QUOTE (Rusnytė @ 2004 08 03, 08:11) |
Atene, o kur tu gyvenai Tunise? Kuriam kurorte ir kokiam viesbutyje? |
Tunise mes gyvenome Port El Kantoui kurorte, Sol Club El Kantoui 4* viesbutyje.
Tunise buvau 6 sav nėščia, tai 3 dienos nieko buvo, o kai pradėjom važiuot į Sacharą, mane pradėjo pykint. Vos ne vos nusikračiau į tą Sacharą, o likusį kaiką beveik nieko nevalgiau ir nieko nenorėjau, tik namo. Viešbutį žiauriai smirdėjo, o valgykloj taip smirdėjo, kad pro šalį praeit negalėjau. Žodžiu nėštumas. Taigi patarimas: net pačioj nėštumo pradžioj geriau pasilikt namie ir niekur nevažiuot.
Ruošiuosi važiuoti su 11mėn vaiku. Gal kas buvote su mažu vaiku? Ką vežtis?
Aišku visą vaikui maistą, ar galima ką nors iš ten duoti, pvz. košės?
Aišku visą vaikui maistą, ar galima ką nors iš ten duoti, pvz. košės?
QUOTE (čikaga @ 2004 10 26, 08:53) |
Ruošiuosi važiuoti su 11mėn vaiku. Gal kas buvote su mažu vaiku? Ką vežtis? Aišku visą vaikui maistą, ar galima ką nors iš ten duoti, pvz. košės? |
Na maistas vis tik žiauriai ten skiriasi nuo mūsiškio, lietuvaičiams būna ten problemėlių su virškinimu ir pan. Man tai buvo viskas OK, (mano vyrui su viduriais nelabai ) o latvei vienai suspazmavo skrandis, gydytoja kvietesi, skirtingi organizmai skirtingai sureaguoja į tokius "nacionalinės virtuvės ypatumus", tad gal vaikiukui pasistengčiau duoti kokį Hipp maistelį ar pan. Košės ten dažniausia būna su aliejiniu aštroku padažu, užpilu. Ten populiari tokia smulkių kruopyčių košė "kus kus". O parduotuvėje (mes buvom Port el Kantau miestelyje) mes beveik neradom pieno produktų (mums taip įprastų ir gausių), dažnai tekdavo ilgokai pašifruoti etiketes apskritai, kas ten galėtų būti per daiktas, nes angliškai nebūdavo parašyta, tik jų rašmenimis be to parduotuvė nebūtinai dirba taip kaip parašyta ant durų Gali ateiti darbo metu, o ji kažkodėl nedirba, šiaip, anksti užsidaro. Tad geriau apsirūpint kuo daugiau iš Lietuvos. Na o viešbutyje matysit, jei bus kas tinkamo vaikiukui atsirinksit. Vaisiai, jei duodat vaikui, dažniausia būdavo dynios, arbūzai. Pasiimkit vaikui gerti - sulčių, vandens. Ten labai brangūs gėrimai.
QUOTE (čikaga @ 2004 10 26, 10:53) |
Ruošiuosi važiuoti su 11mėn vaiku. Gal kas buvote su mažu vaiku? Ką vežtis? Aišku visą vaikui maistą, ar galima ką nors iš ten duoti, pvz. košės? |
Del maisto. Maitinimas labai priklauso nuo viesbucio. Pvz. is musu viesbucio meniu as vaikui buciau davusi vaisius, deserta, jogurta, kurio gali piltis kiek nori, naturalus ir skanus. Naturalus, nes salia prideta visokiu sirupu, dzemu ir pan., kuriais galima susikurti koki tik nori skoni. Dar kepami buvo blynai, kurie VISISKAI nesiskyre nuo lietuvisku ir buvo patys populiariausi tarp visu tautu. Duona, sviestas, suris (geltonas ir baltas), mesa, desra. Daraisi sumustinius ir tiek. Darzoves, is kuriu gali susikomplektuoti kokias nori salotas. Su padazu ar be. O siaip nepakeiciamas skrandzio pagalbininkas Mezim (cia is reklamos).
У меня муж там отдыхал. Ничего там интересного нет. Если поедете в Тунис, не езжайте на экскурсию в пустыню
o mano kolege kaip sykis grizo labiausiai susizavejusi dykuma - ir ekskursija i sachara. ji visa savaite ciauskejo, kaip ten grazu, kaip ten faina, kaip ten taip, kaip ten kitaip...
Esu buvusi gal 30 pasaulio ir į paskutinę vietą pagal patikimą galiu dėti tunisą.
kas manęs apie tai paklausia, atsakau vieną - visiškai nepatiko, nors nebuvau nėščia ir be vaiko, mane visą laiką pykino nuo kvapų, benzo kvapo ir maisto, dar karščio. Čia mano asmeninė nuomonė, bet tai vienintelė šalis, iš kurios grįžus apsidžiaugiau, kad atostogos pagaliau pasibaigė.
kas manęs apie tai paklausia, atsakau vieną - visiškai nepatiko, nors nebuvau nėščia ir be vaiko, mane visą laiką pykino nuo kvapų, benzo kvapo ir maisto, dar karščio. Čia mano asmeninė nuomonė, bet tai vienintelė šalis, iš kurios grįžus apsidžiaugiau, kad atostogos pagaliau pasibaigė.
Kiek zmoniu, tiek nuomoniu . Man tik kartais buna pikta , kai zmones taip kategoriskai teigia - nevaziuokite ten ar ten . Argumentuokite tada kas konkreciai nepatiko, kad kitas zmogus galetu rinktis. Gal vienam uzkliuvo netvarka, karstis, kvapai etc., o kitam tai netures reiksmes.
O geriausia pries isvaziuojant i pasirinkta sali, susirinkti apie ja kuo daugiau info. Gal dar besidomint nuspresite butent ten nevaziuoti. Arba atvirksciai. Pvz. mes nusprendeme, kad siais metais vaziuosime i Tunisa. Tiesiog pasirinkome sali, kad nereiketu metytis, o gal Turkija, Ispanija, Egiptas Tada susirinkome info (visa segtuva ) ir isvaziavome. Galiu pasakyti, kad uzrasai niekada neatpasakos tikroves, bet elementarius praktiskus dalykus zinojome.
O geriausia pries isvaziuojant i pasirinkta sali, susirinkti apie ja kuo daugiau info. Gal dar besidomint nuspresite butent ten nevaziuoti. Arba atvirksciai. Pvz. mes nusprendeme, kad siais metais vaziuosime i Tunisa. Tiesiog pasirinkome sali, kad nereiketu metytis, o gal Turkija, Ispanija, Egiptas Tada susirinkome info (visa segtuva ) ir isvaziavome. Galiu pasakyti, kad uzrasai niekada neatpasakos tikroves, bet elementarius praktiskus dalykus zinojome.
mes rugsėjo pabaigoj buvom, tai buvo karšta dar, o kaip lapkritį nežinau. Bet jau rugsėjo pab. taksistai veždami pajūrin vis aiškindavo, kad pas juos jau ruduo, kad jie visi šiltai rengiasi jau, kad tik turistai sugalvoja maudytis tokiu metu jūroj Bet mums tai buvo pats tas pravaikščiojau visą laiką su maikutėm ant petnešėlių.