Koks įdomus būdas nesusipainioti siūluose (bet tinkamas turbūt tik kai jų reikia po labai nedaug ) :
QUOTE(Norvide @ 2011 03 25, 20:26)
Aš paveiksliuką perkeliu į word programą. Ten paveiksliuką padidinu ir atsispausdinu. O atspausdintą variantą subraižau langeliais, kad nereikėtų skaičiuoti.
Tie paveiksliukai geros kokybės labai gerai pasididina ir kokybė nenukenčia.
Pabandyk .
Tie paveiksliukai geros kokybės labai gerai pasididina ir kokybė nenukenčia.
Pabandyk .
labai aciu Norvide uz patarima.
Man idomu pasidare o kaip tu subraizai vienodus tuos langelius ant paveiksliuko? su liniuote ta prasme?
QUOTE(CACIS @ 2011 03 30, 18:10)
labai aciu Norvide uz patarima.
Man idomu pasidare o kaip tu subraizai vienodus tuos langelius ant paveiksliuko? su liniuote ta prasme?
Na tie langeliai matosi, kaip ir elektroninėje versijoje. Aš tik pasiryškinu kas dešimta langelį, kad lengviau skaičiuoti būtų. nu kaip cia
O braižyti galima su liniuote, galima ir iš rankos. su liniuote tvarkingiau
Taisyklingas kitos spalvos siūlo pertempimas mezginio kraštu (gal elementaru , bet kadais čia įkeltoje lietuviškoje pamokėlėje nebuvo):
jetau, kokie fainuoliai lektuviukai , gaila, kad man jau nebereikia ehhhh, smalsute, kur tu skraidei su jais anksciau ?
QUOTE(gaga* @ 2011 06 03, 13:41)
jetau, kokie fainuoliai lektuviukai , gaila, kad man jau nebereikia ehhhh, smalsute, kur tu skraidei su jais anksciau ?
Tai va, kad ne aš tada su jais skraidžiau...
Svarstau, gal iš pernelyg storų siūlų esu įpratusi megzti , kad man didžioji dauguma schemų būna perdidelės vaikiškiems rūbeliams. Iš šių lektuvėlių irgi tik pora tilptų ir tai būtų kone nuo siūlės iki siūlės, be jokių balionėlių, debesėlių. Sunku su tom mezgimo schemom - viskas daugiausia pritaikyta siuvinėjimui kryželiu.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 06 03, 14:14)
Tai va, kad ne aš tada su jais skraidžiau...
Svarstau, gal iš pernelyg storų siūlų esu įpratusi megzti , kad man didžioji dauguma schemų būna perdidelės vaikiškiems rūbeliams. Iš šių lektuvėlių irgi tik pora tilptų ir tai būtų kone nuo siūlės iki siūlės, be jokių balionėlių, debesėlių. Sunku su tom mezgimo schemom - viskas daugiausia pritaikyta siuvinėjimui kryželiu.
As tokiu atveju didele schema susimazinu, tiesiog vietoj 4 kvadratelius mezgu kaip viena, o jei yra smulkesniu detaliu jas issiuvineju
QUOTE(IngridaGal @ 2011 06 05, 18:11)
As tokiu atveju didele schema susimazinu, tiesiog vietoj 4 kvadratelius mezgu kaip viena, o jei yra smulkesniu detaliu jas issiuvineju
Gera mintis - ačiū
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2011 06 05, 19:47)
...
Labai aktuali tema būtų, bet gaila nieko neįžiūriu, tik pavadinimus. Gal galėtumėt pasakyt kokia tai knyga?