QUOTE(egle_83 @ 2008 11 20, 16:48)
einu ieskot teises akto kokio, kuriame butu isaiskinta, ar tik endokrinologas ar ir bendrosios praktikos gydytojas gali koreguot insulino dozes. vista rezidente klinikose kai prirase man veju
NA, labai gaila, bet aš nežinau kur tokio teisės akto ieškoti
Bet faktas tas, kad bendrosios praktikos gydytojas tikrai negali koreguoti insulino dozės
Nes jie dažnai net neraukia kiek čia tų vaistų apskritai reikia išrašyti, jei prašai kad perskaičiuotų trumpesniam ar ilgesniam laikui nei buvo parašyta endokrinologo
Bet net ir su endokrinologu ne visada pavyksta susitart - kai aš prašiau, kad man pakeistų vaistus iš Humalogo į Lantusą (beje, jos pačios siūlymu) tai siuntė į klinikas, nes tipo jie (poliklinikose) nelabai gali keisti vaistus ir taip problemų mažiau
Ai, nu bet man kaip vietinei, tai dzin - nesunku iki klinikų nuvažiuoti, bet žmogui iš rajono pvz. dėl tokių nesąmonių kiekvieną kartą važinėti - tai ką aš žinau
O kalbant apie rezidentes, tai pas mus palatoj irgi lankėsi viena studenčiokė, tai gydytoja atėjus iš ryto nustebo - tipo, ką jūs čia visos karščiuojat ?
Suvarė visoms į kortelę, kad temperatūra 38,6
QUOTE(aitiii @ 2008 11 20, 17:00)
paziureti noriu, bet kad ir sumazinus ir padidinus tas pats,tai kur beda nzn.
ar 1,3 bazes butu ar 1,5 cukrus toks pat
Papildyta:
na ir vel po pietu buvo 11 susileidau jau kaip liepe sesute 2 vnt. ir po 2 val 9 cukrus tai taip iseina kad man 1 vnt musa 1 mmol/
tai man labai ilgas laiko tarpas gaunasi kol as nusimusiu su tais 2 tais iki reikiamo 5 mmol.
tai nzn ka daryti, o sako 4 leistis per daug is kart.
Na, bet juk su pompa galima bandyti tarpinius variantus, t.y. leistis 2,5 arba 3. Ar čia jau irgi per daug būtų? Nors žinoma, jei pastoviai taip dasileidinėt reikia - tai tada belieka tik bazę didint. Bet juk ir bazę gali didint kas 0,1. Jei 1,5 bazė neveikia tai tada bandyt 1,6 arba 1,7 ir žiūrėt kas tada darosi. Aišku, lengva čia man dabar patarinėti
nors seniai čia pati verkiau ir skundžiausi
Bet kuriuo atveju, kai rasi sprendimą - pasidalink, manau tai bus labai vertinga info visoms čia besilankančioms
I'm out of my mind, but feel free to leave a message