Man atrodo, tartis naudinga nebent su pažįstama daktare, pvz jei prižiūri nėštumo metu, yra malonus, priimtinas žmogus. Bet nesuprantu skambinimo tik gimdymui priimti nepažįstamiems, 'nes draugė sakė, kad gerai dirba'.
Pirmaji gimdziau nesitarus, antraji susitarus, skirtumas didziulis. jei dar kada tektu, tik susitarus gimdyciau ir jkiu budu nerizikuociau. Kaip ir kai kurios raso, kad aisku galima gimdyti ir nesitarus ir viskas bus liuks, bet tikrai nebutinai taip ir bus, jei bus komplikaciju ar dar kokiu nenumatytu atveju....
Skirtumas tarp prieziuros susitarus ir ne - yra didelis. Nuo dokumentu sutavrkymo atvykus gimdyti iki pat islydejimo.
Sekmes mamytes renkantis.
Skirtumas tarp prieziuros susitarus ir ne - yra didelis. Nuo dokumentu sutavrkymo atvykus gimdyti iki pat islydejimo.
Sekmes mamytes renkantis.
Visą nėštumo laiką lankiausi pas vieną gydytoją, labai gerą. Norėjau su ja tartis, kad priimtų gimdymą, deja, nespėjau, nes svarsčiau svarsčiau, o mažius ėmė ir "atbėgo" anksčiau. Gailiuosi, kad nesitariau. Ta gydytoja, pas kurią pakliuvau, labai atmestinai dirbo savo darbą. Aišku, pagimdžiau, bet jei galėčiau laiką pasukt atgal, tikrai tarčiaus su savąja.
Tartis ar nesitarti mažesnė rizika manau gali būti tik tuo atveju, jei tuose gimdymo namuose, kur planuojate gimdyti, nepasitikite daugumos gydytojų kompetencija. Nors nėštumo metu lankiausi pas vieną gydytoją visą laiką, tačiau tai buvo tokiuose gimdymo namuose, kur pasitikėjau visais gydytojais, visi man patiko ir nei vieno nebijojau, todėl nesitariau. Gimdžiau pas skyriaus vedėją, pas kurią mažiausiai norėjau papulti, nes ji man atrodė gruboka, bet klydau, nes tikrai buvo puiki, labai kompetetinga gydytoja.
Dabar vėl laukiuosi ir vėl lankausi pas tą pačią gydytoją bei ten pat, kaip ir pirmąjį nėštumą. Tikriausiai nesitarsiu ir šįkart.
Dabar vėl laukiuosi ir vėl lankausi pas tą pačią gydytoją bei ten pat, kaip ir pirmąjį nėštumą. Tikriausiai nesitarsiu ir šįkart.
QUOTE(Radado @ 2012 10 15, 13:27)
Man atrodo, tartis naudinga nebent su pažįstama daktare, pvz jei prižiūri nėštumo metu, yra malonus, priimtinas žmogus. Bet nesuprantu skambinimo tik gimdymui priimti nepažįstamiems, 'nes draugė sakė, kad gerai dirba'.
Aš būtent taip ir dariau pirmo nėštumo metu, dabar ir vėl laukiuosi ir darysiu lygiai taip pat
Brangiosios,
jeigu gimdote pirmą kartą, natūralu, kad norėtųsi tartis su gydytoju, kad viskas praeitų sklandžiai. Aš mąsčiau iki pat gimdymo apie tai. Bet nesitariau. Juk jokio skirtumo pas ką gimdyti, lengviau nebus. Jeigu jums nepatinka gydytojas, galima jį pakeisti gimdymo metu. Tai normali šių dienų praktika. Ačiū Dievui, mano gydytoja ir akušerė auksinės buvo!!! Kaip bebūtų, nei vienas gydytojas nepakenks jums ar vaikeliui, todėl nesijaudinkite ir drąsiai keliaukite gimdyti!
jeigu gimdote pirmą kartą, natūralu, kad norėtųsi tartis su gydytoju, kad viskas praeitų sklandžiai. Aš mąsčiau iki pat gimdymo apie tai. Bet nesitariau. Juk jokio skirtumo pas ką gimdyti, lengviau nebus. Jeigu jums nepatinka gydytojas, galima jį pakeisti gimdymo metu. Tai normali šių dienų praktika. Ačiū Dievui, mano gydytoja ir akušerė auksinės buvo!!! Kaip bebūtų, nei vienas gydytojas nepakenks jums ar vaikeliui, todėl nesijaudinkite ir drąsiai keliaukite gimdyti!
QUOTE(Boruziuko @ 2012 12 11, 20:43)
Brangiosios,
Žinot kaip yra: yra "bazine medicininė priežiūra" (čia aš taip vadinu) ir yra "šiek tiek daugiau". Nesitariant daugelis gydytojų, deja, linkę suteikti tik bazinę priežiūrą - be abejo, nei viena tyčia nei jums nei vaikeliui nekenks. Bet patikėkit manim, per daugelį metų gydytojai savotiškai "atbunka" ir tai kas mums "jautru" jiems įprasta. T.y.:
- Jei tu suplyši gimdymo metu - "nieko baisaus, daugeliui tai būna". Nors tikrai neretai gydytojai/akušeriai būtent įdėdami extra pastangų gali padėti to išvengti;
- Jei tu su baisiais sąrėmiais sėdėsi priimamąjame pusvalandį ar ilgiau kol tave apžiūrės - irgi "nieko baisaus, dar nei viena nuo sąrėmių nenumirė".
- Ar pagimdžius pirmąjį lėliuką akušerė pas tave užsuks kas valandą ir maloniai parodys kaip teisingai paduoti krūtį, kaip pervystyti ir t.t. ar užsuks tik tau pakvietus su suraukti veidu - vėlgi yra skirtumas...
Ir visose mano įvardintose situacijose personalas atlieka savo darbą - nieko negali prikišti - priima "pagal galimybes greitai", gimdymo metu prižiūri "kiek išeina, nes juk gimdyvė ne viena". Leliuko užsuka aplankyti irgi "kai turi laiko". Bet susitarus ir nesusitarus minėti aspektai skiriasi kaip diena ir naktis. Jeigu jums užtenka tik formalaus darbo atlikimo - tai žinoma, nesitarkit. O gal dar pasiseks ir gydytojas bus visai malonus.
Bet aš, kadangi jau galiu iš savo patirties palyginti, laikausi paprastos nuomonės - geriau tuos 1000 litų duoti gydytojui, o ne iššvaistyti perkant būtinai prabangų vežimėlį ar krūvas brangių rūbelių, kuriuos leliukai paskui per kelias dienas išauga.
Man buvo negaila 1000 litų už tai, kad mano gimdymas vyktų kaip šventė, jausčiausi apsupta dėmėsio ir žinočiau, kad gydytojas tikrai skirs man šiek tiek daugiau laiko ir padarys viską, kad išvengčiau įprastų dalykų - plyšimų, krūtų uždegimų ir pan. (kuriuos neretai nesitarusios mamos įvardina kaip "normalius ir įprastus dalykus" - neva anokia čia ir bėda). Tiesa teko pirkti labai pigų vežimėlį ir dėvėtą lovytę, bet žinau, kad pasirinkau teisingai...
Ir priimant sprendimą rekomenduočiau remtis patarimais tu mamų, kurios išbandė ABU variantus ir gali palyginti, bei argumentuotai papasakoti apie skirtumus. O ne tų, kurios gimdė tik nesitarusios ir atkakliai teigia - kad tartis nereikia, nes "viskas buvo puiku". Iš savo patirties žinau, kad kas yra "puiku" ir kas yra "blogai" galima suprasti tik asmeniškai patyrus abu skirtingus variantus. Tik tada protas nušvinta ir tik pamačius "mokamo" gydytojo ir personalo darbo kokybę supranti, kad per "nemokamą" gimdymą viskas buvo ne "puiku", o krūvoje vietų su tavimi elgėsi aplaidžiai, buvo galima daryti visai kitaip, padėti išvengti nereikalingo skausmo ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(kroshke @ 2012 10 15, 10:48)
As abu kartu tariausi- pirma karta mokejau 1000lt, antra karta- 600lt Cia tai paciai gydytojai is VGN. Viskas buvo super, bet manau, kad taip pat butu super ir be pinigeliu, nes ir akusere, ir seseles, ir budintys gydytojai buvo labai malonus, paslaugus, nors jie is manes jokio atlygio ir negavo.
Trecia karta gimdysiu be isankstinio susitarimo
Trecia karta gimdysiu be isankstinio susitarimo
Gavo gavo, VGN gydytojai visada pasidalina su akusere, anesteziologu (jei jo reikia) ir netgi sesutems duoda kelis litukus Todel ir buna visi labai malonus.
Šiais laikais visi VGN gydytojai ir akušeriai ŽINO ir TIKISI gauti atlygį už savo darbą, jie yra malonūs bei stengiasi viską padaryti tinkamai. Žinoma, gimdymas ne juokai. Norisi visų pirma paramos, supratingumo, užuojautos, užtikrintumo, kad viskas bus gerai, kad bus viskas padaryta jūsų lūkesčiams patenkinti. Tačiau reikėtų kartais ir pačioms mamoms labiau pasistengti vardan savo vaikelių, savo sveikatos. Pasidomėti apie maitinimą (juk nieko naujo gydytojai jums nepasakys, be to svarbu yra kaip jus maitinsite pogimdyvyneje palatoje), prasidėjus gimdymui paprašyti gydytojos, kad kirptų esant būtinybei, pabrėžti keletą kartų, kad jūs bijote suplyšti, pakalbėti apie tai su gydytoju ir NEBIJOTI pakeisti gydytoją, jeigu jums nepatinka esamas. Ir šiaip kuo daugiau bendrausite su gydytoju-tuo geriau, pasakykite, kad atsidėkosite už jos rūpestį, paprašykite, kad su jumis atvykę artimieji tai pasakytų gydytojai.
Kaip bebūtų, rinktis tik mums pačioms patarėjų gali būti daug, bet visų nuomonės subjektyvios.
Kaip bebūtų, rinktis tik mums pačioms patarėjų gali būti daug, bet visų nuomonės subjektyvios.
Mes su vyru nieko nesitarem. Nuvaziavom sau ramiausiai iki ligonines. Atejo akusere apziurejo pasake, kad cia tokiais tempais labai greit pagimdysiu ir kad man net nereikia gydytojos, nes nera jokiu komplikaciju, vaiko tonusiukai geri ir t.t. Su vyru buvom apsnekeje, kad neduosim pinigeliu. Kai jau atejo laikas gimdyti atejo dar viena akusere viska graziausiai atliko ir be gydytojos. Gimdziau be epiduros tai man akusere pasiule suleisti nuo skausmo vaistuku, kad tureciau jegu stumti. Kiek mano pazystamu ir draugiu gimde, visos duoda is anksto anestioziologui, kad viska padarytu kaip reikalas, nes daziausiai poto visom labai tirpsta kojos ir t.t. Tai va pagimdzius mane graziausiai sutvarke ir vyras is tos laimes, kad dukrytei viskas gerai, kad graziai cia viskas praejo dave jom po 100lt. Mano pazystamos ir po 1000lt yra mokejusios ir ne viena:) Jie dave priesaika gelbeti zmoniu gyvybes, toks ju darbas. Patys ipratinom ir dabar skundziames kad reikia duoti pinigu, bet va kiek buna neduoda ir kankinasi, demesio nesulaukia, o kas dave tam ir vaistukai geresni. Manau reikia tokioj situacijoj ziuret nuo sudetingumo ir kaip gydytojas ziurejo i viska iki gimdymo ar operacijos.
Gimdziau pirma karta nesitarusi VGN, pagimdziau sunkiai, bet sekmingai. Didelio demesio nesulaukiau, to tikrai truko, ir del asmeniskos sveikatos ir del vaikiuko. Antra karta susitarusi antakalnio klinikose. O Dieve koks skirtumas didziulis! Kiek daug reiskia kai tu pazisti zmogu kuris priimines gimdyma, kai apsneki kaip tu isivaizduoji gimdyma ir kaip isivaizduoja gydytojas. Kai susitari ir apsneki visas galimas gymdymo variacijas, kas bus daroma jei atsitiks komplikacijos ir kaip gyd elgsis tam tikrose situacijose. As pasitikejau gyd 100%. Ir per visa eiga jauciausi veiksmo dalyve, o ne gulejau ir vykdziau gyd nurodymus nesuprasdama kas vyksta. Man asmeniskai tai suteike daug vidiniu jegu, ir pasitikejimo jausma. Neapsakomas jausmas. Beje gimdymas buvo su komplikacija (nezimi) tai gerai kad buvome apsnekeje su gyd ka tokiu atveju darys. tada nebuvo laiko aiskinti ka man daro, nes kiekviena min buvo reiksminga. Bet as buciau nuprotejusi, jei pati neisivaizduociau, kas man daroma.
Lankausi pas si gyd ir po visko, ir gyd puikiai zino visas mano gimdymo ypatybes, todel kaikuriuos dalykus ziuri su ypatingu demesiu, ko gal kitas gyd ir nepastebetu.
P.S abu kartus siuvo, tai patikekit manim diziulis skirtumas. Po pirmo karto 2 sav prasizergus vaiksciojau, taip viskas ten skaudejo ir siules jauciau. O po antro sekancia diena net nustebau( tikejausi kazko panasaus i pirmaji) bet likau maloniai nustebinta, aisku sedeti nedrisau, bet jokiu siuliu mazgeliu, ar diskomforto nejutau:) Tad kirpimas siuvimas ne taip ir baisu jei tinkamai susiuta.
Lankausi pas si gyd ir po visko, ir gyd puikiai zino visas mano gimdymo ypatybes, todel kaikuriuos dalykus ziuri su ypatingu demesiu, ko gal kitas gyd ir nepastebetu.
P.S abu kartus siuvo, tai patikekit manim diziulis skirtumas. Po pirmo karto 2 sav prasizergus vaiksciojau, taip viskas ten skaudejo ir siules jauciau. O po antro sekancia diena net nustebau( tikejausi kazko panasaus i pirmaji) bet likau maloniai nustebinta, aisku sedeti nedrisau, bet jokiu siuliu mazgeliu, ar diskomforto nejutau:) Tad kirpimas siuvimas ne taip ir baisu jei tinkamai susiuta.
QUOTE(Boruziuko @ 2012 12 15, 17:36)
Šiais laikais visi VGN gydytojai ir akušeriai ŽINO ir TIKISI gauti atlygį už savo darbą, jie yra malonūs bei stengiasi viską padaryti tinkamai. Žinoma, gimdymas ne juokai.
Kazkaip uzkliuvo sitie zodziai As tai nedrisciau taip kategoriskai vertinti gydytoju darba Visu pirma- jie dirba savo darba uz kuri gauna atliginima. O padekoti gydytojui uz savo vaiko atejima i pasauli cia jau kiekvieno asmeninis reikalas.
As tai tariausi su savo gydytoja ir, aisku, buvau pasiruosusi atsidekoti. Manau, tai yra normalu. Bet taip gavosi, kad visas procesas- nuo saremiu pradzios iki gimimo uztruko 1.5 val., tai as pati vos spejau atvykti i ligonine nakti, tai savo gydytojos net netrukdziau. Gymdziau pas budinti ir viskas buvo super Ir , asisku, atsidekojau, nuosirdziai, nes tikrai buvau labai laiminga ir dekinga
O aš galvoju nesitarti iš anksto, o atvykus į ligoninę "iš anksto padėkoti" tai, kuri budės ir priims gimdymą Kiek man teko girdėti atveju, kai susitari ir gydytoja atvykti negali, nes arba išvykus, arba nespėja..