idomiausia dalis - kad jei gimdyt teks ne gydytojo pamainos metu, uz iskvietima reiketu susimoketi 700Lt i ligonines kasa. bet ir gydytojui reikes i vokeli ideti ta pacia sutarta sumele. man idomu kaip kas sprendzia si klausima, nes 700 LT akirtumas siais krizes laikais mana tikrai ne kiekvienam kiseneje metosi
verta verta ir dar karta verta gydytojas priziurejes mane visus 9 menesius, zino visas mano bedas ir t.t. tad neisivaizduoju, kodel tureciau gimdyti pas ka papuola nenoreciau atvaziuoti gimdyti ir matyti svetimus veidus, kurie tik ir klausineja koks buvo nestumas savas daktaras yra savas
Tikrai verta, jei pas ta gydytoja lankesi visa nestumo laikotarpi.
As su trim pirmaisiais tariausi, tai si karta vel butinai tarsiuosi su savo gine.
As su trim pirmaisiais tariausi, tai si karta vel butinai tarsiuosi su savo gine.
QUOTE(Lynete @ 2011 03 19, 18:27)
idomiausia dalis - kad jei gimdyt teks ne gydytojo pamainos metu, uz iskvietima reiketu susimoketi 700Lt i ligonines kasa. bet ir gydytojui reikes i vokeli ideti ta pacia sutarta sumele. man idomu kaip kas sprendzia si klausima, nes 700 LT akirtumas siais krizes laikais mana tikrai ne kiekvienam kiseneje metosi
Dažnai sprendžia paprastai, truputį daktaras pasikrapšto, arba sako, oi Jums jau kaklelis atsidaręs (nesvarbu, kad tu dar vaikščioti galėtum su tuo atviru kakleliu ne vieną dieną) ir pagimdai taip per jo pamainą. Čia ne vien mano išmonė ir žinios (iš gimdžiusių, susitarusių merginų), mano daktarė taip sakė, kad daug gydytojų (tikrai ne visi), bet daug mėgsta padaryti taip, kad tu pagimdytum per jų pamainą. Todėl ir nesitariau ir nesigailiu nei kiek, nes nei vienas daktarėlis nedarys, kad tau ar tavo vaikui būtų blogiau, gal tik mažiau nusišypsos ar paglostys. Žinau ne vieną blogą istoriją, kaip buvo, kai nesusitarei, bet taip pat žinau ir ne vieną blogą, kai susitarei. Taigi viskas yra nulemta iš kažkur aukščiau, svarbu ne namie vienai gimdyti
QUOTE(kregzde @ 2011 03 21, 16:30)
Žinau ne vieną blogą istoriją, kaip buvo, kai nesusitarei, bet taip pat žinau ir ne vieną blogą, kai susitarei. Taigi viskas yra nulemta iš kažkur aukščiau, svarbu ne namie vienai gimdyti
Sia dilema sprendziau ir pati dar ne taip seniai, nusprendziau nesitarti, o tiksliau pasitariau su savo gydytoja, kuriai taip ir pasakiau, tai ar tariames? O ji sako ar tau reikia? Sakau as nezinau, kad dabar tokia mada, tai ji man ir atsake, tikrai tik mada, bet mano atveju, visas nestumas buvo sveikas ir normalus, vaikas taip pat sveikas, tad ji patare nesijaudinti, o jei labai gydytojai skriaus ir kazkaip kazkas blogo bus, susitareme, kad skambinsiu ir ji atvyks.
Pagimdziau sekmingai, gydytoja priemusi mano gimdyma buvo ir gera ir maloni, likau visiskai patenkinta. Gal... jei buciau turejusi atliekama kruvele pinigu buciau tarusis su gydytoja, kuri priima gimdymus ivairiose pozose, mat gimdyti gulint man buvo labai nepatogu, bet ir gimdyma priemusi gydytoja, man leido maximaliai isbuti vertalioje pozoje, todel... net nezinau kaip butu buve jei buciau tarusis, juk vis tiek gydytoja uz jus nepagimdys, tai psichologinis momentas ko gero kiekvienai ir uz psichologini komforta reikia rinkti ar galima tiek moketi ar ne.
QUOTE(Drute @ 2011 03 22, 10:11)
net nezinau kaip butu buve jei buciau tarusis, juk vis tiek gydytoja uz jus nepagimdys, tai psichologinis momentas ko gero kiekvienai ir uz psichologini komforta reikia rinkti ar galima tiek moketi ar ne.
Vat būtent, kad čia psichologinis momentas, kad pažįsti daktarą, kad ramiau bus važiuoti, kad laukia ne vien nežinomybė, bet faktas, kad visi jie stengiasi, nei vienas nenori, kad atsitiktų kas vaikiukui ar mamai. Jei yra sąlygos mokėti už pažįstamą veidą, tai galima, bet kaip ir jau minėjau, man nepatinka gimdymai per daktarų pamainas, jei yra galimybė pasirinkti gimdyti tada, kai vaikiukas to nori, tai yra geriau, nei tada, kai daktarui tai patogu yra.
As tariausi - del sventos ramybes Man buvo pirmas kartas, o ir gydytoja mane pazinojo, priziurejo mane visus 9 menesius, as ja pasitikejau...
Bet mano sprendima nuleme pagrindine priezastis - mano gydytoja akusere-ginekologe, tai zinojau, kad ji visa darba ir atliks (taip ir buvo - buvo palatoje kartu 2 val. iki gimdymo, masazavo, kalbejo, kirpo, siuvo...). Aisku dalyvavo ir budincioji akusere, bet ji daugiau gal padejo... Jei mano gydytoja butu buvusi tik ginekologe, tai tikrai nebuciau tarusis
Bet mano sprendima nuleme pagrindine priezastis - mano gydytoja akusere-ginekologe, tai zinojau, kad ji visa darba ir atliks (taip ir buvo - buvo palatoje kartu 2 val. iki gimdymo, masazavo, kalbejo, kirpo, siuvo...). Aisku dalyvavo ir budincioji akusere, bet ji daugiau gal padejo... Jei mano gydytoja butu buvusi tik ginekologe, tai tikrai nebuciau tarusis
Nežinau, gal po to galvosiu kitaip, bet dabar nežadu tartis apsvarsčiau tikrai visus už ir prieš ir nusprendžiau nemokėti pinigų už tai, ką gydytojai ir taip turi padaryti... nežinau, bet nepriimtina man tai... suprantu, gal ramiau jautiesi žinodama,kad padarei viską, bet... pinigai tikrai yra nemaži, aš asmeniškai ir taip turiu juos kur padėti juolab, turiu daug pavyzdžiu, kaip nesitarusios būna patenkintos, o susitarusios ne... Manau, čia pasirinkimo ir galimybių reikalas!
QUOTE(svaajoonee @ 2011 03 23, 22:03)
Nežinau, gal po to galvosiu kitaip, bet dabar nežadu tartis apsvarsčiau tikrai visus už ir prieš ir nusprendžiau nemokėti pinigų už tai, ką gydytojai ir taip turi padaryti... nežinau, bet nepriimtina man tai... suprantu, gal ramiau jautiesi žinodama,kad padarei viską, bet... pinigai tikrai yra nemaži, aš asmeniškai ir taip turiu juos kur padėti juolab, turiu daug pavyzdžiu, kaip nesitarusios būna patenkintos, o susitarusios ne... Manau, čia pasirinkimo ir galimybių reikalas!
Na cia jau diskusiju be galo be krasto tema as pavyzdziui tariausi. Tariausi tik del vieno dalyko - o kas, jeigu gimdymas prasides nakti, kai normalus daktarai ilsesis? Taip ir buvo... Gimdziau trakuose, tariausi su pacia vedeja... Rimtesni saremiai prasidejo apie 12 val, 12.30 jau buvau Trakuose... Pasitiko budinti daktare (pavardes, sorry, nepamenu) bet jeigu esate susidure su TGN zinot, kad labai jau ji nekokia ir dabar dievuliui dekoju, akd vistik tariausi... nes apziurejusi mane budinti daktare man pareiske, akd as ne velnio negimdau, mat vaidenasi man, akd namo jau neisleis ir eiciau miegoti dar dekui dievui iszyziau, akd vyras nakvot pasiliktu.. tai ji, kad as jai galvos nekvarsinciau sugalvojo man raminamuju suleist.. suleido.. laukiau laukiau kol miegas ateis - skausmas tik stiprejo... nusiunciau vyra pakviest daktares, o ta net nepakilus is lovos pareiske, kad man cia is baimes tai aciu dievui kad buvau susitarusi, pasiskambinau vedejai, si iskart tai daktarei tai ta visa burbedama atejo mano kaklelio patikrinti - pasirodo!o!stebuklas! gimdau...! tai kol neatvaziavo mano daktare (nors jau cypiau is skausmo) man ji nei klizmutes nepastate nei i dusa leido nueiti, nei tonusu aparato nepajunge ir net neatsakinejo i mano klausimus (kiek cm kaklelis atsiveres ir t.t., mat ponia is lovos isversta buvo )... Daktarei atsidekodama daviau nei daug nei mazai - 700 Lt Na ir gimdymas mano buvo super lengvas - 05.23 supavau mazyli...
nors ir tariausi ir pinigeli mokejau, negaliu pasakyti, akd aplink mane kaip aplink karaliene sokinejo - viskas vyko taip, kaip turejo vykti... Nors jeigu akuseres nebutu buve turbut ir pagimdzius be daktaru buciau, mat daktarai pamiegot nuejo, o pas mane 10 cm zodziu... tas tarimasis pasiteisina tik tuo atveju - jeigu gimdai nakti.. o siaip daktarai ar taries ar ne stebuklo nepadarys - ar vienu ar kitu atveju jie stengsis padaryti viska ka gali, o visa kita jau tik dievulio rankose
QUOTE(snapp @ 2011 03 19, 19:22)
verta, jei pas ta gydytoja lankeisi visus 9 menesius
Vat pirmasis gimdymas ir vyko susitarus su tokia Gydytoja, kuri ne tik priziurejo mane visus 9 men. Bet ir zinojo mano visokias sveikatos bedeles, nes pas ja lankiausi jau apie 5 m. iki gimdymo .. Aisku, kaip ir bijojau, gimdymas prasidejo nakti, baisu, VGN priimamajam tokia nekokia akusere pikta pasitiko, apreke, mat ponia prizadinau Ale kai pasakiau, kad susitarus su gyd. esu, tai balselis net pasikeite, ir kitaip kalbet pradejo
Stresas, drebulys, baime, nezinia - viskas dingo, kai tarpdury pasirode Ji, mano nuostabioji Gydytoja Pasijutau rami rami, nes Ji sukviete visa geriausia savo komanda - akusere, anesteziologe ... Buvo viskas aiskinama, kas daroma ir kodel .. Mums beliko ramiai gimdyti Nors gimdymas ir buvo komplikuotas ir ilgokas (nuo vandenu nubegimo iki finiso 18 val. praejo), bet paliko tik pacius nuostabiausius prisiminimus ..
Deja, antras gimdymas vyko nesusitarus, nes cia Airijoje, tokie dalykai nepraktikuojami.. Ant ko uztaikai, laimes dalykas Kadangi gimdziau su visais saremiais 2 paras, keitesi pamainos, pradzioj buvo labai geros akuseres, o va stumimo metu nepasiseke su personalu - uztaikiau ant labai uzsiemusio ir nervuoto daktaro, kuris bet kokiais budais stengesi kuo greiciau isplest vaika is manes .. 15 min. kaisiojo vakumus, po to su med. replem isrove vaika .. Vaiko galvyte buvo sumaitota, guzuota, melyna, kraujosruvom veidas ir pakausis nueje... Vaizdas buvo baisus, nes jis su tais savo irankiais suzalojo vaika .. Manes per skubejima irgi neturejo laiko kada prakirpt - suplysau baisiausiai .. Placentos irgi neturejo laiko kada isgramdyt, tai nukraujavau, nes jis tuo metu kitai gimdyvei dare extra CP .. o as mirkau kraujo klane 30 min. Tik po to isvale, susiuvo, bet iki siol fizinis skausmas begalinis, dvasinis taip pat ..
I klausimus ponas neturejo kada atsakinet, i gimdymo plana nei nepazvelge (o ten buvo didelem raidem irasyta, kad nenaudot jokiu vakumu ir repliu, mat situos dalykus airiai labai megsta )
Sorry, kad issipleciau .... Bet turiu liudna patirti vaziuojant gimdyti nesusitarus.. As tik uz tarimasi - geriau susimoket, nei paskui nagus grauzt .. Gerai, kas gimdo lengvai, greit ir be komplikaciju .. Kadangi as ne is tu, tai neberizikuociau daugiau gimdyti cia .. Varyciau i LT ir tarciaus is anksto su gyd.
QUOTE(Domke @ 2011 03 24, 01:05)
uztaikiau ant labai uzsiemusio ir nervuoto daktaro, kuris bet kokiais budais stengesi kuo greiciau isplest vaika is manes .. 15 min. kaisiojo vakumus, po to su med. replem isrove vaika .. Vaiko galvyte buvo sumaitota, guzuota, melyna, kraujosruvom veidas ir pakausis nueje... Vaizdas buvo baisus, nes jis su tais savo irankiais suzalojo vaika .. Manes per skubejima irgi neturejo laiko kada prakirpt - suplysau baisiausiai .. Placentos irgi neturejo laiko kada isgramdyt, tai nukraujavau, nes jis tuo metu kitai gimdyvei dare extra CP .. o as mirkau kraujo klane 30 min. Tik po to isvale, susiuvo, bet iki siol fizinis skausmas begalinis, dvasinis taip pat ..
I klausimus ponas neturejo kada atsakinet, i gimdymo plana nei nepazvelge (o ten buvo didelem raidem irasyta, kad nenaudot jokiu vakumu ir repliu, mat situos dalykus airiai labai megsta )
Sorry, kad issipleciau .... Bet turiu liudna patirti vaziuojant gimdyti nesusitarus.. As tik uz tarimasi - geriau susimoket, nei paskui nagus grauzt .. Gerai, kas gimdo lengvai, greit ir be komplikaciju .. Kadangi as ne is tu, tai neberizikuociau daugiau gimdyti cia .. Varyciau i LT ir tarciaus is anksto su gyd.
Ir jus dar kitoj temoje snekate kaip nuostabu gimdyti Airijoje ir kokie jie naturalistai?
QUOTE(Sonie @ 2011 03 24, 01:22)
Ir jus dar kitoj temoje snekate kaip nuostabu gimdyti Airijoje ir kokie jie naturalistai?
Atsipeikekit, moterie .. Niekur nerasiau, kad gimdyti Airijoje nuostabu
O kad jie naturalistai, tai ta prasme, kad CP daro tik krastutiniais atvejais .. Rinksis geriau vaika israut laukan su visais irankiais kokiais tik imanoma, bile tik nepjaustyt ,.... Beje, manes net nekirpo, nors turejo, dabar turiu 4 laipsnio plysimus ir kazin ar begalesiu pati pagimdyt ... Skatinamu irgi nieks neleido, nors gimdymas uztruko .. Tai lyginant su LT, man jie didesni naturalistai ..
Bet apie nuostabu gimdyma Airijoj tai susapnavot kazka,net prajuokinot, nors siaip man visai nejuokinga kalbet apie kancias, patirtas sio gimdymo metu
Gal galima pamatyt citata apie tai, kur rasiau, kad mano gimdymas IRL buvo nuostabus? Labai idomu net paciai pasidare, nes toki gimdyma sveiku protu nesuvokiama, kaip galima butu pavadint nuostabiu ..
Beje, kiek aiskinausi apie mano konkretu atveji (vaiko neisistatyma i dubeni), tai LT butu buves CP .. Airiu to negalejau issireikalaut - net i kalbas nesileido apie CP ..Tai cia ne naturalistai?
As nesu naturalizmo salininke, as uz tai, kad gimdymas keltu kuo maziau pavojaus tiek gimdyvei, tiek kudikiui ..
Na, bet mes cia jau nukrypom nuo temos .. Nes kazkodel jum mano postai visur uzkliuna