Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :)

QUOTE(Dalissime @ 2008 11 17, 15:01)
Aha. Su multiwave bolusu yra trys žingsniai: (1) pirmiausiai pasirenki kokį kiekį insulinio nori susileisti; (2) tada pasirenki kiek vienetų nori, kad suleistų is karto; (3) tada pasirenki per kiek laiko nori, kad suleistų likusius insulino vienetus.
Jei skaičiais, tai sakykim, žinai, kad tau reikės 8 vnt., bet ne visų iš karto. Tada nusprendi, kad iš karto tau reikia, kad suleistų tik 3,5 vnt., o likusius 4,5 tau reikia, kad suleistų per ateinančias 2,5 val. Ir tada per tas 2,5 val. tie 4,5 vnt. paskirstomi tolygiai. Na, gaunasi panašiai, kaip kad laikinai padidintum bazę tam tikram laikui.
Na, nežinau, ar ką nors supratai, bet jei tau iš tikrųjų įdomu - duok žinot  mirksiukas.gif . PAbandysiu kaip nors suprantamiau ir žingsnis po žingsnio surašyti ką po ko daryti ir ką kada spausti.

thumbup.gif KOKIA saunuole, viska taip aiskia papasakojai, reikes pabandyti, kada bus pasisedejimai prie stalo. gathering.gif
Atsakyti
QUOTE(meskute_gauruota @ 2008 11 16, 22:11)
zinot ka, as tiesiog norejau pamineti kartu sia diena, ir palinketi sveikatos, bet uzgaulioti juk nebutina?

Atsiprasau, o kur cia matote uzgauliojima g.gif Visas postas - atsakymas i straipsni, o jei jus pati su juo nesutinkate, kodel ji cia ikelete? g.gif Ir man asmeniskai visai nesvarbu, is kur jis istrauktas - ar is makulaturos kruvos, ar is mokslinio straipsnio - as kalbejau apie dalykus, kurie buvo aprasyti tame straipsnyje. Jugi tam ir yra forumas, kad pasikeistume ziniomis, patirtimi, nuomonemis ir pan.
Kuo nuosirdziausiai uzjauciu Jus del sergancio vaikelio...

QUOTE(aitiii @ 2008 11 17, 10:32)
o pavyko va imetu savo cukriuku viena diena. gal matyti.

shalna ar ir tau taip buvo per nestuma ar  cia tik man verysad.gif  doh.gif

ziurint i tavo cukriukus, jei nuolat tuo metu jie uzkyla, tiesiog siulyciau tam laikui susileisti daugiau insulino. Man budavo kitomis valandomis - ryte atsikeldavau su idealiais, o iki pietu uzkildavo nepamatuotai daug. Buvo momentas, kai kiekviena diena iki poetu sukildavo iki 14 doh.gif Nors insulino jau variausi nezinau kiek - tikrai jau dvigubai daugiau, negu reiketu padengti suvalgytus angliavandenius. Tai taip stebi save, didini dozes, aisku, susileidus daugiau, tikrindavausi dazniau, kad nesuhipuociau. As paprastai tikrindavausi cukru po pusantros valandos po valgio, nes tada buna insulino pikas, tada ziuriu, jei po pusnatros norma, dar kazka papildomai uzkandu, nes insulino veikimas dar prasitesia geram pusvalandziui, o po to po valandos vel matuojuosi. Vat taip ir zaidi smile.gif O kaip tau su pompa, tai net nezinau, manau, tiesiog palaipsniui tam laiko tarpui didink insulino kieki ir stebek save. Svarbiausia, nepergyvenk ir viskas susitvarkys 4u.gif

QUOTE(egle_83 @ 2008 11 17, 11:19)
inguška, bet nesigulti kaip nera imanoma ar ne?

Jauciu, kad imanoma - uz gerkles paemes niekas neves smile.gif As su antru galvoju, kad gultis ar nesigulti i ligonine spresiu pagal situacija, o tai dabar ir as jauciausi, tarsi tas tris savaites (is viso) prasivartaliojau tose ligoninese visai be naudos, kai tuo tarpu tam, kam tikrai reikia, vietu pritruksta unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2008 11 17, 14:30)
Siandien dave tik dieta ir aprasyma apie GD, o pirmadieni eisiu pas Petrenko paaiskins daugiau apie cukru nustatyma, israsys ta aparateli ir bandysiu gyventi su tuo, tikiuosi vaistu neprireiks.

Na, aš suprantu, kad tau dabar labai neramu, bet, mano manymu, vistik neprotinga, laukti pirmadienio ir Petrenkos vien tik tam, kad išrašytų aparatėlį g.gif . Nes realiai tu dabar net nežinai kokia iš tiesų situacija, t.y. kaip tas cukrus pas tave šokinėja. Turėdama aparatėlį pasimatuotum ir matytum kas vyksta - galbūt tas cukraus padidėjimas pas tave iš tikrųjų buvo vienkartinis, o ne po kiekvieno valgio pakyla. Tačiau jei vistik jis pas tave šokinėja kiekvieną kartą - tada būtų geriau tai žinoti ir bent kažkiek kontroliuoti. Žinoma, tavo surašytas maisto racionas neturėtų stipriia kelti cukraus, bet ... neturėdama tyrimo rezultatų, negali žinoti kas vyksta. O nekontroliuojamas aukštas cukrus visą savaitę tikrai nieko gero tavo mažyliui neduos. Žinoma, tai nebus ir pasaulio pabaiga, bet kam rizikuoti dėl kažkokių 80 lt. ar panašiai, už kuriuos laisvai gautum aparatėlį ir juosteles (čia jei pirkti su akcija). Na, jei be akcijos - tai juostelių kaina apie 75 Lt. jei neklystu (čia tam, kurį aš turiu ir galėčiau tau paskolinti). Pagalvok, ir jei ką - rašyk į a.ž.
Atsakyti
Tai petrenko yra?????????????sake kazkas kad nebus, o tai jei yra reikes uzsukti ryt taip pat pas ji gal ka man patars.

Papildyta:
shalna aciu tau uz patarimus, darysiu , bandysiu analizuoju. gal viska sbus gerai. Ryt labai tikiuosi kad endokrin, pasiaiskinisu dozes.

aciu. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aitiii @ 2008 11 17, 14:33)
thumbup.gif  KOKIA  saunuole, viska taip aiskia papasakojai, reikes pabandyti, kada bus pasisedejimai prie stalo.  gathering.gif

na, ten esmė ta, kad kai pasirenki multiwave bolus puntą, tada tuos tris žingsnius darai vieną po kito (kiekvieno jų atskirai nepatvirtindama), ir viską užfiksuoji galutinai jau tik tada kai pasirenki laiką, per kurį bus suleista likusi insulino dozė. T.y. tik tada kai pasirenki laiką, gali spausti "enter" arba kitaip sakant apatinį klavišą. O po multiwave bolus meniu vaikštai su viršutiniu klavišu.
Atsakyti
Petrenko nuo 24d bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(egle_83 @ 2008 11 17, 15:08)
priminkit, ar yra cia vilnieciu? jei taip, gal pasidalinsit patirtimi, kuriose vln vaistinese yra roche pompos keiciamu daliu pirkti?

egle kiek supratau tu is vilniaus(tikne pagalvok akd as tiap pat smile.gif ) bet itk klausiu del kitos priezasties.

tu vaziavai pompa prisijungti i klinikas. o pas jus vilniuje ar yra kur kokiam skyriuje ar ligonineje gultis kad pompa pasijungti ir nestumo metu tik i kauna reiketu vaziuoti(bent kiek pirmai skaiciau is diskusiju ) tai tik kad nerizikuoti savo sveikata geriausia i kauna. kodel klausiu tokiu nesamoniu? nes drauge vilniete as jei liepiu gulti i klinikas o ji sako : kad ir vilniuje geri spec. bet as nemanau taip. tat klausiu tavo nuomones.
pas koki endokrin. tu lankaisi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aitiii: 17 lapkričio 2008 - 14:26
QUOTE(aitiii @ 2008 11 17, 15:24)
egle kiek supratau tu is vilniaus(tikne pagalvok akd as tiap pat smile.gif ) bet itk klausiu del kitos priezasties.
tu vaziavai pompa prisijungti i klinikas. o pas jus vilniuje ar yra kur kokiam skyriuje ar ligonineje gultis kad pompa pasijungti ir nestumo metu tik i kauna reiketu vaziuoti(bent kiek pirmai skaiciau is diskusiju ) tai tik kad nerizikuoti savo sveikata geriausia i kauna. kodel klausiu tokiu nesamoniu? nes drauge vilniete as jei liepiu gulti i klinikas o ji sako : kad ir vilniuje geri spec. bet as nemanu taip. tat klausiu tavo nuomones.
pas koki endokrin. tu lankaisi?

jei idomi mano nuomone, tai man ja kabino, kai RK iskart pastojus gulejau endokrinologiniame. Man Jelena ja uzkabino, taciau seseles RK nieko apie pompas nenutuoke, o gydytoja paliko mane su pompa savaitgaliui ligonineje, kad su ja apsiprasciau doh.gif Tai koks ten man tolkas butu buves, jei jos vis tiek nieko nezino. Gerai, kad ir pabegau penktadieni smile.gif
Atsakyti
pompa galejau kabintis ir santariskese, bet aciu - gulejau jau ten viena karta, daugiau nenoriu smile.gif
Atsakyti
Shalna tu ir is vilniaus?

tai va kad nemanau kad ten kas nusimano.
Atsakyti
Shalna, kokioj vaistinej pirkdavai priedus?
Atsakyti
QUOTE(aitiii @ 2008 11 17, 15:33)
Shalna tu ir is vilniaus?

tai va kad nemanau kad ten kas nusimano.

Na, deja deja, bet KMUK endokrinologiniam 3 aukšte apie pompas irgi nelabai kas nusimano, ir panašu, kad ir nenori nusimanyt doh.gif Nes visais klausimais dėl pompos iš karto siūlo skambinti ir klausti atstovo, uždėjusio pompą unsure.gif .
Va kas nusimano, tai vaikų skyriuje sesutė Aušra (berods toks jos vardas). Na, gal dar ir antram aukšte kas nors nusimano, bet neteko ten būti su pompa, tai negaliu tiksliai pasakyti.
Atsakyti