Įkraunama...
Įkraunama...

Tartis ar nesitarti su gydytoju?

Man geriau buvo gimdyti nesusitarus. Nebuvo perdėto bereikalingo kišimosi, skubėjimo ir skatinimo. Tik ramybė ir puikus budinčio personalo darbas Mažylio gimdymo namuose. Nors nežinau nei akušerės nei gydytojos pavardės padėjusių gimdyti sūnų, bet palyginus su Antakalnio ligoninės skyriaus vedėjo darbu pagal susitarimą, jos atliko viską idealiai. Greit gimdysim trečią ir vadyba neužsiimsim. Pasitikėsim budinčiu personalu.
Atsakyti
labuka, nu ka ir as pasidalinsiu savo patirtim, laukiuosi antra karta, pirmaji vaikuti gimdziau nesitarusi...gimdymas truko dvi paras, "pakisuko " gavusiais gydytojai pasikeite pamaina, tai vargeli tu mano....ateja ta gnyda, kurios ziauriai nenorejau, vos vos isgimdziau, skausmai iki tiek davede kad dariausi epidura... aciu dievui viskas gerai, leliukas gime priduses, laime, kad akusere labai gera buvo, tai reziume, suku vis galva ar cia tartis is kart del cp ar gimdyt naturaliai nesitarus, ar susitarus, nes stoga rauna, jei vel 27 val....ir paskaymas, sau gimdai ne mum tai stumk....nebent galvoju keist gimdymo namus....
Atsakyti
O man kilo klausimas, jei moku i kasa uz gyd ar akuseres dalyvavima ne ju pamainos metu ,tai kur tie pinigeliai nueina g.gif ar ismokama kaip priemoka ar tiesiog i bendra kasa mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(darijusha @ 2013 02 03, 15:56)
O man kilo klausimas, jei moku i kasa uz gyd ar akuseres dalyvavima ne ju pamainos metu ,tai kur tie pinigeliai nueina  g.gif  ar ismokama kaip priemoka ar tiesiog i bendra kasa mastau.gif

Manau dalis tenka gydytojui, nes tam ir yra šita sistema, kad vsikas būtų švaru smile.gif

Aš gimdžiau nesitarus KMUK, ir likau labai patenkinta gimdymo skyriaus personalu. Nuo sarėmių pradžios gimžiau viso 22 valandas. Prognozės buvo, kad pagimdysiu vidurdienį, pagimdžiau tik prieš pat vidurnaktį. Kaklelis lėtai atsidarinėjo, todėl viso perėjau 3 pamainas, ir ką, niekuo negaliu skųstis, mano kūdikis buvo didelis, todėl visą laiką buvo tikimybė, kad baigsis cezariu, nes gali netilpti mažajame dubenyje. Gal dėl šitos indikacijos buvau stebima ir vyr budinčių gydytojų, bet priežiūros netrūko, ypač kai taip lėtai viskas sukosi pas mus. doh.gif Labai norėjau pagimdyti be nuskausminimo, natūraliai, be intervencijų, tačiau jau po 10 valandų sarėmių, budama su tais pačiais 3 cm lūžinėjau, buvau nuvargus, ir norėjau miego, todėl buvo nuspręsta pradėt skatinti, vandenys jau buvo nuleisti, visai nepagreitino veiklos, tik sąrėmiai tapo skausmingesni doh.gif tai gavau ir epidūrą, ir skatinamųjų ir puikia personalo priežiūrą. Kai atėjo laikas stumti, subėgo visos budinčios gydytojos, dar lyg rezidentas, bet aš tą akimirką jau buvau laiminga, nes mano kančiom buvo galas, stumiant nebeskaudėjo, todėl net juokavom su personalu. Dalis mano norų išsipildė, po kelių stūmimų, vaikelis vis grždavo atgal, tai budinčios abi gydytojos liepė pailsėti ir išėjo, likau su akušere, ir rezudentu, ir nenorėdama visai ilsėtis, tęsiau stūmimus, ir pagimdžiau tik su dviem žmonėm, vietoj keturių. Ir plyšau ir kirpo, bet viską atliko visada manęs atsiklausdami ar skauda, todėl kankintis bereikalingai visai neteko thumbup.gif

Šiek tiek prasčiau galėčiau atsiliepti apie pogimdyvinį skyrių, na bet kadangi iš esmės mums viskas buvo gerai, tai didelių nusiskundimų neturiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2008 10 13, 17:49)
Tie susitarimai tai greičiau ne mados reikalas, bet tradicija - tikrai tas pats buvo ir mūsų mamų laikais.

O šiaip gimdant ne privačioje ligoninėje (kaip pvz. Motinos ir vaiko klinika), susitarimai gali turėti labai didelės įtakos. Mano puseserė irgi taip be nieko gimdė, niekam nemokėsiu, su niekuo nesitarsiu, visos pagimdo, o gavosi taip, kad pakliuvo prasta gydytoja, atsainiai susiuvo gimdos kaklelį ir ji daugiau vaikų išnešioti nebegali.

Žinoma, gali eiti ir bylinėtis dėl to aplaidumo vėliau, bet sveikatos tai vistiek tau nebeatstatys.

Kaip baisu.... kaip ga;i taip gydytojai dirbti? ar pinigu gauna ar ne turetu dirbti gerai....
Atsakyti
QUOTE(darijusha @ 2013 02 03, 14:56)
O man kilo klausimas, jei moku i kasa uz gyd ar akuseres dalyvavima ne ju pamainos metu ,tai kur tie pinigeliai nueina  g.gif  ar ismokama kaip priemoka ar tiesiog i bendra kasa mastau.gif

Puse tos sumos tenka gydytojui prie algos, o kita puse i ligonines kasa.

Gimdziau nesitarus VGN, tai kaip tycia pakliuvau pas ragana, kuri tik saukdavo ant manes, jei ka padarydavau ne taip, o jokiu paaiskinimu ar pagalbos nesulaukiau. Kadangi pakliuvo nerealiai gera akusere, tai ta nuoskauda del gydytojos bendroje visumoje pasimirso. Vis gi kita karta gimdymui jau tarsiuos su gydytoju, kad panasios personos nervu negadintu tuo metu, kada juos maziausiai reikia gadinti smile.gif
Atsakyti
Aš gimdžiau nesitarusi. Labai pasisekė su puikia akušere thumbup.gif Ir, nors gydytoja nebuvau patenkinta, bet kadangi viskas ėjosi sklandžiai ir gana greitai, tai tas gydytojos vaidmuo ten buvo tik epizodinis rolleyes.gif
Atsakyti
Tariausi ir nė kiek nesigailiu. Pas savo akušerį-ginekologą lankiausi visą nėštumą ir iki jo. Jis žinojo visą mano priešistorę ir nėštumo istoriją. Norėjau gimdyti tik su juo. Kai lauksiu antro - nedvejosiu, darysiu tą patį.
Atsakyti
Nesitariau nei karto. Pirmuosius kartus net tokios minties nebuvo. Nejaučiau jokio dirbtinio negerumo, nes nemokėjusi. Su paskutiniuoju kadangi gimdžiau ne LT, tai būtų nelabai kas supratę, jei būčiau bandžiusi. Bendravau su skirtingų šalių moterimis, kur medicina nemokama, tai visos akys išplėtė ir nesuprato apie ką čia bandau klausti. Net smalsu iš kur tokia praktika atėjo į mūsų šalį ax.gif
Atsakyti
Gimdziau pas ta pacia gydytoja pas kuria lankiausi nestumo metu,bet spec nieko nesitarus,tiesiog papuoliau pas per jos pamaina..viskas buvo puiku,nieko papildomai nedavem..
Atsakyti
As nesitariau. Ir nors vaikelis gimė labai didelis (4650) tai be jokių problemų ir "specialiai" užsakytų gydytojų viską sutvarkė ir prižiūrėjo kaip reikia smile.gif
Atsakyti
Abu kartus tariausi. Pirma karta nepatiko pogimdyvine prieziura (Vilnius, AK), todel antra karta rinkausi kita medicinos istaiga. Antra karta viskas buvo super. Patologiniam nakti teko praleisti. Gavau vienute ir svelnia demesinga prieziura. Gimdymo metu irgi viskas buvo super. Pogimdyvine prieziura buvo superine. Si karta teko ilgokai pabutSbt per visas sesias paras nemaciau nei vieno nepatenkinto veido. Seimynines palatos VGN superines. As tai kaip as, bet vyras mano nenustoja kartot, kokia puiki VGN pogimdyvine prieziura smile.gif del zindymo patarimu gavau kiek tik reikejo.
Nezinau, kiek turejo itakos visam sitam mano tarimasis su gydytoju, mamytes ir nesitare pagimdo, ir patenkintos lieka. Bet kai dievulis duos trecia, tikrai tarsiuos ten pat su tuo paciu daktaru gimdyt.
Atsakyti