Įkraunama...
Įkraunama...

Auksas ar sidabras?

Sidabras ir baltas auksas wub.gif geltono aukso laaaaabai nemėgstu, net nežinau kodėl doh.gif bet vis tik dažniausiai nešioju sidabrą smile.gif
Atsakyti
Tik sidabras.
Atsakyti
QUOTE(Desire*~> @ 2011 03 15, 09:19)
Sidabras ir baltas auksas  wub.gif  geltono aukso laaaaabai nemėgstu.

As irgi tik tai megstu mirksiukas.gif
Atsakyti
Anksciau buvo tik sidabras. Dabar auksas
Atsakyti
QUOTE(DUTĖ BARBIDUTĖ @ 2009 11 30, 20:34)
Megstu balta auksa,tamsu oksiduota sidabra,ir dar truputeli patinka geltonas auksas[praba 750 berods].

Tai kad man atrodo aukso atspalvis prabos nelabai įtakoja unsure.gif
"Gana sudėtinga (nors iš pirmo žvilgsnio atrodytų ir paprasta) lydinį skirstyti pagal spalvas. Mat kiekvienos prabos lydiniai gali būti atitinkamos spalvos it atspalvio.
Didžiausiu spalvinių gamų skaičiumi pasižymi 583 ir 750 prabų aukso lydinai. Jie būna balti (sidabro baltumo), blyškiai ir ryškiai geltoni, rožiniai, oranžiniai, rausvi ir raudoni. Kitų prabų lydiniai skiriasi daugiausia tonais, o ne spalvomis. Antai 958 prabos auksas yra geltonų tonų, o 500 ir 375- rausvų. Buityje tiksli aukso spalva nenurodoma; čia spalvos pavadinimas turi tik santykinę reikšmę. Dažniausiai vartojami šie pavadinimai, nusakantys spalvą: baltasis, blyškusis, geltonasis, žaliasis ir raudonasis auksas." www.mokslai.lt

QUOTE(Flos @ 2011 03 15, 20:59)
Laikui bėgant ir skonis pasikeitė, dabar mielai nešiočiau ir geltoną (tą itališką) auksą, ir žinoma baltą, ir platiną...

O kaip tas itališkas auksas atrodo? ax.gif Man atrodo kad esu turėjus vieną žiedelį to taip vadinamo itališko aukso, g.gif jis buvo toks tarpinis tarp rusiško raudonojo ir to geltono žalvarino atspalvio (rusai jį vadina citrininiu "limonnoe zoloto" biggrin.gif )

Atsakyti
Sidabras ir baltas auksas wub.gif
Atsakyti
Auksas,nes sidabras tik jaunom panelem. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumza @ 2011 03 17, 13:14)
Auksas, nes sidabras tik jaunom panelem. smile.gif

Tai kad nebūtinai smile.gif kaip čia kažkas pastebėjo tikrai nemažai yra brandaus amžiaus damų kurios tiesiog DIEVINA sidabra smile.gif ir aš tą pastebėjau ax.gif

Beje, kažkas čia rašė kad su auksu atrodytų kaip gatvinė, o man kažkodėl tokias asociacijas labiau kelia daugybė skirtingų sidabro žiedų ant pirštų. Galbūt čia aktualu ne pats metalas o papuošalų kiekis? g.gif
Atsakyti
O VAT MAN IRGI AUKSAS JAU LABAU PATINKA. mirksiukas.gif AŠ TAIP PAT MANAU, KAD SIDABRAS LABIAU PATINKA JAUNOM. NA TOKS DAŽNAS ATVEJIS. O VĖLIAU AUGI AUGI IR SUPRANTI KAS VERTAS DĖMESIO biggrin.gif NORS ŠIAIP SIDABRAS GRAŽU KOL DAR NE JUODAS. BET AUKSAS YRA AUKSAS. JIS GRAŽUS IŠLIEKA VISADA IR NEPAJUOSTA. VA biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Kažkada vieno dėdės, kuris labai mėgo auksą, toks "išmyslas" buvo, kad: "Auksą nešioja tik ponai, o sidabrą - visokie narkomanai" lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sidabras ir baltas auskas, o geltonas man kazkaip nelabai.
Atsakyti
anksciau rinkausi sidabra ir balta auska, o dabar persimeciau prie geltono, kazkaip prabangiau atrodo
Atsakyti