QUOTE(Yoli @ 2008 11 17, 10:31)
vidutiniskai 60 cm
Papildyta:
Tai pafantazuok garsiai as apart halogenu ir dienos sviesos lempu nelabai isivaizduoju ka galima idet. (nekalbu apie ju dizainus) Mano manymu dienos sviesos lempos darbo stala apsviecia geriau,ir reciau perdega (nors cia galkaip pasiseks)
Papildyta:
Tai pafantazuok garsiai as apart halogenu ir dienos sviesos lempu nelabai isivaizduoju ka galima idet. (nekalbu apie ju dizainus) Mano manymu dienos sviesos lempos darbo stala apsviecia geriau,ir reciau perdega (nors cia galkaip pasiseks)
Na as suprantu,kad sviestuvu yra ivairiausiu,bet kaip su elektra ar jungtuku jungiasi ar kai vedzios elektra atvedamas laidas kaip sviestuvui nes reikia susidaryt elektrikui plana Elektrikas ,tai musu gerulis sake pasidarykit plana kur kas ir kaip issimuskit skyles,griovius,va tada jau kvieskites mane ......
Ir dar,o kaip su jungikliais indaplovei,saldytuvui,orkaitei,kur sitos rozetes turi buti ???? Kuo tolyn ,tuo klausimu daugyn (kuo toliau i miska ,tuo daugiau medziu )
QUOTE(Naujakurė @ 2008 11 17, 13:03)
Na as suprantu,kad sviestuvu yra ivairiausiu,bet kaip su elektra ar jungtuku jungiasi ar kai vedzios elektra atvedamas laidas kaip sviestuvui nes reikia susidaryt elektrikui plana Elektrikas ,tai musu gerulis sake pasidarykit plana kur kas ir kaip issimuskit skyles,griovius,va tada jau kvieskites mane ......
Ir dar,o kaip su jungikliais indaplovei,saldytuvui,orkaitei,kur sitos rozetes turi buti ???? Kuo tolyn ,tuo klausimu daugyn (kuo toliau i miska ,tuo daugiau medziu )
tu cia rimtai??? dar tokiu bajeriu negirdejau
QUOTE(ABocius @ 2008 11 17, 10:30)
vidutiniskai tikrai apie 60, jei tokia gudri tai kokiu atstumu gartraukio spintele, jei virykle dujine?
o 50 as net nerekomenduociau, na tik is bedos
Papildyta:
Papildyta:
tikrai nebandau buti gudresne nei esu (skirtingai nuo jusu), bet su 60cm tarpu tai dar turi ir ugi turet normalu O prie ko garintuvas ir kitos spinteles?
Turbut nelabai zinote , kaip isvedamas vidurkis, gerb. A.Bociau , bet rekomenduojamas aukstis yra 45-60cm ir jei teisingai issivestumete vidurki, tai tikrai gautumete kitoki skaiciu nei 60, kuri pats tikriausiai dazniausiai naudojate Ir jei priestaraujate, tik tam , kad pasirodytumete dar gudresnis, tai tikrai bereikalinga.
Tokiu ir panasiu straipsniu galeciau rasti ne viena:
http://www.baldugama..._content_id=592
QUOTE(Niren @ 2008 11 17, 11:45)
dar klausimas apie buitine, kuo skiriasi indukcine kaitlente nuo keramines ir dar kazkokios buna?
"Indukcinėse kaitlentėse vietoj įprastų kaitinimo elementų po stiklo keramikos paviršiumi yra įmontuotos indukcinės ritės, kurios, maitinamos generatoriaus energija, kuria elektromagnetinį lauką. Elekromagnetinės bangos betarpiškai šildo puodo dugną, taip šiluma susidaro puodo viduje ir patenka į gaminamą maistą. Šiluma susidaro tik kaitinamų puodų viduje, kaitlentės paviršiui tik sušylant, bet neįkaistant." ir t.t. iš čia.
QUOTE(Saja @ 2008 11 17, 11:19)
"Indukcinėse kaitlentėse vietoj įprastų kaitinimo elementų po stiklo keramikos paviršiumi yra įmontuotos indukcinės ritės, kurios, maitinamos generatoriaus energija, kuria elektromagnetinį lauką. Elekromagnetinės bangos betarpiškai šildo puodo dugną, taip šiluma susidaro puodo viduje ir patenka į gaminamą maistą. Šiluma susidaro tik kaitinamų puodų viduje, kaitlentės paviršiui tik sušylant, bet neįkaistant." ir t.t. iš čia.
aciu
QUOTE(mallena @ 2008 11 17, 11:19)
tikrai nebandau buti gudresne nei esu (skirtingai nuo jusu), bet su 60cm tarpu tai dar turi ir ugi turet normalu O prie ko garintuvas ir kitos spinteles?
Turbut nelabai zinote , kaip isvedamas vidurkis, gerb. A.Bociau , bet rekomenduojamas aukstis yra 45-60cm ir jei teisingai issivestumete vidurki, tai tikrai gautumete kitoki skaiciu nei 60, kuri pats tikriausiai dazniausiai naudojate Ir jei priestaraujate, tik tam , kad pasirodytumete dar gudresnis, tai tikrai bereikalinga.
man atrodo gartraukio minimalus atstumas nuo kaitlentes yra 60 cm ir tai tik tuo atveju jei ji elektrine, nuo dujines viryklės dar daugiau
o ten kazkam del laidu elektros idomu, tai mano bobisku suprantimu, tai elektra dar ne taip svarbu...pajungs blogiausiu atveju ilgesni laida prie aparato ir veiks. svarbiau kad vandeni ir kanalizacija atsivestum ten kur reikia
ir dar del rozeciu, jei orkaite + mikrobange vienam "bokšte", tai patogiau rozete daryti ties mikrobange, nes ji i gyli siauresne ir uz jos rozetei daugiau vietos lieka
QUOTE(Naujakurė @ 2008 11 17, 11:03)
Na toki "elektrika" tai siusk kuo toliau ir kuo greiciau
QUOTE(mallena @ 2008 11 17, 13:19)
Nors ir nelabai man pastaruoju metu patinka ABociaus bendravimo stilius, bet siek tiek pritarsiu jam. Tarkim musu gartraukio rekomenduojamas maziausias atstumas nuo kaitlentes 65 cm. kiek daugiau - nepamenu, pasitikrinti negaliu, ne namie esu. bet berods mes dar zeminom, nes as mazo ugio. reiks pamatuoti namie, nes jau nebepamenu, kaip su meistrais nutareme. O spinteles ir gartraukio aukstis svarbu tokioms personoms kaip as - jokiu budu nesutikau, kad skirtusi gartraukio ir spinteliu atstumai nuo apatiniu spinteliu, norejau, kad butu lygiai. ir jokie argumentai, kad spinteles gal man bus per aukstai, man buvo neidomus . rezultatu patenkinta, nors kartais ir tenka pasistiebti, bet as jau prie to pripratusi
Bet matau, kad jus kalbate apie skirtingus dalykus: vienas apie auksti, kuris derinamas prie gartraukio, o kitas apie auksti, jei jis nederinamas prie gartraukio. Tai jums cia tada kaip plikiems pesiotis. Issiaiskinkite ko norejo klausima uzdavusi mamyte, ir tada jau gincykites.
[quote=ABocius,2008 11 17, 12:30]
tai nueik i bet kokia spec sviestuvu parduotuve, is bedos tiks ir senuku sviestuvu skyrius ir bus paziurek ka is tu variantu galima po sintelem sukist ir bus aiskiau.
Papildyta:
vidutiniskai tikrai apie 60, jei tokia gudri tai kokiu atstumu gartraukio spintele, jei virykle dujine?
Papildyta:
Dujiniai vyryklei 70 cm. kiek as zinau dazniausiai buna elektrine vyrykle, kuriai reikia 60 cm tarpo.
O svietuvu paruodtuvese nieko kito nepasiulys tik halogenus arba liuminesencines lempas o dizainui tu teisus, ribu nera
Beje tureciau pastebeti, kad tai daugiausia priklauso nuo pacios buitines technikos reikalavimu. Tarkim AEG reikalauja minimalaus tarpo elektrinei viryklei 50 cm. dujinei 70 cm. taciau 50 cm, tarpas yra ziauriai nepatogus , galvyte i kampa galima nusidauzyt zemesniam zmogui ir gale puodo nematysit ir pan. O kaip taisykle dazniausiai spinteliu aukstis kabinamas pagal gartrauki, zinoma galima jas kabinti ir zemiau, taciau spinteliu kampucius prie gartraukio reikes dazniau pavalyti. O kai buna viykle dujine, tai neisvengiama, nes kabinti spinteles 70cm. aukstyje velgi yra nepatoji (peraukstai)
tai nueik i bet kokia spec sviestuvu parduotuve, is bedos tiks ir senuku sviestuvu skyrius ir bus paziurek ka is tu variantu galima po sintelem sukist ir bus aiskiau.
Papildyta:
Papildyta:
Dujiniai vyryklei 70 cm. kiek as zinau dazniausiai buna elektrine vyrykle, kuriai reikia 60 cm tarpo.
O svietuvu paruodtuvese nieko kito nepasiulys tik halogenus arba liuminesencines lempas o dizainui tu teisus, ribu nera
Beje tureciau pastebeti, kad tai daugiausia priklauso nuo pacios buitines technikos reikalavimu. Tarkim AEG reikalauja minimalaus tarpo elektrinei viryklei 50 cm. dujinei 70 cm. taciau 50 cm, tarpas yra ziauriai nepatogus , galvyte i kampa galima nusidauzyt zemesniam zmogui ir gale puodo nematysit ir pan. O kaip taisykle dazniausiai spinteliu aukstis kabinamas pagal gartrauki, zinoma galima jas kabinti ir zemiau, taciau spinteliu kampucius prie gartraukio reikes dazniau pavalyti. O kai buna viykle dujine, tai neisvengiama, nes kabinti spinteles 70cm. aukstyje velgi yra nepatoji (peraukstai)
QUOTE(--rita @ 2008 10 13, 14:20)
Norėjau paklausti dėl spalvos praktiškumo virtuvėj. Labai gražus variantas BALTA/ RUDA. Galvoju apie rudas spinteles ir šviesų stalviršį (kaip aukščiau esančiose foto). Truputį abejoju ar nebus per tamsu. Tai nieko prieš ir kitą variantą panaudoti - Šviesios spintelės ir rudas stalviršis. Tik vat įdomu, kuris variantas išliks ilgiau švarus
Tikrai nebus mano virtuve butent tokia, super atrodo, bet esme tame kad musu virtuve yra su svetine bendra patalpa, tai sienos visos patalpos svelniai kakavines, grindys sviesios, tai tamsiai rudi baldai labai grazu akcenta sudare, o ir balta solidziai atrodo labai grazus variantas
QUOTE(Yoli @ 2008 11 17, 15:47)
na as juk sakiau nueik i parduotuve (nebereikalo sakiau, ne tam, kad pasisaipyt, o tam, kad daugiau suzinotum), o tamsta nenuejusi jau nusprendiai, kad "paruodtuvese nieko kito nepasiulys tik halogenus arba liuminesencines lempas". na gal ir nepasiulis, nes parduotuvese dirba pardavejai, o ne dizaineriai, cia jau paciam reikia zinoti, ko nori, bet jeigu visgi koks nors nekvailas pardavejas pasiulis LED apsvietima, ka tada pasakysi?
Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2008 11 17, 13:38)
Nors ir nelabai man pastaruoju metu patinka ABociaus bendravimo stilius
Aciu uz komplimenta taip forumo as nelaikau literaturiniu bureliu, todel perdaug nekreipiu demesio i takta. man svarbiau duoti patarima ir kad jis nebutu klaidingas, o ne kad graziai skambetu. be to labai nemegstu, kai snekama tai ko nezinoma, protingiau butu patyleti.
QUOTE(Cobre @ 2008 11 17, 13:38)
Bet matau, kad jus kalbate apie skirtingus dalykus: vienas apie auksti, kuris derinamas prie gartraukio, o kitas apie auksti, jei jis nederinamas prie gartraukio. Tai jums cia tada kaip plikiems pesiotis. Issiaiskinkite ko norejo klausima uzdavusi mamyte, ir tada jau gincykites.
na snekam neapie visikai skirtingus dalykus. as sneku apskritai apie visus variantus ir sakau, kad negalima teigti, jog jokio rysio tarp pakabinamu spinteliu ir gartraukio spinteles nera. o kaikam atrodo, poriesingai, nes zmogus nezino, kad kaikam patinka sulyginti gartraukio spintele su gretimomis.