Įkraunama...
Įkraunama...

Tartis ar nesitarti su gydytoju?

Sonie, mes buvome vieną kartą nuvarę į ligoninę su paruošiamaisiais sąrėmiais, daktaras pažiūrėjo ir sako, kad galiu suleisti kažkokių alia raminamųjų, nuo kurių Jūs arba pamiegosite, arba prasidės gimdymas, bet mes nelikome, nenorėjau aš jokių ligoninių. Tai ir Jums matyt tokių suleido, o tada įsibėgėjo gimdymas.
Dėl šokinėjimų ir ne, viena mama buvo pasakojusi, kad jos draugė buvo susitarusi, atvarė į Trakus gimdyti, pasakė, kad susitarusi, tai kol daktaras atvažiavo iš namų (VLN), tai niekas nieko nedarė, net piršto beveik nepajudino, nes kolektyvas sutraktavo, kad vis tiek pinigų negausime.

Ši tema yra be galo, ir be krašto, neišsenkanti, bet turbūt čia laimės reikalas kaip susiklostys aplinkybės.

Domke, labai gaila man Jūsų, šlykščiausia, kad tie prisiminimai visą laiką bus šalia, jie niekur nedingsta. Kaip Jūsų lelius dabar? Nėra jokių šalutinių reiškinių?
Atsakyti
QUOTE(Domke @ 2011 03 24, 02:17)

Beje, manes net nekirpo, nors turejo, dabar turiu 4 laipsnio plysimus ir kazin ar begalesiu pati pagimdyt ... Skatinamu irgi nieks neleido, nors gimdymas uztruko .. Tai lyginant su LT, man jie didesni naturalistai ..
Bet apie nuostabu gimdyma Airijoj tai susapnavot kazka,net prajuokinot, nors siaip man visai nejuokinga kalbet apie kancias, patirtas sio gimdymo metu  doh.gif  biggrin.gif
Gal galima pamatyt citata apie tai, kur rasiau, kad mano gimdymas IRL buvo nuostabus?  4u.gif  Labai idomu net paciai pasidare, nes toki gimdyma sveiku protu nesuvokiama, kaip galima butu pavadint nuostabiu ..
Beje, kiek aiskinausi apie mano konkretu atveji (vaiko neisistatyma i dubeni), tai LT butu buves CP .. Airiu to negalejau issireikalaut - net i kalbas nesileido apie CP  ..Tai cia ne naturalistai?  g.gif
As nesu naturalizmo salininke, as uz tai, kad gimdymas keltu kuo maziau pavojaus tiek gimdyvei, tiek kudikiui ..

Geriau jau jie nmebutu buve tokie naturalistai ir butu zmoniskai, normalu cezari padare doh.gif
Zinot, is to, kad jus pasakojate tai man susidare i9spudis, akd jie ne naturalistai, o paprasciausi tinginiai ir apsileideliai (ypac emigrantu atzvilgiu), atseit dzin kaip bus, dar cia pjaustyti ... doh.gif doh.gif doh.gif manyciau kad ir toj pacioj IRL jie privalejo daryti cezari, o ne tokia trauma visam gyvenimui palikti doh.gif

o del to posto, nezadu eiti dabar vel is naujo visu Jusu zinuciu skaityti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2011 03 24, 08:34)

Domke, labai gaila man Jūsų, šlykščiausia, kad tie prisiminimai visą laiką bus šalia, jie niekur nedingsta. Kaip Jūsų lelius dabar? Nėra jokių šalutinių reiškinių?

Yra verysad.gif Labai aukstas raumenu tonusas, dirglumas, jautrumas ... Buvo pora atveju (pirma menesi), kai pamirsdavo kvepuot, tai karta tik nusisukau keliom minutem ir radau jau juoda, suglebusia visa ... Vyras staigiai atkrate, nes as panikoj buvau, nelabai ka teatsimenu ... Iki dabar miegu su sviesa (lelytei jau 3 men.) .. Tai cia kol kas tiek, nezinau, kokie reiskiniai dar islis ateityje ..
Papildyta:
QUOTE(Sonie @ 2011 03 24, 10:11)
Geriau jau jie nmebutu buve tokie naturalistai ir butu zmoniskai, normalu cezari padare  doh.gif
Zinot, is to, kad jus pasakojate tai man susidare i9spudis, akd jie ne naturalistai, o paprasciausi tinginiai ir apsileideliai (ypac emigrantu atzvilgiu), atseit dzin kaip bus, dar cia pjaustyti ... doh.gif  doh.gif  doh.gif manyciau kad ir toj pacioj IRL jie privalejo daryti cezari, o ne tokia trauma visam gyvenimui palikti  doh.gif

o del to posto, nezadu eiti dabar vel is naujo visu Jusu zinuciu skaityti  doh.gif

Taip, jie privalejo CP daryti, bet as sitoj saly ne pirma ir ne paskutine, kuriai taip nutinka .. Ir gimdymo istorijose kiek skaitau, tai jei gimdymas IRL ar UK, tai be vakuumu ar repliu dazniausiai neapsieinama verysad.gif
Papildyta:
O griztant pries temos klausimo ... Jei gimdymas be komplikaciju, gimdyve psichologiskai jauciasi uztikrintai, nu gal ir nereikia be reikalo trukdyt gydytoju ir metyt pinigeliu ..
Bet jei nors menkiausia abejone, stresas - manau, reiketu susitart ... Tik man keista, kad tos kurios tariasi, labai daznai praso isvis joms nepazistamo gydytojo (na, ta prasme, kazkas parekomendavo ir t.t.) Paskui nesutampa biolaukai ar siaip nesusisnekejimas gaunasi, kai zmogu pamatai pirmakart tik gimdymo metu, ir is jo kazko tikiesi..
Manau, reiketu tartis tik su tokia gydytoja, pas kuria lankeisi visa nestuma... Ji zinos, ko tiketis, kaip bendraut, o ir gimdyvei bus daug ramiau ir aiskiau viskas ... 4u.gif
Tada neteks nusivilt, kad pinigeliai sumoketi, o rezultatas nekoks
Atsakyti
QUOTE(Domke @ 2011 03 24, 13:29)

Taip, jie privalejo CP daryti, bet as sitoj saly ne pirma ir ne paskutine, kuriai taip nutinka .. Ir gimdymo istorijose kiek skaitau, tai jei gimdymas IRL ar UK, tai be vakuumu ar repliu dazniausiai neapsieinama  verysad.gif

Ir kiek teko girdeti dazniausiai taip nutinka emigrantams... matyt cia del ju skeptisko poziurio i juos doh.gif vat todel tik pastojus (tuo metu gyvenau UK) susikroviau manta ir nusprendziau, kad nesioti leliuka ir gimdyti noriu LT 4u.gif

Manau, reiketu tartis tik su tokia gydytoja, pas kuria lankeisi visa nestuma... Ji zinos, ko tiketis, kaip bendraut, o ir gimdyvei bus daug ramiau ir aiskiau viskas ...  4u.gif
Tada neteks nusivilt, kad pinigeliai sumoketi, o rezultatas nekoks

drinks_cheers.gif na nebutinai visa nestuma, bet bent pora menesiu iki gimdymo kad ji stebetu, tada dar bus pakankamai laiko apsispresti ar tikrai nori pas ja gimdyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Domke @ 2011 03 24, 12:29)
Yra  verysad.gif  Labai aukstas raumenu tonusas, dirglumas, jautrumas ... Buvo pora atveju (pirma menesi), kai pamirsdavo kvepuot, tai karta tik nusisukau keliom minutem ir radau jau juoda, suglebusia visa ... Vyras staigiai atkrate, nes as panikoj buvau, nelabai ka teatsimenu ... Iki dabar miegu su sviesa (lelytei jau 3 men.) .. Tai cia kol kas tiek, nezinau, kokie reiskiniai dar islis ateityje  ..

Iš visos širdies linkiu, kad susitvarkytų Jums viskas ir, kad pavyktų nuvyti šiuos prisiminimus lauk iš galvos.
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2011 03 24, 14:54)
Iš visos širdies linkiu, kad susitvarkytų Jums viskas ir, kad pavyktų nuvyti šiuos prisiminimus lauk iš galvos.

Dekui uz grazius zodzius, labai noriu tiket, kad viskas susitvarkys 4u.gif
Atsakyti
Per pirma nestuma su nieko nesitariau. Atvykom i ligonine ryte ne karto joje nebuve, jokiu komentaru ir nuomoniu negirdejau, jokiu gydytoju ar sesuciu nepazinojom. Pasitiko priimamajame, apziurejo, pranese, kad greit gimdysiu (nuo saremiu pradzios buvo praejusi beveik savaite, jie palaipsniui stiprejo ir daznejo). Kai atsiduriau gimdykloje nei vienas zmogus su manim nekalbejo bjauriai,nei vienas nebuvo susiraukes. Gydytoja apziuredama komentavo padeti, net komplimentu keleta isgirdau. Pries kerpant paaiskino kodel tai daro,kelis kart pajuokavo. Salia manes buvo mama,tai ir jai viskas buvo smulkiai isdestoma kas ir kaip. Po sunaus gimimo irgi viskas sklandziai vyko. Ir visa tai be "blatu", pazinciu, vokeliu.
Dabar laukiuos ir mastau vel apie ta pati - nesitarus atvykti ir gimdyti pasirinktoje ligonineje. Svarbus nusiteikimas, o nusiteikusi as tik teigiamai. Kiekvienas gydytojas padarys del jusu ir vaiko gyvybes viska, ka privalo.
Sutinku su nuomone, kad jei jau lankaisi pas kazkuri daug metu ir jis priziuri nestuma, tai tokiu atveju galima ir tartis.
Tai kiekvienos is musu pasirinkimas ir as tikrai nesijauciu prasciau del to, kad nesitariu, ir nesu blogesne mama uz ta, kuri gimdo susitarus.
Visom ramaus laukimo ir kuo lengvesniu gimdymu 4u.gif
Atsakyti
Merginos,jei tariesi su gydytoju kad pas ji nori gimdyti,kada reikia "atsidekoti " Pries ar po? Galvoju jei pries paduosi,o gimdymo diena negales atvykti tai kaip tada? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(miau_miau @ 2011 03 29, 21:32)
Merginos,jei tariesi su gydytoju kad pas ji nori gimdyti,kada reikia "atsidekoti " Pries ar po? Galvoju jei pries paduosi,o gimdymo diena negales atvykti tai kaip tada?  doh.gif

tik po...
o jejgu neduok dieve kokia didziausia nesamone jis gimdymo metu padarys? doh.gif o pinigeliai jau duoti bus...
taigi nuvaziuojate, susitariate ir duodate suprasti, akd atsidekosite pinigeliais, o po gimdymo jau atiduosite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(miau_miau @ 2011 03 29, 21:32)
Merginos,jei tariesi su gydytoju kad pas ji nori gimdyti,kada reikia "atsidekoti " Pries ar po? Galvoju jei pries paduosi,o gimdymo diena negales atvykti tai kaip tada?  doh.gif

Mes davem po visko,siaip jis anksciau ir neeme,sake kai gims tada atsidekosit 4u.gif
As tik uz susitarima,tokia jau mano nuomone ir mano patirtis,su antru taip pat tarsiuosi 4u.gif
Atsakyti
Tariausi ir viskas buvo labai gerai, as tik uz thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Nesamone kazkokia. Juk jie alga gauna. Prie ko cia dabar reikia moketi dar. Ju darbas, jie ir daro, ka reikia. Netikiu, kad sumokejus, jie daro geriau savo darba. Jei ner kur pinigu kist arba galbut taip ramiau, tai mokekit. Nemokejau ir nemokesiu niekam papildomai is principo. O gimdziau du kartus ir elgesi su manim visai gerai.
Atsakyti