Įkraunama...
Įkraunama...

Lenkija

QUOTE(ingakyca @ 2010 07 12, 10:44)
Jeigu važiuojat su vaiku iš savo patirties sakau sunkiai sunkiai aprėpsit viską. Dar priklauso nuo to ar kopsit ir leisitės su vaiku. Mes leidomės nuo Kasprowy wierch užtrukom septynias valandas, be vaiko būtume greičiau nusileidę.
Nežinau kaip ten eilės kitiems buvo prie keltuvų mums vadinasi pasisekė eilių nebuvo nors ėjom 10 ryto.
Morskie Oko vaiką stumiant vežime pirmyn atgal 18 km mes vėl užtrukom septynias valandas. Aišku su stojimais, pavalgymais, fotografavimais ir t.t.
Beje jeigu jau tiek nueisit kopkit raudona trasa aplink ežerą nepasigailėsit tikrai.

Ingakyca, ačiū labai už komentarą smile.gif
Mes pernai buvom Slovakijos kalnuose, vaikui tuo metu buvo 10 mėn, viskas buvo ok, nešėm specialioje kalnų nešioklėje. Šiemet vaikui bus 2 metai, nešime toje pačioje nešioklėje.
Kopti planuojame nemažai, bet gerai, kad parašėt dėl Kasprowy wierch, iškart sau pasižymėjau, kad tik keltuvas pirmyn ir atgal, 7 val visgi daugoka biggrin.gif
Dėl to, kad sunkiai aprėpsim viską nugąsdinot, gal reiktų kitaip suplanuot, ką vertėtų pakeist? unsure.gif
Atsakyti
Sveiki, ar kas nors atostogavot Gyzičke? planuojame palėkt ii pajūrio, bet viso kelio neįveiksim su mažais vaikais, tai bandysim nakvoti Gyzičke ir galbūt ten užtrukti, jei verta. Ar verta?
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2010 07 13, 16:15)
Sveiki, ar kas nors atostogavot Gyzičke? planuojame  palėkt ii pajūrio, bet viso kelio neįveiksim su mažais vaikais, tai bandysim nakvoti Gyzičke ir galbūt ten užtrukti, jei verta. Ar verta?

Pravaziuojant matem,kad labai grazus miestas su daug vandens,laivu,jachtu ir t.t. wub.gif Daug visokiu ''noclegu'' thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 07 12, 13:59)
Ingakyca, ačiū labai už komentarą  smile.gif
Mes pernai buvom Slovakijos kalnuose, vaikui tuo metu buvo 10 mėn, viskas buvo ok, nešėm specialioje kalnų nešioklėje. Šiemet vaikui bus 2 metai, nešime toje pačioje nešioklėje.
Kopti planuojame nemažai, bet gerai, kad parašėt dėl Kasprowy wierch, iškart sau pasižymėjau, kad tik keltuvas pirmyn ir atgal, 7 val visgi daugoka  biggrin.gif
Dėl to, kad sunkiai aprėpsim viską nugąsdinot, gal reiktų kitaip suplanuot, ką vertėtų pakeist? unsure.gif

Keltuvas pirmyn atgal tikrai ne 7 valandos biggrin.gif Todėl pasitaisykit iš karto. Pirmyn užkilom gal per 5-10 min su keltuvu, o leidomės 7 valandas savo kojytėm nuo viršūnės, mums kalnų nemačiusiems su vyru šokas buvo, kad žalia trasa tai ne šiaip takelis ir eini pasivaikščiodamas todėl taip ilgai ir užtrukom, o dar su vaiku. Visi sako žalia trasa vienas juokas na kas čia tokio, na nieko tokio tik kad eini su vaiku, o apačioje matai medžių viršūnes, akmenys slidūs, nes jeigu apačioje nelyja, tai viršuj taip pila, ir toks vėjas, kad atrodo dar truputį ir nuo to kalno nupūs tave biggrin.gif
Nešioklėje tai pats tas jums bus, mūsų jau tam per didelis, ir nesėdėtų joje.
Aš nežinau jūsų jėgų, tai gal ir aprėpsit, aš šneku, kad aš nebūčiau pajėgus biggrin.gif Tiek aš, tiek vyras, tiek vaikas griūdavom kaip negyvi miegot biggrin.gif biggrin.gif Bet kad ir kaip pavargdavom, tikrai viską pakartočiau iš naujo ir būtinai grįšiu, kad įveikčiau kitas trasas rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(dontstop @ 2010 07 12, 13:59)

Aš jūsų vietoj dinozaurų parką permesčiau į pradžią maršruto, nes aš buvau pasilikusi pabaigai Krokuvą, tai nepamačiau jos tikrai, net neįdomu jau buvo, tik galvojau kaip greičiau namo ax.gif
Beje kalnų trasų žemėlapis laminuotas 25 zlotai, jeigu pasitaikys ne koks oras toks atlaikys, popierinis tikrai ne.
Atsakyti
QUOTE(ingakyca @ 2010 07 14, 08:44)
Keltuvas pirmyn atgal tikrai ne 7 valandos  biggrin.gif Todėl pasitaisykit iš kartolleyes:

Papildyta:
Aš jūsų vietoj dinozaurų parką permesčiau į pradžią maršruto, nes aš buvau pasilikusi pabaigai Krokuvą, tai nepamačiau jos tikrai, net neįdomu jau buvo, tik galvojau kaip greičiau namo  ax.gif
Beje kalnų trasų žemėlapis laminuotas 25 zlotai, jeigu pasitaikys ne koks oras toks atlaikys, popierinis tikrai ne.

Aha, tai aš teisingai ir supratau, kad čia pestute 7 val gaunasi, tai sau ir pasižymėjau, kad į Kasprowy tik keltuvu pirmyn ir atgal smile.gif

Hmm, mes galvojom per visą naktį važiuot ir vienu ypu nuvažiuot nuo namų iki Zakopanės, be sustojimų kažkur tai g.gif O atgal keliaut po trūputį, per kelias dienas (nes spėju, vaikas ilgiau kaip po keletą val nesėdės mašinoje)..

Dėl žemėlapio - ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 07 14, 14:40)
Aha, tai aš teisingai ir supratau, kad čia pestute 7 val gaunasi, tai sau ir pasižymėjau, kad į Kasprowy tik keltuvu pirmyn ir atgal  smile.gif

Hmm, mes galvojom per visą naktį važiuot ir vienu ypu nuvažiuot nuo namų iki Zakopanės, be sustojimų kažkur tai  g.gif  O atgal keliaut po trūputį, per kelias dienas (nes spėju, vaikas ilgiau kaip po keletą val nesėdės mašinoje)..

Dėl žemėlapio - ačiū  4u.gif

Tik keltuvu tikrai nepavargsit, jeigu bus giedra pamatysit gražų vaizdelį mirksiukas.gif

Mes tiek pirmyn, tiek atgal važiavom vienu ypu su trumpais sustojimais pavalgyti ir panašiai. Vaikas išsedėjo, net nėjo miegoti doh.gif Pirmyn visą kelią klausinėjo, tai kada jau tie kalnai, o atgal kada bus namai, žodžiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ingakyca @ 2010 07 14, 21:39)
Tik keltuvu tikrai nepavargsit, jeigu bus giedra pamatysit gražų vaizdelį  mirksiukas.gif

Mes tiek pirmyn, tiek atgal važiavom vienu ypu su trumpais sustojimais pavalgyti ir panašiai. Vaikas išsedėjo, net nėjo miegoti  doh.gif Pirmyn visą kelią klausinėjo, tai kada jau tie kalnai, o atgal kada bus namai, žodžiu  biggrin.gif

O kokio amžiaus vaikas?
O kiek dienų buvot, ką dar be Morske oko ir Kasprowy wierch pamatėt? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2010 07 15, 12:54)
O kokio amžiaus vaikas?
O kiek dienų buvot, ką dar be Morske oko ir Kasprowy wierch pamatėt? smile.gif

Greitu laiku bus keturi metukai.

Iš viso buvom keturias dienas, bet pirma diena galima sakyti apsižvalgyti po miestelį, antra ir trečia kaip ir aiškios kur buvom, o ketvirta diena pasivažinėjom po apylinkes stojom kur ką pamatėm gražaus pafotografavom, ir patraukėm link namų, stojom Krokuvoj didesnėj parduotuvėj, kad apsipirkti į namus dar tuomet arbuzams akcija pas juos buvo, tai mūsų pinigais pavertus gavosi berods 80 ar 90 centų kilogramas, tai ir parsitempėm namo biggrin.gif
Beje jeigu norite pamatyti tų vadinamų kalnų upelių, tai eikite pasivaikščioti žaliaja trasa link Kasprowy Wierch iš apačios (na čia turiu omenyje nepakilus keltuvu), pati pradžia visai nesunki tiesiog takelis akmenuotas ir viskas mirksiukas.gif Bent ant lentelių rašoma, kad valanda kelio iki pirmo keltuvo sustojimo (tačiau iki jo net nereikia patekti, kad pamatyti tuos upelius), tai iki jo dar galima pasivaikščiojant nueiti, mes aišku ilgiau nei valandą užtrukom, bet toliau tai jau grynai kopimas prasidėtų.
Na daug nepamatėm, bet bus dėl ko važiuoti ten vėl smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2010 07 13, 16:15)
Sveiki, ar kas nors atostogavot Gyzičke? planuojame  palėkt ii pajūrio, bet viso kelio neįveiksim su mažais vaikais, tai bandysim nakvoti Gyzičke ir galbūt ten užtrukti, jei verta. Ar verta?

Ten verta net ir ilgesnį laiką paatostogaut biggrin.gif Tai kurortas skirtas poilsiauti visai šeimai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aruna: 15 liepos 2010 - 22:06
Sveiki smile.gif
rugpjūčio vidury planuojame aplankyti Lenkiją keturiom dienom (be vaikučių).Norėtume nuvažiuoti ir į Gdanską ir į Krokuvą.Planuojame visas naktis nakvoti su palapinėmis, kempinguose. Gal kas nors patartų maršrutą ir kempingus?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagelele @ 2010 07 16, 09:02)
Sveiki smile.gif
rugpjūčio vidury planuojame aplankyti Lenkiją keturiom dienom (be vaikučių).Norėtume nuvažiuoti ir į Gdanską ir į Krokuvą.Planuojame visas naktis nakvoti su palapinėmis, kempinguose. Gal kas nors patartų maršrutą ir kempingus?smile.gif

Rinkintės arba maršrutą į Gdanską, arba į Krokuvą, per dideli atstumai viską aprėpti, be to pakeliui yra ką žiūrėti. Juk iki Krokuvos iš Lietuvos visą dieną reikia važiuoti, 2 dienas pabūtumėte mieste ir aplikui, o ketvirtą dieną jau tektų atgal į Lietuvą vairuoti. Gdansko kraštą su Marienburgu, Fromborku, Žalgirio mūšio vieta, pakeliui pravažiuotomis kryžiuočių pilimis ir šiaip jaukiais senais miestukais, Šv. Lipka, Mozūrijos ežerais, kuriuose griekas neišsimaudyti per karščius... lankėme visą savaitę dideliu tempu ir pritrūko laiko. O kur dar Torūnė, esanti sąlyginai netoli nuo Gdansko.

Į Krokuvą važiuojant reikia Liubliną aplankyti (pilies koplyčioje seniausios visoje Lenkijoje freskos, Jogaila ten pavaizduotas), Kozluvkos rūmai įspūdingu išlikusiu interjeru, Kazimierz Dolny menininkų miestukas, Zamoščiaus miestas nepaprastai gražus (Unesco įrašytas, renesansinis vienas geriausiai Europoje išlikusių miestų), pati Krokuva nuostabi, o šalia Veličkos kasyklos, Osvencimas, Zakopanė, kalnai....
Atsakyti
Sveiki,

mes irgi vaziuosim i Lenkija,nakvosim kempinge,gal palapinej. Kokios mazdaug kainos ten uz vieta?
Atsakyti