Įkraunama...
Įkraunama...

Tartis ar nesitarti su gydytoju?

As tikrai nesiruosiu su niekuo tartis, ir dar pinigus kazkam i kisene moketi uz tai, kad atidirbtu savo darba uz kuri ir taip atlyginima gauna. O tos pasakos apie tai, kaip pasikeicia elgesys gavus vokeli, man kelia tik juoka.
Atsakyti
Sveikos. Gimdziau AK du kartus. Nesitariau, nors pirma karta norejau Trakuose pas Varikojiene. Abu kartai pries laika 36 ir 35 sav. Pirma karta gimdziau pati. Likau lb patenkinta. Akusere viską paaiškino kaip kas bus. Sutarėme dėl epiduro - užsitęs darom, ne tai ne. Gimdymas truko 5 val nuo saremiu pradzios. Po gimdymo gražiai susiuvo ( tik po mėn reikėjo valyt placenta). Mama kiso akuserei vokeli, ji atsisake paimti, pasake kad as pati viska padariau, ji tik padejo. Intensyvios terapijos sėsutes ir daktares lb malonios viską aiškino dėl vaikelio bukles bei prieziuros. Akuseres ir sėsutes parode kaip nusitraukti priespieni. Vnz nieko niekam nemokejau taciau visi buvo tikrai demesingi. O kartu gulėjo moteris sumokejusi x000lt ir liko tokia nepatenkinta. Negavo jokios prieziuros, vaikas pasigavo meningita intensyvios terapijos skyriuje, vos išgelbėjo. Po epiduro visa para niekas net neuzsuko patikrinti ar gyva.
Antra karta dare man cezari. Pasibaisejau personalo izulumu. Nubego vandenys saremiu nebuvo. Paguldė į gimdykla ir sėdi laukia kol pinigu pasiulysiu. Atėjo anestazeologe su pretenzijom kodel neveza manęs į gimdykla, kodel as(dar pries nu bėgant vandenims) 23 val valgau o ne sapnuoju 7 sapna. Pradėjo rėkti kad nedrebeciau. Ir visa operacija šnekėjo kaip su gyvuliu. Ryte atėjo daktarė, kuri operavo, ir sakė, kad ją pagirciau ir jai padekociau, kad ji nepradure man pusles. Pasakiau - didelis ačiū. Buvo akusere viena susiraukus, bet pavaisinau vynuogem tai šypsojosi po to. Sanitares visada pasnekindavo. Intensyvios terapijoj vėl viskas sklandžiai vyko.
Tad gimdymas ir priežiūra po jo labai subjektyvus dalykas. Taciau lb svarbus yra žmogaus nusistatymas. Ar būsi su pretenzijom ar elgsies kaip paprastas žmogus ir nieko nesureiksminsi.
Atsakyti
QUOTE(Editfa @ 2013 03 12, 19:08)
Antra karta dare man cezari. Pasibaisejau personalo izulumu. Nubego vandenys saremiu nebuvo. Paguldė į gimdykla ir sėdi laukia kol pinigu pasiulysiu. Atėjo anestazeologe su pretenzijom kodel neveza manęs į gimdykla, kodel as(dar pries nu bėgant vandenims) 23 val valgau o ne sapnuoju 7 sapna. Pradėjo rėkti kad nedrebeciau. Ir visa operacija šnekėjo kaip su gyvuliu. Ryte atėjo daktarė, kuri operavo, ir sakė, kad ją pagirciau ir jai padekociau, kad ji nepradure man pusles. Pasakiau - didelis ačiū. Buvo akusere viena susiraukus, bet pavaisinau vynuogem tai šypsojosi po to. Sanitares visada pasnekindavo. Intensyvios terapijoj vėl viskas sklandžiai vyko.
Tad gimdymas ir priežiūra po jo labai subjektyvus dalykas. Taciau lb svarbus yra žmogaus nusistatymas. Ar būsi su pretenzijom ar elgsies kaip paprastas žmogus ir nieko nesureiksminsi.

Nu bet kaip galima nesureiksmint tokiu dalyku? taigi pats gimdymas ir taip reiksmingas ivykis, o jei su tavim taip elgiasi, tai ka, tylet ausis suglaudus, nes jei ka sakysi, dar baisiau elgsis.
Butent kad isvengciau tokiu situaciju, as ketinu tartis su gydytoju arba atvykus gimdyti susitarti su budinciu personalu, kad atsidekosiu jiems. Profesionalumo ir kompetencijos pinigai tikrai neprideda, bet jei zmogiskuma galima nusipirkti uz pinigus, as taip ir padarysiu. Gerai, jei personalas papuola geras atvykus gimdyt nesitarus, o man buvo kitaip. Tuo metu dar nebuvau susitarus, bet nestumo metu iskilo keblumu ir atvaziavau i ligonine, apziurejo profesionali gydytoja (zinojau is pavardes), bet bendravimas buvo klaikus. Ji sako: "brandinam vaisiui plaucius ir skiriam antibiotikus nesciajai". As jos klausiu, kas tas brandinimas ar nekenkia vaikui. O ji:" jus gydytoja ar as? Jus galvojat, kad jus pirma, kuriai taip darom?" Kai pas mane i buhalterija suguza purvini darbininkai ko paklausti del atlyginimu skaiciavimo ir pan, niekada nesu taip pasakius: "jus buhalteriai ar as, ne pirmi, kurie algos laiku negaunat." O taip gydytojai kalba su gimdyvem, gerai, kad tuo metu negimdziau.
Atsakyti
o kokios tos sumos apytiksliai turėtų būti..? Kiek duoti, kad cezarį padarytų..?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Gimdžiau 2 kartus Antakalnio klinikose nesitarus ir abu kartus personalas buvo puikus.Prieš gimdymus daugiau lakstė,klausinėjo kaip jaučiuosi,juokavom,visalaik atsakydavo į klausimus.Po gimdymo viskas buvo ok,tai nebelakstė,parodė kaip maitint ir viskas. Paskui ko nežinojau klausiau ir gydytojos ir akušerės,daug patarimų davė ir mamytės su kuriom buvau palatoj (Viena mamytė net užpakaliuką mano pirmagymiui nuplovė,nes man buvo baisu pirmąjį kartą plaut,o ji patarė man geriau po kranu plaut visalaik,nei su servetėlėm valyt).
Antrąjį vaikiuką gimdžiau lapkričio 1 d.,tai dar gydytoja pajuokavo,kad na ir vaikas išsirinko dieną gimt,mama gimus per Naujųjų metų diena,o vaikas per Visų Šventųjų dieną lotuliukas.gif Už abu gimdymus iš džiaugsmo pamačius savo angeliukus,tik simboliškai nusprendžiau atsidėkot pinigėliais ant šampano,saldainių ir gėlių( antrąjį kartą dar ir pati gavau dovanų).
Manau mažos dovanėlės,bet kurios profesijos žmogui yra malonios,net jei jis už savo darbą gauna algą.(Juk sakykim padavėjos irgi gauna alga,tai kodėl tik jos gauna arbatpinigius,juk kitų profesijų taip pat neblogiau atlieka savo darbą,tai kodėl gi jiems arbatpinigių nepalikus g.gif
Jei teks dar gimdyt,tai tik AK važiuosiu.Teko dar su 2 nestuke.gif 34 sav. AK pataloginiam skyriui 2 dienas gulėt,tai irgi kolektyvas nuostabus pasitaikė ir rūpestigas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Inesita123 @ 2013 01 14, 18:24)
Mes su vyru nieko nesitarem. Nuvaziavom sau ramiausiai iki ligonines. Atejo akusere apziurejo pasake, kad cia tokiais tempais labai greit pagimdysiu ir kad man net nereikia gydytojos, nes nera jokiu komplikaciju, vaiko tonusiukai geri ir t.t. Su vyru buvom apsnekeje, kad neduosim pinigeliu. Kai jau atejo laikas gimdyti atejo dar viena akusere viska graziausiai atliko ir be gydytojos. Gimdziau be epiduros tai man akusere pasiule suleisti nuo skausmo vaistuku, kad tureciau jegu stumti. Kiek mano pazystamu ir draugiu gimde, visos duoda is anksto anestioziologui, kad viska padarytu kaip reikalas, nes daziausiai poto visom labai tirpsta kojos ir t.t. Tai va pagimdzius mane graziausiai sutvarke ir vyras is tos laimes, kad dukrytei viskas gerai, kad graziai cia viskas praejo dave jom po 100lt. Mano pazystamos ir po 1000lt yra mokejusios ir ne viena:) Jie dave priesaika gelbeti zmoniu gyvybes, toks ju darbas. Patys ipratinom ir dabar skundziames kad reikia duoti pinigu, bet va kiek buna neduoda ir kankinasi, demesio nesulaukia, o kas dave tam ir vaistukai geresni. Manau reikia tokioj situacijoj ziuret nuo sudetingumo ir kaip gydytojas ziurejo i viska iki gimdymo ar operacijos.

Del tos frazes, kad "jie dave priesaika gelbeti zmoniu gyvybes", tai zinot kaip...smile.gif Seimo nariai irgi duoda priesaika dirbti tautos labui - o ka is tikruju dalis ju veikia, visi zinome. Mes, kai mus priima i darba, irgi pasirasom darbo sutarti ir daznai ant kazkokiu pareiginiu nuostatu, kur apibreziama ka turime daryti ir KAIP. Bet ar tikrai taip ir darome visada, ar tikrai darbo metu nebuna mums blogesnes nuotaikos ir pan., ar nepasimuliuojame, ar neilendame darbo metu i Facebooka ar Supermamas, nors zinome, kad negalima, nes ne uz tai mums atlyginimas mokamas?
Mes visi zmones - gydytojai irgi. Todel nereikia taip sureiksminti priesaiku. Be to, gyvybe jie jums be abejo gelbes ir be pinigeliu. O vat ar sugais extra 10 minuciu, kad kirpima susiutu kruopsciau, taip kad paskui menesi neskaudetu ir seksas nebutu skausmingas metus laiko - cia jau priklauso nuo situacijos. Ypac jeigu yra dar kelios gimdyves. Tuomet vienu atveju isijungia mastymas "ai bus gerai ir taip, reikia skubeti pas kitas", o kitu atveju "reikia pasistengti, ideti extra pastangu, juk susitarta". Ir nieko nepadarysi, tai yra zmogiska - jus juk irgi labiau stengiates del tu zmoniu, kurie vienaip ar kitaip su jumis malonus, pazistami, artimi ir pan., o ne del tu, kuriuos pirma karta matote akyse.

Padeka "jei viskas praejo gerai" is anksto nesutarus su gydytoju - apskritai mano poziuriu nesamone. Is esmes tai tas pats kysis, tik jau neatliekantis savo paskirties. Jei duodi is anksto - tai bent gali tureti tam tikru lukesciu ir tikiesi atitinkamo elgesio..O kam duoti paskui? Arbatpinigiai? Na as eidama i kavine nemalonioms padavejoms nepalieku arbatpinigiu, bet ju nemalonus elgesys man sugadina nuotaika max valandai. Bet gimdymas -ne pavalgymas. Ir nemalonus/atsainus elgesys gali sugadinti ir sveikata, apie nuotaika jau nekalbu sad.gif
Atsakyti
Skaitau moterų mintys apie patepimus pinigėliais ir taip negera širdyje. Kas atsitiko žmonėms, kad tokius dalykus pateisina ir priima kaip normą? doh.gif
Atsakyti
tai kokios sumos eina valdiškoj ligoninėj maždaug, triženklės, keturženklės..?
Atsakyti
[quote=Dizaster,2013 03 30, 18:57]
Tuomet vienu atveju isijungia mastymas "ai bus gerai ir taip, reikia skubeti pas kitas", o kitu atveju "reikia pasistengti, ideti extra pastangu, juk susitarta". Ir nieko nepadarysi, tai yra zmogiska - jus juk irgi labiau stengiates del tu zmoniu, kurie vienaip ar kitaip su jumis malonus, pazistami, artimi ir pan., o ne del tu, kuriuos pirma karta matote akyse.

O kaip tuo atveju,kai moterys susitaria ,pinigus paima,gimdymo nepriima,bet pinigų negražina ir lieka moterys streso būsenoj ir "ant ledo" g.gif

Padeka "jei viskas praejo gerai" is anksto nesutarus su gydytoju - apskritai mano poziuriu nesamone. Is esmes tai tas pats kysis, tik jau neatliekantis savo paskirties. Jei duodi is anksto - tai bent gali tureti tam tikru lukesciu ir tikiesi atitinkamo elgesio..O kam duoti paskui? Arbatpinigiai?

Apie kyšius buvo parašytas straipsnis kažkur.Kyšis-kai duodama virš 20 lt prieš operaciją,o po operacijos- iki 20 lt vadinama padėka.Suprantu kai moterys moka šimtais ar tūkstančiais,tai jau tai yra kyšis.Ir aš tokių pinigų tikrai neduočiau,jie reikalingesni pagimdžius pampersams,drabužėliams ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(devuška @ 2013 03 30, 20:27)
tai kokios sumos eina valdiškoj ligoninėj maždaug, triženklės, keturženklės..?

nulinės. aš niekam nieko nedaviau, mokėjau į kasą tik už palatą, nes norėjau būti tik su vaiku ir vyru.
Atsakyti
bet aš turiu sveikatos problemų ir jeigu man atsisakys daryti cezarį reikės kažkiek duot
Atsakyti
Aš gimdžiau AK pernai lapkritį, buvau kategoriškai prieš bet kokį susitarimą.
Per nėštumą mane prižiūrinti akušerė taip pat buvo tokios nuomonės, maždaug, visi ten yra profai ir visi nori kad viskas baigtųsi kuo greičiau ir laimingiau.
Lankiau pamokėles AK, iš vyr.akušerės, kuri mums ir dėstė, išgirdau lygiai tokia pat nuomonę.
Deja deja, gimdymą prisimenu kaip baisų košmarą. Kaklelis atsidarinėjo puikiai po 1cm kas val, atvažaivau jau su 4cm. Gulėjau gimdykloj ir laukiau pilno atsidarymo, niekas apie mane netupčiojo, nieko neaiškino, nieko nesiūlė. Nieko man tuo metu ir nereikėjo, šalia buvo vyras. Prasidėjus gimdymui atėjo gyd Jankauskas, nei žodelio man (man to ir nereikėjo galbūt, nesureikšminu, svarbu kad priimtų gimdymą). Seselė sakė, per sarėmį stumk, stumiu stumiu, nieko.. Tada jau Jankausko burnelė prasivėrė, tu nestumi, tu specialiai nestumi, ne aš to dar nemačiau, tu galvok apie vaiką, jis uždus, tu nužudysi savo vaiką ir t.t. ir pan.
Atlėkė kita gyd, vaikas kaip nejuda taip nejuda, naudojo vakuma, spaude pilva, o jis ne is vietos, isveze operuot nes pradėjo kristi vaisiaus tonai, jau buvo 45per min. Per operacija ir po jos verkiau ir verkiau, blioviau tiesiog, maniau kokia aš netikus, kad nesugebėjau pagimdyt, vis sukosi galvoj Jankausko žodžiai..

Tai ar būtų šioj situacijoj ką pakeitęs susitarimas? Manau, taip. Manau būtų į mane žiūrima kaip į žmogų, o ne kaip į gyvulį norintį nugalabyt savo kūdikį jo nestumdama specialiai.

Planuojam ateitį ir antrą vaikelį ir nežinau ką daryti, ar gimdyti kitur ir bandyti savo laimę, ar tartis.. Manau, gimdyčiau VGN nesitarus.. Na nežinau, man tas vaikelio pirkimas iš principo kažkaip ne prie širdies..
Atsakyti