Vakare, kai gris MB aprasysiu. Ten nera jokiu furu, sviesoforu. o tas kelias kuri vadinau sunkeliu, tai labai vinguotas, daug staigiu posukiu, o vakarais daug lengvu masinu, apakina, reikia greitai mazinti grei ti . Man tokie keliai pasitikejimo nekelia, nors nera sviesoforu ar furu. Be to yra gyvenviete, grista akmenimis. Tai krato, o po to tie staigus posukiai , maniau kad vaikai vems. Po vieno pakratymo taip ir atsitiko. Jusu teise rinktis.
QUOTE(Baltike @ 2010 07 28, 08:55)
Tas "šunkelis" visai smagus, kai laiko yra: kalniukai, smagūs vingiai, jokių furų. Kai kur tarp senų medžių alėjų įsispraudęs.
O taip, tie vingiuoti keliukai man irgi įspūdį paliko Svarbiausia -- nėra sunkiasvorių, o ir šiaip tokiais įdomiau važiuoti.
Tarp kitko, pasakysiu grynai asmeninę nuomonę -- Gizycko man yra blankiausią įspūdį palikęs miestelis iš lankytųjų. Apylinkės iš tiesų gražios, gausu ežerų, bet tik tiek. Vienintelė dėmesio verta vieta pasirodė menama šv.Brunono nužudymo vieta (to paties, kurio mirtį aprašančioje istorijoje Kvedlinburgo analuose 1009 m pirmąkart paminėtas LT vardas). Bet žinoma, kalbu kaip į pažintinę, o ne poilsinę kelionę orientuotas žmogus : )
QUOTE(Daiva 100 @ 2010 07 28, 11:27)
Vakare, kai gris MB aprasysiu. Ten nera jokiu furu, sviesoforu. o tas kelias kuri vadinau sunkeliu, tai labai vinguotas, daug staigiu posukiu, o vakarais daug lengvu masinu, apakina, reikia greitai mazinti grei ti . Man tokie keliai pasitikejimo nekelia, nors nera sviesoforu ar furu. Be to yra gyvenviete, grista akmenimis. Tai krato, o po to tie staigus posukiai , maniau kad vaikai vems. Po vieno pakratymo taip ir atsitiko. Jusu teise rinktis.
Karta mes pasitikejom navigacija, tai nuvede panasiu keliuku, isibeget nera kur, vis posukiai, vingiai. MB piktas buvo.
Gal gam nesunku butu priminti, jei vaziuojame link Torunes, tai toje puseje yra koks nors pramogu parkas vaikams ? nes kazkaip buvau galvelen isidejusi tik Baltow Jurassic Park, bet dabar kai deliojuosi marsruta, tai ziuriu, kad jis kitoje puseje norisi mazyliams irgi kokios nors pramogos. Ir kiek mazdaug laiko skirti Gdansko zoo sodui, jei sugalvosime ten nulekti? Ir nuo Gdansko iki Lebos kiek nelekiant reiktu vaziuoti? Leboje prie parko kiek suprantu yra aikstele stovejimo. Siaip Leboje yra daug kempingu, taciau vaziuosime be griezto plano, ir galvoju, kad jei netyciukais atsidurtumeme ten gilia nakti, tai gal toje aiksteleje imanoma su kemperiu sustoti ir pernakvoti, ar vistik vaziuoti i kempinga ir nekvarsinti sau galvos tokiom mintim Vis blaskausi, nes vaziuojame dviem seimom, trumpam laikui, tai manau, kad apie griezta keliones plana tik pasvajoti, todel norisi nors daug maz primesti imanomus variantus
Kai pradejau aiskintis kelia su MB, tai susikalbeti tapo prasciau nei su navigacija. Esme tame, kad ivaziavus i Suvalkus ir pasiekus zieda, nereikia sukti i desine,kaip yra nuoroda ar sako navigacija, o vaziuoti is ziedo tiesiai.Kaireje ziedo puseje liks LIDL parduotuve. Paskui jau galima klausytis navigacijos. Man atrodo, kad pavaziavus yra posukis i kaire, o MB, kad ne. Bet cia tikrai neuzklysit.Vaziuosit lyg kokiu senamiesciu, kol desineje bus skverelis, o uz jo matysis kazkoks pastatas. Tuomet reikes sukti i desine ir visa laika tiesiai vaziuoti. Svarbiausia kaip minejau auksciau neuzsukti i desine. Jei neaisku, parasykit i az.
QUOTE(Cobre @ 2010 07 28, 15:21)
Gal gam nesunku butu priminti, jei vaziuojame link Torunes, tai toje puseje yra koks nors pramogu parkas vaikams ? nes kazkaip buvau galvelen isidejusi tik Baltow Jurassic Park, bet dabar kai deliojuosi marsruta, tai ziuriu, kad jis kitoje puseje norisi mazyliams irgi kokios nors pramogos.
Link Torūnės yra ne Baltow, o Megaparkas. Grudziandže jis. Visai nieko pramoga ne tik vaikams, bet ir visai šeimynai . Buvom ten prieš 3 savaites. Yra keletas plastmasinių dinozaurų , žvėrių su lenkiškais aprašymais. Ir visą dieną vyskta Western šou .
QUOTE(something else @ 2010 07 28, 11:32)
Tarp kitko, pasakysiu grynai asmeninę nuomonę -- Gizycko man yra blankiausią įspūdį palikęs miestelis iš lankytųjų. Apylinkės iš tiesų gražios, gausu ežerų, bet tik tiek. Vienintelė dėmesio verta vieta pasirodė menama šv.Brunono nužudymo vieta (to paties, kurio mirtį aprašančioje istorijoje Kvedlinburgo analuose 1009 m pirmąkart paminėtas LT vardas). Bet žinoma, kalbu kaip į pažintinę, o ne poilsinę kelionę orientuotas žmogus : )
Akis paganyti yra kur, bet šiaip pasijutome, kaip Palangoje vidurvasarį.
QUOTE(Cobre @ 2010 07 28, 15:21)
Ir kiek mazdaug laiko skirti Gdansko zoo sodui, jei sugalvosime ten nulekti?
Mes vien parkavimuisi prie zoo sugaišome gerą pusvalandį (neskaitant Gdansko kamščių iki zoo) ir jau beveik eilę prie aikštelių atstovėjus nusprendėme nebeiti, nes iki darbo pabaigos bebuvo likę nepilnos pora valandų, o dar mažieji sumigo. Kompensacijai į Sopoto akvaparką nuvažiavome.
QUOTE(Baltike @ 2010 07 28, 08:55)
Tas "šunkelis" visai smagus, kai laiko yra: kalniukai, smagūs vingiai, jokių furų. Kai kur tarp senų medžių alėjų įsispraudęs. Tik daug mažų gyvenviečių pakeliui, todėl greitis vis ribojamas, nėra kur įsibėgėti. Pravažiavus juo beveik 200km vidurinėlis stebėdamasis pasiteiravo: "Ką, Lenkijoje šviesoforų nėra?" . Tokia visai kitokia lenkiškų kelių patirtis. Beje, ir Stančikų tiltai šalia to "šunkelio".
Važiavom mes tuo "šunkeliu"- kaip būtų gerai, kad pas mus ne šunkeliai būtų su tokia gera danga. Kelias tuščias, vairuoti nenuobodu. O vakarai dar kol kas ilgi, tad ilgai gali važiuoti šviesoje
QUOTE(something else @ 2010 07 28, 11:32)
Tarp kitko, pasakysiu grynai asmeninę nuomonę -- Gizycko man yra blankiausią įspūdį palikęs miestelis iš lankytųjų.
Man panašiai, jį rekomenduočiau pravažiuojantiems, kaip tarpinę stotelę link pajūrio, pailsėti arba permiegoti, tuo pačiu vakarą praleisti ežero pakrantėje (yra pliažas), pasivaikščioti kanalo pakrante, ten yra išgrystas bulvariukas, parkelis. O jeigu mėgstate plaukioti kateriais (ten galima jų išsnuomoti) ir kitas panašias vandens pramogas galima apsistoti ir kelioms dienoms. Žinau puikią kavinę centre, einant nuo pakeliamo tilto po kaire (pakilus laipteliais aukšiau į tersasą), joje labai skanus ir nebrangus maistas, apie 8 Lt blyneliai su braškėmis ir apie 8 Lt karbonadas (porcijos tikrai didelės).
Mes irgi ieškom tose apylinkėse, prirašėm krūvą laiškų ir gavom krūvą neigiamų atsakymų - nėra vietų
QUOTE(ypata @ 2010 07 30, 14:21)
Mes irgi ieškom tose apylinkėse, prirašėm krūvą laiškų ir gavom krūvą neigiamų atsakymų - nėra vietų
Bet žinokit kiek jų dar yra ir jie niekur nesiskelbia. Nemanau, kad nuvažiavus visai nieko nerastumėt