Įkraunama...
Įkraunama...

Tartis ar nesitarti su gydytoju?

QUOTE(*Agė* @ 2013 09 11, 15:52)
Manau tariamasi tik tam, kad gydytojas mandagiau elgtųsi, neužgauliotų ir nekeiksnotų, kaip deja kartais būna... Yra nuostabių gyd, kurie ir be pinigų malonūs. Tik niekad nežinai ant ko pataikysi...

Labai teisingai pasakyta... Deja, niekad nežinai ant ko pataikysi... doh.gif
Aš visada įsivaizdavau, kad kai jau teks gimdyti, tai būtinai tarsiuos, ieškosiu man patinkančio gydytojo... Šiuo metu laukiuosi, ir nors gimdymas dar tolokai, bet jau pradedu galvoti, kad nereik nei su niekuo tartis, nei lįst į akis, juk viskas ir taip bus gerai biggrin.gif Iš kažkur toks keistas pozityvus nusiteikimas... Nors sunku, nes tėtis, draugės tik akis išpučia, pasižiūri kaip į nenormalią, tipo, kaip čia dabar gimdysi pas beleką...??? Tai net ir nežinau kaip elgtis...
Atsakyti
QUOTE(Musiukė @ 2013 08 13, 14:24)
Manau, kad "tarimasis" yra grynas įprotis mūsų visuomenėje - pagimdžiau 3 vaikiukus nesitarus ir niekam nemokėjus, ketvirtą taip pat žadu gimdyti be išankstinio susitarimo. Kažkodėl aš tikiu gydytojų kompetencija, o be to aiškiai žinau, kad niekas už mane to nepadarys - jei duosiu pinigus, tai man ką, kitaip sakys kada stumti, ar kitaip mažylį gaudys? Iki šiol buvau labai patenkinta gydytojų darbu ir po kiekvieno gimdymo su dovanom iš didelio dėkingumo juos aplankydavau. Aš už tai, kad kiekvienas dirbtų savo darbą, už kurį jam atlygina jo darbdavys. Pati tokios taisyklės laikausi darbe.
O be to, Vilniaus gimdymo namuose mačiau iškabinta oficialius įkainius jei norite pasirinkti gydytoją, akušerę ar dar ką nors - sumokama oficialiai, gaunamas kvitas, mokami mokesčiai... sumų tiksliai nežinau, bet jos tikrai nedidelės - iki 200 Lt. Tai tokį variantą suprantu, o duoti gydytojui už tai, ką jis ir taip padarytų schmoll.gif

drinks_cheers.gif visiskai pritari. As ir gimdziau nesitarusi ir dabar gimdysiu nesitarusi, tiesiog tai yra ju darbas ir turi jy atlikti. Jie gauna uz tai atlyginima, kaip ir kiekvienas dirbantis, kitaip kam tada jie ejo ir mokinosi buti daktarais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LuckyMe! @ 2013 09 30, 09:41)
Šiuo metu laukiuosi, ir nors gimdymas dar tolokai, bet jau pradedu galvoti, kad nereik nei su niekuo tartis, nei lįst į akis, juk viskas ir taip bus gerai  biggrin.gif Iš kažkur toks keistas pozityvus nusiteikimas... Nors sunku, nes tėtis, draugės tik akis išpučia, pasižiūri kaip į nenormalią, tipo, kaip čia dabar gimdysi pas beleką...??? Tai net ir nežinau kaip elgtis...

Jei moteris tvirto charakterio, jei jos nežeistų "ne toks" mediko tonas, grubesnis žmogus ar kiti niuansai, jei ji neturi jokių ypatingų pageidavimų savo gimdymui, jei ji nieko prieš, kad galbūt per vidurį gimdymo keistųsi pamaina - tada tartis išties nėra prasmės.

Jei moteris jautresnė, jei norėtų žinoti iš anksto, kas bus šalia jos tokiu svarbiu momentu, jeigu jai ne tas pats tam tikri gimdymo niuansai ir ji jau iš anksto norėtų juos aptarti su medikais - tada geriau tartis.

Kažkas čia rašė, kad reikia už save pakovoti - biggrin.gif , gimdymo metu kartais ne tik kad kovoti, bet ir rišliai reiškti mintis nesigauna.
Atsakyti
Gimdziau KMUK. Su niekuo nesitariau, taciau viskuo likau patenkinta:tiek bendravimu, tiek prieziura, suteikta pagalba smile.gif
Atsakyti
Tartis. Dukart tariausi, trečiąkart - ne. Gailiuosi. Bendras įspūdis geras, negaliu skųstis, jog blogai bendravo, nepadėjo ar pan. Bet buvo nemažai smulkmenų, kurių būtų nebuvus, jei su gyd. būčiau bendravusi anksčiau, daugmaž žinotų mano požiūrį ir lūkesčius. Susitarus jaučiausi komfortiškiau - daugiau kalbėjomės gimdymo metu, daugiau domėjosi, jei ką ir darė mediciniškai, tai nebuvo vien "mechaninis" požiūris, o be susitarimo jaučiausi gerai sustyguoto konvejerio dalimi..ne moterimi ir žmogumi, bet objektu, kuris turi saugiai pagimdyti sveiką vaiką, būti sulopyta ir laiku nuvežta į palatą.
Ir kas keisčiausia, bet nesusitarto gimdymo skirtumus labai juto vyras. Mane galima nurašyti nėščiosios-gimdyvės jautrumui ir kaprizams, bet vyras viską vertino blaivia ir racionalia galva...jis pirmas ir pripažino, jog visgi reikėjo rinktis komandą gimdymui ir tartis ax.gif
Atsakyti
O kada ir kaip geriausiai atsilyginti? Iš karto po gimdymo gimdykloje, ar paskui? g.gif O gal priimta padėkoti Prieš gimdymą?
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 10 23, 19:05)
O kada ir kaip geriausiai atsilyginti? Iš karto po gimdymo gimdykloje, ar paskui?  g.gif  O gal priimta padėkoti Prieš gimdymą?

Pries gimdyma tai kiek zinau niekas neima. Mane operavo, tai vyras atsilygino, kai gulejau pooperacineje palatoje, o gydytoja atejo paziureti, kaip as jauciuosi.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 10 23, 18:05)
O kada ir kaip geriausiai atsilyginti? Iš karto po gimdymo gimdykloje, ar paskui?  g.gif  O gal priimta padėkoti Prieš gimdymą?

Esu girdejus, jog paima pries gimdyma. Vienas gerb. gydytojas, net "safke" savo pasake, be kurios nepasiraso. Bet jau tada,pries 7metus norejos ji toli pasiust uz toki poziuri.
Be abejones atsidekot reikia po gimdymo:-)
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 10 23, 19:05)

Vyras atsidekojo po gimdymo gimdykloje.
Atsakyti
As tikrai gimdysiu kauno klinikose ir tarsiusosi is anksto. Nes ten turiu savo mylima ginekologe, kuri ir noreciau, kad priimtu mano gimdyma smile.gif Beje turiu daug pazystamuju savo rate kurios gimde kauno klinikose ir liko labai patenkintos, nesu isgirdusi, nei vieno blogo atsiliepimo. Kai kurios, net is vilniaus atvaziavo gimdyti cia smile.gif
Atsakyti
As uz tarimasi, ypac pirmakart gimdancioms smile.gif
Atsakyti
Pirmą gimdžiau nesitarusi-net neturėjom papildomų pinigų tam. Gimdžiau KMUK, viskas puiku. Tiesa priežiūra po gimdymo buvo tikrai ne kokia, bet pataikiau ant savaitgalio tai labai nesistebiu.

Dabar pakirba mintis dėl tarimosi, bet manau kad važiuosiu kaip ir pirmą-su niekuom nesitarus. Nelabai net įsivaizduoju tą tarimąsi.Pagal rekomendacijas?man liko keli mėn nėštumo, aš lankausi pas puikia ginę, bet gimdyti žadu kitoje ligoninėje nei ji dirba. Tai negi nueiti pas bet kokį daktarą ir sakyti gymdysiu pas jus? Kokia man nauda iš to?

Be to iš pirmo gimdymo pamenu kad gydytojas ten tik stovi šalia-darbą dirba akušerė. Man nieko nedavusiai gydytoja ir vandenį padavinėjo ir lankstytis gimdant padėjo. Net pavardės nežinau rolleyes.gif

Be to prieš šešis metus oficialiai tartis us gydytoju kainavo 600lt, mačiau iškabintas kainas ligoninėj. Tūkstantis yra tikrai labai daug. Tiesa žinant mūsų išlepintus gydytojus pinigų vežamės kartu-maža kas... doh.gif
Atsakyti