Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai

QUOTE(MAMICY @ 2008 11 11, 10:08)
rode kazkas ir bute dvi ventiliacijos angas. bet is dalies del to ir pelijam, kad bute esancias tik 2 ventiliacijos angas (jei langai ir durys sandarus) uzkisame visokiais prietaisais. virtuves ventilaicija - gartraukiu, vonios dar kuo nors (mes bute i ta ventiliacijos skyle buvom visokio gerio prideje, nes jos anga virs vonios vos ne tualeto dydzio buvo biggrin.gif )... tai kur tam orui pasisalinti...

O mes dabar kalbam apie kelias ventiliacijos angas virtuveje ar apskritai bute? ax.gif Jei bute tai pas mane ju yra 4 smile.gif taciau virtuveje tik viena.
Papildyta:
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 11, 10:11)
ir dar tas galingumas su kiekviena alkune zenkliai krenta...  zodziu virtuve gi tam ir yra kad is jos kvepetu  wub.gif  kugeliais, sausainiais  essen.gif

Taip taip ir su kiekviena alkune krenta galingumas ir su kiekvienu pravedimo metru. O jeigu seimininke dar nelabai gerai ivaldzius maisto gaminimo mena tai gali ir ne taip skaniai is virtuves pakvipti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mademoisellee @ 2008 11 11, 09:17)
O mes dabar kalbam apie kelias ventiliacijos angas virtuveje ar apskritai bute?  ax.gif  Jei bute tai pas mane ju yra 4  smile.gif taciau virtuveje tik viena.

Čia ir aš galiu įsiterpti - taip, turi būti dvi ventiliacinės angos virtuvėje. Viena skirta gatraukiui, kita oro cirkuliacijai. Mūsų butas irgi senos statybos, pramušėm skylę tiesiai į ventiliacinę šachtą, čia įvestas gartraukis. Tik va blogybė, kad kita ventiliacija beveik palindo po spintele, teks ir ją paplatinti dar.
Na, kitas būdas turint tik gartraukio ventiliaciją, tai atidarinėti langą.
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2008 11 11, 01:02)
Pamastysiu ir aš bobiškai  lotuliukas.gif O jūs ką kepdamos orkaitėje jungiate garų surinkėją? mastau.gif Virtuvėje, šiaip, turi būti įrengta ir ventiliacinė anga, ne tik garų surinkėjas, tai tas kamuolys garų išėjęs atidarius orkaitės duris, pasiskirsto po virtuvę, bet taip pat sėkmingai ištipena per ventiliacijos angą. Iš ties nesuprantu, kodėl tai turėtų būti blogai, ir kam tie garai kenkia.  g.gif

ne tik garai , bet ir kvapai. ir jie ne po virtuvę pasiskirsto, o po visą butą/namą.
kai svečiuojamės pas anytą, ji dažnai pamiršta įjungti gartraukį kepdama - jau tik pajunti kur nors antram aukšte , kad pietų gamyba įpusėjo smile.gif Nuėjus ir įjungus efektas juntamas , ir gana greitai.

QUOTE(MAMICY @ 2008 11 11, 10:02)
jei viena ventiliacijos anga uzkisate gartraukiu, tai kad vyktu sveika ventiliacija, turetu buti dar viena ventiliacijos anga. nes  kai gartraukis isjungtas bus, tai ventiliacijos pas jus virtuveje visai nebus... sad.gif
mano akimis, tai neieskokit slieku smulkmenose...  ne stebuklas ir tie gartraukiai... (ypac pigus ir pastatyti bilekaip)

pas mus numatyta rekuperacinė vėdinimo sistema,
tačiau visvien manau kad gartraukis virš orkaitės yra reikalingas...

ok, teks pripažinti kad MB yra teisus ir persiprojektuoti virtuvę su orkaite tradicinėje vietoje... Tik va orkaitę jau užsisakiau, nepriklausomą smile.gif Na nieko, bus du atskiri devaisai smile.gif
Atsakyti
tai jei ramiau ant dusios bus, tai aišku perdarykit ... tik dar va pastebejimas, kad gartraukis teoriskai tai turetu visos virtuves ora pakeisti, o ne tik kubinio metro virs kaitlentes... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Letticija @ 2008 11 10, 12:32)
dėkuj smile.gif ale stalčiuose tai blum ir sudėti, čia dėl spintelių durelių lankstų kalba eina.. g.gif

Pas mus stalčiuose įdėti Hetisho tie pritraukėjai - užsidaro be garso. O va į spinteles sudėjo tiesiog stabdžiukus tokius, amortikus. Jei stipriai trenksi - tada tikrai bus bumpt. Bet jei normaliai uždarynėsi, tik biškį pastumsi , tai tas amortikas pristabdo ir irgi gražiai užsidaro. O lankstai kažkokie paprasti sudėti, nžn net nesidomėjau , kad gali būti kitokie. blush2.gif
Atsakyti
pas mane virtuvej dvi ventiliacines angos - gartraukiui ir kita tipo naturaliam vedinimui, bet ten dar kazkokio motoriuko prijungimui laidas ir jungiklis yra - nezianu kaip tas reikalas vadinasi blush2.gif vienu zodziu, vedinimo neturetu pritrukt - jei jau ka, tai virtuves langas su mikroventiliacija ir darinejasi visaip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Neffertite_ @ 2008 11 11, 11:04)
Pas mus stalčiuose įdėti Hetisho tie pritraukėjai - užsidaro be garso. O va į spinteles sudėjo tiesiog stabdžiukus tokius, amortikus. Jei stipriai trenksi - tada tikrai bus bumpt. Bet jei normaliai uždarynėsi, tik biškį pastumsi , tai tas amortikas pristabdo ir irgi gražiai užsidaro. O lankstai kažkokie paprasti sudėti, nžn net nesidomėjau , kad gali būti kitokie.  blush2.gif

Na, stalčiais tai aš patenkinta, tikrai gerai veikia blumas. Vakar buvau Furnitane, viską aprodė, pademonstravo. Išsiaiškinau pagrindinį skirtumą tarp man sudėtų lankstų ir blumu - ogi tik tas bulmotion stabdžiukas, kuris ir sugeria visą smūgio jėgą ir nebelieka net menkiausio bumtelėjimo, nes atsiremia į tą guminį stabdžiuką. Žinosiu, ko reikalauti doh.gif Na, gal reikėjo anksčiau pasidomėt viskuo, bet pasitikėjau gamintoju, o ir su kūdikiu nelabai prilakstysi kur tik nori doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mademoisellee @ 2008 11 11, 08:50)
Nesupratau, tai pagal jus turi buti 2 ventiliacines angos?  blink.gif  Pas mane busimoj virtuvej yra viena ventiliacine anga ir is jos bus isvestas sujungimas su gartraukiu. O nuo garu kaupiasi dregme patalpose, beje pas mane virtuve kartu su svetaine, taigi tikrai man opus klausimas del pakeliamos orkaites. O baldu plokstes negali per laika ispusti nuo dazno garu poveikio?  g.gif

Taip. Jei darote gartraukį, kuris sujungtas su ventilaicine anga, tada reikia 2 angos, natūraliai oro cirkuliacijai. Nuo garų ir kaupiasi drėgmė, nes nėra natūralios buto ventiliacijos.
Atsakyti
Pas mus namas senos statybos, yra tik 1 ventiliacija. gartraukis pajungtas i ta vienintele ventiliacija. Kito budo nebuvo, reiketu gartrauki pirkti su anglies filtru( bet senas toks jau buvo iki remonto schmoll.gif . ) ir mes toklio jau nenorejome schmoll.gif
Kadangi kaitlente beveik prie pat lango( 60 cm atstumas), tai gaminant buna ijungtas gartraukis, nors ir nevisada doh.gif , bet praktiskai visada yra atviras langas, net tokiu oru. Namuose nera salta. O vat kaip bus ziema tai nezinau. Bet kitos iseities nera, nes vienintele ventiliacija virtuveje yra uzdaryta. verysad.gif
Kol kas virtuveje gaivu, riebalu kvapu neisjaucia thumbup.gif
O kaip kiti isprende vienos ventiliacines angos klausima virtuveje? klausiu tu, kurie gyvena senos statybos butuose? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pasaulisgrazus @ 2008 11 11, 12:39)
Pas mus namas senos statybos, yra tik 1 ventiliacija. gartraukis pajungtas i ta vienintele ventiliacija. Kito budo nebuvo, reiketu gartrauki pirkti su anglies filtru( bet senas toks jau buvo iki remonto schmoll.gif . ) ir mes toklio jau nenorejome schmoll.gif
Kadangi kaitlente beveik prie pat lango( 60 cm atstumas), tai gaminant buna ijungtas gartraukis, nors ir nevisada doh.gif , bet praktiskai visada yra atviras langas, net tokiu oru. Namuose nera salta. O vat kaip bus ziema tai nezinau. Bet kitos iseities nera, nes vienintele ventiliacija virtuveje yra uzdaryta. verysad.gif
Kol kas virtuveje gaivu, riebalu kvapu neisjaucia thumbup.gif
O kaip kiti isprende vienos ventiliacines angos klausima virtuveje? klausiu tu, kurie gyvena senos statybos butuose? g.gif

tai jei virykle salia lango, tai ko nemuset per siena gartraukio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 11, 13:45)
tai jei virykle salia lango, tai ko nemuset per siena gartraukio?  g.gif

kad nedaejo lotuliukas.gif , o ka galima toki dalyka daryti daugiabuciu name? g.gif Pas mus ten sluoksnis plytu tai oi oi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pasaulisgrazus: 11 lapkričio 2008 - 12:48
QUOTE(Pasaulisgrazus @ 2008 11 11, 12:47)
kad nedaejo lotuliukas.gif , o ka galima toki dalyka daryti daugiabuciu name? g.gif Pas mus ten sluoksnis plytu tai oi oi doh.gif

maciau daro. o ar galima tai jau nzn biggrin.gif ax.gif
Atsakyti