SVEIKOS MERGINOS KAIP GYVENAT, na as vis nesusitvarkau cu cukriukai jie iskyla net nevalgius , ir net nera jiems atsakymo kodel kyla ar maziau ar daugiau leidziuosi vis tas pats, vaz ryt i endokr. pas E. Danyte pasikonsultuoti nueisiu pas sesute Ausra gal ka patars del baziu .
nes jai pasimetus ir nerimauju, o vyras mano dar labiau.
o cia neina sioje temoje imesti foto kazkodel neleidzia man????
Papildyta:
Papildyta:
o pavyko va imetu savo cukriuku viena diena. gal matyti.
toks nervas paima kad buna pvz 4,8 jau po valandos 9 nors nieko nevalgiau. arba 9,5 jau po pusval 12
pasiguodziau na ryt parasysiu ka girdejau kaune
Papildyta:
shalna ar ir tau taip buvo per nestuma ar cia tik man
gal man jis nukrinta i rpakyla tik asnejauciu hipo na nzn
QUOTE(inguška @ 2008 11 14, 12:58)
Labutis. aš sugrįžau. Gulėjau 35 sav. akušeriniame. Tai vos paguldė, nes sakė kad nėra vietų. Gerai kad teko gulėti trumpai t.y. nuo pirmadienio, o ketvirtadienį važiavau jau į namus. Rezultatai visi geri. tai tuo labai džiaugiuosi
Dabar nustatė sugrįžti lap.27 dieną. Sakykit ar tada reikia registruotis, ar reikia tūrėti siuntimą, ar kaip sakė gyd. užtenka tūrėti lapą kurį davė gyd dabar išrašant iš lygoninės?
Dabar nustatė sugrįžti lap.27 dieną. Sakykit ar tada reikia registruotis, ar reikia tūrėti siuntimą, ar kaip sakė gyd. užtenka tūrėti lapą kurį davė gyd dabar išrašant iš lygoninės?
Sveika sugrįžus
Kaip suprantu sekėsi puikiai - kitaip tikrai nebūtų taip anksti išleidę Todėl labai smagu, kad jums taip puikiai sekasi Beje, o ar teko susitikti su doc. Baliutavičiene?
QUOTE(Fregata @ 2008 11 15, 14:43)
Sveikos,
sakykit, gal supermamoj yra temele planuojancioms leliukus, kai busimas tevelis serga CD?
sakykit, gal supermamoj yra temele planuojancioms leliukus, kai busimas tevelis serga CD?
Na va, paieškojau ir radau. Čia šiek tiek diskusijų tau rūpima tema, tik įtariu, kad teks gaivinti šią temutę
QUOTE(aitiii @ 2008 11 17, 10:27)
SVEIKOS MERGINOS KAIP GYVENAT, na as vis nesusitvarkau cu cukriukai jie iskyla net nevalgius , ir net nera jiems atsakymo kodel kyla ar maziau ar daugiau leidziuosi vis tas pats, vaz ryt i endokr. pas E. Danyte pasikonsultuoti nueisiu pas sesute Ausra gal ka patars del baziu .
Papildyta:
Papildyta:
toks nervas paima kad buna pvz 4,8 jau po valandos 9 nors nieko nevalgiau. arba 9,5 jau po pusval 12
pasiguodziau na ryt parasysiu ka sakys kaune
Papildyta:
Papildyta:
pasiguodziau na ryt parasysiu ka sakys kaune
Sveika, na tikrai įdomiai jie čia pas tave atrodo Labai linkiu, kad Danytė turėtų kokių produktyvių minčių šiuo klausimu, nes man dar seniai seniai kai naudojau Humuliną, rytiniai visada būdavo aukšti. Ir deja, tol, kol nepakeičiau vaistų situacija buvo nekontroliuojama Nors, iš savo patirties galiu pasakyti, kad nervai, bent jau man, labai stipriai sukelia cukrus Bet kaip tokioj situacijoj nesinervuoti, deja, nežinau Bet čia pas tave turbūt vistik nėštumas viską reguliuoja ir nieko kito kaip dažnas matavaimas ir korekcija aš neįsivaizduoju - nors labai norėčiau ir linkėčiau kad būtų koks kitas kelias susitvarkyti su esama situacija. KAi grįši - būtinai parašyk kaip sekėsi ir ką naujo sužinojai
Dalissime, o kaip tau su pompa?
na as vis save raminu kad susitvarkys, pradzioj nestumo iki 14 sav, buvo viskas gerai (budavo 5 patoviai ukrus, dabar kazkas darosi dar padidinau insulino kiekius tas pats. na raminu save kad ne 20 cukrus.
kartais atrodo kad neveikia baze.
Papildyta:
egle kaip tau cukriukai, dar su pompa nenumetete?
kartais atrodo kad neveikia baze.
Papildyta:
egle kaip tau cukriukai, dar su pompa nenumetete?
cukrus tai geras, praktiskai nebuna nesamoniu (tik va kazkuria diena nusivarius po darbu pavartoja keptu koldunu ), bet sakau, nebuvo man prastas cukrus ir su penais, tai kazkaip nelabai as ir ivertinu ta puse aisku, smagu, kai reikia badytis ne 5 kartus per diena, o kas 3 dienas
Teko susitikti ir su doc. Baliutavičiene. Ji mane paguldė. Daug priekaištų nesulaukiau. Bet kad visi jos ten prisibijo tai supratau. Mano gyd. net bijojo be jos palaiminimo išleisti. Bet aš jį gavau, gal kad visi rezultatai buvo geri. Taip tai akušeriniame gultis "sveikai" tai naudos nedaug. Ta žodžio prasme pragulėjau. Būdavo, kad be gliukozės kiekio matavimo visą dieną daugiau nieko ir nedarė. Žiauru. Vietų nėra, nes vos paguldė, dėl vietų trūkumo, o paskui aš ją užėmiau net neaišku kodėl. Bet duok Dieve greit paleido... Dabar lyg ir jaučiuosi neblogai. Tik vis baimės jausmas stiprėja...
inguška, bet nesigulti kaip nera imanoma ar ne?
QUOTE(egle_83 @ 2008 11 17, 10:47)
Dalissime, o kaip tau su pompa?
Sveika,
Pirmiausia tai, ačiū labai , kad apšvietei dėl priedų užsakymo Aš dabar jau laukiu savųjų
O su pompa man kol kas viskas labai normaliai. Ir savaitgalį netgi radau dar vieną jos privalumą - kadangi buvo MB gimtadienis, tai tradiciškai lietuviškai praleidome jį prie stalo Tai su pompos pagalba (t.y. su multiwave bolus) man labai puikiai pavyko išlaikyti pastovų cukraus kiekį kraujyje be jokių ypatingų šuolių. Spėju, su penais, būtų buvę kur kas daugiau vargo, kad pasiekti tokius rezultatus. Bet, kad ir koks geras daiktas ta pompa, aš kol kas vistiek neįsivaizduoju kur tą pompą reiktų kišti vasaros metu paplūdimyje
Papildyta:
QUOTE(inguška @ 2008 11 17, 11:13)
Teko susitikti ir su doc. Baliutavičiene. Ji mane paguldė. Daug priekaištų nesulaukiau. Bet kad visi jos ten prisibijo tai supratau. Mano gyd. net bijojo be jos palaiminimo išleisti. Bet aš jį gavau, gal kad visi rezultatai buvo geri. Taip tai akušeriniame gultis "sveikai" tai naudos nedaug. Ta žodžio prasme pragulėjau. Būdavo, kad be gliukozės kiekio matavimo visą dieną daugiau nieko ir nedarė. Žiauru. Vietų nėra, nes vos paguldė, dėl vietų trūkumo, o paskui aš ją užėmiau net neaišku kodėl. Bet duok Dieve greit paleido... Dabar lyg ir jaučiuosi neblogai. Tik vis baimės jausmas stiprėja...
Na, kaip žiūriu įspūdžiai visai neblogi . O tai jau nuteikia optimistiškai. Bet išduok paslaptį - kokie buvo tavo cukrai, kad taip jau lengvai ji tave paleido? O tai paaiškės paskui, kad man dar reikia gerokai pasitempti, nes tai, kas man atrodo geri rezultatai - jai gali pasirodyti labai nekaip
[quote=Dalissime,2008 11 17, 13:03]
Sveika,
Pirmiausia tai, ačiū labai , kad apšvietei dėl priedų užsakymo Aš dabar jau laukiu savųjų
O su pompa man kol kas viskas labai normaliai. Ir savaitgalį netgi radau dar vieną jos privalumą - kadangi buvo MB gimtadienis, tai tradiciškai lietuviškai praleidome jį prie stalo Tai su pompos pagalba (t.y. su multiwave bolus) man labai puikiai pavyko išlaikyti pastovų cukraus kiekį kraujyje be jokių ypatingų šuolių. Spėju, su penais, būtų buvę kur kas daugiau vargo, kad pasiekti tokius rezultatus.
as tai nemoku su tuo multiwave kazkada bandziau tai kazka gal ne tiappadariau, manau tikrai gerai. ten kazkaip ismeto vienetus ar ne???
Sveika,
O su pompa man kol kas viskas labai normaliai. Ir savaitgalį netgi radau dar vieną jos privalumą - kadangi buvo MB gimtadienis, tai tradiciškai lietuviškai praleidome jį prie stalo Tai su pompos pagalba (t.y. su multiwave bolus) man labai puikiai pavyko išlaikyti pastovų cukraus kiekį kraujyje be jokių ypatingų šuolių. Spėju, su penais, būtų buvę kur kas daugiau vargo, kad pasiekti tokius rezultatus.
as tai nemoku su tuo multiwave kazkada bandziau tai kazka gal ne tiappadariau, manau tikrai gerai. ten kazkaip ismeto vienetus ar ne???
QUOTE(aitiii @ 2008 11 17, 12:53)
Aha. Su multiwave bolusu yra trys žingsniai: (1) pirmiausiai pasirenki kokį kiekį insulinio nori susileisti; (2) tada pasirenki kiek vienetų nori, kad suleistų is karto; (3) tada pasirenki per kiek laiko nori, kad suleistų likusius insulino vienetus.
Jei skaičiais, tai sakykim, žinai, kad tau reikės 8 vnt., bet ne visų iš karto. Tada nusprendi, kad iš karto tau reikia, kad suleistų tik 3,5 vnt., o likusius 4,5 tau reikia, kad suleistų per ateinančias 2,5 val. Ir tada per tas 2,5 val. tie 4,5 vnt. paskirstomi tolygiai. Na, gaunasi panašiai, kaip kad laikinai padidintum bazę tam tikram laikui.
Na, nežinau, ar ką nors supratai, bet jei tau iš tikrųjų įdomu - duok žinot . PAbandysiu kaip nors suprantamiau ir žingsnis po žingsnio surašyti ką po ko daryti ir ką kada spausti.
priminkit, ar yra cia vilnieciu? jei taip, gal pasidalinsit patirtimi, kuriose vln vaistinese yra roche pompos keiciamu daliu pirkti?
As siandiena buvau pas doc. Baliutaviciene, jei nuosirdziai, tai ji man pasirode labai gera, maloni, bet senute... Apziurinejo pilva, tai tikrai mano gydytoja daug svelniau, taip suspaude, kad dar po to ilgai skaudejo, klause vaiko sirdutes, tai is desimto karto, nors jis ten davesi kaip viesulas (neprigirdi gal).
Zodziu pas mane naujienos tai ir geros ir nelabai. mano gydytoja linkusi nuraminti ir nekelia bereikalingai streso, o si sako oho koks didelis vaikas, ar tikrai 29 savaites, kaip issigandau. Paskui sako, nu dar normos ribose, tai dabar taip pergyvenu kokio ten dydzio tas mano vaikelis, kad tik nebutu jokiu komplikaciju.
Siandien dave tik dieta ir aprasyma apie GD, o pirmadieni eisiu pas Petrenko paaiskins daugiau apie cukru nustatyma, israsys ta aparateli ir bandysiu gyventi su tuo, tikiuosi vaistu neprireiks.
Beja minejo, kad likus dviem savaitem iki gimdymo vel pas juos i klinikas atvaziuociau, nejaugi guldis dar pries dvi savaites? Gal kas zinot, buvo tiek streso, kad nesusivokiau paklausti
Baisu pas daktarus lankausi 2 kartus per savaite, studijuoju, tai nei i paskaitas speju, niekur. jauciuosi visiskai priklausoma nuo medicinos, o taip visa gyvenima dziaugiausi, kad nezinau ka tai reiskia guleti ligonineje, lankytis pas daktarus, per nestuma suzinojau ir su kaupu.
Zodziu pas mane naujienos tai ir geros ir nelabai. mano gydytoja linkusi nuraminti ir nekelia bereikalingai streso, o si sako oho koks didelis vaikas, ar tikrai 29 savaites, kaip issigandau. Paskui sako, nu dar normos ribose, tai dabar taip pergyvenu kokio ten dydzio tas mano vaikelis, kad tik nebutu jokiu komplikaciju.
Siandien dave tik dieta ir aprasyma apie GD, o pirmadieni eisiu pas Petrenko paaiskins daugiau apie cukru nustatyma, israsys ta aparateli ir bandysiu gyventi su tuo, tikiuosi vaistu neprireiks.
Beja minejo, kad likus dviem savaitem iki gimdymo vel pas juos i klinikas atvaziuociau, nejaugi guldis dar pries dvi savaites? Gal kas zinot, buvo tiek streso, kad nesusivokiau paklausti
Baisu pas daktarus lankausi 2 kartus per savaite, studijuoju, tai nei i paskaitas speju, niekur. jauciuosi visiskai priklausoma nuo medicinos, o taip visa gyvenima dziaugiausi, kad nezinau ka tai reiskia guleti ligonineje, lankytis pas daktarus, per nestuma suzinojau ir su kaupu.