Jau seniai buvo irodyta moksliniais tyrimais, kad yra geriau gimdyt pas pazistoma gydytoja, geriausia kad jis priziuretu tavo . Tavo gimdymas bus trumpesnis, ramesnis, nes net jeigu gydytojai bus labai draugiski, palaikantys, tas pazistomas veidas gimdymo metu reiskia daug. Tai gi as manau jeigu yra galimybe tai sau organizuot, geriau taip ir padaryt Bet tarimasis paskutine minute gal nera labai gera ideja.
pakonsultuokit, kas neseniai tarėtės (domina VGN). kaip vyksta susitarimas?pasiskambint ir susitarti konsultacijai su gydytoju?ir tuomet išsakyt prašymą, kad nori, jog gimdymą jis priimtų? kaip ten su oficialiais ir neoficialiais mokėjimais?
Is mano pazystamu rato buvo keleta tokiu istroriju...Viena drauge su niekuom nesitare, niekam nieko nedave,tik po gimdymo atsilygino Ir yra labai patenkinta visu personalu...Daktare buvo maloni, vis drasino ja, seseles kurios priziurejo po visko taip pat malonios...O kita taresi su gydytoju, o vaikas gime sunkiai, su komplikacijomis...Personalas jos atzvilgiu jai nebuvo malonus(gal del to kad buvo "susimokejus" ir tikejosi auksciausio aptarnavimo)
Aisku daug maloniau kai daktara jau pazysti, kai jis "savas" Bet ne vien daktaras gimdymo metu rupinasi...Juk viso personalo "nenusipirksi" kad elgtusi gerai.
Daugumai zmoniu nora susitarti numusa kaina, nes kaina tikrai didele uz tai kad TAVO norimas gydytojas priimtu gimdyma...Ne visi gali sau tai leisti.Jei tureciau kazkoki megtsma daktara gal ir tarciausi...Bet kiek girdejusi esu is pasakojimu kad nelabai ir apsimoka tartis, nes persolas ir taip priziuri.
Aisku daug maloniau kai daktara jau pazysti, kai jis "savas" Bet ne vien daktaras gimdymo metu rupinasi...Juk viso personalo "nenusipirksi" kad elgtusi gerai.
Daugumai zmoniu nora susitarti numusa kaina, nes kaina tikrai didele uz tai kad TAVO norimas gydytojas priimtu gimdyma...Ne visi gali sau tai leisti.Jei tureciau kazkoki megtsma daktara gal ir tarciausi...Bet kiek girdejusi esu is pasakojimu kad nelabai ir apsimoka tartis, nes persolas ir taip priziuri.
QUOTE(largoconfuoco @ 2014 01 02, 10:20)
pakonsultuokit, kas neseniai tarėtės (domina VGN). kaip vyksta susitarimas?pasiskambint ir susitarti konsultacijai su gydytoju?ir tuomet išsakyt prašymą, kad nori, jog gimdymą jis priimtų? kaip ten su oficialiais ir neoficialiais mokėjimais?
Aš tariausi su gyd., pas kurį ir lankiausi nėštumo priežiūroje. Bet manau, galima ir taip daryt - nueiti į konsultaciją ir pasikalbėti.
Dėl mokėjimų, galiu paidalinti AŽ, kaip buvo man
Papildyta:
+2014 01 02, 12:00-->
QUOTE(Ponia @ 2014 01 02, 12:00)
Daugumai zmoniu nora susitarti numusa kaina, nes kaina tikrai didele uz tai kad TAVO norimas gydytojas priimtu gimdyma...Ne visi gali sau tai leisti.
Bet čia tema ne apie tai, galiu ar nealiu sau leisti. Čia tema - verta tartis ar ne, tuo atveju, jei galiu tą leisti. Bet va, neaišku, ar noriu (o gal, pvz., labiau noriu už panašią kainą įsigyt drabužėlių sau ar "technikos stebuklų" kūdikiui) .
Juk jei negali - nė nevarstai tokio varianto, tiesiog eini ir gimdai pas tą, kas tuo metu budi.
QUOTE(flight @ 2014 01 03, 21:28)
Aš tariausi su gyd., pas kurį ir lankiausi nėštumo priežiūroje. Bet manau, galima ir taip daryt - nueiti į konsultaciją ir pasikalbėti.
Papildyta:
Bet čia tema ne apie tai, galiu ar nealiu sau leisti. Čia tema - verta tartis ar ne, tuo atveju, jei galiu tą leisti. Bet va, neaišku, ar noriu (o gal, pvz., labiau noriu už panašią kainą įsigyt drabužėlių sau ar "technikos stebuklų" kūdikiui) .
Juk jei negali - nė nevarstai tokio varianto, tiesiog eini ir gimdai pas tą, kas tuo metu budi.
Papildyta:
Tas pasakymas kad eini ir gimdai pas ta kas budi skamba taip lyg mamai butu visiskai vienodai kad priims jos vaika...
+2014 01 03, 23:36-->
Gal nevienodai, gal jos neturi kito pasirinkimo ir tenka pasikliauti sėkme.
Mes čia diskutuojame ne apie tokius variantus.
Atskirkime požiūrį : "gimdysiu pas bet ką, kaip pasiseks, nes neturiu finansinės galimybės rinktis", ir "turiu galimybę rinktis, bet ai, gal bus gerai ir taip".
QUOTE(Ponia @ 2014 01 03, 23:36)
Tas pasakymas kad eini ir gimdai pas ta kas budi skamba taip lyg mamai butu visiskai vienodai kad priims jos vaika...
Mes čia diskutuojame ne apie tokius variantus.
Atskirkime požiūrį : "gimdysiu pas bet ką, kaip pasiseks, nes neturiu finansinės galimybės rinktis", ir "turiu galimybę rinktis, bet ai, gal bus gerai ir taip".
QUOTE(flight @ 2014 01 04, 11:34)
Man čia įdomu pasidarė kaip Jūs suprantate gimdyme ,,sėkmę", t.y. tarimasis garantuoja sėkmingą gimdymą? Ar tarimasis suteikia galimybę ,,gauti" sėkmę nešantį gydytoją?
QUOTE(katanelis @ 2014 01 05, 23:08)
Man čia įdomu pasidarė kaip Jūs suprantate gimdyme ,,sėkmę", t.y. tarimasis garantuoja sėkmingą gimdymą? Ar tarimasis suteikia galimybę ,,gauti" sėkmę nešantį gydytoją?
Sėkmė - gimdyti su personalu, kuris visais aspektais (tiek profesionalumo, tiek psichologiniu) padės, o ne trukdys gimdymo procesui
Pasiskaicius paskutinius komentarus susidaro nuomone, kad jei jau vaziuoji gimdyti nesusitarus, tai viskas ten bus blogai, nes gimdyma priims "tiesiog budintis gydytojas"
Jei gydytojas geras tai jis ir yra geras, mano mama medike ir patikekit turi "N" pazistamu, bet pvz. as kolkas neapsisprendziau ar noriu tartis su atskiru gydytoju ar ne net nenusprendziau kuriuose GN noriu gimdyti ir tikrai klausimas ne finanasinis
Ir zinau tikrai ne viena atveji, kai susitarus ir sumokejus didziulius pinigus viskas gimdymo metu vyko toli grazu nesklandziai
Zinoma tartis ar ne tai kiekvieno teise, bet as manau, kad tartis verta tada kai neduok Dieve nestumas yra komplikuotas ir gimdymas toks nusimato bei turi patikima pazistama zmogu
Jei gydytojas geras tai jis ir yra geras, mano mama medike ir patikekit turi "N" pazistamu, bet pvz. as kolkas neapsisprendziau ar noriu tartis su atskiru gydytoju ar ne net nenusprendziau kuriuose GN noriu gimdyti ir tikrai klausimas ne finanasinis
Ir zinau tikrai ne viena atveji, kai susitarus ir sumokejus didziulius pinigus viskas gimdymo metu vyko toli grazu nesklandziai
Zinoma tartis ar ne tai kiekvieno teise, bet as manau, kad tartis verta tada kai neduok Dieve nestumas yra komplikuotas ir gimdymas toks nusimato bei turi patikima pazistama zmogu
QUOTE(flight @ 2014 01 10, 15:16)
Dar klausimas, ko kas tikisi iš savo gimdymo. Ar yra svarbu pvz., neplyšti, ar svarbu pagimdyti be bereikalingų intervencijų kiek tas įmanoma. Ar svarbu, kad šalia esantys būtų ne grubūs, nerėktų, nesišaipytų. Ar svarbu, kad atsižvelgų į gimdymo planą, kiek tas įmanoma.
Ir t.t. ir t.t
Ir t.t. ir t.t
sutinku, bet deja tiketis ir sumokejus pinigus gauti "tai" ko tikejaisi ne visada yra tas pats