Įkraunama...
Įkraunama...

Lenkija

QUOTE(Dilma @ 2009 03 12, 12:16)
Į Veličkas, tiesą sakant, nėra prasmės važiuot - sumokėsit daug, laiko sugaišit irgi, o kažkoooo toookiooo nepamatysit. Prasitąsėm tais požeminiais koridoriais kelias valandas ir tiek... Kelios drsukinės skupltūros, druskinė salė ir viskas... Turėdama tiek mažai laiko, tikrai negaiščiau jo Veličkoje 4u.gif

Nu nea, tai mano sena svajonė, be to ir mano vaikai muziejiniai, jau man salėmis slankioti atšoksta fantazija, o jie- tik varom toliau. Dabar dar pasakoja apie "Dzeuso lopšio" olas Kretoje doh.gif biggrin.gif ir smėlio olas Latvijoje. Man net keista, kad tiek daug atsimena rolleyes.gif
Nebent matysim, kad eilės nežmoniškos arba automobilių spūstys dar neįvažiavus į Veličkas doh.gif , tada tai joooooo, tikras laiko gaišimas. doh.gif

Papildyta:
QUOTE(katuka @ 2009 03 12, 10:57)
Man įdomu, jei važiuočiau pagal tokį planą, kurį įkėliau anksčiau - ar atvažiavus į Zakopanę vėlai vakare, rasčiau, kur apsistoti?  4u.gif
Ir kur labiau apsimoka apsistoti, ar pačioje Zakopanėje, ar šalia esančiuose miesteliuose?

MAn tai įdomu, ar Krokuvą esate jau matę kažkada , kad neskiriate jai pačiai nė pusdienio? g.gif Jei taip - viskas tvarkoj, o jei nea, tai apsistoti Krokuvoje ir jos nepamatyti- nuodėmė. Tada jau galima apsistoti kažkur arčiau Zakopanės jau vien dėl pigesnės nakvynės?
Kada vykstate, gal irgi gegužės 1-osios savaitgalį? bigsmile.gif
Šalia Zakopanės esančiuose kaimukuose tikrai pigiau. 7km nuo Zakopanės radau vienam žmogui po 10-30zl, Zakopanėj pakraštyje jau 20-35zl, o centre jau 35-40 zlotų. O sąlygos labai panašios lyginant nuotraukas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(snickers @ 2009 03 14, 22:53)
MAn tai įdomu, ar Krokuvą esate jau matę kažkada , kad neskiriate jai pačiai nė pusdienio? g.gif Jei taip - viskas tvarkoj, o jei nea, tai apsistoti Krokuvoje ir jos nepamatyti- nuodėmė. Tada jau galima apsistoti kažkur arčiau Zakopanės jau vien dėl  pigesnės nakvynės?
Kada vykstate, gal irgi gegužės 1-osios savaitgalį? bigsmile.gif
Šalia Zakopanės esančiuose kaimukuose tikrai pigiau. 7km nuo Zakopanės radau vienam žmogui po 10-30zl, Zakopanėj pakraštyje jau 20-35zl, o centre jau 35-40 zlotų. O sąlygos labai panašios lyginant nuotraukas. 4u.gif

Krokuvą aš mačius 4u.gif Mano būsimi pakeleiviai, išskyrus vaikus, irgi matę smile.gif Bet planas dar dėliojamas, ir gali būti visokiausių pasikeitimų smile.gif
O gal galit įmesti tų rastų nakvynių nuorodas, jei nesunku?
Mes planuojam po Velykų, tą savaitę važiuot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2009 03 16, 10:20)
Krokuvą aš mačius  4u.gif Mano būsimi pakeleiviai, išskyrus vaikus, irgi matę  smile.gif Bet planas dar dėliojamas, ir gali būti visokiausių pasikeitimų  smile.gif
O gal galit įmesti tų rastų nakvynių nuorodas, jei nesunku?
Mes planuojam po Velykų, tą savaitę važiuot  4u.gif

Va čia labai daug, žiūrinėkitės, negi gaila mirksiukas.gif www.noclegi.zakopaneonline.pl
Tik paprašysiu grįžus pasidalinti įspūdžiais rolleyes.gif
Atsakyti
Mes po Velyku planuojam Siaurineje Lenkijoje ir pajuryje pasivazinet. TIk idomu, kaip ten su laisvom dienom: ar geriau is kart po Velyku vaziuot (pvz. 13 d.), ar geriau pries geguzes ilgaji savaitgali savaite vaziuot - gal zinot kas, kiek ilgai lenkai Velykas svencia? g.gif 4u.gif

Ir dar klausimukas - kaip manot, ar nerezervavus kambariu Gdanske. Sopote ar Gdynioje ju rastumeme? Vistik ne vasaros sezonas, tai gal butu?
Atsakyti
Sveika, mes isvaziuojam savaitgali i Pietine Lenkijos dali link kalnu,Jelena Gora,Krokonosu kalnai. Vietas rezervavau ir tai savaite ieskojau, nes visur uzimta
Atsakyti
Speju, kad i pietine Lenkija vaziuoja ne velyku savaitgali, bet pries geguzes laisvas dienas, nes tada viskas visur buna ten uzimta... Lygiai pries metus su tuo susidurem ir daugiau kojos nekelsim ten per ju Konstitucijos diena arba kazkada panasiu metu... smile.gif
Atsakyti
Jeigu siek tiek anksciau uzsisakineji, problemu nebuna. Mes pernai per geguzes iseigines vaziavom 11 zmoniu i siaures Lenkija. Vietas uzsakiau turputi anksciau be problemu, nors geguzes pirma Lenkijoje iseigine. Tiesiog susiveskit "tanie noclegy", ismes kruva puslapiu, kur galima paisrinkti pagal miestus ar regionus, ir siuskit el.pastu uzklausas. biggrin.gif
O kas liecia Velickas, tai tiek mums, tiek draugams, kurie lankesi, labai patiko. Unikalu, o jei dar gidas smagiai pasakoja, tai ir visai gerai.
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2009 04 14, 17:36)
ačiū 4u.gif žodžiu, planai griūna verysad.gif nors, geriau žinoti iš anksto rolleyes.gif P. S. pažįstami sakė per Velykas nė viena net maisto parduotuvė nedirbo blink.gif tai ir gegužės 3 tas pats būtų g.gif

Lenkai labai religingi, todel per Velykas ten niekas nedirba. Jie lygiai taip pat svencia ir savo Konstitucijos diena, kuri per geguzes pirmasias dienas ir yra..., tad manau, kad situacija butu panasi. Reikia rezervuotis viska is anksto - mes irgi vaziuosim link mozuru ezeru tuo laikotarpiu, tai ieskom rezervacijai nakvynes smile.gif

galiu parasyt, kad pvz. ne Gdanske, o tokiam Wladyslawowo miestuke (kuris prie Hel pusiasalio), B&B sektoriuje, tai vietos geguzes pirmomis dienomis buvo (cia pries kokia savaite kai rasiau), Gdanske - buvo brangesniuose viesbuciuose. TIk mes nesirezervavom dar kol nenusprende, ar norim ten, ar norim arciau - prie Mozuru ezeru. O prie ju pvz. tokiam kurortiniam ezeru miestuke Ruciane Nida tikrai vietos B&B sektoriuje pries Velykas buvo, dabar netikrinau - gal iki savaitgalio nuspresim ir parasysiu ir cia smile.gif
Atsakyti
Man neteko vaikščioti su ekskursijom po Lenkiją, tačiau praeitą savaitę važiavom joje miestukų ir kaimų keliukais - kelionė nerealiai patiko! Šiaurės Lenkija ne tokia įdomi, tačiau pietuose tokie važinėjimai paprastais "žmonių" keliais gali suteikti labai daug įspūdžių! Kaip kad grožio salono iškaba mažyčio kaimo vienkiemyje, į kurį tik žvyrkeliu galima nuvažiuoti:) Arba irgi nedidelio kaimo, į kurį atriedi žvyrkeliu stovintis keturių žvaigždučių viešbutis - pilis.
O ir mažuose miesteliuose yra ir kinai, ir kitos pramogos, ir tramvajai - labai įdomu pažiūrėti tokius dalykus. Lenkai gyvena tikrai kitaip.
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif Mes šiemet irgi nesiruošiame toli keliauti, nes turime mažylį wub.gif Planuojame vykti į Zakopanę savo mašina. Norėtume apsigyventi apartamentuose su virtuvėle, gal kas galite tokius rekomenduoti ax.gif Gal žinote, kokias pramogas kur tiktų ir 6mėn. mažyliui. Ar yra terminių baseinų g.gif Druskų kasyklose jau esame buvę.Planuojame aplankyti Krokuvą. Ką dar schmoll.gif Važiuojant iš Lietuvos norėtume apsistoti tarpinėje stotelėje, kad nereikėtų skubėti, gal žinote kur geriau, gražiau blush2.gif
Atsakyti
Mes irgi liepą planuojam kelionę į Zakopanę. Kas buvo, papasakokit apie nakvynių sąlygas. Kažkaip susidarė vaizdas, kad tai nėra sudėtingas dalykas, kad beveik kiekvienam name yra nuomojami kambariai. Žadam aplankyti Osvencimą, Krokuvą, Veličką ir kokias 3-4 dienas praleisti kalnuose. Dar noriu paklausti - ar Zakopanėj yra prekybos centrų ar valgoma tik kavinėse.
Atsakyti
QUOTE(spyglele @ 2009 04 21, 16:59)
Mes irgi liepą planuojam kelionę į Zakopanę. Kas buvo, papasakokit apie nakvynių sąlygas. Kažkaip susidarė vaizdas, kad tai nėra sudėtingas dalykas, kad beveik kiekvienam name yra nuomojami kambariai. Žadam aplankyti Osvencimą, Krokuvą, Veličką ir kokias 3-4 dienas praleisti kalnuose. Dar noriu paklausti - ar Zakopanėj yra prekybos centrų ar valgoma tik kavinėse.

Buvom pernai. Su nakvyne problemu tikrai nera, ant kiekvieno namo "Pokoje" biggrin.gif Issirenki graziausia ir eini skambint i duris biggrin.gif Mes is anksto neuzsakinejom, atvykom i miesteli gal kokia 9-10h vakaro ir be problemu gavom pirmam pasitaikiusiam name. Salia buvo ale prekybcentris panasiai kaip musu vieno X maxima, nepamenu, gal net koks lidl ten buvo. Bet maisto tikrai yra kur nusipirkti. Nors mes tai buvom isideje is namu rukytos desros, truputi konservu, kad nereiketu kelionej islaidaut nesamonem biggrin.gif
Atsakyti