Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai

QUOTE(axa @ 2008 11 10, 17:10)
garai sklinda ir neatidarius - juk kur jiems dėtis? Tiesa, ne taip intensyviai, o atidarius išvis kamuolys išsiveržia. Kaip minėjau, turėjau viryklę kur garų anga buvo išvesta per kaitlentę į viršų - iš ten pastoviai ėjo garų stulpas. Todėl dabartinis populiarus variantas su atskira pakelta orkaite ir kelia abejonių. Kad gražu - neabejotina, kad patogiau naudoti - taip pat, bet va garų (ir kvapų) surinkimo klausimas neduoda ramybės...

O jei pakelta orkaite montuoti salia gartraukio tai gal ne taip jau ir blogai g.gif Na man irgi sis klausimas ramybes neduoda, reikes pakalbeti su projektuotoja, kuri ateis issimatuoti busimos virtuves, ziuresiu ka pasakys ir pasiulys.
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2008 11 10, 11:00)
"mintyse" jau turiu virtuvės projektą , tačiau kyla abejonių dėl dviejų momentų:

Tarkime turimę tokią virtuvę:

1. Ar orkaitė ir šaldytuvas gali būti šalia vienas kito? Daugumoje virtuvių taip dabar projektuoja - pakelta orkaitė, ir šalia įmontuotas šaldytuvas, bet juk orkaitė šyla ir ar nekenkia šaldytuvui?

2. Vėlgi populiarus variants, orkaitė atskirai nuo kaitlentės. Gartraukis virš kaitlentės. O kaip dėl orkaitės garų? Juk gaminimo metu iš jos sklinda ir garai, ir kvapai... Prieš tai turėjau orkaitę su garo išvedimu - ohoho kaip ten duodavo garas. Bet viršuj kabojo gartraukis tai viskas ok. Kaip šiuo atveju?  g.gif

axa, lygiai tokiuose pat apmąstymuose esu drinks_cheers.gif Kol kas nei vienas baldininkas argumentuotai man į tuos klausimus neatsakė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fiona @ 2008 11 10, 19:59)
axa, lygiai tokiuose pat apmąstymuose esu drinks_cheers.gif Kol kas nei vienas baldininkas argumentuotai man į tuos klausimus neatsakė unsure.gif

as taip bobiskai garsiai pamastysiu (nes nzn kaip yra is tikro). pas mane orkaite ne po kaitlente (beje kai perki, tai buna nurodyta ar orkaite priklausoma ar ne nuo kaitlentes). zodziu, manau kad jei jau daro jas nepriklausomas, tai tuos garus issprendzia kazkaip... pvz kai stovi salia orkaites, tai jauciasi vejelis, bet tai tiesiog vejelis (jis gal koks filtruotas g.gif ). tikrai ne garai. kai atidarai orkaite, garu kalnas tikrai buna, bet kiek kartu atidarai orkaite g.gif as jauciu dazniau pamirstu ijungti gartrauki ka nors kepdama, nei atidarineju orkaite biggrin.gif o kvapas tai jauciasi. bet manau kad jaustusi ir is orkaites esancios po kaitlente... tiesiog dazniausiai kepu ka nors skanaus, tai tas kvapas nemaiso biggrin.gif kai jau uzknisa kvapai, tai as turiu kvapu naikikli thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 10, 22:18)
kai jau uzknisa kvapai, tai as turiu kvapu naikikli  thumbup.gif

Nera padeties be iseities ax.gif
Atsakyti
vat mane ir domino klausimas del orkaites bet niekas tuo metu nepasidalibno savo patirtimi. as pasivaiksciojau po svecius ir visi kaip vienas sutare sake kad daugiau niekada nedarys orkaites aukstai o jei darys tai bent kad salia gartraukis butu smile.gif
tai laukiu eilini syki savo meistru kad atvestu nauja brezinuka orkaite dedu tradiciskai sio bei to atsisakiau ir kai tik gausiu planeli nauja imesiu ir tikiuosi sis variantas jau bus paskutinis doh.gif vienintelis dalykas del ko nepersigalvojau iki siol tai spalvos lotuliukas.gif tai jau MB nors del to ramus kad maziau galva skauda lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2008 11 10, 16:10)
garai sklinda ir neatidarius - juk kur jiems dėtis? Todėl dabartinis populiarus variantas su atskira pakelta orkaite ir kelia abejonių. Kad gražu - neabejotina, kad patogiau naudoti - taip pat, bet va garų (ir kvapų) surinkimo klausimas neduoda ramybės...

Pamastysiu ir aš bobiškai lotuliukas.gif O jūs ką kepdamos orkaitėje jungiate garų surinkėją? mastau.gif Virtuvėje, šiaip, turi būti įrengta ir ventiliacinė anga, ne tik garų surinkėjas, tai tas kamuolys garų išėjęs atidarius orkaitės duris, pasiskirsto po virtuvę, bet taip pat sėkmingai ištipena per ventiliacijos angą. Iš ties nesuprantu, kodėl tai turėtų būti blogai, ir kam tie garai kenkia. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2008 11 11, 01:02)
Pamastysiu ir aš bobiškai  lotuliukas.gif O jūs ką kepdamos orkaitėje jungiate garų surinkėją? mastau.gif Virtuvėje, šiaip, turi būti įrengta ir ventiliacinė anga, ne tik garų surinkėjas, tai tas kamuolys garų išėjęs atidarius orkaitės duris, pasiskirsto po virtuvę, bet taip pat sėkmingai ištipena per ventiliacijos angą. Iš ties nesuprantu, kodėl tai turėtų būti blogai, ir kam tie garai kenkia.  g.gif

As jeigu jau atidaryciau orkaite gamindama joje maista garuose tai tikrai ijungciau gartrauki. Iprastose orkaitese gaminant garu nemazai yra, o jeigu gaminti garuose tai isvis tada garo pirti galima pasidaryti doh.gif Nesupratau, tai pagal jus turi buti 2 ventiliacines angos? blink.gif Pas mane busimoj virtuvej yra viena ventiliacine anga ir is jos bus isvestas sujungimas su gartraukiu. O nuo garu kaupiasi dregme patalpose, beje pas mane virtuve kartu su svetaine, taigi tikrai man opus klausimas del pakeliamos orkaites. O baldu plokstes negali per laika ispusti nuo dazno garu poveikio? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mademoisellee @ 2008 11 11, 08:50)
As jeigu jau atidaryciau orkaite gamindama joje maista garuose tai tikrai ijungciau gartrauki. Iprastose orkaitese gaminant garu nemazai yra, o jeigu gaminti garuose tai isvis tada garo pirti galima pasidaryti  doh.gif Nesupratau, tai pagal jus turi buti 2 ventiliacines angos?  blink.gif  Pas mane busimoj virtuvej yra viena ventiliacine anga ir is jos bus isvestas sujungimas su gartraukiu. O nuo garu kaupiasi dregme patalpose, beje pas mane virtuve kartu su svetaine, taigi tikrai man opus klausimas del pakeliamos orkaites. O baldu plokstes negali per laika ispusti nuo dazno garu poveikio?  g.gif

jei viena ventiliacijos anga uzkisate gartraukiu, tai kad vyktu sveika ventiliacija, turetu buti dar viena ventiliacijos anga. nes kai gartraukis isjungtas bus, tai ventiliacijos pas jus virtuveje visai nebus... sad.gif
mano akimis, tai neieskokit slieku smulkmenose... ne stebuklas ir tie gartraukiai... (ypac pigus ir pastatyti bilekaip)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 11 lapkričio 2008 - 09:04
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 11, 10:02)
jei viena ventiliacijos anga uzkisate gartraukiu, tai kad vyktu sveika ventiliacija, turetu buti dar viena ventiliacijos anga. nes  kai gartraukis isjungtas bus, tai ventiliacijos pas jus virtuveje visai nebus... sad.gif

Bet as niekur nemaciau, kad butu kelios ventiliacines angos, nebent nuosavus namus dabar taip stato g.gif O pas mane senos statybos bute viena anga ir naujos statybos bute, kuri isirenginejame irgi tik viena ventiliacine anga...
Atsakyti
QUOTE(Mademoisellee @ 2008 11 11, 09:06)
Bet as niekur nemaciau, kad butu kelios ventiliacines angos, nebent nuosavus namus dabar taip stato  g.gif  O pas mane senos statybos bute viena anga ir naujos statybos bute, kuri isirenginejame irgi tik viena ventiliacine anga...

rode kazkas ir bute dvi ventiliacijos angas. bet is dalies del to ir pelijam, kad bute esancias tik 2 ventiliacijos angas (jei langai ir durys sandarus) uzkisame visokiais prietaisais. virtuves ventilaicija - gartraukiu, vonios dar kuo nors (mes bute i ta ventiliacijos skyle buvom visokio gerio prideje, nes jos anga virs vonios vos ne tualeto dydzio buvo biggrin.gif )... tai kur tam orui pasisalinti...
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 11 11, 10:02)
ne stebuklas ir tie gartraukiai... (ypac pigus ir pastatyti bilekaip)

jei jau prakalbom apie gartraukius tai gal kas turi Elica OMAS? Kaip traukimas, ar pakankamai istraukia garus ir kvapus? Kiek ziurejau i technine charakteristika tai pas skirtingus pardavejus skiriasi istraukimo galingumas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mademoisellee @ 2008 11 11, 09:08)
jei jau prakalbom apie gartraukius tai gal kas turi Elica OMAS? Kaip traukimas, ar pakankamai istraukia garus ir kvapus? Kiek ziurejau i technine charakteristika tai pas skirtingus pardavejus skiriasi istraukimo galingumas  biggrin.gif

ir dar tas galingumas su kiekviena alkune zenkliai krenta... zodziu virtuve gi tam ir yra kad is jos kvepetu wub.gif kugeliais, sausainiais essen.gif
Atsakyti