Aš tarsiuos, nes noriu, kad viskas būtų gerai, kadangi tai pirmasis mano gimdymas tai baimės yra gana daug ir todėl norisi būti patikimose rankose + mano mamos draugei neseniai teko pagulėt gimdymo namuose tai labai nekokių vaizdų prisižiūrėjo kaip kenčia tos moteris kurios nesusitarusios iškilusi grėsmė buvo net kai kurių iš jų mažylių sveikatai tad manau paaukosiu tuos pinigėlius, nes man vaikelio gerovė už juos svarbiau
Mano stebuklelio atejimas irgi jau ne uz kalnu ir labai rimtai galvoju apie ta tarimasi. Cia turbut visos supranta kad susitarus gydytojas uz tave nepagimdys, ir kad ne viena negimdziusios neliksim, ir kad jei viskas gerai tai gerai........
Bet as kolkas linkstu i tai jog reikia tartis del tokiu priezasciu:
As noriu gimdyti naturaliai o kadangi jau yra irodyta kad gimdymo veikla apie 90 proc priklauso nuo nesciosios savijautos, taigi as nenoriu to streso kai atvaziuoji pirma karta nezinai kas kur ant gero personalo ar kokios priedurnes pataikysi. As noreciau, kad atvaziavus viskas vyktu ramiai, kad zinociau jog atvykus pasitiks jau bent viena karta matytas zmogutis, kuris viska paaiskins ir pades.
Kitas dalykas jei ten keicias pamaina ar ka tai vaiksto visi is eiles persiima persiduoda tikrina ir kitaip lenda ir trikdo gimdymo veikla.
Dar vienas dalykas, as tikiu kad vaikelio gyvenimas, psichologine busena labai priklauso nuo gimimo momento, taigi kai jau tarsiuos tai paprasysiu kad kiek galima leistu susikurti jaukia aplinka.
Dar kitas dalykas tai kad turiu biski bedu du nugara taigi tarsiuos kad leistu gimdyti vertikalioje pozoje, nes taip daug viskas greiciau ir sklandziau vyksta.
Beje visas nestumas praejo gana sklandziai taigi noriu gimdyti tik su akusere, ir man nereikia kad gydytoja kaisiotu nosi ir dar visokiais budais bandytu parodyti kad i kisene idet. Man nereikia kad prie manes sedetu ir man kojas masazuotu (tam vyras bus), tiesiog noris jaustis saugiai ir ramiai, o ne eiti is ranku i rankas ir tik ziureti kam kiek ikisti kad sypsena atsirastu ar balso tonas pasikeistu ar bent jau teiktusi ateiti nors retkarciais. Su gydytoja tartis nenoriu, nes kiek is draugiu pasakojimu girdejau ne ka jos ten ir nuveikia, gal dazniau uzeina ir pati gimdyma labai retais kartais priima, dazniausia tai padaro akusere. O beto girdejau ne viena istorija kaip gydytojas skuba kazkur i darba kokioj privacioj klinikoj ar dar kazkas ir tik ziuri kaip greicia ta gimdyma paspartinti tai privaro reikia nereikia tu skatinamuju arba cezari daro. Tiesiog gydytojai dazniausia dirba per kelias darbovietes ir ju laikas labai limituotas.
Na va, tokie mano pamastymai. manau kad gimdysiu tik kelis kartus gyvenime, o tas simtukas kitas nera jau tokie baisiai dideli pinigai zmogui kuris tau skirs truputi daugiau demesio ir savo laiko
Bet as kolkas linkstu i tai jog reikia tartis del tokiu priezasciu:
As noriu gimdyti naturaliai o kadangi jau yra irodyta kad gimdymo veikla apie 90 proc priklauso nuo nesciosios savijautos, taigi as nenoriu to streso kai atvaziuoji pirma karta nezinai kas kur ant gero personalo ar kokios priedurnes pataikysi. As noreciau, kad atvaziavus viskas vyktu ramiai, kad zinociau jog atvykus pasitiks jau bent viena karta matytas zmogutis, kuris viska paaiskins ir pades.
Kitas dalykas jei ten keicias pamaina ar ka tai vaiksto visi is eiles persiima persiduoda tikrina ir kitaip lenda ir trikdo gimdymo veikla.
Dar vienas dalykas, as tikiu kad vaikelio gyvenimas, psichologine busena labai priklauso nuo gimimo momento, taigi kai jau tarsiuos tai paprasysiu kad kiek galima leistu susikurti jaukia aplinka.
Dar kitas dalykas tai kad turiu biski bedu du nugara taigi tarsiuos kad leistu gimdyti vertikalioje pozoje, nes taip daug viskas greiciau ir sklandziau vyksta.
Beje visas nestumas praejo gana sklandziai taigi noriu gimdyti tik su akusere, ir man nereikia kad gydytoja kaisiotu nosi ir dar visokiais budais bandytu parodyti kad i kisene idet. Man nereikia kad prie manes sedetu ir man kojas masazuotu (tam vyras bus), tiesiog noris jaustis saugiai ir ramiai, o ne eiti is ranku i rankas ir tik ziureti kam kiek ikisti kad sypsena atsirastu ar balso tonas pasikeistu ar bent jau teiktusi ateiti nors retkarciais. Su gydytoja tartis nenoriu, nes kiek is draugiu pasakojimu girdejau ne ka jos ten ir nuveikia, gal dazniau uzeina ir pati gimdyma labai retais kartais priima, dazniausia tai padaro akusere. O beto girdejau ne viena istorija kaip gydytojas skuba kazkur i darba kokioj privacioj klinikoj ar dar kazkas ir tik ziuri kaip greicia ta gimdyma paspartinti tai privaro reikia nereikia tu skatinamuju arba cezari daro. Tiesiog gydytojai dazniausia dirba per kelias darbovietes ir ju laikas labai limituotas.
Na va, tokie mano pamastymai. manau kad gimdysiu tik kelis kartus gyvenime, o tas simtukas kitas nera jau tokie baisiai dideli pinigai zmogui kuris tau skirs truputi daugiau demesio ir savo laiko
jei yra atliekamu pinigeliu, verta
QUOTE(lusis @ 2011 02 04, 18:48)
kad sypsena atsirastu ar balso tonas pasikeistu
va sitas man tai maziausiai rupi, nes vyras bus salia, vienisa nebusiu. bet rupi tai, kad ar tikrai atliks daktaras savo darba pilnumoje, negaves pinigeliu su pirmu gimdymu nesitariau, nesitariau ir dabar, laukiu ir bijau
Planuoju tartis tik dėl to, kad tas gydytojas mane prižiūrėjo visą nėštumą - jis žino visą jo eigą, mano organizamą ir pan.
Bet su nepažįstamu gydytoju nelabai matau prasmės tartis, nes net ir apie geriausius gydytojus atsiliepimų yra labai įvairių - tiek labai gerų, tiek labai blogų. Kita vertus, ir biolaukai su gydytoju (net ir labiausiai išgirtu kitų) gali visiškai nesutapti...
Bet su nepažįstamu gydytoju nelabai matau prasmės tartis, nes net ir apie geriausius gydytojus atsiliepimų yra labai įvairių - tiek labai gerų, tiek labai blogų. Kita vertus, ir biolaukai su gydytoju (net ir labiausiai išgirtu kitų) gali visiškai nesutapti...
Nesitarciau su gydytoju jis uz mane negimdis ir tikrai man kanciu nepalengvins visi gydytojai elgsis vienodai pagal esama situacija tikrai nepaliks likomo valiai
QUOTE(Ausrinyte @ 2011 02 09, 15:07)
Planuoju tartis tik dėl to, kad tas gydytojas mane prižiūrėjo visą nėštumą - jis žino visą jo eigą, mano organizmą ir pan.
va tik dėl to verta. Bandysiu šiandieną pasikalbėti su savo gine. Negalės, tai negalės. Važiuosim gimdyti "aklai".
Joa, šitas tartis ar ne kamuoja mane labai...prisiklausiau iš pažįstamų baisių istorijų, kurios tarėsi ir nesitarė, tai vos ne laimės dalykas taip išeina ar tariesi ar ne. visokių gydytojų yra. turiu praktišką klausimą-kaip vyksta tas tarimosi procesas. aš einu į polikliniką, fainas gydytojas, gerai jaučiuosi prie jo, geri atsiliepimai apie jį ir šitam forume. bet jis visada būna su sesute. tai kaip užklaust jo? tiesiog taip imt ir pasakyt, ar galiu pas jus gimdyt? o kaip ta sesutė? žodžiu kaip vyksta tas tarimosi procesas????
QUOTE(romaievamatilda @ 2011 02 10, 13:35)
Joa, šitas tartis ar ne kamuoja mane labai...prisiklausiau iš pažįstamų baisių istorijų, kurios tarėsi ir nesitarė, tai vos ne laimės dalykas taip išeina ar tariesi ar ne. visokių gydytojų yra. turiu praktišką klausimą-kaip vyksta tas tarimosi procesas. aš einu į polikliniką, fainas gydytojas, gerai jaučiuosi prie jo, geri atsiliepimai apie jį ir šitam forume. bet jis visada būna su sesute. tai kaip užklaust jo? tiesiog taip imt ir pasakyt, ar galiu pas jus gimdyt? o kaip ta sesutė? žodžiu kaip vyksta tas tarimosi procesas????
Jei gerai jautiesi ir pasitiki mediku, tai tiesiog pasidedi kuklumėlį į šoną, įkvepi oro, įjungi mygtuką "ignoruoti seselę" ir tiesiai šviesiai paklausi "ar jūs dirbdamas ligoninėje ir gimdymus priimate?" O kai jis pasako, kad "ja ja", pasakai, kad labai norėtum, kad pirmas žmogus, kuris pasitiks tavo vaikelį būtų - jis. Na, ar panašiai.... Pafantazavau.
QUOTE(romaievamatilda @ 2011 02 10, 13:35)
turiu praktišką klausimą-kaip vyksta tas tarimosi procesas. aš einu į polikliniką, fainas gydytojas, gerai jaučiuosi prie jo, geri atsiliepimai apie jį ir šitam forume. bet jis visada būna su sesute. tai kaip užklaust jo? tiesiog taip imt ir pasakyt, ar galiu pas jus gimdyt? o kaip ta sesutė? žodžiu kaip vyksta tas tarimosi procesas????
Mane irgi kamavo šitas klausimas Bet kažkaip paprastai ėmiau ir pasakiau "žinau, kad gimdymus priiminėjate, o man patiko pas jus lankytis", tada jis iš karto paklausė, iš kur žinot, tai pasakiau, kad visos SUPERMAMOS kalba Tada jis pats pasakė, kad jam smagu, kai pas jį gimdo tos, kurios lankėsi visą nėštumą, nes jis žino, ko iš tokių galima laukt , o aš pasakiau, kad man smagu būtų gimdyt pas tą, su kuriuo visus 9 mėn. bendravau. Kadangi man iki gimdymo dar pora men liko, tai sakė, kad detaliau pasikalbėsim kitą kartą. Tai laukiu dabar
Manau neverta...
verta, jei pas ta gydytoja lankeisi visus 9 menesius