Įkraunama...
Įkraunama...

Tartis ar nesitarti su gydytoju?

As nemanau, kad gimdymas yra ta situacija, kai reikia laikytis kazkokiu savo principu ir nusistatymu pries ,,atsidekojima'', tarimasi.. cia rizikuoji ne tik savo sveikata, bet ir mazylio.. as tikrai 100% tarsiuos ir tikrai man nieks neirodys, kad jokio skirtumo nera, kai tariesi ir kai ne.. kiek aplinkoj kas gimde skirtumas labai didziulis ir dauguma labai gailisi, kad oziavosi ir nesitare.. Galejo but daug viskas paprasiau smile.gif
Atsakyti
Kaip manot ar verta tartis su nėštumą prižiūrinčių gydytoju ir mokėti jam uz tai, kad atliktų CP ( ne mano užgaida , tiesiog leliukas sėdi ir CP bus atliktas pagal planą, jei neapsiverstų ) ?

Juk ir taip CP turės but padarytas, ar verta uz ji dar ir mokėti ? Ka manot ?
Atsakyti
Gulėjau nėštumo pabaigoje bei gimdžiau Kauno Klinikose. Su niekuo nesitariau, niekam nemokėjau, o visa priežiūra likau daugiau nei patenkinta. Galiu padėkoti ne tik už malonų ir rūpestingą elgesį tiek gulint nėštumo pabaigoje, tiek gimdant, tiek ir po gimdymo, bet ir už išgelbėtą sūnaus gyvybę, praėjus vos dienai po jo gimimo bei atkaklų mėginimą padėti man maitinti, kurio dėka visgi sėkmingai maitinu pati. 4u.gif Jei kada vėl gimdysiu, tikrai nesiruošiu kažkam už tai mokėti. Išgimdyti vis tiek turėsiu pati, o savo pareigas (bent jau Klinikose, kuriose ir kitą sykį gimdyčiau) personalas atlieka geriau nei gerai ir be jokių "pakištukų". drinks_cheers.gif
Atsakyti
O kokios dabar svyruoja kainos "tarimosi"? Mes tariamės su akušere, bet net neįsivaizduoju kiek jai už tai reikia mokėti.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2008 10 13, 13:36)
Gimdziau nesitarus, net nezinau gydytojos pavardes.Gimdyma prieme puikiai, visa laika buvo salia, tikrai nuosirdziai rupinosi.Po gimdymo irgi daznai uzeidavo apziuret.Taigi tikrai imanoma nesusitarus sekmingai pagimdyt, o tuos pinigus sutaupytus isleidau savo seimai.

Tikrai imanoma pagimdyti nesusitarus ir uztaikyti ant nuostabios akuseres ir gydytojos, bet gali ir neuztaikyti. Vis del to gimdymas labai svarbus gyvenimo momentas, tai kad nesinori rizikuoti ir paskui kankinti save "o kaip butu, jeigu butu" ax.gif Del to vaziavau abu kartus susitarus ir trecia irgi tarsiuos 4u.gif
Atsakyti
Gimdžiau VGN nesitarus ir viskas buvo labai gerai bigsmile.gif
Atsakyti
Pirmą gimdžiau Kauno 2ojoj ligoninėj, tariausi su daktare, nes pirmas, norėjau kad viskas būtų gerai, mokėjau pinigėlius. Man buvo neplanuotas CP, jį daryti įsakė skyriaus vedėjas, kurį iškvietė seselės, nes prasidėjus stangoms vaikelio širdutė ėmė stoti. Jis vos pamatęs mano siaurus klubus ir didelį vaiką - aprėkė daktares, kad mane kankina, kad čia iškart turėjo būti daromas cezaris. O ir kai jį padarė - matyt nedarė echo prieš operaciją ir nepamatė, kad vaikas atsivertęs veidu į viršų, ir vaikelio veidas buvo perpjautas skėtikliais... Kur įpjovimai per žandus ėjo - dar gulint ligoninėj užsidėjo šašai ir nieko neliko, bet pakaušyje taip ir liko randas, dabar sūkuriukas plaukų toje vietoje - vaikui 9 metai.
Laukiuos ir dabar tikrai nesitarsiu. Mano sesuo du kartus gimdė nesitarusi Vilniuje - niekam nemokėjo ir patenkinta, teta Kaune du pasigimdė Mažylyje nemokėdama ir labai viskuo patenkinta ir kiek draugių gimdė Kaune - visos nesitarė, nemokėjo ir priekaištų neturi...
Tad tikrai šį kartą nemokėsiu ir nesitarsiu...
Atsakyti
Pirma kai tik pastojau buvau nuomones kad tikrai tarsiuosi ir mokesiu i kasa. Bet laikui einant ir lankantis ligoninese nusprendžiau nesitarti ir nieko nemoketi. Apie kyšiu nera ne kalbos, esu prieš tokius dalykus. Bus kaip bus. Esu pozityviai nusiteikusi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(otea @ 2016 07 07, 09:06)
Pirma kai tik pastojau buvau nuomones kad tikrai tarsiuosi ir mokesiu i kasa. Bet laikui einant ir lankantis ligoninese nusprendžiau nesitarti ir nieko nemoketi. Apie kyšiu nera ne kalbos, esu prieš tokius dalykus. Bus kaip bus. Esu pozityviai nusiteikusi  ax.gif

Zinokit kai pirma kart gimdziau irgi taip galvojau, visos pagimdo ir as pagimdysiu... Uzsiroviau ant tokios gydytojos... nuo 17 val gulejau ant stalo iki 23 val, o ji tik reke kartais uzeidama ko as rekiu ir nieko nedare. Kai atejo kita gydytoja paziuret kas taip rekia greit sukviete visa daktaru delegacija, cezari buvo daryt jau per velu... Galu gale 00:20 pagimdziau, vaikui kviete reanimacija, o ta "atsiriktine" gydytoja priejo ir pasake: Tuoj atnesim, jeigu paims kruti tai gyvens...
Antra karta tik tarsiuos... Bus kaip bus fraze gimdymui tikrai netinka...
Atsakyti
BUTINAI tartis!
Atsakyti
QUOTE(annushka @ 2016 08 03, 14:32)
BUTINAI tartis!

O eidami i Maxima duodate 100€ kasininkei, kad prekes nuskanuotu?

Greiciau dingtu ta korupcija is Lietuvos, o tai baisu koki kysiu palikima turime...
Kiekvienas dirba savo darba ir gal jau nustokime daryti nesamones su kysiais/padekom.
Atsakyti
QUOTE(ZilvaLT @ 2017 03 03, 09:47)
O eidami i Maxima duodate 100€ kasininkei, kad prekes nuskanuotu?

Greiciau dingtu ta korupcija is Lietuvos, o tai baisu koki kysiu palikima turime...
Kiekvienas dirba savo darba ir gal jau nustokime daryti nesamones su kysiais/padekom.

Tai nepalyginami dalykai. Nesakau, kad tak gerai, ir zinoma
turetu buti kitaip, deja Lietuvos medicinos situacija yra apgailetina, ir todel tenka pamaloninti...
Turiu patirties gimdant nesitarus (niekam nelinkeciau, buvau nei gyva nei mirusi du menesius), anta vaika gimdziau susitarus - skirtumas kaip diena ir naktis - pagimdziau pati vaika sverianti 4780g ir likau sveikutele, ir kart galejau seded, eit. Dabar treciai nestumas, ir vel principus paliksiu kitoms gyvenimo situacijoms, o gimdyt vaziuosiu pas pasirinkta gydytoja. Tiesiog ne vieta ir ne laikas rizikuoti savo ir savo vaikelio sveikata...
Bet cia, zinoma, tik mano istorija bei mano patirtis...
Atsakyti