Įkraunama...
Įkraunama...

Tėja

Apklausa: Už ar prieš šį vardą? (346 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(muminukas @ 2009 05 19, 13:55)
o kuo tai susiję su tema ir vardu Tėja?  g.gif be to, nikas - kad ir šventa karvė, nuo jo mūkti nepradėsi ir su niku nesitapatinsi. o su vardu tapatinamasi.
jeigu klausia nuomonės, nereikia tikėtis sulaukti vien pagyrų.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Tėja- is graiku kalbos,bendrine reiksme yra "deive".

Man tas vardas tikrai patinka jau daug metu ir su arbata neasocijuoja.

Savo dukrytei esu panasu uzdejusi. Seip,cia kiekvieno asmeninis reikalas ir vardai turi atspindeti esme,savybes,kuriu norime savo vaikui suteikti.Pati zaviuosi,o ir kazkada labai domejausi sen.Graikijos kultura,todel ir mano abieju vaiku vardai-graikiski,su gerai apgalvota reiksme.

Kazkur forume buvo tyciojamasi is Magnumo,bet tai yra normalus lotyniskas vardas,labai populiarus sen.Romoje tarp kariu (kazkur esu skaiciusi) ir reiskia kazka susijusi su dideliu,didybe,ar.pns.
Beje,Klaudija-labai populiarus vardas ir daugeliui asocijuoja su Klaudija Shifer. Tai taip pat romeniskas vardas,reiskiantis "sluba", Klaudijus-"slubas".
Akvile- "erelis", Remigijus- "irkluotojas" ir t.t.
Jokiu budu is nieko nesitycioju. Ir Klaudija ir Magnumas skamba graziai. Bukime siek tiek tolerantiskesni ir klausykime tik savo nuomones,rinkdami savo vaikui varda. Kame reikalinga pagalba,tai tik,kad zinotume norimo vardo reiksme.

Del manes gali vaikui uzdeti net varda Psiche. As suprasiu ir man nebus juoko priepuolio bei vertinsiu ta varda kaip "grazi",nes butent tai jis ir reiskia.

Papildyta:
Beje,labiau norejau savo mergytei vardo Egesichora,bet,deja,mane atkalbejo artimieji,nes vyras net normaliai jo iskart net neistare lotuliukas.gif

O gaila,nes mazyle,jau net keliu savaiciu budama ir girdedama mane dainuojant,"dainuodavo" kartu su manimi,o ir dabar niekada nepraleidzia progos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2009 05 25, 13:49)

netiesa. tėja yra teresos arba teodoros trumpinys.
Atsakyti
Del manes gali vaikui uzdeti net varda Psiche. As suprasiu ir man nebus juoko priepuolio bei vertinsiu ta varda kaip "grazi",nes butent tai jis ir reiskia.
Papildyta:
Beje,labiau norejau savo mergytei vardo Egesichora,bet,deja,mane atkalbejo artimieji,nes vyras net normaliai jo iskart net neistare lotuliukas.gif

O gaila,nes mazyle,jau net keliu savaiciu budama ir girdedama mane dainuojant,"dainuodavo" kartu su manimi,o ir dabar niekada nepraleidzia progos mirksiukas.gif

Kodel taip ziurima egoistiskai, Jums nebus priepolio, o vaikui g.gif ?

Reikejo duoti Chora, gal butu ir vyras ikirtes ta varda lengviau bigsmile.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciuke: 25 gegužės 2009 - 14:59
QUOTE(l'eau @ 2009 05 25, 15:52)
netiesa. tėja yra teresos arba teodoros trumpinys.

Nesigincysiu,bet Teja nera nei Teresos,nei Teodoros trumpinys. Aisku,paieskosiu nuorodos,kuria galiu tai paremti.

Be to,tikrai niekada nerasau to,ko nezinau ir niekada tusciai nesigincyju.

P.s.,ar zinote,kad Jusu nickas reiskia "vandeni"isvert.is pranc.k.? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ciuke @ 2009 05 25, 15:59)
Kodel taip ziurima egoistiskai, Jums nebus priepolio, o vaikui g.gif ?

Reikejo duoti Chora, gal butu ir vyras ikirtes ta varda lengviau bigsmile.gif ?

Klystate,tikrai neziuriu egoistiskai,bet kazkada esu skaiciusi mita apie Psiche ir man tas vardas blogu asociaciju nuo to laiko nesukelia. Be to,tame mite nieko apie emocinius sutrikimus,ar kzk.pns.nebuvo.

Kas del Choros,tai tik neapgalvotas Jusu patarimas,kuriuo neaisku ka norejote pasakyti... Nebent tik izeisti,nes nemanau,kad nureztumete savo vaikui puse vardo schmoll.gif
Papildyta:
tai va,vardan teisybes. :mirksiukas

Terese,Teresa- is gr.k. "teriete",Thera salos(dabar Santorinas) gyventoja.

Teodora- is.gr. k. "dievo dovana"

Toli ieskoti nereikejo
Papildyta:
O,kad galutinai sudeliotume visus taskus...

Tėja- deivė,

Tėjus- dievas.

Deja,mano klaviaturoje nera graik.abeceles...

P.s. uztikrinu,kad niekada nekalbu ir nerasau veju. Jei nezinau,tai ir nesakau bei nesigincyju.

Ikiukas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2009 05 25, 20:28)

P.s.,ar zinote,kad Jusu nickas reiskia "vandeni"isvert.is pranc.k.? mirksiukas.gif

keista jūs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2009 05 25, 21:28)

Klystate,tikrai neziuriu egoistiskai,bet kazkada esu skaiciusi mita apie Psiche ir man tas vardas blogu asociaciju nuo to laiko nesukelia. Be to,tame mite nieko apie emocinius sutrikimus,ar kzk.pns.nebuvo.
Ikiukas mirksiukas.gif

Jau įsivaizduoju kaip kokia Psichė savo neišmanėliams bendradarbiams aiškina, kad jos mama besilaukdama skaitė mitą apie gražuolę mergaitę lotuliukas.gif
Sakau bendradarbiams, nes darželyje turbūt ne visi supras kas tas mitas biggrin.gif
Papildyta:

Man tas vardas tikrai patinka jau daug metu ir su arbata neasocijuoja.

Savo dukrytei esu panasu uzdejusi. Seip,cia kiekvieno asmeninis reikalas ir vardai turi atspindeti esme,savybes,kuriu norime savo vaikui suteikti.Pati zaviuosi,o ir kazkada labai domejausi sen.Graikijos kultura,todel ir mano abieju vaiku vardai-graikiski,su gerai apgalvota reiksme.

Prieš duodant vaikams graikiškus vardus, visgi vertėtų nepamiršti ir lietuvių kalbos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pause @ 2009 05 25, 21:54)

Sakau bendradarbiams, nes darželyje turbūt ne visi supras kas tas mitas biggrin.gif
[

Iki to laiko ji jau butu pasikeitus varda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2009 05 25, 21:28)
Nesigincysiu,bet Teja nera nei Teresos,nei Teodoros trumpinys. Aisku,paieskosiu nuorodos,kuria galiu tai paremti.
Be to,tikrai niekada nerasau to,ko nezinau ir niekada tusciai nesigincyju.
tai va,vardan teisybes. :mirksiukas
Terese,Teresa- is gr.k. "teriete",Thera salos(dabar Santorinas) gyventoja.
Teodora- is.gr. k. "dievo dovana"
Toli ieskoti nereikejo
O,kad galutinai sudeliotume visus taskus...
Tėja- deivė,
Tėjus- dievas.
Deja,mano klaviaturoje nera graik.abeceles...
P.s. uztikrinu,kad niekada nekalbu ir nerasau veju. Jei nezinau,tai ir nesakau bei nesigincyju.

tai kurgi ta nuoroda? g.gif jei vis dėl to ją rasite, aš irgi nurodysiu kuo remiantis teigiu kad tėja - trumpinys, o ne atskiras vardas rolleyes.gif

o mano nikas reiškia 'mėlyna rožė pražydusi mėnesienos šviesoje' išvertus ir mesopotamiečių kalbos kromacho dialekto. jokie prancūzai čia niekuo dėti rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l'eau: 25 gegužės 2009 - 21:04
QUOTE(l'eau @ 2009 05 25, 22:02)
tai kurgi ta nuoroda? g.gif jei vis dėl to ją rasite, aš irgi nurodysiu kuo remiantis teigiu kad tėja - trumpinys, o ne atskiras vardas rolleyes.gif

o mano nikas reiškia 'mėlyna rožė pražydusi mėnesienos šviesoje' išvertus ir mesopotamiečių kalbos kromacho dialekto. jokie prancūzai čia niekuo dėti rolleyes.gif

Cha cha cha kaip juokinga. Teresas su Teodorom galite rasti kad ir day.lt,o Teja rasite graiku kalbos zodyne.

Gal dar dantirasciu savo mesopotamieciu kalbos kromacho dialekto nicka parasytumet? Beje,cia sumeru,ar semitu-chamitu kalbu seimai priklauso? lotuliukas.gif

O dabar laukiu zadetos Jusu versijos nuorodos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ūla @ 2009 05 25, 21:50)
keista jūs  biggrin.gif

Kodel? Zinoma,galeciau nutyleti,bet oponente labai jau agresyviai puola,gindama versija(tikiuosi,ne piktavaliskai isgalvota),o ne fakta.

Be to,pastebejau,kad labai maza cia tolerancijos. Kitos mamytes vos ne su zememis sumaisomos del renkamo,ar jau isrinkto savo vaiko vardo . Labai negrazu (svelniai tariant),nes nei vienos cia reikalas.O savo nuomone ir subtiliau galima isreiksti,tuo neparodydamos savo ribotumo.

Beje,lietuvisku vardu nera jau tiek daug. Nesuklyskime jiems priskirdami krikscioniskuosius. As neradau man tinkancio. Ir nemanau,kad privalau rinkti butinai lietuviska varda del kazkieno nuomones,ar pageidavimo.
Atsakyti
visai drinks_cheers.gif
Atsakyti