Įkraunama...
Įkraunama...

Tartis ar nesitarti su gydytoju?

QUOTE(Femme85 @ 2013 04 01, 07:42)

Tai ar būtų šioj situacijoj ką pakeitęs susitarimas? Manau, taip. Manau būtų į mane žiūrima kaip į žmogų, o ne kaip į gyvulį norintį nugalabyt savo kūdikį jo nestumdama specialiai.

gal būtų greičiau išvežę operuot?
Atsakyti
[quote=Femme85,2013 04 01, 07:42]
Aš gimdžiau AK pernai lapkritį, buvau kategoriškai prieš bet kokį susitarimą.
Seselė sakė, per sarėmį stumk, stumiu stumiu, nieko.. Tada jau Jankausko burnelė prasivėrė, tu nestumi, tu specialiai nestumi, ne aš to dar nemačiau, tu galvok apie vaiką, jis uždus, tu nužudysi savo vaiką ir t.t. ir pan.
Tai ar būtų šioj situacijoj ką pakeitęs susitarimas? Manau, taip.

Mano manymu,priklauso nuo gyd profesionalumo.Jūsų gydytojas buvo pasimetęs,gal pirmą kart pateko į tokią situaciją,tai vietoj to kad nuramintų,pats suisterikavo iš nežinojimo ir apšaukė Jus,pasitaiko ir neprofesanalių gyd.
Atsimenu draugė pasakojo apie savo gine kai buvo nėščia ir norėjo siuntimo pas genetikę,o ginė kategoriškai atsisakė duot ir dar aprėkė ir moralais apmėtė,nes tipo dar tik 34 m. nestuke.gif ,o priklauso tik nuo 35 m.Tai paskui matavo spaudimą nestuke.gif ir dar kartą aprėkė,kad jis pakilęs,nors pati nestuke.gif ir sunervavo doh.gif Tai kai kitą kartą atėjo as ginę ir pasakė kad ji susitarė su genetike Butkevičiene,kad ją su siuntimu priims nemokamai ir kad pasakytų savo ginei,kad jei nėščioji nori ji privalo duot siuntimą,kad ir vaikas ir mama būtų sveiki ir ramūs.Tai draugė sakė ,kai tik paminėjo genetikės pavardę,ginė iškart davė siuntimą be kalbų ir buvo labai maloni mirksiukas.gif Tai nuo to karto ji ėjo tikrintis ir susitarė gimdyt pas kitą ginekologą vyrą,nes nenorėjo rizikuot su savo gine.
Atsakyti
QUOTE(Femme85 @ 2013 04 01, 08:42)

Tai ar būtų šioj situacijoj ką pakeitęs susitarimas? Manau, taip. Manau būtų į mane žiūrima kaip į žmogų, o ne kaip į gyvulį norintį nugalabyt savo kūdikį jo nestumdama specialiai.

O man atrodo, kad gydytojas bandė jus psichologiškai paspausi, tikėdamasis, kad nerimas dėl vaikelio padės sutelkt jėgas. Na, nepavyko... O manote, kad jeigu meiliu balseliu būtų pačiulbėjęs - pavyktų stumti? g.gif Ir reikia to meilesno balselio už pinigus?

Kai aš gimdysiu - dzin man bus daktarų mandagybės, manau... Jūsų atveju jums visk padarė gerai ir laiku - ką jūs dar pasigerinti norėtumėte tais pinigais?
Atsakyti
QUOTE(devuška @ 2013 03 31, 21:09)
bet aš turiu sveikatos problemų ir jeigu man atsisakys daryti cezarį reikės kažkiek duot

jei turite sveikatos problemų, neleidžiančių natūraliai gimdyt, jus prižiūrinti ginekologė privalo duoti siuntimą cezario pjūviui, su juo einate į ligoninę ir su budinčiu gydytoju tariates dėl datos, atitinkamą dieną atvažiuojate ir jums padaro operaciją. niekam nieko nereikia duoti.
Atsakyti
[quote=devuška,2013 04 01, 08:15]
gal būtų greičiau išvežę operuot?
[/quote]
Galbūt. Bet manau, mane laiku išvežė. Aišku prikankino, bet ne tame esmė, juk jie stengiasi, kad būtų apsieita be CP, šiais laikais turbūt dauguma LT gydytojų yra už naturalų gimdymą. Aš taip pat. Aš tik manau, jog dėl susitarimo gyd. nebūtų sau leidęs šitaip kalbėti su manim, jei galima tai pavadint kalbėjimu.

[quote=acmeda,2013 04 01, 09:05]
[quote=Femme85,2013 04 01, 07:42]
Mano manymu,priklauso nuo gyd profesionalumo.Jūsų gydytojas buvo pasimetęs,gal pirmą kart pateko į tokią situaciją,tai vietoj to kad nuramintų,pats suisterikavo iš nežinojimo ir apšaukė Jus,pasitaiko ir neprofesanalių gyd.

[/quote]
Taip pat gali būti, mačiau prakaitą ant jo kaktos, nosies, visgi didelė atsakomybė gula ant žmogaus pečių, bet tokio elgesio, manau, tai nepateisina.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 04 01, 09:17)
O man atrodo, kad gydytojas bandė jus psichologiškai paspausi, tikėdamasis, kad nerimas dėl vaikelio padės sutelkt jėgas. Na, nepavyko... O manote, kad jeigu meiliu balseliu būtų pačiulbėjęs - pavyktų stumti?  g.gif Ir reikia to meilesno balselio už pinigus?

Kai aš gimdysiu - dzin man bus daktarų mandagybės, manau... Jūsų atveju jums visk padarė gerai ir laiku - ką jūs dar pasigerinti norėtumėte tais pinigais?

Būtent taip ir aš galvoju, jog gyd norėjo paskatinti mane, kad stengčiaus labiau, iš paskutiniųjų. Jam pavyko, nes aš po to nejaučiau nei skausmo, nei galvojau apie save, stumiau, apsisikau, isstumiau sau hemaroju. O va po to, kai suvokiau, kad nieko man neišeis ir aš tikrai dabar žudau savo kūdikį specialiai, nes nesugebu, nes turbūt nemoku, ar jus isivaizduojat mano jausmus? nors viskas baigesi laimingai, po gimdymo man buvo leidziami raminamieji, nes as negalejau nustoti bliaut, vis teisinausi vyrui, kad as tikrai nenorėjau, kad as ne specialiai, na vienu zodziu.. ir tik dabar po 5men aš galiu apie tai kalbėti be "gumulo gerklėj" ir ašarų akyse.
Manau, kad gyd tiesiog "persūdė". Būtų pakakę grasinimų, jog kūdikis gali žuti, jei nestumsiu ir pan, o ne kaltinti mane jog negimdau jo specialiai.
Mandagumų man tikrai nereikia, gyd. apskritai su manimi nebendravo iki komplikacijos, perskaitykite dar kartą mano postą.
Ir tartis aš nesiruošiu, tai rašiau taip pat savo poste.
Tiesiog uždaviau klausimą apmąstymui, ar būtų kas pasikeitę. Aš manau, kad būtų. Manau, jog dėl paimtų pinigų nebūtų leidęs sau su manimi taip kalbėti. Manau, kad paėmęs iš žmogaus pinigus gyd. net ir esant kažkokiai antipatijai, "mestų" veidmainišką šypseną, tai kaip įsipareigojimas būti maloniu ir nesvarbu iš tiesų ar apsimestinai.
Manau, kad aš tiesiog užsiroviau. Bet aš tikiu, jog antras gimdymas bus skalndus, tiesiog, galbūt pasirinksiu kitus gimdymo namus. Ir pasikartosiu, jog man kūdikio pirkimas tikrai nepriimtinas. Geriau tuos pinigus panaudoti kokybiškesniems daiktams, maistui ar kitam augančio vaiko labui.
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2013 04 01, 12:17)
, kad jeigu meiliu balseliu būtų pačiulbėjęs - pavyktų stumti?  g.gif Ir reikia to meilesno balselio už pinigus?

Tai gal pirma gimdykit,o poto kalbėkit. Jei jums patiktų, kad jus taip ale "spaustų", nu tai šaunu, gal jums kaip vaikui reik griežtumo ir taip stresinėj situacijoj? Čia kalba suaugusios moterys,kurios pačios supranta, ką privalo daryt ir tam baubiančių daktarų tikrai nereikia... doh.gif
Aš NUSIPIRKČIAU tą meilumą, jei nebūtų kitos išeities. Nes esu patyrus ir tokį, ir tokį gimdymą, ir nenoriu turėt košmariško atminimo visam gyvenimui, visgi ne kasdien gimdom.
Aš skaitau ,kad NETURI TEISĖS gydytojai varyt papildomų stresų savo nekompetentingumu ar nenuotaika, nes dar gali ir pakenkti gimdyvei. Ir džiaugtis,kad išvežė operuot jau prikankintą, bet "dar laiku", nu tai išvis trūksta žodžių komentuot, taip, ačiū D viskas baigės laimingai....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patrika: 02 balandžio 2013 - 09:37
aš gimdžiau Klaipedos GN, daug baisybiu buvau prisiklausius,kad be kisio i mane niekas neziures,tik šauks ir dar išsijuoks,kad netėkejus vaika turėsiu doh.gif
nieko panašaus nebuvo,tik gal gydytoja mažai buvo užėjus (tik kaip lelio tonai buvo kris pradėja užeidavo pažiurėti),bet kažkaip aš gydytojos ir nepasigedau.
prisipažinsiu vyras 100lt.akušeriai įkišo,bet bereikalo ( čia draugu paklausė,kišom ale bus geriau).
kaip atėjo laikas stumti,aš irgi nesugebėjau išstumti,taip pat gavau velniu nuo akušėrės,kad vaika kankinu,bet ir džiaugiuosi,kad pabarė,nes tada susiemi ax.gif vaikas gime didelis ir akušėrė ir gydytoja atbegus-padėjo išstumti.
ir antra karta gimdysiu nesitarus,nes tikrai niekas nenori,kad blogai baigtusi.
o tas tarimasi,tik kad maloniai bendrautu,o visas darbas priklauso nuo musu.
Atsakyti
QUOTE(Nikutė @ 2013 04 03, 09:58)
visas darbas priklauso nuo musu.

Jūs klystate. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nikutė @ 2013 04 03, 12:58)
o tas tarimasi,tik kad maloniai bendrautu,o visas darbas priklauso nuo musu.

Sutinku 4u.gif Bet esu ir tos nuomomnes, kad būtent tas malonus bendravimas irgi yra LABAI svarbus. Nekalbu apie perdėtus meilikavimus, nereikalingą apšokinėjimą ir pan. bet elementarus žmogiškas požiūris į pacientę...
Man nei baimė, nei stresas, kai ant manęs rėkiama nei papildomų jėgų , nei kažkokio stimulo stengtis nepridėtų, greičiau atvirkčiai...
O ir dėl "darbo". Pagal savo patirtį galiu pasakyt, kad priklauso ir nuo gydytojų kompetencijos, kaip pagimdai. Pirmą karta kirpo,nes atsibodo su manim "cackintis". Antra kartą gražiai pasigimdžiau be jokių traumų, nes buvo absoliučiai kitas gydytojų požiūris ..taip kad...kam ko reikia.
Aš tarsiuos ir dabar ir tikėsiuos geriausio. Ir nevadinčiau to "vaiko pirkimu". mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patrika: 03 balandžio 2013 - 13:30
[quote=acmeda,2013 03 30, 23:08]
[quote=Dizaster,2013 03 30, 18:57]
Tuomet vienu atveju isijungia mastymas "ai bus gerai ir taip, reikia skubeti pas kitas", o kitu atveju "reikia pasistengti, ideti extra pastangu, juk susitarta". Ir nieko nepadarysi, tai yra zmogiska - jus juk irgi labiau stengiates del tu zmoniu, kurie vienaip ar kitaip su jumis malonus, pazistami, artimi ir pan., o ne del tu, kuriuos pirma karta matote akyse.

O kaip tuo atveju,kai moterys susitaria ,pinigus paima,gimdymo nepriima,bet pinigų negražina ir lieka moterys streso būsenoj ir "ant ledo" g.gif

Padeka "jei viskas praejo gerai" is anksto nesutarus su gydytoju - apskritai mano poziuriu nesamone. Is esmes tai tas pats kysis, tik jau neatliekantis savo paskirties. Jei duodi is anksto - tai bent gali tureti tam tikru lukesciu ir tikiesi atitinkamo elgesio..O kam duoti paskui? Arbatpinigiai?

Apie kyšius buvo parašytas straipsnis kažkur.Kyšis-kai duodama virš 20 lt prieš operaciją,o po operacijos- iki 20 lt vadinama padėka.Suprantu kai moterys moka šimtais ar tūkstančiais,tai jau tai yra kyšis.Ir aš tokių pinigų tikrai neduočiau,jie reikalingesni pagimdžius pampersams,drabužėliams ir t.t.
[/quote]

Nelabai isivaizduoju tokios situacijos kai "pinigus paima. Gimdymo nepriima". Juk susitarus del gimdymo niekas avanso neima. Jus ka - galvojate, kad susitarimo metu pinigai paduodami? Pinigus paima jau po visko, neretai israsymo is ligonines diena...Ir jeigu susitarus nutinka kazkas negero (buna ir taip...) - tai isvis nebeima tu pinigeliu... Taip, 20 litu gal ir padeka, bet bukim jau tada saziningi iki galo - absoliuti dauguma smerkianciu besitariancias raso "atsidekojau duodama 100 litu po visko" arba "nupirkau sio to ano" ir akivaizdu kad sis tas anas, tikrai sumoje virs 20 litu kainuoja. Labai sunkiai isivaizduoju, kad tortas+geles+butelis sampano ar kava tilptu i 20 litu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dizaster: 03 balandžio 2013 - 14:06
QUOTE(Femme85 @ 2013 04 01, 21:55)
Tiesiog uždaviau klausimą apmąstymui, ar būtų kas pasikeitę. Aš manau, kad būtų. Manau, jog dėl paimtų pinigų nebūtų leidęs sau su manimi taip kalbėti. Manau, kad paėmęs iš žmogaus pinigus gyd. net ir esant kažkokiai antipatijai, "mestų" veidmainišką šypseną, tai kaip įsipareigojimas būti maloniu ir nesvarbu iš tiesų ar apsimestinai.
Manau, kad aš tiesiog užsiroviau. Bet aš tikiu, jog antras gimdymas bus skalndus, tiesiog, galbūt pasirinksiu kitus gimdymo namus. Ir pasikartosiu, jog man kūdikio pirkimas tikrai nepriimtinas. Geriau tuos pinigus panaudoti kokybiškesniems daiktams, maistui ar kitam augančio vaiko labui.

zinot, bjauriausia tai, kad pasikeite butu... Ir del to man apmaudu. Apmaudu ir visiems daktarams, kurie taip nedaro.

Kaip pastebiu, musuose apskritai pries kalbant pagalvoti, kad GALI UZGAUTI KITO ZMOGAUS JAUSMUS VISAM GYVENIMUI, nera priimta galvoti. Viskas, kas gimdymo metu moteriai yra sakoma, yra ypac svarbu, juk ji yra labai pazeidziama. Gaila, kai normalu zmogiska, PROFESIONALU elgesi tenka pirkti. verysad.gif

Mano trys gimdymai leido man padaryti isvada, kad dabartineje Lietuvos akuserijos-ginekologijos praktikoje, man atrodo, geriau oficialiai nusipirkti norimo gydytojo demesi, juolab, kad tai dar kainuoja ne fantastiskus pinigus..

Darosi idomu - o tie gydytojai turi kazkoki kursa medfake apie pacientu psichologija?

Noreciau klysti unsure.gif . Zinoma, as nenoriu pasakyti, kad tai apsaugos nuo komplikaciju, bet nuo neigiamu emociju ir zeidzianciu repliku, sauksmu, nepagarbos - tikrai...
Atsakyti