Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai

QUOTE(ABocius @ 2008 11 18, 03:11)

Aciu uz komplimenta  ax.gif taip forumo as nelaikau literaturiniu bureliu, todel perdaug nekreipiu demesio i takta. man svarbiau duoti patarima ir kad jis nebutu klaidingas, o ne kad graziai skambetu. be to labai nemegstu, kai snekama tai ko nezinoma, protingiau butu patyleti.

prasom smile.gif tik koks skirtumas kur zmogus bendrauja, ar ofise, ar internete, mandagumas ir taktiskumas visada pageidaujamas. Manau ir jums nepatinka, kai su jumis kalbama is auksto, ypac, tada, kai einate ten, kur nei velnio nieko nenusimanote smile.gif, tarkim i VMI. tas pats ir cia, nejaugi tai, jog mes nematome vienas kito, jau suteikia mums teise netaktiskai elgtis? patarimas ir neturi graziai skambeti, negaliu jums nurodyti, kaip tai turi buti daroma, tiesiog bandau paprasyti truputi pagarbos bendravime mirksiukas.gif . Tarp kitko, viso to mokoma tikrai ne literaturiniuose bureliuose ax.gif
o juk taip sauniai pradejote, ir tuo metu jusu patarimai tikrai nebuvo maziau tikslus ir naudingi. Gal tuo metu ta literaturini bureli lankete? biggrin.gif
cia aisku neesminis dalykas, svarbu patarimai ir diskusijos butu kazkam naudingi. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ABocius @ 2008 11 18, 03:11)
na snekam neapie visikai skirtingus dalykus. as sneku apskritai apie visus variantus ir sakau, kad negalima teigti, jog jokio rysio tarp pakabinamu spinteliu ir gartraukio spinteles nera. o kaikam atrodo, poriesingai, nes zmogus nezino, kad kaikam patinka sulyginti gartraukio spintele su gretimomis.

bet kai kam ir nepatinka mirksiukas.gif , ir tie kam nepatinka darys taip, kaip mallena ir sake, kabins 50 cm aukstyje smile.gif ir visai nederins.o gal del virtuves isplanavimo ir nera butina kartais derinti gartraukio ir spinteliu auksti , tarkim, jei spinteles ir gartraukis prie slirtingu sienu, gal tada ir logiska butu kabinti jas zemiau, o ne staipyti, kaip kad as darau doh.gif .

o man virtuve baige galutinai. viskas ok, tik rankeneles man baisios verysad.gif aisku, kaltinti, kaip ir nera ko, nes rinkausi pati. bet, kad nera is ko rinktis verysad.gif schmoll.gif
bent jau tokiu, kaip as noreciau, neradau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mallena @ 2008 11 17, 12:19)
tikrai nebandau buti gudresne nei esu (skirtingai nuo jusu), bet su 60cm tarpu tai dar turi ir ugi turet normalu doh.gif O prie ko garintuvas ir kitos spinteles? g.gif
Turbut nelabai zinote , kaip isvedamas vidurkis, gerb. A.Bociau  , bet rekomenduojamas aukstis yra 45-60cm ir jei teisingai issivestumete vidurki, tai tikrai gautumete kitoki skaiciu nei 60, kuri pats tikriausiai dazniausiai naudojate 4u.gif Ir jei priestaraujate, tik tam , kad pasirodytumete dar gudresnis, tai tikrai bereikalinga.
Tokiu ir panasiu straipsniu galeciau rasti ne viena:
http://www.baldugama..._content_id=592

Atsiprasau visu forumo dalyviu, kad atsakydamas i sia zinute kaika rasysiu ne i tema, suprantu, kad cia nevieta debatams, bet si bei ta parasyti tenka.
Dabar jums mallena. kaip jus nebandot but gudresne ir uz mane ir uz Yuli, laibai gerai matosi.
Sakot reikia prie 60cm didelio ugio, o jei virsutines spinteles aukstis 40cm, tai tokios spinteles lentyna 146cm aukstyje, na cia 120cm zmogui nebus peraukstai. tai kokio dar ugio reikia siuo atveju (juk tarpas tai 60cm)? o va cia neseniai zmones daresi virtuves baldus iki lubu, tai pagal jus jie turetu buti milzinai, kad viska pasiektu.
mano matematiniai sugebejimais suabejojote, turiu itarima, kad sioje srityje jums dar toli iki manes. o vidurkio, manau, skaiciouot nemokate jus. na netgi rekomenduojamas atstumas ir yra 45-60cm, tai dar neaiksu kaip kas tomis rekomendacijomis naudojasi. ir jeigu is 100 zmoniu 1 pasidaris 45 atstuma, o 99 pasidaris 60, tai ir toliau manysit, kad vidurkis 52,5? toli grazu ne, ogi vidurkis bus (apvalinant) tie patis 60cm.
dabar konkreciai apie pateikta staraipsni. jus teigiate, kad rekomenduojamas atstumas 45-60, na net nesugebejote atydziai perskaityti sio straipsnio, tas atstumas taikomas tik vieno tipo spintelems (cia tas pats jei kas sumanytu paskaiciuoti zmoniu ugio vidurki ir paimtu tik moteru ugi, o i vyrus visikai nekreiptu demesio).
Sis straipsnis patalpintas puslapyje, kuri kure UAB "Baldu gama". o jus zinote, koki atstuma darydavo pati Baldu gama? o as labai gerai zinau ir tas atstumas buvo 60cm su mazomis isimtimis, bet tos isimtis buvo ir 55cm, ir 65cm. tai kad vienas dalykas yra parasyt isspausdinti straipsni reklaminiais sumetimais, kitas daryti realybeje. Beje zinau ir kas rupinosi sio straipsnio paskelbimu internete, tik nemanau, kad jau cia verta labai plestis.
Na gal sakysit, kad saltinis tai ne Baldu gama, o "Vilnova". uzejus i ju puslapi apskritai apie ju kompetensija ka nors gero pasakyti butu sunku, o ir kas idomiausia toje virtuveje pavaizduotoje ju puslapuje atstumas tarp virsaus ir apacios spinteliu apie 70cm.
pries puldama paneigti, zinokit realia situacija, o ne vaizda is straipniu su rekomendacijomis, kuriu niekas realiai nesilaiko.
nesakau, kad 45cm negali buti, gali (as kartais padarau dar ir mazesni), bet tik ne tose vietose, kur yra darbinis pavirsius.
beje saket galit rasti daugiau panasiu straipsniu, idomu butu paskaityti. o savo saite man reiks sava straipni parasyt su savom rekomendacijom mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2008 11 18, 02:47)
prasom smile.gif  tik koks skirtumas kur zmogus bendrauja, ar ofise, ar internete, mandagumas ir taktiskumas visada pageidaujamas. Manau ir jums nepatinka, kai su jumis kalbama is auksto, ypac, tada, kai einate ten, kur nei velnio nieko nenusimanote smile.gif, tarkim i VMI. tas pats ir cia, nejaugi tai, jog mes nematome vienas kito, jau suteikia mums teise netaktiskai elgtis? patarimas ir neturi graziai skambeti, negaliu jums nurodyti, kaip tai turi buti daroma, tiesiog bandau paprasyti truputi pagarbos bendravime mirksiukas.gif . Tarp kitko, viso to mokoma tikrai ne literaturiniuose bureliuose ax.gif
o juk taip sauniai pradejote, ir tuo metu jusu patarimai tikrai nebuvo maziau tikslus ir naudingi. Gal tuo metu ta literaturini bureli lankete? biggrin.gif
cia aisku neesminis dalykas, svarbu patarimai ir diskusijos butu kazkam naudingi. 4u.gif
Papildyta:

bet kai kam ir nepatinka mirksiukas.gif , ir tie kam nepatinka darys taip, kaip mallena ir sake, kabins 50 cm aukstyje smile.gif ir visai nederins.o gal del virtuves isplanavimo ir nera butina kartais derinti gartraukio ir spinteliu auksti , tarkim, jei spinteles ir gartraukis prie slirtingu sienu, gal tada ir logiska butu kabinti jas zemiau, o ne staipyti, kaip kad as darau doh.gif .

o man virtuve baige galutinai. viskas ok, tik rankeneles man baisios verysad.gif aisku, kaltinti, kaip ir nera ko, nes rinkausi pati. bet, kad nera is ko rinktis verysad.gif  schmoll.gif
bent jau tokiu, kaip as noreciau, neradau verysad.gif

matot, jei as nueinu i VMI nepuolu aiskint jiems apie istatymus susijusius su mokesciai, o jei pradeciau aiskint, tai tikrai nusipelnau, kad i mane ziuretu isauksto, pasisaipytu ir t.t. o bendravau as visada taip pat, tik gal po ranka tada nepakliuvo tokie, kurie sneka ir nezino ka sneka, ir atleiskite, bet tokiems zmones tikrai pagarbos jausmo pertekliaus nejausiu.

o del ginco su mallena jus mano minties nesupratot, as neteigiu, kad butinai turi buti gartraukis viename aukstyje su kitomis spintelemis, as tik sakau, kad kaikuriais atvejais taip buna, o mallena kazkodel nesupranta, kad toks risys tarp gartraukio ir pakabinamu spinteliu isvis gali buti. ir beto, kad ir zmogus nenores sulyginti gartraukio su spintelemis, visvien juk nebutinai darysis 50cm (kaip kad jus teigiat), kaip tik dazniausia zmones daro 60cm ir ne todel kad auksti visi, o daznai todel, kad pakabinamos spinteles maziau maisytu darbui ant stalvirsio. dar savaite nepraejo (gaila dabar nuotraukos negaliu idet, nusibaige fotoaparato baterija) zmogelis pasistate virtuve, bet plyteles jau anksciau buvo susiklijeves ir jam isejo atstumas apie 52cm. tai zmogus pergyvena, kad taip kvailai susiklijavo plyteles ir dabar zemokai spinteles. o plyteles akmenines ir pirktos pries keliata metu, papildomai nenusipirksi.

rankeneles dazniausia galima pasikeisti, svarbu rasti tinkamas, kad tarp skyliu tarpai sutaptu.
Atsakyti
QUOTE(ABocius @ 2008 11 18, 03:00)
matot, jei as nueinu i VMI nepuolu aiskint jiems apie istatymus susijusius su mokesciai, o jei pradeciau aiskint, tai tikrai nusipelnau, kad i mane ziuretu isauksto, pasisaipytu ir t.t. o bendravau as visada taip pat, tik gal po ranka tada nepakliuvo tokie, kurie sneka ir nezino ka sneka, ir atleiskite, bet tokiems zmones tikrai pagarbos jausmo pertekliaus nejausiu.

o del ginco su mallena jus mano minties nesupratot, as neteigiu, kad butinai turi buti gartraukis viename aukstyje su kitomis spintelemis, as tik sakau, kad kaikuriais atvejais taip buna, o mallena kazkodel nesupranta, kad toks risys tarp gartraukio ir pakabinamu spinteliu isvis gali buti. ir beto, kad ir zmogus nenores sulyginti gartraukio su spintelemis, visvien juk nebutinai darysis 50cm (kaip kad jus teigiat), kaip tik dazniausia zmones daro 60cm ir ne todel kad auksti visi, o daznai todel, kad pakabinamos spinteles maziau maisytu darbui ant stalvirsio. dar savaite nepraejo (gaila dabar nuotraukos negaliu idet, nusibaige fotoaparato baterija) zmogelis pasistate virtuve, bet plyteles jau anksciau buvo susiklijeves ir jam isejo  atstumas apie 52cm. tai zmogus pergyvena, kad taip kvailai susiklijavo plyteles ir dabar zemokai spinteles. o plyteles akmenines ir pirktos pries keliata metu, papildomai nenusipirksi.

rankeneles dazniausia galima pasikeisti, svarbu rasti tinkamas, kad tarp skyliu tarpai sutaptu.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif tikrai jau labai juokinga, nakti geriau miegotumete, o ne savo samoju sklaidytumetes doh.gif Bet turbut zmona nelabai kitu laiku leidzia rasyt, tiesiog vyras pipiras biggrin.gif
Pats imat pavyzdzius kaip vienetus, bet ne kaip vidurki. Galime samprotauti, jei didesne, jei mazesne spintele, tam ir yra tam tikros aukscio kabinimo ribos. As ir neteigiau, kad jei pati spintele 40 cm aukscio, kad ja reikia kabinti 45cm aukstyje nuo stalvirsio doh.gif Kaip ir neparasiau, kad 60 cm kabinti negalima. Ir spinteles iki lubu kabinti galima. O jei dar apatiniu spinteliu aukstis 90-91 cm, tai su 60 tarpu apatines spinteles dugnas 150 cm doh.gif . O ugiai tai ne pas visus didesni nei 170cm. Ir siaip spinteles lentynas norisi ne tik pasiekti, bet ir matyti kas viduj.

Jei jus taip darote, tai tikrai nereiskia, kad taip ir turi buti, doh.gif Nusileiskite ant zemes doh.gif doh.gif Ir ismokite matyti toliau nei jusu nosis 4u.gif

Man rodos cia ne vieta aiskintis, o jei jums vyriskos ambicijos to neleidzia - tai darykite tai vienas. Cia zmonem daugiau reikalinga naudinga informacija , nei jusu kai kuriuose postuose nuskambantis juodas humoras i kuri dar reikia pagalvoti kaip reaguoti. O paskui sekantis atsiprasymas, kad tai buvo pajuokavimai nebeveikia, nes daugelis jau susidaro ispudi apie tamsta (ai, tiesa, jis jums nesvarbus doh.gif ) . Graziai pradejote SM, bet kuo tolyn tuo labiau skleidziates. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mallena: 18 lapkričio 2008 - 13:22
Pries uzsisakant savo virtuve as perejau nemazai gamintoju. Tarp ju buvo ir mazos ir dideles firmos, zinomos ir "garaziniai". Bet visos firmos atstuma tarp spinteliu skaiciuodavo 50-55 cm. Kadangi virtuve uzsisakinejau pirma karta, tai tikrai nustebau, kad toks mazas atstumas. Ir apie tai diskutavau su projektuotojais. Jie man pasake, kad standartas tarp spinteliu yra 55 cm (dazniausiai toki ir daro), bet daro ivarius, pagal kliento pagidavimus, atsizvelgiant kokios spinteles uzsakamos. Jei Jusu imone daro standarta 60, tai nesakykit, kad visos imones prisilaiko sio vidurkio.
Atsakyti
QUOTE(mallena @ 2008 11 18, 13:53)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif tikrai jau labai juokinga, nakti geriau miegotumete, o ne savo samoju sklaidytumetes doh.gif Bet turbut zmona nelabai kitu laiku leidzia rasyt, tiesiog vyras pipiras biggrin.gif

Norint ir Jus gerbiamoji galima apkaltinti kad miegat vienoje lovoje ne su MB o su laptopu:
"mallena Paskelbta: 2008 10 15, 00:01

jei gerai pamenu tai 13,5cm, ryt galesiu patikslinti, nes siandien jau tyngiu lipt is lovos blush-anim-cl.gif:...

Ir jeigu Jus protingesne uz ABociu, irodykite tai mums visiems pademonstruodama savo suprojektota ir pagaminta virtuve bent viena? Lazinuosi kad Abocius tokiu irodymu turi ne viena.
Del Baldu gamos strapsniu ju internetiniame saite, as asmeniskai pazistu ir sios firmos buvusiuos direktorius ir gamybos vadova..ir tas puslapiukas..darytas TIK REKLAMINIAIS sumetimais. Todel sios firmeles nebera jau kaip 3 metai...uzsilenke...
Atsakyti
QUOTE(ABocius @ 2008 11 18, 05:00)
o del ginco su mallena jus mano minties nesupratot, as neteigiu, kad butinai turi buti gartraukis viename aukstyje su kitomis spintelemis, as tik sakau, kad kaikuriais atvejais taip buna, o mallena kazkodel nesupranta, kad toks risys tarp gartraukio ir pakabinamu spinteliu isvis gali buti. ir beto, kad ir zmogus nenores sulyginti gartraukio su spintelemis, visvien juk nebutinai darysis 50cm .

Bent jau nauda is sios visos diskusijos, kad dabar visiems turetu buti aisku del tu prakeiktu cm biggrin.gif biggrin.gif
Na, o del mandagumo, tai vat dabar manau labai aiskiai, bet pakankamai mandagiai viska isdestete mirksiukas.gif tongue.gif
Rankeneles jei tik rasiu patinkancias, tai tikrai pasikeisiu. tiesiog nerandu, ir tiek verysad.gif , virtuvinis jau kiek laiko stovejo, o as vis be rankenu gyvenau. ir nepatogu ir pries meistra jau buvo geda, tiek kartu keiciau sprendima, kas man visai nebudinga doh.gif blush2.gif tik ziopla, issirinkau rankeneles dabar, net nepasidomejusi, o ju tarpas 16 cm, dabar kiek ziuriu, tai tokiu pasirinkimas mazesnis. Jauciu greiciau virtuve, nei rankeneles pakeisiu doh.gif

QUOTE(mallena @ 2008 11 18, 14:53)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif tikrai jau labai juokinga, nakti geriau miegotumete, o ne savo samoju sklaidytumetes doh.gif Bet turbut zmona nelabai kitu laiku leidzia rasyt, tiesiog vyras pipiras biggrin.gif

Na va, cia tai jau net ne netaktas, cia jau atviri izeidinejimai blink.gif TURGUS

Atsakyti
QUOTE(mallena @ 2008 11 18, 13:53)
Pats imat pavyzdzius kaip vienetus, bet ne kaip vidurki. Galime samprotauti, jei didesne, jei mazesne spintele, tam ir yra tam tikros aukscio kabinimo ribos. As ir neteigiau, kad jei pati spintele 40 cm aukscio, kad ja reikia kabinti 45cm aukstyje nuo stalvirsio  doh.gif Kaip ir neparasiau, kad 60 cm kabinti negalima. Ir spinteles iki lubu kabinti galima. O jei dar apatiniu spinteliu aukstis 90-91 cm, tai su 60 tarpu apatines spinteles dugnas 150 cm  doh.gif . O ugiai  tai ne pas visus didesni nei 170cm. Ir siaip spinteles lentynas norisi ne tik pasiekti, bet ir matyti kas viduj.

Jei jus taip darote, tai tikrai nereiskia, kad taip ir turi buti, doh.gif Nusileiskite ant zemes  doh.gif  doh.gif Ir ismokite matyti toliau nei jusu nosis 4u.gif

Man rodos cia ne vieta aiskintis, o jei jums vyriskos ambicijos to neleidzia - tai darykite tai vienas. Cia zmonem daugiau reikalinga naudinga informacija , nei jusu kai kuriuose postuose nuskambantis juodas humoras i kuri dar reikia pagalvoti kaip reaguoti. O paskui sekantis atsiprasymas, kad tai buvo pajuokavimai nebeveikia, nes daugelis jau susidaro ispudi apie tamsta (ai, tiesa, jis jums nesvarbus doh.gif )  . Graziai pradejote SM, bet kuo tolyn tuo labiau skleidziates. 4u.gif

idomu kodel atsakinejate i mano replika Cobre, o ne jums adresuota zinute, ar tik netodel, kad ten pilna konkreciu daliku, kuriu nesugebate atsakyti.
as imu konkrecius atvejus o ne vidurki tam kad parodyt, kad jusu "absoliutus" teiginiai yra klaidingi, jus teigiate, kad prie 60cm reikalingas ugis, as aiskiai parodau, kad nebutinai tas ugis toks reikalingas.
o as darau dazniausia 60cm ir tai darau nebepagrindo. tegul kiekviena mama nuejusi i bet koki didesni baldu salona paima ir pasimatuoja ir bus viskas labai aisku.
i visus kitus marazmus nematau prasmes atsakineti, bent iki tol kol nesugebesit pati atsakyti i mano zinute, na kad ir pvz. del to, kodel jus klaidindama, neva ten rekomenduojama 45-60cm atstumas nepasakot, kad tai tinka tik vertikalioms spintelems arba kur kiti straipsniai, nes sakete, kad ju daug galit pririnkt.
o man (ar jos vyriskos, tai cia ne jusu reikalas) ambicijos neleidzia klausytis is salies absurdiskus patarimus.
Atsakyti
O as esu labai dekinga ABociui uz labai daug patarimu 4u.gif
Tiesiog ir ateityje noretusi sitame forume rasti ne "TURGU", o konstruktyvu dialoga bei naudinga diskusija bei patarimus thumbup.gif
Kaip saknat, gal gyvenam draugiskai? mirksiukas.gif
Atsakyti
Isvada - del tarpo tarp stalvirsio ir spinteliu konsultuotis su savo dizaineriu, arba projekto vadovu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(skarinka @ 2008 11 18, 14:44)
Pries uzsisakant savo virtuve as perejau nemazai gamintoju. Tarp ju buvo ir mazos ir dideles firmos, zinomos ir "garaziniai". Bet visos firmos atstuma tarp spinteliu skaiciuodavo 50-55 cm. Kadangi virtuve uzsisakinejau pirma karta, tai tikrai nustebau, kad toks mazas atstumas. Ir apie tai diskutavau su projektuotojais. Jie man pasake, kad standartas tarp spinteliu yra 55 cm (dazniausiai toki ir daro), bet daro ivarius, pagal kliento pagidavimus, atsizvelgiant kokios spinteles uzsakamos. Jei Jusu imone daro standarta 60, tai nesakykit, kad visos imones prisilaiko sio vidurkio.

na paminekit kokias 2-3 firmas, paziuresim ar jus cia realiai kalbat, ar tik is "moterisko solidarumo". labai keista ir neitiketinai atrodo, kad susidurdamas su daugeliu konkreciu firmu kitokio standarto kaip 60cm, idomu, kur visos firmos dingsta nuo manes, tos kurios daro 55cm?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ABocius: 18 lapkričio 2008 - 14:22
QUOTE(ABocius @ 2008 11 18, 16:19)
na paminekit kokias 2-3 firmas, paziuresim ar jus cia realiai kalbat, ar tik is "moterisko solidarumo". labai keista, kad ir man neitiketinai atrodo, kad susidurdamas su daugeliu konkreciu firmu kitokio standarto kaip 60cm, idomu, kur visos firmos dingsta nuo manes, tos kurios daro 55cm?

itariu sia zinute reikejo ignoruoti,kad netaptu pasaka be galo. Kazi ar verta gilintis i viena nereiksminga dalyka, kai tuo tarpu galime padiskutuoti apie daug idomesniu ir naudingesniu dalyku smile.gif Nors siuo klausymu 100 proc. sutinku su Abocium mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yoli: 18 lapkričio 2008 - 14:22