Įkraunama...
Įkraunama...

Tartis ar nesitarti su gydytoju?

Nesitariau, galvojau, kad jei ka, mirti tau jau vis tiek nepaliks doh.gif Ir likau tikrai patenkinta, personalas superinis buvo thumbup.gif
Atsakyti
Manau, kad važiuoti nesitarus rizikinga, nes gimdymo procesas neprognozuojamas, o matant gydytoją pirmą kart jo profesionalumas ar atsakingumo lygis priimti tinkamą sprendimą taip pat. Susigadinus savo ar vaiko sveikatą dėl tokių priežasčių vėliau gydymas, nervai ir laikas kainuotų ko gero brangiau ... Priešingu atveju, forumuose nebūtų tiek liūdnų istorijų. O žinoma, visi tikisi ir nori tik gerų įspūdžių tokią ypatingą ir gal būt nepakartojamą gyvenimo akimirką...
Atsakyti
QUOTE(Lauryte* @ 2012 07 12, 12:24)
Priešingu atveju, forumuose nebūtų tiek liūdnų istorijų.

o ar jūs esate garantuota, kad susitarus su gydytoju visi be išimties gimdymai praeina be komplikacijų?
Atsakyti
Aš pirmą kartą gimdydama nesitariau, žinoma, kad pagimdžiau ir nesitarusi. Tam tikrų komplikacijų aš pati, manau, nebūčiau išvengusi net ir susitarimo atveju, o vaikas gimė sveikas.
Antrą kartą gal tarčiausi vien dėl to, kad jausčiau didesnį psichologinį palaikymą, be to, kad mažiau kištųsi į gimdymo eigą iš medicininės pusės: būtų mažiau apžiūrų, neplėštų vandenų pūslės, neskatintų vien tam, kad "greičiau pagimdyčiau", leistų sąrėmius kentėti vaikštant, o ne prijungtai prie aparatų (jei viskam, ką išvardinau, nebus būtinų indikacijų). Suprantu, kad ir nesitarus gimdant galima to reikalauti, bet gimdymo metu nebuvo jėgų, tad geriau, kad viskas iš anksto būtų aptarta. Arba prašyčiau, kad vyras pasivestų į šalį budintį gydytoją ir akušerę ir "papasakotų", kad atsidėkosim už tam tikras sąlygas gimdymo metu.
Atsakyti
Pirmą kartą gimdžiau prieš 4 metus, buvau iš anksto susitariusi su akušere. Nu ir ką, teko apie 3 val. praleisti burbulinėje vonioje, kitos net nežino, kad ten tokia yra g.gif , o daugiau tai... na nebuvo ji visą laiką prie manęs, pagimdžiau sėkmingai be jokių kirpimų ar plyšimų smile.gif vaiko tonusus matuodavo man stovint, nereikėjo gulėt, kaip kitos ten rašo g.gif tai kamuolį nešė, tai kokių patarimų davė, na nežinau... kaip ir gerai viskas
dabar turiu gimdyti artėjančią savaitę, tačiau nesitariau su niekuo, bandysim taip, žiūrėsim ax.gif čia pasiskaičius jau baisu darosi kaip kurie daktarai abejingi būna g.gif tikiuosi viskas gerai bus, bet pinigėlių manau dėl viso pikta reiks pasiimti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauryte* @ 2012 07 12, 12:24)
Manau, kad važiuoti nesitarus rizikinga, nes gimdymo procesas neprognozuojamas, o matant gydytoją pirmą kart jo profesionalumas ar atsakingumo lygis priimti tinkamą sprendimą taip pat. Susigadinus savo ar vaiko sveikatą dėl tokių priežasčių vėliau gydymas, nervai ir laikas kainuotų ko gero brangiau ...  Priešingu atveju, forumuose nebūtų tiek liūdnų istorijų. O žinoma, visi tikisi ir nori tik gerų įspūdžių tokią ypatingą ir gal būt nepakartojamą gyvenimo akimirką...

nereikia taip sakyti, kad nesusitarus negali pasitiketi - o ka daryti, jei jusu "sutartasis" gydytojas negaletu dalyvauti - atideti gimdyma? ax.gif o tokiu istoriju, kad gydytojas negalejo atvaziuoti, irgi pilni forumai...
Atsakingumo lygis ir gebejimas priimti sprendima priklauso ne nuo susitarimo, profesionalumas - juo labiau...
Visi gydytojai yra kazkam geri, kazkam nelabai, tad mes labiau galetume kalbeti apie gimdancios moters prioritetus, o ne apie gydytojo profesine kvalifikacija... Antraip visos tartumemes su 3, max. 5 gydytojais... O dabar tariamasi su visais, na, gal isskyrus 3, max. 5 gydytojus... mirksiukas.gif

Rizikingas yra pats gimdymas, o ne gimdymas be susitarimo su konkreciu gydytoju..
Atsakyti
Nu dabar net nezinau kaip cia skaityti tariausi as ar ne, bet nuvaziavus i ligonine manes is jos nebeisleido ir pasake, kad rytoj tu gimdysi biggrin.gif Siaip nesitariau su niekuom schmoll.gif Ir jei ateiti vel tektu gimdyti nesitarciau.
Atsakyti
As palaikau nuomone, kad visas gimdymo procesas tikrai nepriklauso nuo to ar gydytojas gavo pinigeliu ar ne. Daug atveju yra, kai susitarus is anksto buna visokiausiu komplikaciju, bet gi buna, kad ir pamacius gydytoja pirma karta, jis tavimi kuo puikiausiai pasirupina. Va tada as manau ir atsidekoti negaila. Tas atsidekojimas tikrai neturi tapti mados, o kiekvieno asmeninis reikalas. Ne kiekviena juk gali vokeli su 1000 litu nunesti. Cia as pvz apie CP kalbu. Man planine operacija nusimato menesio pabaigoje, buvau sokiruota, kai forumuose prisiskaiciau apie didziules, taip vadinamas "stavkes". Dar suprantu, kai visa nestumo eiga ginekologas stebi, kai tu pas ji daznai vazineji konsultuotis, bet vien uz tai, kad sutarta diena nuvaziuoji ir tave papjauna, tai tikrai neverta moketi tiek daug. Netikiu, kad visos merginos taip atsidekoja. Tikriausiai tos, kurios moka maziau arba visai nemoka, tiesiog tuo nesigiria ir neskelbia kiekviename forume apie savo dosnuma. Is principo bandysiu nesitarti, nors su pirmu nestumu buvo visai kitaip, gal del to, kad jis buvo komplikuotas. Tariausi, mokejau, bet..... jokiu stebuklu nepastebejau. Susipazinau su merginomis, kurios nedavus pinigeliu, buvo net dar labiau patenkintos. Ziuresim!!!
Atsakyti
aš pasitikėjau savimi, tai nesitariau. o ir nereikėjo.
Atsakyti
As abejus vaikus gimdyma tarsiau is anksto. Man zymiai ramiau. Nors pries antra vaikeli gimdant labai svarsciau ar to reikia, bet paprasciausiai tariausi ne vien del to, kad butu profesionalus daktras, kuriuo pasitikiu, bet , kad nepataikyti gimdyti prie nekokios reputacijos susilaukusiu daktaru.
Atsakyti
sveikos 4u.gif as neplanuoju tartis su niekuo, nes man terminas ryt ttai ka jau cia besitarti, be to man principai neleidzia, bet vis tik uzsukau i sia tema su klausimu. jei jus tariates su daktaru, sumokat jam apvalia sumele, jis atvyksta kai jau laikas, ar tas sumokejimas reiskia, kad daktaras visada bus salia, ar tik uzeis paziureti ir bus per gimdyma? g.gif bandau tieisog suprasti koks tikslas tartis, nes vyras grauzia mane kasdiena kad to nepadariau, nes jo nuomone negausiu geros prieziuros, tai teko priversti ji man prisiekti kad nesitars man uz akiu, nes labai noriu tiketi kad dar yra daktaru kurie dirba savo darba nepaisant to ar gauna is manes kazka ar ne. tai va, tai vyrui kaip argumenta pasakiau kad vis tiek tuo metu daktaras tures ir kitu gimdyviu tai net jei sumokesiu nereiskia kad jis bus su manim, del to cia ir uzsukau, kad paziureciau ar labai prisimelavau vyrui, ar vis tik mano speliojimai teisingi g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristtule @ 2012 08 01, 11:31)
labukas 4u.gif siais neitiketinais laikais tikrai yra geru gydytoju thumbup.gif as nesitarus gimdziau ir tikrai nenusivyliau per gimdyma, o prieziura cia jau nuo seseliu po gimdymo priklauso, kartais pasitaiko tikrai nuosirdzios smile.gif

na kaip smagu, tikiuosi ir as nenusivilsiu biggrin.gif
man svarbiausia kad gimdymo metu butu daktarass kuris zino ka daro, nes kaip sakoma jei viskas gerai tai ir vienai gerai, o norisi kad butu ir komplikaciju atveju gerai, o priieziuros as nesitikiu jokios, nes kai pasiskaitau forume tai geriau nesitiket nieko, tikiuosi tik gaut atsakymus i klausimus smile.gif
Atsakyti