aš savo mažę [2,5 mėn.] šiandien vežiojau be kepurytės. Vežimėlis aukštais kraštais, manau, vėjas į vežimą neužpučia. O gydytoja rekomendavo visgi ausytes pridengti. Sakė yra juostelės , reikės paieškoti parduotuvėse , ar surišti ploną skarytę mazgeliu viršugalvyje . Banysim ką nors pritaikyti.
Mano mažei 2,5 mėn.Mes į laiką per karščius einam be kepurytės.Uždedu tik juostelę ant ausų.Bet ir tai ne nuo vėjo, o dėl grožio.Nemanau, kad 25 laipsnių vėjukas gali pripūsti uždegimą į ausytes.
QUOTE(ragnez @ 2005 07 17, 09:42)
mano supratimu, vejas ir ausu uzhdegimai neturi nieko bendro. ausu uzhdegimas gali buti papraschiausios slogos komplikacija - kadangi visi kanaleliai susisiekia, o mazhiuko jie labai trumpi, tai virusas ar bakterija labai lengvai gali patekti ish nosies i ausi...
o vejas chia visishkai nieko detas... man kaip tik atvirkshchiai atrodo - ishkelus per shiltai aprengta ir sushilusi vaika ish vezhimelio daug greichiau ji galima pershaldyti, negu vesiau aprengta...
o vejas chia visishkai nieko detas... man kaip tik atvirkshchiai atrodo - ishkelus per shiltai aprengta ir sushilusi vaika ish vezhimelio daug greichiau ji galima pershaldyti, negu vesiau aprengta...
kiek tenka matyti mamų, kurios pasižiūri į mane kreivu žvilgsniu, kad savo mažylę jau nuo ankstyvo pavasario be kepurės vežioju Ir pirmą taip užauginau, niekad ausų uždegimu nesirgusią, ir šita taip auga. Jau devyni mėn, bet ausytės apie save dar nedavė žinoti. Taigi, nebijokim vėjelio, geriau neperkaitinkim vaikų.
O mes i lauka su tokia varom i lauka
Manau, kad kepurė reikalinga.Ypač vasarą, kad apsaugotų vaiko galvytę nuo tiesioginių saulės spindulių.
mes tai saugom ne ausytes, o pačią makaulę nuo perkaitimo..juk ir suaugęs jauti, kaip saulė kepina į galvą..o vakai viskam jautresni o jei vakare geras oras ir saulė jau prie laidos žemiau, tai einam be kepurės
Nu va, paskaitinejom mes cia, tai ryt ir mes i lauka be kepures varysim
Mes irgi skrybėliukę labiau nuo saulės , o ne nuo vėjo dedam, plaukiukai dar ne tokie tankūs, kad nuo saulutės apsaugotų
Ar deti kepuryte sprendziu pagal ora. Dabar taip karsta, tai kepuriukas nereikalingas, nes slepiames nuo saules. O siaip kartais uzdedu nerta balta kepuryte, kuri nedengia net ausyciu.
O aš net nežinau mes tik 2 sav. ir rytoj einam į lauką trumpam kaip aprenkti kad mano tas kletskas nesušaltu tokia baimė.Ar dėti jam tą kepurytę kad bus vežimėlyje,juk mes tokie maži ir pažeidžiami.SOS