Su pirmu nesitariau, gydytoja ir akusere buvo . antra gimdziau toj pacioj ligoninej irgi nesitariau, bet akusare ir gydytoja , rode nepasitenkinima, burbuliavo, gerai kad vyras dalyvavo, tai dar kreipe kazkiek demesio. trecia gimdziau jau kituose gimdymo namuose, nesitariau, personalas ( su tokiu personalu ir ketvita sutinku gimdyti )
QUOTE(visadaten @ 2012 08 01, 19:58)
Su pirmu nesitariau, gydytoja ir akusere buvo . antra gimdziau toj pacioj ligoninej irgi nesitariau, bet akusare ir gydytoja , rode nepasitenkinima, burbuliavo, gerai kad vyras dalyvavo, tai dar kreipe kazkiek demesio. trecia gimdziau jau kituose gimdymo namuose, nesitariau, personalas ( su tokiu personalu ir ketvita sutinku gimdyti )
is ties ir man teko girdeti, o jus dar ir patvirtinat, kad buna visaip as manau kad susitarimas daktarui ta diena ir ta valanda neprideda nuotaikos, jei zmogus pavarges tarkim po paros darbo ir kazkas nutiko asmeniniam gyvenime, tai joki pinigai neprivesr jo buti maloniu, jis tik atliks savo darba, o va jei zmogus pailsejes ir gerai nusiteikes, tai faktas kad gimdyve jam nedave ne lito, neatims jo nuotaikos ir noro gerai viska daryti, stai mano logika ir as uz gimdyma nesitarus, nors turiu pripazinti, kai klausau pazystamu, kurios mokejo daktaram, Argumentus, jie gan itikinami
susitarus gal but jautiesi pats ramiau,gal but gydytojai tau sypsosi meiliau, jei bloga nuotaika tai sukande dantis irgi sypsosi .Nemanau kad reikia visiems kaisioti tuos pinigelius. Gali atsidekodamas simboliskai duoti, nes nuo kavos ir brendzio tai jiems jau bloga. Aisku as nekalbu kai buna rizika, komplikuotas nestumas.
as tai linkus tiketi, kad ne vienas daktaras nenori kad jo pacientas nukentetu, ir nors ir be nuotaikos ar sypsenos, jie savo darba atlieka, nes ju tokia pareiga
QUOTE(moriube @ 2012 08 01, 21:09)
nors turiu pripazinti, kai klausau pazystamu, kurios mokejo daktaram, Argumentus, jie gan itikinami
ir kokie tie argumentai
atsakant į temos klausimą, tartis nesiruošiu. gydytojas bet kokiu atveju atliks savo darbą, o visą kitą laiką vyras palaikys, man su juo niekas nebaisu jei viskas praeis puikiai, turiu omeny gydytojo nusiteikimą, jo palaikymą, jo žmogiškąją pusę, žodžiu, jei tai bus daugiau nei darbas, tai atsidėkodama gėlių nunešiu. tikiuosi, jam bus malonu taip pat kaip ir man. jei personalas po gimdymo pasitaikys nuostabus, atjaučiantis, o ne tik atliekantis savo darbą, paliksiu tortą. man už darbą duoda tik atlyginimą, o už šypseną, gražų bendravimą ir pan. gaunu šokoladą, maišą kriaušių ir t.t., o ne pinigines premijas
žodiu, planas toks, o kaip bus iš tikrųjų pamatysim
QUOTE(zuzla @ 2012 08 02, 09:04)
ir kokie tie argumentai
atsakant į temos klausimą, tartis nesiruošiu. gydytojas bet kokiu atveju atliks savo darbą, o visą kitą laiką vyras palaikys, man su juo niekas nebaisu jei viskas praeis puikiai, turiu omeny gydytojo nusiteikimą, jo palaikymą, jo žmogiškąją pusę, žodžiu, jei tai bus daugiau nei darbas, tai atsidėkodama gėlių nunešiu. tikiuosi, jam bus malonu taip pat kaip ir man. jei personalas po gimdymo pasitaikys nuostabus, atjaučiantis, o ne tik atliekantis savo darbą, paliksiu tortą. man už darbą duoda tik atlyginimą, o už šypseną, gražų bendravimą ir pan. gaunu šokoladą, maišą kriaušių ir t.t., o ne pinigines premijas
planas logiskas ir grazus, nes padeka tai ne kysis
argumentai: vidine ramybe, zinojimas kas ta diena bus salia (cia labiau tinka kai pazystama daktare nuo pirmo gimdymo), taip pat atsipalaidavimas, ta prasme kad neva sumokejus pinigus gali rekt, "bezdet" ir tau niekas nesakys "pattylek", "valdykis" - juk susimokejai
QUOTE(moriube @ 2012 08 02, 10:04)
argumentai: vidine ramybe, zinojimas kas ta diena bus salia (cia labiau tinka kai pazystama daktare nuo pirmo gimdymo)
taip pat atsipalaidavimas, ta prasme kad neva sumokejus pinigus gali rekt, "bezdet" ir tau niekas nesakys "pattylek", "valdykis" - juk susimokejai
taip pat atsipalaidavimas, ta prasme kad neva sumokejus pinigus gali rekt, "bezdet" ir tau niekas nesakys "pattylek", "valdykis" - juk susimokejai
o jei gimdai pirmą kartą? jei neštumą prižiūrėjai poliklinikoj / pas gydytoją nepriimančią gimdymus ir į ligonę atėjai likus porai mėnesių, galima ant tiek pasitikėti nepažįstamu žmogumi, kad mokėti toookius pinigus? nežinau, pas mane daugiau vidinės ramybės neatsirastų.. aš apskritai abejoju vidine ramybe gimdymo metu na gal kiekvienai savo.. man visada iš gydytojų reikėdavo tik profesionalumo.
čia tai išvis ne argumentas
ta mergina, kuri man sita argumenta pasake ir su pirmu ir su antru taresi pas svetima daktare, jos nestuma priziurejo kazkas kitas, o taresi pasiskaicius forumu ir mazdaug "susipazinus", tai kaip suprantu to tarimosi metu gal arbatos kartu atsigere, tai jau tipo sava patapo na cia ne mano istorija, ne man ja pasakoti... o as pati kadangi lankausi poliklinikoj ir kas priims gimdyma nezinau, nes nesu buvus ne vienuose gimdymo namuose, ir kai jau skaudes tai bus dzin kas man padeda, svarbu kad padeda
palyginimui galiu papasakot trumpai gal ir ne i tema, bet savo istorija, vairavimo istorija. Mokiausi vairuoti pries kokius sesis metus, pasirinkau bele kokia mokykla, kuri arciau namu, o drauge pasirinko gerai isreklamuota miesto centre. man nesiseke visai - kas karta per praktinio vairavimo mokymasi gaudavau kita masina, tai uzgesdavau du kart minimum, ir per tuos 10 kartu turejau 4 skirtingus mokytojus. Nervas buvo juodas. Drauge visa laika su ta pacia masinuke, su tuo paciu mokytoju. Pavydejau ne tas zodis, nes jie jau ir draugais patapt spejo. Zodziu, esgzamino diena drauge susikirto, nes negalejo atsipalaiduoti su nepazystamu zmogum, nors masina buvo tokia kaip mokymuose. Man buvo dzin kas balus raso ir kokia ta masina, jau neuzgesau nes buvau atkalus kaip "prisijaukinti" svetima masina, nes jau tiek issbandzius, kad dar viena - tik lasas juroje. islaikiau ir ramu kai dabar reikia ka po vakarelio parvezti, tai kokia masina ne neklausiu, jokio skirtumo
sia vasara pansaiai nutiko su daktarais, mano daktare poliklinikoje atostogavo per mano paskutinius tris vizitus, per visus juos gavau skirtingas daktares, viena is ju buvo faina, nesijauciau blogai, kitos dvi tarybinio "kirpimo" man baiisiai nepatiko, tada kai jos mane "ciupino" mintyse pasakojausi sau butent sia vairavimo istorija ir galvojau "ramiai, cia tik dar viena masina, per "egzamina" is vis neaisku kuo "vaziuosi", ramiai..." zodziu, isvadu vienu sakiniu nedarysiu, nes gal ir nereikia, tieisiog issakiau kaip as ziuriu i besikeiciancius daktarus ar salygas ir kodel nematau tikslo tartis. Kas mato tiksla ir turi pinigu, valio, normalu kad visi esam skirtingi
palyginimui galiu papasakot trumpai gal ir ne i tema, bet savo istorija, vairavimo istorija. Mokiausi vairuoti pries kokius sesis metus, pasirinkau bele kokia mokykla, kuri arciau namu, o drauge pasirinko gerai isreklamuota miesto centre. man nesiseke visai - kas karta per praktinio vairavimo mokymasi gaudavau kita masina, tai uzgesdavau du kart minimum, ir per tuos 10 kartu turejau 4 skirtingus mokytojus. Nervas buvo juodas. Drauge visa laika su ta pacia masinuke, su tuo paciu mokytoju. Pavydejau ne tas zodis, nes jie jau ir draugais patapt spejo. Zodziu, esgzamino diena drauge susikirto, nes negalejo atsipalaiduoti su nepazystamu zmogum, nors masina buvo tokia kaip mokymuose. Man buvo dzin kas balus raso ir kokia ta masina, jau neuzgesau nes buvau atkalus kaip "prisijaukinti" svetima masina, nes jau tiek issbandzius, kad dar viena - tik lasas juroje. islaikiau ir ramu kai dabar reikia ka po vakarelio parvezti, tai kokia masina ne neklausiu, jokio skirtumo
sia vasara pansaiai nutiko su daktarais, mano daktare poliklinikoje atostogavo per mano paskutinius tris vizitus, per visus juos gavau skirtingas daktares, viena is ju buvo faina, nesijauciau blogai, kitos dvi tarybinio "kirpimo" man baiisiai nepatiko, tada kai jos mane "ciupino" mintyse pasakojausi sau butent sia vairavimo istorija ir galvojau "ramiai, cia tik dar viena masina, per "egzamina" is vis neaisku kuo "vaziuosi", ramiai..." zodziu, isvadu vienu sakiniu nedarysiu, nes gal ir nereikia, tieisiog issakiau kaip as ziuriu i besikeiciancius daktarus ar salygas ir kodel nematau tikslo tartis. Kas mato tiksla ir turi pinigu, valio, normalu kad visi esam skirtingi
na man gal daugiau pasitikėjimo (AK) gydytojais davė tai, kad per vieną savaitę papuoliau ten tris kartus (dėl persileidimo) ir tris kartus buvo skirtingi būdintys gydytojai ir nei vienu nenusivyliau du iš jų buvo vyrai ir man tai buvo nauja patirtis, bet nei vieno blogo žodžio.
QUOTE(moriube @ 2012 08 02, 12:42)
taip, jus absoliuciai teisi - mes paprastai esame apytikriai 50% atsakingi uz santykiu susiklostyma savo nusiteikimu, reakcijomis, lukesciais, bendravimo igudziais.
Aisku, vienareiksmisko atsakymo nera, bet sutinku su tuo, kad "vaziuoti" gimdymo metu teks, deja, paciai, kad ir kokius pinigus besumoketum...
Pries gimdyma man drauge sake: butinai tarkis, nezinau kaip tu tokia rami taigi gimdymas.
Nors antras gimdymas buvo siaubingas (daktarai be susitarimo),bet treciam gimdyme viskas buvo (be susitarimo) . Kazkodel man irgi niekas nemoka papildomai kad gerai atlikciau savo darba , o tik gaunu atlyginima
Labai gerai kad toki gyvenimo momenta kartu gali buti ir vyras, tai tikrai jautiesi geriau, saugiau. Manau kiekvienas gydytojas nenori nemalonumu, sugadinti savo reputacija, ypac siais laikais kai zmones jau nebetyli. Na susitari ir neduok Dieve kas atsitiktu tai geriausiu atveju grazintu pinigus, juk dokumento jokio nepasiraset kad mokejote, o jis kad uztikrina saugu, sekminga gimdyma.
Papildyta:
ir dar , zinoma reiktu isanksto pasidometi apie gimdymo namus ir ju personala kuriuoe ruosiates gimdyti.
sekmes , tegul lengvai ir greit
Nors antras gimdymas buvo siaubingas (daktarai be susitarimo),bet treciam gimdyme viskas buvo (be susitarimo) . Kazkodel man irgi niekas nemoka papildomai kad gerai atlikciau savo darba , o tik gaunu atlyginima
Labai gerai kad toki gyvenimo momenta kartu gali buti ir vyras, tai tikrai jautiesi geriau, saugiau. Manau kiekvienas gydytojas nenori nemalonumu, sugadinti savo reputacija, ypac siais laikais kai zmones jau nebetyli. Na susitari ir neduok Dieve kas atsitiktu tai geriausiu atveju grazintu pinigus, juk dokumento jokio nepasiraset kad mokejote, o jis kad uztikrina saugu, sekminga gimdyma.
Papildyta:
ir dar , zinoma reiktu isanksto pasidometi apie gimdymo namus ir ju personala kuriuoe ruosiates gimdyti.
sekmes , tegul lengvai ir greit
as jau su leliuku namie, galiu pasakyti kas ir kaip kaip ir anksciau rasiau - nesitariau, nuvaziavau, viskas buvo super, saremiai ejo sava eiga, cia ne apie tai, va kai reikejo gimdyt, palatoje buvo 8 moterys, visos dirbo savo darba, jauciausi gerose rankose, kaip su mamom jei buciau susitarus su daktare kuri prieme kudiki, man butu buve itampa gimdymo metu, kad sitiek zmoniu dirba o as kazkodel sumokejau vienai, kitos nesvarbios? kai vyras paskutine diena vaziavo kazkokiu dokumentu, jis tieisog nuveze torta ir pasake aciu, antra gimdysim tik cia, jautesi kad to ir tereikejo o po gimdymo kiek daktaru ejo pas vaikiuka, pas mane, visokiu klausimu klausinejom, "isnaudojom" personala pagal paskirti, ir nejauciau ne vienu metu kad kas atstaates kisene stovetu, arba as labai naivi
reziume: nesitarciau ir neduociau pinigu neoficialiai jokiu atveju, bet atsidekoti yra grazu, ir ne butinai vokeliu, nuosirdus aciu yra gerai negadinkim daktaru su tais vokeliais ir nereiks cia diskutuot
reziume: nesitarciau ir neduociau pinigu neoficialiai jokiu atveju, bet atsidekoti yra grazu, ir ne butinai vokeliu, nuosirdus aciu yra gerai negadinkim daktaru su tais vokeliais ir nereiks cia diskutuot