isivaizduoju, kaip sunku mokslus derinti su darbu ar su vaiku... dziaugiuos, kad man pavyko viska pagal planeli atlikti
as pati dirbu universitete, tai kazkaip nesu pastebejusi ypatingu lengvatu
cia toks ne i tema klausimas, aitiii, ar tu lietuve?
nu tai va, paskyre man vakar insulina. nesusitvarkiau su tais cukrais o nervas dar labiau ima, kad leidziuos, bet cukrus vistiek per aukstas. juk nuo insulino turetu sumazeti?
QUOTE(waidoshele @ 2008 11 28, 12:48)
nu tai va, paskyre man vakar insulina. nesusitvarkiau su tais cukrais o nervas dar labiau ima, kad leidziuos, bet cukrus vistiek per aukstas. juk nuo insulino turetu sumazeti?
dabar pasakok: ka ir kiek tiksliai suvalgai, kiek ir kada susileidi, koks cukrus pries tai ir koks cukrus po to buna?
QUOTE(egle_83 @ 2008 11 28, 14:50)
dabar pasakok: ka ir kiek tiksliai suvalgai, kiek ir kada susileidi, koks cukrus pries tai ir koks cukrus po to buna?
ryte visada normalus buna pries pusrycius. paskyre leistis per pusrycius 4, per pietus 6, per vakariene 6. vakare valgiau kepta vista su duonele juoda ir darzovem (pomidorai, agurkai,salotos). ir pakilo iki 7.3 siandien pusryciams valgiau sumustiniu (juoda duona, zemes riesutu sviestas ir jautienos kumpis) suvalgiau 3 sumustinius, ir rodo 6.5 tai dabar net pietus bijau valgyt. nes siaip po pusryciu nelabai pakildavo
nenorėčiau balamutinti tavęs Waidoshele, bet ar tikrai niekaip nepavyko susitvarkyti su cukriukais be insulino pagalbos?
Dėl maisto-valgai keptą vištą, verčiau virk ją.... duonos pakaktų puse riekelės... arba porą šaukštų kruopų...
atsisakyk to riešutų sviesto-žinok ir riebu-gali kelti cukrų...
Kokią duoną valgai? valgyk ne daugiau pora riekelių ir su grūdais...
Papildyta:
Matyt mitybą nelabai tvarkai...
Nes aš juodai žiūrėdavau ką valgau nėštumo metu-ni ni apie jokį nusidėjimą ir visko mažais kiekiais.... sunku aišku, bet verta pakentėti..
Dėl maisto-valgai keptą vištą, verčiau virk ją.... duonos pakaktų puse riekelės... arba porą šaukštų kruopų...
Papildyta:
Nes aš juodai žiūrėdavau ką valgau nėštumo metu-ni ni apie jokį nusidėjimą ir visko mažais kiekiais.... sunku aišku, bet verta pakentėti..
QUOTE(madmuazele @ 2008 11 28, 15:21)
pas mane tas pats! As irgi kai tik rado ta GD, iskart internete ta pacia diena susizinojau (jusu klausinejau) ka galima valgyti, o ko ne, ir jau savaite iki susitikimo su gydytojais laikiausi savarankiskai dietos. jau uzmirsusi esu ka reiskia koldunai, bulviu plokstainis, ant riebalu kas nors kepta, pusfabrikaciai ir t.t.
Labai stengiuosi aisku del leliuko, bet ir del saves, juk po to gali uzsilikti ir tikras diabetas...
QUOTE(waidoshele @ 2008 11 28, 14:19)
ryte visada normalus buna pries pusrycius. paskyre leistis per pusrycius 4, per pietus 6, per vakariene 6. vakare valgiau kepta vista su duonele juoda ir darzovem (pomidorai, agurkai,salotos). ir pakilo iki 7.3 siandien pusryciams valgiau sumustiniu (juoda duona, zemes riesutu sviestas ir jautienos kumpis) suvalgiau 3 sumustinius, ir rodo 6.5 tai dabar net pietus bijau valgyt. nes siaip po pusryciu nelabai pakildavo
man iškilo klausimas ar tau paaiškino ką daryti ir kaip atpažinti hipoglikemijos atvejus, kai cukrus nukrinta? nes tai būtina žinoti tau
Papildyta:
QUOTE(Aurosoma @ 2008 11 28, 16:02)
Labai stengiuosi aisku del leliuko, bet ir del saves, juk po to gali uzsilikti ir tikras diabetas...
Pas tave labai geri cukrai, tai nemanau, jog po nėštumo susirgsi CD. tačiau liga gali grįžti po 10-15 metų, todėl reikėtų bent į metus kartą pasitikrinti cukrų
QUOTE(Asciuke @ 2008 11 28, 16:08)
Pas tave labai geri cukrai, tai nemanau, jog po nėštumo susirgsi CD. tačiau liga gali grįžti po 10-15 metų, todėl reikėtų bent į metus kartą pasitikrinti cukrų
Vakar buvolabai sustreikave po ryziu, tai labai issigandau. o del diabeto po 10-15 metu, tai viena moteris sake, kad jai atsirado jau po metu. aisku pati pripazino, kad nuo streso. as ir po nestumo bent puse metu, kaip ir rekomenduojama, zadu panasiai prisilaikyti mityba, o ir po to vengti per daug saldaus ir riebaus, tai nera naudinga net ir visiskai sveikam zmogui
Beja labai svarbu fizinis aktyvumas, jau svajoju apie grizima i sporto kluba... Arba labai norejau i sokius
QUOTE(madmuazele @ 2008 11 28, 16:21)
nenorėčiau balamutinti tavęs Waidoshele, bet ar tikrai niekaip nepavyko susitvarkyti su cukriukais be insulino pagalbos?
Papildyta:
Papildyta:
siaip riesutu sviestas buvo irasytas i lanstinuka kaip patartinas valgyt, butent todel ji nusipirkau ir valgau
duona valgau tik su grudais
del vistos, parasyta kad galima valgyt kepta, tik reikia ant mazai riebalu kept.
manau kad mityba as tvarkau tiek kiek pajegiu. ne visi zmones yra vienodi ir ne visiems vienodai lengva. gerai tiems kurie gali valgyti viska, nes man daugelis produktu tiesiog "nelimpa" pvz virtos vistos negaleciau valgyt niekada gyvenime ( karta pas mociute pasivaisinau, tai tiesiog viska isvemiau). manau kad stengiuos labai, ir padarau viska ka galiu kad vaikelis butu sveikas. tiesiog ne visiem viskas yra vienodai, ir daktarai ne siaip sau vieniem skiria insulina, kitiem ne. o stengiasi manau visos. tiesiog ne visom lemta taip lengvai susitvarkyt. ir as galiu drasiai pasakyt kad padariau viska, kad vaikeliui butu geriau.
QUOTE(waidoshele @ 2008 11 28, 16:28)
siaip riesutu sviestas buvo irasytas i lanstinuka kaip patartinas valgyt, butent todel ji nusipirkau ir valgau
del vistos, parasyta kad galima valgyt kepta, tik reikia ant mazai riebalu kept.
manau kad mityba as tvarkau tiek kiek pajegiu. ne visi zmones yra vienodi ir ne visiems vienodai lengva. gerai tiems kurie gali valgyti viska, nes man daugelis produktu tiesiog "nelimpa" pvz virtos vistos negaleciau valgyt niekada gyvenime ( karta pas mociute pasivaisinau, tai tiesiog viska isvemiau). manau kad stengiuos labai, ir padarau viska ka galiu kad vaikelis butu sveikas. tiesiog ne visiem viskas yra vienodai, ir daktarai ne siaip sau vieniem skiria insulina, kitiem ne. o stengiasi manau visos. tiesiog ne visom lemta taip lengvai susitvarkyt. ir as galiu drasiai pasakyt kad padariau viska, kad vaikeliui butu geriau.
nesupyk. tiesiog musu visu palinkejimai ir Tau ir Tavo vaikiukui patys geriausi ir nuosirdziausi. patikek nei vienai nera lengva, Tavo tiesa, kad vienoms gal lengviau, kitoms gal siek tiek sunkiau, bet lengva nera nei vienai. as asmeniskai net sapnuoju draudziamus maisto produktus, kartais vos ko nors nesuvalgau, bet prisimenu, kad negalima, atrodo jau turejau priprasti, bet...
Jei kitais neiseina, tai neiseina.
Beja as asmeniskai vistiena kepu mikrobandeje. pridedu i lekste jau nuplautus, supjaustytus, suprieskoniuotus vistienos file gabaliukus ir ijungiu ant karsciausio. ji savo sultyse iskempa ir labai greitai. o stai orkaiteje buda daug sausesne.
Del duonos, tai nezinau man nuo jos nekyla, kad ir kiek valgyciau, visai gerai liesas jautienos kumpis, varske, nuo kaimisko surio nekyla. aisku kiekvienam individualiai...
QUOTE(waidoshele @ 2008 11 28, 15:28)
Patikek, suprantu kaip viskas yra sunku... kai man nestumo metu nustate CD-valgyti megdavau...ir riebiau...ir nesveikai... ir dabar nusidedu kartais
O koks maistas irasytas ar koki sako galima valgyt-cia jau nelabai sutikciau nes man kai kurie produktai tiesiog kelia cukru, nors neturetu taip buti.... o vat bulviu daug galiu valgyt, nors jos nerekomenduojamos...
jei negali valgyt virtos mesos-gudrauk-verciau ja aptepk slakeliu aliejaus ir kepk orkaiteje-geriau nei keptuveje... ir siaip-tikrai iprocio reikalas-nevalgydavai ir as virtos mesos-fe budavo-o dabar man ji laaaabai skani
As tau nuosirdziai rasau, o ne su priekaistais ar smerkimais... o svarbiausia yra tavo vaikelis aisku, ir sveika mamyte tad tikrai linkiu, kad po nestumo tau dingtu CD... kad cia tik laikinas nesusipratimas nes man jis isliko
QUOTE(Aurosoma @ 2008 11 28, 17:40)
nesupyk. tiesiog musu visu palinkejimai ir Tau ir Tavo vaikiukui patys geriausi ir nuosirdziausi. patikek nei vienai nera lengva, Tavo tiesa, kad vienoms gal lengviau, kitoms gal siek tiek sunkiau, bet lengva nera nei vienai. as asmeniskai net sapnuoju draudziamus maisto produktus, kartais vos ko nors nesuvalgau, bet prisimenu, kad negalima, atrodo jau turejau priprasti, bet...
Beja as asmeniskai vistiena kepu mikrobandeje. pridedu i lekste jau nuplautus, supjaustytus, suprieskoniuotus vistienos file gabaliukus ir ijungiu ant karsciausio. ji savo sultyse iskempa ir labai greitai. o stai orkaiteje buda daug sausesne.
Del duonos, tai nezinau man nuo jos nekyla, kad ir kiek valgyciau, visai gerai liesas jautienos kumpis, varske, nuo kaimisko surio nekyla. aisku kiekvienam individualiai...
ner cia ko pykt, bet jums gal atrodo kad as valgau viska kas papuola. su draudziamais produktais paeksperimentavau, ir ju nebevalgau. bet kad man kyla ir nuo nedraudziamu produktu stengiuosi kaip galedama laikytis nurodytos dietos. juk negaliu is vis nevalgyt ar valgut tai, nuo ko vimdo. tai toks skirtumas, tau nekyla nuo ryziu, nuo duonos, tu puikiai susitvarkai su dieta. sveikinu ir gaila kad man taip nepavyko. ir suprantu kad sunku visoms