I dalis)

Aš ką tik grįžau iš kelionės -man tai labai patiko. thumbup.gif . Ir net neįsivaizduoju kaip gali nepatikti kelionė į Sacharą g.gif . Aišku aš su vaiku nevažiavau, bet buvo šeima iš Šiaulių ir jie važiavo su 15 mėn vaiku. Ir ant kupranugario jojop su leliuku. Aš visiems patariu nuvažiuoti- Afrika, bet labai pritaikyta europiečiams.
Atsakyti
QUOTE (Aurėja @ 2004 11 11, 10:39)
Tai tu galėsi Malai patart apie orą - kaip ten lapkričio mėn., ar nebubo vėsu?

Labai įdomus oras:ryte ir vakare vėsu, dieną šilta, apie 22-25 laipsnius. Dieną vaikščiojom su trumpom rankovėm, šortais, vakare jau reikia megztinių, striukių neužsidėjom. Jei nori karščių- tai jau nebus. Man su vaikais labai tiko toks oras, net mažylis maudėsi Viduržemio jūroje thumbup.gif .
Man čia šalta sad.gif
Atsakyti
Nezinau kaip lapkriti, bet mes buvo rugsejo pabaigoj, tai oras super. Vanduo juroj irgi super. thumbup.gif
Atsakyti
Viskas labai priklauso prie ko tu priprates ir kokie lukesciai...

jei nori apsiriboti tik poilsiu pliaze, tai jura tikrai nuostabi, smeliukas fantastiskas, ne taip kaip Turkijoje, dukart buvau skirtingose vietose, taciau baisus papludimiai purrvinas smelis arba akmenys, nors yra ir geru vietu, bet jas pamatysite tik per ekskursijas...

Taigi, jei norite pamatyti musulmoniskus krastus- tai Tunisas vienas europietiskiausiu...

bet pasiruoskite kontrastams - aptriuse viesbuciai, gatvese ir pakelese siuksles, smarve arba nuostabus jazminu ir augalu kvapai keicia vienas kita...

Nuostabi Sachara, gaila tik 1,5h jodinejome kupriais, butu smagu kokia dienele karavanu...
Nuostabus Atlaso kalnai...ech...

tad jei nebijote nepatogumu, megstate keliauti ir igyti nauju ispudziu, Tunisas Jums, o ne islepusiems turistams.

Aisku, geriausia butu paimti komapnija ir issinuomoti auto, tada pats tas keliauti po saali, o ne su visa niurgzliu turistu banda megalol.gif megalol.gif
Atsakyti
QUOTE(LauraB @ 2005 01 04, 14:05)
Nuostabi Sachara, gaila tik 1,5h jodinejome kupriais, butu smagu kokia dienele karavanu...
Nuostabus Atlaso kalnai...ech...

Tai tau dar labai pasisekė, kad taip nemažai jodinėjot, o mus tik pusė valandos vedžiojo su kupriais... sad.gif man taip patiko, būčiau dar ilgai ilgai maklinėjus po Sacharą, o dar toks romantiškas pasitaikė mane lydėjęs "beduinas" vardu Karymas - dainavo man dainas savo kalba, rinko nuo smėlio "sacharos rožytes" ir dėjo į delną vis į akis žiūrėdamas heart.gif užbūrė tom savo dainom, tai pusvalandis pralėkė kaip viena akimirka wink_3.gif
Atsakyti
QUOTE(erikele @ 2004 09 16, 15:10)
Tunise buvau 6 sav nėščia, tai 3 dienos nieko buvo, o kai pradėjom važiuot į Sacharą, mane pradėjo pykint. Vos ne vos nusikračiau į tą Sacharą, o likusį kaiką beveik nieko nevalgiau ir nieko nenorėjau, tik namo. Viešbutį žiauriai smirdėjo, o valgykloj taip smirdėjo, kad pro šalį praeit negalėjau. Žodžiu nėštumas. Taigi patarimas: net pačioj nėštumo pradžioj geriau pasilikt namie ir niekur nevažiuot.

smile.gif as tai i Tunisa nuvaziavau 3 savaites nescia, o gryzau 5 thumbup.gif tipo- is pradziu net nezinojau, kai isvaziavom i sachara, prasidejo tokei skausmai, pamaniau- skausmingos bus menesines, maniau "nu ir nepataikiau" o kai gryzom, jau kirbejo mintis, kad "cia bus leliukas" ir mano nestume testas primas buvo padarytas ARABISKAS smile.gif
Atsakyti
Norejau pasiteirauti apie piniginius reikalus.
Kaip ten sul bankomatais... Ar ju galima rasti gatvese?
Geriau vestis grynuosius ar kortele?
Kokios siuvenyru kainos?
Aciu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aistux @ 2005 03 29, 11:32)
Norejau pasiteirauti apie piniginius reikalus.
Kaip ten sul bankomatais... Ar ju galima rasti gatvese?
Geriau vestis grynuosius ar kortele?
Kokios siuvenyru kainos?
Aciu ax.gif

Kai mes važiavom (tai buvo labai seniai, 2001 m.), vežėmės ten dolerius ir atvykus į šalį gidė patarė išsikeisti pinigus ne oro uosto keitykloje ir ne mieste įvairiose keityklose, o viešbučio registracijoje. Sakė kad ten mažiausiai tikėtina, jog būsime apgauti, ir kursas geresnis. Bankomatais mes nesinaudojom, bet prieš metus buvusi bendradarbė sakė kad naudojosi, ir jų ten tikrai yra, problemų nebuvo.
Piniginis vienetas - Tuniso dinaras, cirkuliuoja 5, 10, 20, dinarų banknotai ir 1,2 monetos bei 5, 10, 20, 50, 100, 500 milimų vertės monetos.
Pinigus keičia visi bankai ir keityklos, daugelis viešbučių. Bet geriau keistis banke nei keityklose. daugelyje viešbučių ir restoranų galima atsiskaityt kortele ir keliones čekiais.
Bankų darbo laikas: pirmad.-ketvirtad. 8-11 val. 14-17 val. Penktad - iki 16 val.

QUOTE(pookis @ 2005 03 29, 15:36)
Mes birzelio menesi uzsisakem kelione i Tunisa. Butu idomu suzinot, kiek ten veztis pinigeliu islaidoms  ax.gif  4u.gif

Mes, 2 jauni žmonės, vežėmės išlaidoms apie 1500 lt. (ekskursijoms, pietums ir suvenyrams. Išsikeitėm atsivežtus dolerius į Tuniso dinarus. Bet dėl visa ko dar turėjom "zapasą" kreditinėse kortelėse. Už tuos dinarus mes: nukeliavom į Sacharą (2 dienos) pasižvalgėm po 2-3 aplinkinius miestelius savarankiškai(traukiniu, taxi), nusipirkom keletą suvenyrų (kaljaną, kilimėlį, vietinės degtinės (buka), vietinio likerio (užkrito pavadinimas) ir smulkmenų visokių. Plius pietaudavom ne viešbutyje, o mieste.
p.s.: visa tai buvo 2001 m. senokai, kaip dabar - nežinau, bet gal labai nepasikeitė
Atsakyti
Aurėja, o Tunise tik jų valiuta galima atsiskaitinėti ar ir doleriais be vargo?
Atsakyti
Aureja,aciu labai uz issamu atsakyma... 4u.gif
Gal galima butu zusinot kiek mazdaug kainuoja kilimelis? nes tik tai ir noriu nusipirkt biggrin.gif
Labai bijau buti apgauta ( o 100% tikiuosi,kad taip bus ) Jei pameni kainas mieste - butu neblogai jas suzinojus...
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2005 03 30, 20:49)
Aurėja, o Tunise tik jų valiuta galima atsiskaitinėti ar ir doleriais be vargo?

kiek pamenu, tiko ir doleriai, ir dinarai. Traukia ten juos ant kiekvieno kampo už bet kokią paslaugėlę biggrin.gif
QUOTE(Aistux @ 2005 03 30, 22:21)

Gal galima butu zusinot kiek mazdaug kainuoja kilimelis? nes tik tai ir noriu nusipirkt  biggrin.gif
Labai bijau buti apgauta ( o 100% tikiuosi,kad taip bus ) Jei pameni kainas mieste - butu neblogai jas suzinojus...

Kiek pamenu, nedidelis plonas kilimėlis ("made in tunisia" mirksiukas.gif ) kainavo nežmoniškai, šimtais lt gautųsi - bet mes pasiderėję iki devynių prakaitų apsimetėm, kad nebepirksim ir išėjom iš parduotuvės, tipo nebereikia mums to kilimėlio schmoll.gif Tai išbėgo gatvėn, pasivijo ir pasiūlė už tą žemutinę kainą, kurią mes buvom nurodę (60-80 lt. - nebepamenu tiksliai, gal 60 lt.) O buvo ir tokių, kurie didelius kilimus pirko, bet neįsivaizduoju kiek už juos suplojoir tempė po to į lėktuvo saloną doh.gif . Mūsų kilimėlis tilpo į didelį lagaminą sulankstytas. Kokybiškas, praėjo 4 metai, bet jis kuo puikiausiai atrodo, o plautas skalbiankėj "n" kartų thumbup.gif
Dėl apgavysčių - kaip mums sakė gidė - apgaudinės jus kiekviename žingsnyje ir niekaip to neišvengsit, būkite budrūs visur ir visada, o aš pasistengsiu, kad kuo mažiau jus apgautų biggrin.gif Ji dar važiuojant iš oro uosto suvardino visas normalias kainas - kiek kas panašiai turėtų kainuoti (taxi, mikriukai, kava ir t.t.), o tada jau kai vietiniai "užvyniodavo" kokią nors nerealią kainą, mes iškart sakydavom ne, ne, ne, mokėsim tiek ir tiek. Ir viskas buvo ok. Tad stenkitės kuo daugiau išklausti gidės/gido apie normalias protingas kainas už paslaugas ir prekes. Prieš lipant į taxi taip pat reikia suderėti iškart: "važiuosim į tokį tai miestelį, mokėsim tiek ir tiek" (gidė buvo pasakius kiek pagal atstumą nuo mūsų viešbučio turėtų kainuot), o jei to nepadarai, tai jie pagal bele kokį tarifą gali paskaičiuoti - "iš lempos" tongue.gif
Atsakyti
Mes vis dar blaškomes, dar tiksliai nenusprendėm kur vykt, pagalvojau apie Tunisą, reikia dabar vurą įtikint, nes jis daugiau linkstą prie Turkijos. O gal kas žinot koks ten oras balandžio viduryje.?
Atsakyti