Įkraunama...
Įkraunama...

Tunisas (I dalis)

mano dukrytei bus metukai su trupučiu kai skrisime į Tunisą, pasakykit man durnai, ar papperius vežtis? ar tokiam vaikui maistą vežtis ar atsiras viešbutį tokiems vaikiukams ką valgyt?
Atsakyti
man sake,kad maistas prastas,o dar ypac,tu didziuju viesbuciu ir,kad visur prideta to paties prieskonio,del kurio neimanoma nieko valgyti,kazkokios kurkumos....
Atsakyti
QUOTE(Lalantukass @ 2007 03 16, 00:04)
man sake,kad maistas prastas,o dar ypac,tu didziuju viesbuciu ir,kad visur prideta to paties prieskonio,del kurio neimanoma nieko valgyti,kazkokios kurkumos....

kurkuma- tai ciberzole tongue.gif as ja pati dedu ... siaip ji grazia spalva duoda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalantukass @ 2007 03 16, 00:04)

Tai gal cia nuo viesbucio priklauso? g.gif Mes, pvz. buvom Tour Khalef viesbutyje, tai maistas buvo pasakiskas, labai skanu. Be to, nepamirskit, kad Tunisas ilgus metus buvo Prancuzijos kolonija, todel maisto gamyboje yra daug ka pereme is prancuzu. Be to, viesbuciai orientuojasi i tai, kad poilsiautojai yra europieciai, todel nera jau tas maistas toks astrus ar nevalgomas. Atsimenu, daznai vakarienes metu (be karstu patiekalu) budavo patiekiama trintos prancuziskos sriubos (be prieskoniu, svelni - tikra atgaiva skrandziui wub.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gytr: 16 kovo 2007 - 10:51
QUOTE(Atra @ 2007 03 15, 23:58)
mano dukrytei bus metukai su trupučiu kai skrisime į Tunisą, pasakykit man durnai, 1.ar papperius vežtis? 2. ar tokiam vaikui maistą vežtis ar atsiras viešbutį tokiems vaikiukams ką valgyt?

Va va, as to paties klausiau, bet niekas man taip ir neatsake doh.gif

1. Tu cia klausi apie sauskelnes? g.gif Zinok, pasiimciau tavo vietoj tik tam tikra kieki, kurio reiks keliones metu. Prisipazinsiu saziningai: kai su vyru vaziavom pries du metus i Tunisa - vaiku neturejom, tad neatkreipem demesio, ar sauskelniu yra pirkti, ar ne. Bet as tikiu, kad ju yra (bent jau vaistinese tai tikrai). As isvis susidariau ispudi, kad pas juos viskas, kas importuojama is Prancuzijos, yra labai aukstos kokybes. Man keliones metu teko susirgti angina (neivertinau is anksto saltu kokteiliu pasekmiu savo gerklei blush2.gif ). Sekmadieni taksistas nuveze mus i vienintele sekmadieniais dirbancia vaistine. Vaistines viduje - vaistu ir prekiu asortimentas lygiai toks pat kaip pas mus bigsmile.gif . Zodziu, pusiau angliskai, pusiau prancuziskai isaiskinau vaistininkei savo beda. Ji man dave antibiotiku ir dar kazkokiu ciulpiamu tableciu. Abieji vaistai buvo prancuziski. Bet poveikis buvo stulbinantis. Aisku, antibiotikai veikia iprastai, bet man labai padejo tos ciulpiamos tabletes. Jos labai staigiai nueme gerkles skausma, sveikau ne dienom, bet valandom. Gailiuosi, kad ju dar neuzsipirkau ir neparsiveziau namo...
Atleiskit, kad taip issipleciau blush2.gif Tiesiog taip rasiau, kad suprastumet, kad Tunisas - issivysciusi valstybe ir vaistai joje nera joks deficitas mirksiukas.gif Taigi, su mazu leliuku neturetu buti problemu smile.gif

2. Jei jau vezates toki maza vaikuti, butinai rinkites gera 4-5 zvaigzduciu viesbuti, tada tikrai atsiras leliukui ko valgyt (kaip minejau, buna ir svelnios trintos darzoviu mesos, ir makaronu, ir salotu)

Kaip minejau, su vaiku problemu neturetu buti, bet mes su vyru jau galvojame, kad greiciausiai paliksim mazyle mociutei ax.gif Visgi su mazu vaiku ribotos galimybes pailset ir atsipalaiduot - vaikas neisbus puse dienos papludimyje kai karsta, vakare anksti nores miegot, o jei neduok dieve, perkais sauleje, gaus saules smugi ar suviduriuos g.gif Zodziu, apsvarstem tas visas aplinkybes ir galvojam, kad greiciausiai mazosios nesiimsim. O kada jus planuojat vaziuot ir iki koki viesbuti?
Atsakyti
[quote=Gytr,2007 03 16, 11:28]
Tai gal cia nuo viesbucio priklauso? g.gif

Vat tame ir beda,kad prisiklauseme iv.nuomoniu. unsure.gif
Vieni sako,kad maistas prastas ir prieskoniuotas,visai ne toks,kaip Egipte,(ten mums l.patiko virtuve,ememe tik HB,bet uzteko ir labai skanu buvo).
Ka Tunise aiskina atvirksciai. schmoll.gif
Kas liecia *....tai velgi:Sakoma,kad 3* maistas geras thumbup.gif ,o jau 4* tai bardakas juodas doh.gif .
Nu pasimetem gatavai,kaip taip gali buti?
Pavyzdys: Pernai draugai buvo Byblose viesbuty,savaite...
Tai tris dienas pragulejo lovoj-veme,viduriavo,2d-i sachara ir ka-namo.
Tai kelione keike,nes maistas buvo blogas.
Po savaites i ta pati viesbuti isvyko bendradarbis su 2vaikais.
Nu negali atsidziaugti,kaip viskas skanu buvo.Tik sake,kad buvo didelis skandalas del maitinimo,kai gryzo draugai.Tai,galvoja,kad turejo itakos maisto gaminimui. cool.gif
Tai daba nezinom kuriu klausyti,nors ne i Byblosa skrendam,bet netoli jo....
Atsakyti
[quote=Lalantukass,2007 03 16, 12:33]
[quote=Gytr,2007 03 16, 11:28]
Tai gal cia nuo viesbucio priklauso? g.gif

Vat tame ir beda,kad prisiklauseme iv.nuomoniu. unsure.gif
Vieni sako,kad maistas prastas ir prieskoniuotas,visai ne toks,kaip Egipte,(ten mums l.patiko virtuve,ememe tik HB,bet uzteko ir labai skanu buvo).
Ka Tunise aiskina atvirksciai. schmoll.gif
Kas liecia *....tai velgi:Sakoma,kad 3* maistas geras thumbup.gif ,o jau 4* tai bardakas juodas doh.gif .
Nu pasimetem gatavai,kaip taip gali buti?
Pavyzdys: Pernai draugai buvo Byblose viesbuty,savaite...
Tai tris dienas pragulejo lovoj-veme,viduriavo,2d-i sachara ir ka-namo.
Tai kelione keike,nes maistas buvo blogas.
Po savaites i ta pati viesbuti isvyko bendradarbis su 2vaikais.
Nu negali atsidziaugti,kaip viskas skanu buvo.Tik sake,kad buvo didelis skandalas del maitinimo,kai gryzo draugai.Tai,galvoja,kad turejo itakos maisto gaminimui. cool.gif
Tai daba nezinom kuriu klausyti,nors ne i Byblosa skrendam,bet netoli jo....
[/quote]

Na, nezinau, nezinau g.gif Bet musu viesbutis buvo butent 4 zvaigzduciu, o maistas mums labai patiko thumbup.gif Nei vemem, nei viduriavom. Mano nuomone, svarbiausia nevalgyti mieste ivairiose kavinese, nes ten gali ir suviduriuoti, ir apsinuodyti; taip pat naudinga laikytis asmens higienos, daznai plauti rankas.
Bent jau taip mes saugojomes mirksiukas.gif
Egipte nebuvau, bet manau, kad sios dvi valstybes yra panasios, ir maistas neturetu labai skirtis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytr @ 2007 03 16, 10:51)
Va va, as to paties klausiau, bet niekas man taip ir neatsake  doh.gif 

1. Tu cia klausi apie sauskelnes?  g.gif  Zinok, pasiimciau tavo vietoj tik tam tikra kieki, kurio reiks keliones metu. Prisipazinsiu saziningai: kai su vyru vaziavom pries du metus i Tunisa - vaiku neturejom, tad neatkreipem demesio, ar sauskelniu yra pirkti, ar ne. Bet as tikiu, kad ju yra (bent jau vaistinese tai tikrai). As isvis susidariau ispudi, kad pas juos viskas, kas importuojama is Prancuzijos, yra labai aukstos kokybes. Man keliones metu teko susirgti angina (neivertinau is anksto saltu kokteiliu pasekmiu savo gerklei  blush2.gif ). Sekmadieni taksistas nuveze mus i vienintele sekmadieniais dirbancia vaistine. Vaistines viduje - vaistu ir prekiu asortimentas lygiai toks pat kaip pas mus  bigsmile.gif . Zodziu, pusiau angliskai, pusiau prancuziskai isaiskinau vaistininkei savo beda. Ji man dave antibiotiku ir dar kazkokiu ciulpiamu tableciu. Abieji vaistai buvo prancuziski. Bet poveikis buvo stulbinantis. Aisku, antibiotikai veikia iprastai, bet man labai padejo tos ciulpiamos tabletes. Jos labai staigiai nueme gerkles skausma, sveikau ne dienom, bet valandom. Gailiuosi, kad ju dar neuzsipirkau ir neparsiveziau namo...
Atleiskit, kad taip issipleciau  blush2.gif  Tiesiog taip rasiau, kad suprastumet, kad Tunisas - issivysciusi valstybe ir vaistai joje nera joks deficitas  mirksiukas.gif Taigi, su mazu leliuku neturetu buti problemu  smile.gif

2. Jei jau vezates toki maza vaikuti, butinai rinkites  gera 4-5 zvaigzduciu viesbuti, tada tikrai atsiras leliukui ko valgyt (kaip minejau, buna ir svelnios trintos darzoviu mesos, ir makaronu, ir salotu)

Kaip minejau, su vaiku problemu neturetu buti, bet mes su vyru jau galvojame, kad greiciausiai paliksim mazyle mociutei  ax.gif  Visgi su mazu vaiku ribotos galimybes pailset ir atsipalaiduot - vaikas neisbus puse dienos papludimyje kai karsta, vakare anksti nores miegot, o jei neduok dieve, perkais sauleje, gaus saules smugi ar suviduriuos  g.gif  Zodziu, apsvarstem tas visas aplinkybes ir galvojam, kad greiciausiai mazosios nesiimsim. O kada jus planuojat vaziuot ir iki koki viesbuti?

ačiū už išsamų atsakymą, mes važiuojam į Azur plaza birželio 26, kaip ir Joalin ax.gif
Papildyta:
mažei tai planuoju vis viena sausų košių vaikams įsimest ir mišinuką nuo metų, tai manau bent kažką pavalgyt gaus 4u.gif

o dėl vaiko vežimosi, tai neturiu kur palikt, vyras dirbs tuo metu, o seneliai su mumis važiuoja ax.gif o ir nelabai galėčiau vaikų dviem savaitėm pati palikt, man būtų ne atostogos blush2.gif
Atsakyti
ačiū už išsamų atsakymą, mes važiuojam į Azur plaza birželio 26, kaip ir Joalin ax.gif

Tai mes iki to laiko ir grįzt suspesim,tai papasakosim,ka veztis ir ko ne,nes su dviem vaikais vaziuojam,tai praskinsim kelius... lotuliukas.gif
Vat tik del pampersu nezn ka daryti g.gif ,ar ju ten butu pirkti ar ne, unsure.gif
Egipte tai buvo... rolleyes.gif visdelto-svoris ir bagazas. doh.gif
Atsakyti
Na aš ir prisijungiu trumpam čia, išskrendam gegužės 5 bet nieko nežinau tik kad i tunisą, nei viešbučio nieko, man brangusis pasakė data ir ruoškis smile.gif

PErskaičiau čia šita visą temą, o kas labiausiai rūpi neradau.
Tai kiek gi tų pinigėliu su savim vežtis, manau šiek tiek paišlaidausim ir kaljano norėsis, ir pilvo šokėjos aprangos, ir kokio papuošaliuko.
Kiek imate su savim pinhų vienam asmeniui, ką lauktuvių vežate?
Atsakyti
QUOTE(pelytte @ 2007 03 20, 23:12)
Na aš ir prisijungiu trumpam čia, išskrendam gegužės 5 bet nieko nežinau tik kad  i tunisą, nei viešbučio nieko, man brangusis pasakė data ir ruoškis smile.gif

PErskaičiau čia šita visą temą, o kas labiausiai rūpi neradau.
Tai kiek gi tų pinigėliu su savim vežtis, manau šiek tiek paišlaidausim ir kaljano norėsis, ir pilvo šokėjos aprangos, ir kokio papuošaliuko.
Kiek imate su savim pinhų vienam asmeniui, ką lauktuvių vežate?

mes dviese per 10d isleidom 2000Lt, bet per daug neislaidavom schmoll.gif parsivezt beveik nieko neparsivezem, daug pinigeliu suede kelione i sachara ir automobilio nuoma bei keliavimas po sali. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Tafi @ 2007 03 11, 22:28)
O kada tas lietaus sezonas Tunise blink.gif

del lietaus tai mes pernai ten nuskridome geguzes 5d. o keliautojai kurie buvo ten is anksciau sake visa savaite lijo, ir butent kai mes atskridom ta diena baigesi, tiesa per visa laikotarpi kiek ten praleidom lijo kokius keturis kartus po koki pusvalandi tik vakarais arba nakti, bet tas lietutis toks labai malonus. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausytė @ 2007 03 21, 17:52)
O kokia buvo oro temperatūra ir vandens  gegužės 5 d. ar buvo šilta nereikėjo striukių ar megztinių

oras buvo pats tas karstis gal apie 25laipsnius, aisku mieste vaikscioti karstoka, bet normalu, pleze guleti man kaip tik, vanduo dar vesokas bet kaip mums lietuviams tai thumbup.gif galbut apie 21laipsni.
vakarais reikedavo plonu megstuku, nes ir dregme didele papludimy. bet uz tat kelione i sachara nebuvo varginanti ir nekarsta thumbup.gif
Atsakyti