Įkraunama...
Įkraunama...

Maljorka

QUOTE(Udrius @ 2008 07 01, 18:17)
Ui , Makaliau, kur tu matai problemą? Kiekvienas miestelis turi savo TIC, taigi, ten laisvai rasi visą informaciją. Aišku, dalis bus ispaniškai, bet negi čia Tau bus problema?smile.gif

Bet tas miestelis gal tik apie savo miestelį info ir teturi ar ne?
Nes šiaip tai dažniausiai būna taip, kad TIC būna tik apie tą vietovę, kur jis ir yra smile.gif
Atsakyti
Doncia atsiprašau už durną klausimą blush2.gif ...Bet kaip tą maršrutą susidėlioti prieš tai žemėlapio nepavarčius? Mažai keliaujate pasakyčiau. kartais net geriausi žemėlapiai ir GPS nepadeda, kai nori pamatyti ne tik turistų lankomas vietas, kai nori pamatyti tikrai kažką ypatingo. Tenka ir vietinius gyventojus gerai pakamantinėti. Labai gaila, bet GPS dar nerodo kuris kelias yra gražus, kuris gražesnis ir pan.
Aš ką tik iš JAv grįžau.Tris savaites maliausi ant ratų. Tikrai daug pamačiau, bet jei nebūčiau prieš tai palydovinio žemėlapio pasižiūrėjus nė pusės nebūčiau pamačius. Pavyzdžiui Mirties slėnyje yra keliukų, kurie GPS nepažymėti arba pažymėti kaip nepravažiuojami , o ištikrųjų puikiai pravažiuojami ir labai gražūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Godaite: 01 liepos 2008 - 18:14
Makaliau, jei nerasi savo miestelyje info, tai Palmoje, prie Intermodalinio terminalo, na kitaip tariant prie traukinių stoties yra visos salos TIC. Taigi, ten viską rasi.

O dėl GPS ir popierinio žemėlapio. Manu, kad maršrutui sudaryti geriausia popierius, o vėliau galima ir GPS įjungti. O aplamai, Maljorka per maža, kad sudėtingus maršrutus darytis, tiesiog sakykite sau - važiuojų į tą pusę ir pirmyn. Taip man buvo pirmą kelionės dieną smile.gif Visas buvo ekspromtu. Ir dar- kalnuose važinėkite atsargiai - autobusų vairuotojai keikia turistus, nes jie nemoka vairuoti:)

Atsakyti
O kaip Jūs, Udriau, susiradot, ką norit aplankyt? unsure.gif
Gal kokiam internetiniam puslapy?

Nes į tą Dragonera salą tai labai norėčiau...
Atsakyti
Nusipirkau žemėlapį už 3,6 EU, pasižiūrėjau į jį kur būtų smagu apsilankyti, o vėliau visą info gavau Palmos TIC, tame tarpe autobusų grafikus, kur persėsti ir kur bus laivelis. Laivelio grafikus turiu.
Atsakyti
QUOTE(Godaite @ 2008 07 01, 19:12)
Doncia
Aš ką tik iš JAv grįžau.Tris savaites maliausi ant ratų. Tikrai daug pamačiau, bet jei nebūčiau prieš tai palydovinio žemėlapio pasižiūrėjus nė pusės nebūčiau pamačius.  Pavyzdžiui Mirties slėnyje yra keliukų, kurie GPS nepažymėti arba pažymėti kaip nepravažiuojami , o ištikrųjų puikiai pravažiuojami ir labai gražūs.

Na čia matau nemokėjimo naudotis GPS problemą, o ne GPS trūkumus smile.gif Lygiai tą patį palydovinį žemėlapį gali užsikrauti į GPS, gali jungtis tiesiai prie neto ir realiai stebėti savo padėtį palydoviniame žemėlapyje ir t.t.
Per daug siaurai dauguma žmonių supranta GPS paskirtį - tik kaip balso komandas "suk kairėn, suk dešinėn" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Godaite @ 2008 07 01, 15:10)
Sviripilė tikrai žinau ką reiškia su GPS keliauti ir nieko ypatingo. Vistiek žemėlapio reikia, nes panelytė nevisada  kreipia gražiausiais ir maloniausiais keliais.  Suprantu,kad didelėje šalyje jis tikrai reikalingas.  Bet Maljorkoj... g.gif ?
Ten nėra kur pasiklysti. Net ir žemėlapis nelabai reikalingas. Ir kur ten Maljorkoj sugebėjit nuklysti mirksiukas.gif . Svarbiausia prisiminti kaimelio, kuriame gyveni pavadinimą lotuliukas.gif .
Ir kuo čia geriau skolintis? Jei keliauji, tikrai pravers, ir kainos nėra nežmoniškos. O jei tik vieną vienintelį kartą išsiruošei pakeliauti, tai ir GPS nepadės. Juo naudotis irgi reik mokėti. Kitaip lėksi trumpiausiu keliu pro visas gražiausias vietas nieko nematydamas.

Kažkaip Jūsų tonas šiek tiek neetiškas atrodo. Visi turim nuomones, galim jas reikšti, tik nereikia į žmones žiūrėti iš "aukšto". ne Jūs viena keliaujat, ne viena naudojatės GPS. Patenkindama smalsumą galiu pasakyti, kodėl skolinuos GPS - tiesiog nematau reikalo jį prikti, kai galiu pasiskolinti iš tėvų (sesuo tą patį daro), nes mūsų kelionių laikai dažniausiai nesutampa smile.gif Tad pirkti 3 tokius pat daiktus nematau prasmės, geriau įsigysiu man reikalingesnį daiktą ax.gif
Dėl nuklydimo, tai Jūs ne taip supratot - mes MĖGSTAM nuklysti į ne turistines vietas, o kai paskui, kai staigiai reikia atsirasti kitoj vietoj, nusistatai GPS - pasižiūri, kokiu keliu ji ves ir pirmyn, jei nepatinka, tada važiuoji kitu. aš kalbu apie GPS patogumą, ir nelaikau jo panacėja, patys dažniausiai turime ir knygą apie salą, šalį, joje yra ir mažesni žemėlapiai, tad pasiskaitę sprendžiam, kokiu keliu keliaut.
bejej mes gyvenom tokiam "kaime", kurio pavadinimas buvo parašytas iki kaimo likus 2 km, lotuliukas.gif
Linkiu šiek tiek tolerancijos postų kalboje 4u.gif

QUOTE(Doncia @ 2008 07 02, 09:24)
Na čia matau nemokėjimo naudotis GPS problemą, o ne GPS trūkumus smile.gif Lygiai tą patį palydovinį žemėlapį gali užsikrauti į GPS, gali jungtis tiesiai prie neto ir realiai stebėti savo padėtį palydoviniame žemėlapyje ir t.t.
Per daug siaurai dauguma žmonių supranta GPS paskirtį - tik kaip balso komandas "suk kairėn, suk dešinėn" smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviripilė: 02 liepos 2008 - 08:45
Sviripilė atsiprašau jei mano tonas pasirodė netinkamas .Norėjau kuo trumpiau ir kuo aiškiau, matau gavosi ne visai kaip norėjau.
Ir nereikia aiškintis kodėl skolinatės. Pati pasakėte kiekvienas renkasi kaip jam patogiau. Aš tik ( gal kiek nevykūsiai ) išsakiau savo nuomone.

Doncia nesiruošiu ginčytis, Tarkim nemoku, nežinau jums geriau matyti. nesiginčysiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Godaite: 02 liepos 2008 - 10:41
Chebryte, gyvenkime draugiškai mirksiukas.gif

Davai geriau apie Mallorca pakalbam ax.gif
Atsakyti
Dar foto, dar ploja.gif
Atsakyti
QUOTE(Godaite @ 2008 07 02, 11:41)
Sviripilė atsiprašau jei mano tonas pasirodė netinkamas .Norėjau kuo trumpiau ir kuo aiškiau, matau gavosi ne visai kaip norėjau.
Ir nereikia aiškintis kodėl skolinatės. Pati pasakėte kiekvienas renkasi kaip jam patogiau. Aš tik ( gal kiek nevykūsiai ) išsakiau savo nuomone.

ok, ir aš pasikarščiavau blush2.gif 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviripilė: 02 liepos 2008 - 12:09
QUOTE(Erika-amerika @ 2008 07 02, 12:00)
Davai geriau apie Mallorca pakalbam ax.gif

Čia kurioj vietoj toks grožis? bigsmile.gif
Atsakyti