Sveikos mergitės
nežinau, ar čia mano nėštumo hormonai pradėjo siautėti ar šiaip psichozė prasidėjo. Esmė tame, kad užsidėjau aš tą pompą (Accu-Chek Spirit), ir man nuo to tik blogiau
nesuprantu kas darosi... pastoviai tam katetery atsiranda oro burbulų, nors kai dedu kapsulę jų nebūna, ir taip 2 kartus per dieną reikia jai daryt pravalymą
Aišku, tuos burbulus pastebiu ne iš karto, o tik po to kai pamatuoju cukrų ir jis būna aukštas
ir tas toks šokinėjimas mane nervina
aš nežinau ką aš negerai darau, ar čia ta pompa kažkokia bloga, bet esu tikra, kad neturėtų taip būti su tais burbulais. O labiausiai tai bijau, kad nepakenkčiau mažyliui su visom šitom nesąmonėm
iki tos pompos mano cukrus retais atvejais tepakildavo virš 10, o dabar kaip diena - taip cukrus kokį kartą būtinai būna virš 12
Ir nebežinau ką daryti - aš taip norėčiau atsisakyti tos pompos... Bet bėda tame, kad mano naudojamas ilgo veikimo insulinas - Lantusas - nėra sertifikuotas nėštumo atveju. O man su juo taip puikiai sekėsi reguliuoti cukrus. Tai dabar ir nežinau kurią iš tų dviejų blogybių pasirinkti - ar toliau eksperimentuoti su pompa (nors mano nuomone, tai tą reikia daryti prieš pastojant, o ne nėštumo metu, nes labai bijau kad nepakenkčiau tiek ilgai lauktam mažyliui), ar grįžti prie senojo gydymo Lantusu?
Todėl labai norėjau paklausti ar niekam nėra iš jūsų taip buvę, kad atsisakėt pompos nėštumo metu? labai norėčiau su kuo nors pasitarti, kas turi panašios patirties...nes tikrai nežinau ką daryti...
ir dar - kuriame aukšte jūs gulėjot endokrinologiniam, kai laukėtės? nes mane kažkodėl abu kartus guldė ne į antrą aukštą (diabetologijos sk.), bet į trečią (bendrosios endokrinologijos sk.)
Ir toks vaizdas, kad gydytoja visiškai nieko neraukia apie pompas. Ko paklausi - to negausi (recepto keičiamoms dalims - ir to nežinojo kaip išrašyti
). Atsakymas visada vienas - kreipkitės į pompą uždėjusios firmos atstovę. Bet gi ji ne medikė, ką ji gali man pasakyti? Tai dabar ir galvoju, ar visas nėštukes ten guldo į tą trečią aukštą, ar tik tas kurios kažkam kažko nedavė?
nes bent jau diabetologijos sk. gydytojai tai tikrai nutuokia apie pompas (na Danytė ir Petrenko tai tikrai).
Nu va, ir dar viena nesąmonė su ta pompa. Eidama maudytis aišku nusiėmiau pompą, ir adatą uždengiau tuo dangteliu. Bet šiandien ryte žiūriu, kad ten prie adatos drėgmės (tokia kaip rasa) yra
Spėju, čia taip tikrai neturi būti
Kitas dalykas, kas mane dėl tos pompos nervina - tai, kad ji nenauja, o tokia padrožta atrodo. Ir abejonių kelia adapteris, nes jis visas (tiksliau, jos srėgis) toks kažkoks apsivėlęs neaišku kuo
ir ta jo guma toks vaizdas, kad vienoj vietoj atplyšus truputį.
Nu, žodžiu, išsiliejau ir pasiguodžiau
bet man tikrai labai reiktų jūsų, kurios susidūrėt su pompom, patarimų
Jei būtų galimybė - labai norėčiau pabendrauti telefonu, nes dabar neturiu su kuo pasitarti ir iš ko pasisemti patirties, kuri dabar taip reikalinga ... Todėl jei atsirastų tarp jūsų tokia, kuri galėtų su manim pabendrauti - labai lauksiu tel. nr. į a.z.
p.s. tikiuosi, nesupyksit, kad aš ta taip plačiai su savom problemom įsiveržiau pas jus
bet daugiau neturiu kur kreiptis...
I'm out of my mind, but feel free to leave a message