Įkraunama...
Įkraunama...

Tartis ar nesitarti su gydytoju?

Su pirmu nesitariau, buvo viskas gerai, na tik epiduro nepadare kai prasiau, bet dabar galvoju, kad tik i nauda tai isejo biggrin.gif dabar irgi tartis nezadu, nors nestumo prieziurai vaikstau i VGN 4u.gif
Atsakyti
Mano "tarimosi" patirtis vos nesibaigė liūdnai. Neštumas buvo sudėtingas, todėl rinkomės pačią geriausią daktarę, kuri, beje, mane ir prižiūrėjo paskutinius mėnesius prieš gimdymą.
Pirmas skambutis man turėjo būti tada, kai ji neteisingai suleido gimdymą skatinančius vaistus (nes reikėjo iššaukti gimdymą). Kitą dieną vėl reikėjo tokiųu pat vaistų, beje, visai nepigių. Po to, kai prasidejo gimdymas, ji buvo posėdyje. (skyriaus vedėja...) Prie manęs, nors gimdymas buvo labai greitas, iš pradžių niekas nepriėjo, nes kaip gi...skyriaus vedėjos klientė... taip ir buvau viena gimdymo palatoj ( tada dėl vyrų ar kitų artimų žmonių nelabai ėjo tartis, o be to buvo karantinas. Galų gale, vos prisišaukiau kažkokią akušerę, kuri pamatavus mano merginos širdies tonus pakėlė aliarmą, nes jų beveik nebuvo... Ponia daktarė teikėsi ateiti tik į gimdymo pabaigą. Nes buvo užsiėmusi... tai tokie gali būti ir susitarimai sad.gif Ačiū Dievui, viskas baigėsi laimingai.

Bet turiu pripažinti, kad neštumą prižiūrėjo labai rūpestingai. Ir jos ir darbo ir daug pastangų yra tame, kad turiu nuostabią dukrą. Tad ir negaliu pasakyti vienareikšmiškai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mokka: 17 spalio 2011 - 10:58
Nederėtų sutapatint dviejų skirtingų dalykų: pasirinkti gydytoją ir duoti kyšį.

Pirmas variantas - pasirinkti gydytoją - yra leistinas ir pagirtinas. Artėjant gimdymui, labai intensyviai svarstau, ar tuo pasinaudoti. Bėda ta, kad išėjusi į dekretą persikelsiu į kitą miestą. Bus gana sunku nepažįstant daktarų (ginekologų ar akušerių) kažką pasirinkti. blink.gif Bet jei surasiu man patinkantį, gal ir susimokėsiu į ligonių kasą tuos kelis šimtus, kad gaučiau jau daugkart minėtus privalumus (ramybė, pasitikėjimas, profesionalumas ir pan.). Nors iš tiesų tai nieko negarantuoja - ir geriems daktarams būna blogų dienų, ir geriems pacientams nutinka ne tokių gerų dalykų. Deja...

Visai kas kita yra kyšis gydytojui. Žinau, kad įžeisiu forumietes, kurios palaiko kyšininkavimą, bet negerbiu nei tų, kurie ima, nei tų, kurie duoda. schmoll.gif Na, gerai, galiu nebūt tokia kategoriška - gal dar nieko kuklios dovanėlės po visko (juk ir sėkmingą sandorį kartais palydi nedidelės "verslo dovanos"), nors ir tai nelegalu. Bet ne šimtinės vokeliuose. Atkreipiu dėmesį, kad abi pusės daro nusikaltimą. Beje, perskaičiau gal kokių 5 metų komentarus šia tema ir džiaugiuosi, kad visgi daugėja "nesitariančių". thumbup.gif
Atsakyti
as pirma karta buvau susitarusi, nu ir ka esu labai nepatenkinta, vaikas gyme pridusintas,daktarei buvo galvoj kad tik paimt pinigus, po to uzkrete mane bakterija,vos gyva likau,prasiau jos pagalbos,tai net i palata neuzejo,nors tikrai davem tikrai nemazai.
dabar laukia uz poro dienu kitas gymdymas,tai nesitariau, nors kaip gulejau ligonineje tai daktare pirmas klausimas ar jau susitarei?,bet dabar gymdysiu be susitarimu,jeigu kazkas ir taip blogo tai vistiek nepaliks,tai ju darbas.
ziuresim kaip bus geriau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dovil14 @ 2011 11 02, 21:02)
užuojauta dėl prastos patirties  4u.gif Tikrai baisu papult tokiems gyd. į rankas  schmoll.gif

aciu,bet kad daktare pazinau gerai,nes mano sesuo ir puseseres pas ja gimde tai liko labai patenkintos, o man kazkaip labai jau nepatiko. ax.gif bet kiek zinau jinai neuzilgo po mano gymdymo nepriima gymdymu,dirba tik patalogineme.
Atsakyti
as pas ta pacia gydytoja visa nestuma lankaiusi ir tariausi del gimdymo. Tikrai viskas labai super thumbup.gif , jei dar gimdysiu, tai tik pas sia gydytoja smile.gif
Atsakyti
Manau, jei esi pasitikinti savimi, savo jegomis, galima ir nesitarti, o man ramiau, kai zinau, kas priims gimdyma, kokios kvalifikacijos daktaras, del to tariausi, viskai buvo SUPER, esu labai dekinga savo daktarei.
Atsakyti
Tai rizikos ir atsakingumo klausimas.
Medicininiai dalykai - mes nieko negalim numatyti į priekį, kai pritrūksta medikams profesionalumo - tai jau bėda. Medikas medikui - nelygus savo gebėjimais.
Koks yra tikslas? Kad gimdymas taptų pačiu nuostabiausiu momentu mūsų gyvenime. Sėkmė priklauso ir nuo mūsų pastangų, pasirinkimo, psichologinio komforto ir aibės kitų dalykų.
Nepasinaudoti galimybėmis, neverta.
Atsakyti
Turiu jau dviejų gimdymų patirtis. Vienas natūralus (prieš 6m), kitas - extra CP (šią vasarą). Abu nesusitarus. Abiem patenkinta. Apšokinėta ir apžiūrėta tiek per sąrėmius, tiek gimdymo/operacijos metu, tiek ir po visko. Nesuprantu už ką ir kam ten mokama. Nu bet jei neturi žmonės kur pinigų dėt, tai tegu irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 15 lapkričio 2011 - 22:38
QUOTE(Hmmm... @ 2011 11 15, 22:38)
Turiu jau dviejų gimdymų patirtis. Vienas natūralus (prieš 6m), kitas - extra CP (šią vasarą). Abu nesusitarus. Abiem patenkinta. Apšokinėta ir apžiūrėta tiek per sąrėmius, tiek gimdymo/operacijos metu, tiek ir po visko. Nesuprantu už ką ir kam ten mokama. Nu bet jei neturi žmonės kur pinigų dėt, tai tegu irnesakyk.gif

good.gif
as tik karta gimdziau, galvojau tartis, taciau pazistama akusere manes paklause: "-Ar turi atliekamu pinigu, kuriu zinai, kad tau neprireiks?"..Aisku, kad taip nera... Gimdziau klinikose ir esu be proto dekinga ten dirbantiems medikams... Buvau ir nuraminta, ir "apsokineta" ir moraliskai palaikyta... :)Kai vyras po gimdymo norejo atsidekoti akuseriai, tai ji pabego is palatos: "Baikite, jums ka tik gime maziukas... Jums dar labai prireiks siu pinigeliu"... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(RVJ @ 2011 11 15, 08:48)
Tai rizikos ir atsakingumo klausimas.
Medicininiai dalykai - mes nieko negalim numatyti į priekį, kai pritrūksta medikams profesionalumo  - tai jau bėda. Medikas medikui - nelygus savo gebėjimais.
Koks yra tikslas? Kad gimdymas taptų pačiu nuostabiausiu momentu mūsų gyvenime. Sėkmė priklauso ir nuo mūsų pastangų, pasirinkimo, psichologinio komforto ir aibės kitų dalykų.
Nepasinaudoti galimybėmis, neverta.

RVJ, šioje temoje jau ne kartą komentavai ir man padėjai išskirti esminius dalykus sprendžiant dėl tarimosi. Iš dalies labai pritariu - dėl ramybės ir komforto, kai šalia yra gydytojas, kuriuo pasitiki. Tas prisideda prie rizikos mažinimo.

Bet čia tik viena pusė. Kita - pinigai, mokami nusikalstamu būdu. Mane tai labai stabdo: aš perku mediką, kad jis mažiau rūpintųsi kitais pacientais. Kažkaip tai nesiderina su atsakingumu. Argi mano vaikeliui bus geriau nuo to, kad medikas mažiau rūpinsis kitu vaikeliu? Tokiu atveju svarstyklės nusvyra į "nesitarti" pusę.
Atsakyti
Manau verta, esme ne tame, kad sokinetu aplink, man tarimasis reiskia, kad busi pas ta gydytoja, kuriuo kompetencija pasitiki..ir aplamai kuris yra zmogiskas, tau patinka.. Manau, kad su arogantiskom, neprofesionaliom personom niekas nesitaria- bet pas toki tikrai gali papult gimdyti..O cia daug kas raso, negi, jei nemokesi tycia padarys blogai ax.gif Tai aisku, kad ne...bet pilna tokiu "gydytoju", kurie tai kazka blogo padarys netycia, nes tiesiog neturi tiek patirties, kantrybes , ziniu..Jei tikrai geras gydytojas, tai ar mokesi ar ne, bus viskas ok., bet pas toki pakliuti laimes dalykas..arba susitarimo 4u.gif

QUOTE(Surya @ 2011 11 24, 14:39)

Bet čia tik viena pusė. Kita - pinigai, mokami nusikalstamu būdu. Mane tai labai stabdo: aš perku mediką, kad jis mažiau rūpintųsi kitais pacientais. Kažkaip tai nesiderina su atsakingumu. Argi mano vaikeliui bus geriau nuo to, kad medikas mažiau rūpinsis kitu vaikeliu? Tokiu atveju svarstyklės nusvyra į "nesitarti" pusę.

Jei tikrai geras medikas, tai visos gimdyves bus apdalintos demesiu..bet kaip jau rasiau ne visi gydytojai tokie, tad...

Na juk dabar gali moketi i kasas, viskas oficialu cool.gif
Atsakyti