Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :)

QUOTE(Aurosoma @ 2008 11 20, 17:34)
Merginos turiu klausima.  blush2.gif
Kuri laika nestumo pradzioje labai prisiziurejau svori, kad nekiltu, stengiausi valgyti kuo sveikiau. veliau visu itikinta atsipalaidavau ir pradejau dziaugtis nestumu. po kiek laiko svoris pradejo augti po 3kg per menesi. gydytoja pasake, kad reikia daryti gliukozes toleravimo testa, tada ir rado man ta GD, bet dabar kai israse tokia mityba, per 10 dienu jau nukrito gal net daugiau nei 3kg. idomu ar nieko blogo. Gal anksciau nuo tu cukru augo, o dabar jau nebegauna tiek daug cukru, riebaus maisto, valgau tik nustatytomis valandomis ir tas svoris krenta. Jei nieko blogo, tai labai dziaugiuosi, neesu prisirisusi prie tu kilogramu  blush2.gif  O jei blogai, tai reikes kalbeti su gydytoja, paminesiu tai petrenko. Baliutaviciene nieko nesake, kai pasakiau, kad jau 2kg nukrito, tik sako nors nesilaikyk dietu, sakau aisku, kad NE, tik nevalgau ko negalima.

Nepergyvenk 4u.gif Man ir kai nustate GD ir laikiausi dietos-svoris krito, o ne augo... aisku, kad itakoja tas, ka tu siuo metu valgai...

As grizusi is gimdymo namu-kai pagimdziau-sveriau maziau, nei pries pastodama blush2.gif ir dar dzinsai buvo per dideli mano mergautiniai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2008 11 20, 19:55)
Nepergyvenk 4u.gif  Man ir kai nustate GD ir laikiausi dietos-svoris krito, o ne augo... aisku, kad itakoja tas, ka tu siuo metu valgai...

As grizusi is gimdymo namu-kai pagimdziau-sveriau maziau, nei pries pastodama blush2.gif  ir dar dzinsai buvo per dideli mano mergautiniai lotuliukas.gif

Aciu uz infoemacija 4u.gif net palengvejo, galvojau, kad gal cia labai blogai, kad krenta. na is dalies tai gerai, labai pergyvenau, kad reikes daug svorio mesti, dabar matau, kad gal ne tiek ir daug rolleyes.gif Savrbu, kad mano 2.gif visko uztektu. siandien pervargau, tai visai net nenorejau valgyti, bet valgiau per prievarta (juk leliukas tai nepervargo, jis valgyti nori) ir atsirado apetitas. Visai skaniai pavalgiau. Ziuresiu kaip bus toliau cia su tuo svoriu.
Atsakyti
QUOTE(aitiii @ 2008 11 20, 17:00)
na ir vel po pietu buvo 11 susileidau jau kaip liepe sesute 2 vnt. ir po 2 val 9 cukrus tai taip iseina kad man 1 vnt musa 1 mmol/

Aitiii, sesutes patarimas visai geras. Panasiai ir man yra, jei susileidziu pvz. iskart 10 ir daugiau, tai cukrus iskart labai staigiai nukrenta, todel issieksperimentavau, kad vienu metu galiu leistis max. 9. Taciau jei atsitinka taip, kad vis tik reikia man to 10 ir daugiau anliavandeniams padengti, tuomet susileidziu 8-9, o likusia dali susileidziu po gero pusvalandzio - tada, logiskai pamascius, insulinu pikai butu po pusnatros valandos, o antro leidimo pikas - po dvoeju valandu. Man sita formule veikia, gal ir tu pabandyk, kad nereiketu laukti tu 2 valandu? g.gif Gal pradziai pabandyk leistis po valandos, tada ziurek situacija, jei viskas ok, mazink laiko intervala tarp pirmo ir antro leidimosi? O beje, koki tu insulina naudoji? Humaloga?

QUOTE(Aurosoma @ 2008 11 20, 21:00)
Savrbu, kad mano  2.gif visko uztektu. siandien pervargau, tai visai net nenorejau valgyti, bet valgiau per prievarta (juk leliukas tai nepervargo, jis valgyti nori) ir atsirado apetitas.

Tavo beibiui tikrai nieko nenutiks - jis vis tiek viska pasiims, ko jam reikia is tavo organizmo wink.gif Mano mama, kai laukesi sesers, visa nestuma praveme, tai sulyso ir liko be dantu - sesuo viska pasieme, ka jai reikejo. O beje, as nestumo metu visai apetita buvau praradus, tai sveriau 4 kg maziau negu iki nestumo, uztat dabar atsigriebiau - maitinant ir apetitas pakilo, tai jau turiu +6 kg blush2.gif Sakiau, kai baigsiu maitinti, eisiu pas dietologe verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalna: 21 lapkričio 2008 - 00:01
QUOTE(Shalna @ 2008 11 21, 01:00)

Tavo beibiui tikrai nieko nenutiks - jis vis tiek viska pasiims, ko jam reikia is tavo organizmo wink.gif Mano mama, kai laukesi sesers, visa nestuma praveme, tai sulyso ir liko be dantu - sesuo viska pasieme, ka jai reikejo. O beje, as nestumo metu visai apetita buvau praradus, tai sveriau 4 kg maziau negu iki nestumo, uztat dabar atsigriebiau - maitinant ir apetitas pakilo, tai jau turiu +6 kg blush2.gif Sakiau, kai baigsiu maitinti, eisiu pas dietologe verysad.gif

va todel as ir stengiuosi valgyti kuo ivairesni maista, kad tas mano vaikiukas imtu ko jam reikia is maisto, o ne is mano organizmo. jau ir taip plaukus visai trumpai nukirpau, oda isdziuvo. nesinori likti negrazia mama po nestumo. nail.gif
na o del apetito tai nesisku7ndziau as juo, tai ir priaugau jau 13kg, beja sandien rodo daugiau 0.5kg nei vakar. na kelnes per slaunis tai tinka tos pacios kur nestumo pirmom savaitem pirkau. tik praplatinau guma ties pilviuku.
o del dietologes, tai as tik pastojus jau galvojau apie dietoleoges, dietas, fitness3.gif , bejojau, kad svoris neliktu. nes labai daug vargau, kad sverciau tiek kiek sveriau pries nestuma. ir tai dar ne tobulas svoris buvo, po nestumo pasieksim tobula! busi labai grazi mama blush2.gif su graziu 2.gif . biggrin.gif
Atsakyti
Vakar apetito visai nebuvo, o stai siandiena, tai atrodo galeciau drambli suvalgyti mad.gif Gal cia itakos cukrus turi? gal gal tiesiog vakar maziau suvalgiau, siandien daugiau, bet patikekit kaip saldumynu norejau, tai vien tik apie saldainius, tortus ir galvojau... wub.gif
beja gerai isiskaiciau i ta lankstinuka kur dave gydytojas (jau 100 kartu skaiciau, bet vis naujo ka internete rasdavau ar dar ka ir susipainiodavau), tai parasyta, kad galima valgyti vaisius, ivairias kruopas. O as taip sumazinau ta asortimenta, kad beveik nieko negalejau valgyti. dabar valgysiu ivairiau, nes juoda duona jau taip nusibodo!!! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 11 21, 00:00)
Sakiau, kai baigsiu maitinti, eisiu pas dietologe verysad.gif

O kuo dietologe pades ax.gif Nes as, nuo to laiko kai pradejau leistis insulina, priaugau 17 kg blush2.gif blush2.gif aisku, pries tai, kai vaiksciojau su aukstais cukriukais, buvau numetusi apie 14 doh.gif
Atsakyti
sveikos mergaites thumbup.gif as vel pas jus sugrizau. turiu toki klausima, tik truputi ne i tema nei su nestumu nei su diabetu. Bet labai rupi rolleyes.gif rado man kazkoki prakeikta letini tonzilita, nori operacija daryt, nes neisoperuotas kenkia sirdziai, inkstams, zodziu sergant diabetu isvis baisu g.gif tik girdejau is praktikos, kad nelabai gerai operuotis, tai nezinau kaip man cia pasielgus... umn.gif gal jus ka girdejot, zinot, galit patart? gossip.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2008 11 21, 19:39)
Vakar apetito visai nebuvo, o stai siandiena, tai atrodo galeciau drambli suvalgyti  mad.gif

siaip, alkis ir noras valgyti saldziai yra cuktraus nukritimo pozymiai, tad jei nori, tai ir valgyk wink.gif Juo labiau, kad per kursus mums sake, jei nescioji ko nors labai labai uzsinori, reikia patenkinti ta n ora, nes tipo to tuo metu reikia leliukui (nezinau, kiek tame tiesos, bet kazkaip tikejau tuo smile.gif

QUOTE(madmuazele @ 2008 11 22, 11:00)
O kuo dietologe pades ax.gif  Nes as, nuo to laiko kai pradejau leistis insulina, priaugau 17 kg blush2.gif  blush2.gif  aisku, pries tai, kai vaiksciojau su aukstais cukriukais, buvau numetusi apie 14 doh.gif

Na, as nepastebejau, kad butent insulinas man didintu svori. Zinai, jei per metus +17 kg, tai pas mane jau butu + 170 lotuliukas.gif Kol kas dar tiek nera smile.gif
Kaip jusu reikaliukai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 11 22, 13:16)
Kaip jusu reikaliukai? 4u.gif

blush2.gif Laukiam pavasario...
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2008 11 22, 11:00)
O kuo dietologe pades ax.gif  Nes as, nuo to laiko kai pradejau leistis insulina, priaugau 17 kg blush2.gif  blush2.gif  aisku, pries tai, kai vaiksciojau su aukstais cukriukais, buvau numetusi apie 14 doh.gif

Tai tau tiesiog atsistate svoris thumbup.gif . nezinau, cia tau i nauda ar ne ax.gif
O del dietologes, tai jei labai gera, gali manau patarti ka nors del mitybos, gal del sporto ar dar ka nors.
Papildyta:
QUOTE(Shalna @ 2008 11 22, 14:16)
siaip, alkis ir noras valgyti saldziai yra cuktraus nukritimo pozymiai, tad jei nori, tai ir valgyk wink.gif Juo labiau, kad per kursus mums sake, jei nescioji ko nors labai labai uzsinori, reikia patenkinti ta n ora, nes tipo to tuo metu reikia leliukui (nezinau, kiek tame tiesos, bet kazkaip tikejau tuo smile.gif

na valgyti tai daug valgiau, bet del saldumynu, tai susilaikiau, pabijojau. siandien nusipirkau dar ivairesnio maistelio, gydytojas patare, kad labai gerai riesutu sviestas, obuoliuku, ivairios mesytes, ruginiu duoniuku (ta duona nuolat, jau viduriukus uzkimso), daug darzoviu ir t.t. labai dziaugiuosi, kad jau poryt eisiu pas Petrenko ir jis man israsis ta aparaciuka, tada puikiai zinosiu savo cukriuka, kas kelia, o kas ne. Beja gal zinote, nuo kurios valandos dirba gydytojas Petrenko?
Papildyta:
O as tai labailaukiu kaledu!!! newyear.gif Tada nuotaikos buna pakilesnes, dsovanu pirkimas...
beja siandien tai tokia idomi diena, as ilgai nepastojau 3m, ir mano vyro bendradarbis nesusilauke vaiku 4m, o dabar pastojo ir ju seima ir musu, beveik vienu metu (skirtumas tas, kad as buvau Kretoje ir kai vyras atvyko pastojau), todel skiriames 2men nestumo. ji jau siandien gimdo, labai nekantrauju, kaip sekasi, kaip viskas vyksta. juk pirmagimis, tiek lauktas, labai svarbi akimirka.
Gal cia ne i tema, atsiprasau... blush2.gif
Atsakyti
del Kaledu tai as kaip tik labai pergyvenu, kad bus daug visokiu skanestu, visokiu vaišių, tai net nesinores i svecius vaziuot, nes nuvaziuot kai beveik nieko negali valgyt, ir ziuret kaip kiti viska valgo nekas schmoll.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2008 11 22, 20:34)
del Kaledu tai as kaip tik labai pergyvenu, kad bus daug visokiu skanestu, visokiu vaišių, tai net nesinores i svecius vaziuot, nes nuvaziuot kai beveik nieko negali valgyt, ir ziuret kaip kiti viska valgo nekas  schmoll.gif  verysad.gif

as irgi del to truputeli pergyvenu, kvailai cia iseina, bet man iki gimdymo ne tik kaledos, o ir daug gimtadieniu, dar nauji metai, bet ka padarysi. o kaip dabar tavo mityba, kaip cukrus, kaip svoris, nekrenta?

man jau antra diena kaip padidejo apetitas, kartais jauciasi silpnumas, nuovargis... gal cia itakos turi tie cukrus, ziuresiu kaip bus su tuo aparaciuku!
Atsakyti