Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės :)

QUOTE(aitiii @ 2008 10 27, 09:25)
liepe atvaziuoti i rizikos nestumu kabinetas

pirma karta apie toki girdziu blink.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif
pastebejau kad apie 5val ryto man pakyla cukrus ir as atsikeliu su aukstesniu nei nuejau miegot. Sianakt pirma nakti nesikelinejau matuotis cukraus, nesekiau kas vyksta, bet atsikeliau vel su aukstesniu. Petrenko sake, kad 4-7val ryte dideja insulino poreikis, tai matyt per mazai insulino tuo metu. O diena jauciu reikes mazesniu bazes doziu, nes hipuoju. paziuresiu, kaip seksis kai pradesiu i darba vel eiti.
Atsakyti
QUOTE(Shalna @ 2008 10 27, 12:13)
pirma karta apie toki girdziu blink.gif

tai va as nesuprantu kodel man taip liepia ,bet tikiuosi Birzietis neisvys ir paaiskins. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(aitiii @ 2008 10 27, 09:25)
sveikos merginos kaip gyvenat? kaip sekasi Dalissime, egle_83 ar dar ligonineje, ar labai nuobodu, kaip cukriukai?

merginos as noriu paklausti kaip as kaip jus vaziuojat i klinikas pas ginekologa ar ir jums ir taip pasako rizikos [u]nestumo kabinetas[/u], (as kaip buvau 12 sav.  nestumas liepe atvaziuoti i rizikos nestumu kabinetas)(buvau 19 kab. pas Bogusyte. ) ir poto sake vel atvaziuoti 20 nestumo savaite i rizikos nestumo kabinetas, tai cia tik todel ji taip vadina kad su cukriniu debetu ar cia tik seip, nesuprantu. dabar kaip paskambinau  pasakiau kad man reikia 20 savaite i rizikos nestumu kabineta uzsiregistruoti. Bogusyte buvo uzimta tai pasiule birzieti, tai dabar galvoju ar cia jau tas rizikos kabinetas. ???  doh.gif  doh.gif ar as taip jau nieko nenusimanau ax.gif  blush2.gif
ir dar ta registratore teige kad jau nereikia i rizikos nestumo kabineta. tai nieko nesupratau.bet ai nuvaziuosiu pas Birzieti ir viska paaiskins, ar ne taip mirksiukas.gif

Sveika,
Na, manau, man sekasi visai neblogai. Bent jau didesnio cukraus nei 11 (išskyrus 1 kartą, kai neatsiminiau ar susileidau vaistus ar ne doh.gif ) , kaip kad būdavo su pompa į dieną bent po kartą, kol kas neturėjau. Bet vis dar nusiteikus pabandyt kitą pompą bent kelias dienas...
Na, o dėl to kabineto, tai aš irgi pirmą kartą apie tokį girdžiu g.gif Bet pagal pavadinimą tai spėčiau, kad tai yra daugiau bendresnio pobūdžio kabinetas, skirtas kai nėštumo eiga nėra visai įprastinė g.gif Ta prasme, nemanau, kad jis specializuojasi nėštumuose su CD. Iš kitos pusės, ten klinikose niekaip nesuprantu kas, kaip ir kodėl vyksta. Panašu, kad ir personalas - tiek seselės tiek ir daktarai - irgi nelabai susigaudo kas ir kodėl doh.gif . Bet kažkodėl manau, kad tau labiau reiktų pas Biržietį nei į tą 19-ą kabinetą, nes juk pas tave ne gestacinis diabetas?
Papildyta:
QUOTE(aitiii @ 2008 10 27, 14:07)
tai va as nesuprantu kodel man taip liepia ,bet tikiuosi Birzietis neisvys ir paaiskins.  rolleyes.gif

ne, kas jau kas o Biržietis tai tikrai neišvarys schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(egle_83 @ 2008 10 27, 13:29)
Sveikutes smile.gif
pastebejau kad apie 5val ryto man pakyla cukrus ir as atsikeliu su aukstesniu nei nuejau miegot. Sianakt pirma nakti nesikelinejau matuotis cukraus, nesekiau kas vyksta, bet atsikeliau vel su aukstesniu. Petrenko sake, kad 4-7val ryte dideja insulino poreikis, tai matyt per mazai insulino tuo metu. O diena jauciu reikes mazesniu bazes doziu, nes hipuoju. paziuresiu, kaip seksis kai pradesiu i darba vel eiti.

drinks_cheers.gif taip ir man buna didesnis ir todel jau baze kuri nakti buna. kas valanda 0,8 o nuo 3 val nakties as jau padidinu darau 1,2 nuo 4val 1,3 ir o po to kaip 8 val isienu i darba pasidarau kita. nes buten matau kuria valanda man pradeda kilti ir padarau dagiau.
sekmes tau egle_83. viskas ismoksi ir bus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(egle_83 @ 2008 10 27, 12:29)
Sveikutes smile.gif

na va, o pas mane kaip tik prieš rytą reikia mažiau, nes kitaip hipuoju g.gif Nes kai pagal tą standartinę schemą paskaičiavo kokia mano bazė ryte turėtų būti - tai buvo ne kas verysad.gif
Bet kol dar neini į darbą šiek tiek paeksperimentuosi ir tikrai susireguliuosi savo bazę.
Atsakyti
QUOTE(Dalissime @ 2008 10 27, 15:11)
į tą 19-ą kabinetą, nes juk pas tave ne gestacinis diabetas?
Papildyta:
ne, kas jau kas o Biržietis tai tikrai neišvarys schmoll.gif

ne gestacinis diabetas, jau 12 metu sergu.
man tai cukriukai antra diena laikosi kazkoki ne toki 8-10 tai nervuojuosi bet gal manu per daug suvalgau. blush2.gif ax.gif

dar merginos moriu paklausti man be proto labai skauda krutine jau 17 savite, bet labai skauda kazkin tai p iki pabaigos skaudes ir sutrukinejo, kaip nezinau pirmas nestumas, tai atrodo cia tos strijos bet tik ant krutines, bet skauda nezmoniskai , eisiu penktadieni pas ginekologe gal ka pasakys, bet nemanau.
ar jums skaudejo(da)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aitiii: 27 spalio 2008 - 13:16
kur merginos dinge visos, as jau 3 diena nervuojuosi cukrus aikstas kaip 10 taip 10 pasimatavus mega_shok.gif cray.gif
nesuprantu kas yra nenumusu, jau darosi beviltiska atrodo nebegaliukas ci apasidare, siandien valgysiu maziau ziuresiukas bus bet jau po pusryciu vel; 10.
Atsakyti
aitiii Paskelbta Šiandien, 11:10
  kur merginos dinge visos, as jau 3 diena nervuojuosi cukrus aikstas kaip 10 taip 10 pasimatavus 
nesuprantu kas yra nenumusu, jau darosi beviltiska atrodo nebegaliukas ci apasidare, siandien valgysiu maziau ziuresiukas bus bet jau po pusryciu vel; 10.

O temperaturos nesimatavai? Gal persalai? Jei su pompa, gal adateles reik pakeist? Gal acetono yra? Siap tai zinau, kad jei ilgai nekrenta, tai reik kazkur susileist 25% dienos dozes trumpo insulino ir sekt cukrus, kas 1-2 valandas. jei taip nekrinta. g.gif Net nzn, ka cia dar patart...
Atsakyti
rolleyes.gif aciu labai uz patarimus, temperaturos neturiu, o kaiprasti 25 proc, kaip tai apskaiciuoti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aitiii @ 2008 10 28, 12:16)
rolleyes.gif aciu labai uz patarimus, temperaturos neturiu, o kaiprasti 25 proc, kaip tai apskaiciuoti blush2.gif

NA, sakykim, jei tavo dienos bazė yra 20 vienetu, tai tuos 20 reikia padauginti iš 0,25 ir turėsi, kad tau reikia papildomai susileisti 5 vienetus trumpo veikimo. Jei bazė 30 vienetų -tai daugini iš 0,25 ir turi, kad reikia papildomai 7,5 vienetų.
O šiaip gal vertėtų pasiskambinti Petrenkai arba Danytei jei ir toliau taip bus ? g.gif
Papildyta:
QUOTE(viltuze @ 2008 10 28, 11:19)
O temperaturos nesimatavai? Gal persalai? Jei su pompa, gal adateles reik pakeist? Gal acetono yra? Siap tai zinau, kad jei ilgai nekrenta, tai reik kazkur susileist 25% dienos dozes trumpo insulino ir sekt cukrus, kas 1-2 valandas. jei taip nekrinta.  g.gif  Net nzn, ka cia dar patart...

Viltuze, o kaip jums sekasi? Kada jau laukt iš jūsų pačių geriausių žinių? Aš taip stipriai laikau suspaustus kumštukus už jūsųs sėkmę, nes puikiai suprantu ką jums tenka dabar išgyventi blush2.gif Sėkmės jums kuo didžiausios 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalissime: 28 spalio 2008 - 11:20
Dalissime Paskelbta Šiandien, 13:23 Viltuze, o kaip jums sekasi? Kada jau laukt iš jūsų pačių geriausių žinių? Aš taip stipriai laikau suspaustus kumštukus už jūsųs sėkmę, nes puikiai suprantu ką jums tenka dabar išgyventi  Sėkmės jums kuo didžiausios

Ačiū už linkėjimus blush2.gif Kol kas viskas dar eigoje, pasiruošimas. Bet šioj savaitėj jau nusimato procedūra, dar dienos tiksliai nežinau. Jau jei bus, tai pranešiu žinias blush2.gif Dabar jaučiuosi kaip turėdama 3 mmm iš karto. doh.gif kaip balionėlis nuo vaistų.
Atsakyti