Įkraunama...
Įkraunama...

Daugintojų etika ir pataikavimas rinkos skoniams

Čia apie šitą žinutę? smile.gif
QUOTE(Daiva D. @ 2006 08 22, 18:35)
Čia yra labai daug žmonių, kurie tik UŽ dokumentus, nors patys ir nėra veisėjai.
O tie, kurie daugina "veislinius" be dokumentų, yra paprasčiausi vagys, kurie pasisavina veislės vardą.
Veisles sukūrė tie, kurie vykdė kruopščią atranką, vedė veislines knygas (dokumentai ir yra išrašas iš tų knygų). O daugintojai pasinaudoja jų darbu, patys ne tik kas jokio indėlio į veislę neįdeda, bet dar ir žlugdo tikrų veisėjų darbą! O tie, kurie perka "veislinius" be dokumentų, taip pat prisideda prie veislės žlugdymo ir skatina vagis...

Nors, kiek pastebėjau, visos tos mergužėlės, kurios perka kuo madingesnės veislės šunis be dokumentų, yra tokios paviršutiniškos tuščiagalvės, kad nesupras nei pusės to, kas čia joms aiškinama.

Na ką gi, negalėčiau sakyti, kad nuo 2006 m. vežimas vis dar tebestovi toj pačioj vietoj - suskaičiuoju mažų mažiausiai tris žmones, kurie tuomet man nepritarė, o per tą laiką įsigilino, įgavo žinių ir pakeitė nuomonę.
Bet atsirado nauja tuščiagalvių karta. Gal bent dalis jų irgi kada nors ateis į protą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2012 03 16, 16:02)


Bet jos nuomonė ir požiūris pasikeitė, 2012 ji mąsto kitaip. O jūsų? Dar vis ten pat, ar ne? Kad daugintojai paklausus "o kas čia tokio pakergti šunėką" akis pučiat, kad gal ir nieko, tik čia dokumentuotus auginančios nesąmones peza, kad negalima.
Atsakyti
Ai,nesiparinkit,pirkit geriau suni 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sancta @ 2012 03 17, 00:01)
Ai,nesiparinkit,pirkit geriau suni  4u.gif
user posted image

lotuliukas.gif perku ir vedu užregistruoti į baisiausio šunio konkursą, nes mirė jau tas buvęs pats baisiausias unsure.gif
Atsakyti
is serijos 'daugintoju etika..' gal kas iesko prancuzytes su dokumentais? http://www.anglija.l...s.php?id=209434
Atsakyti
QUOTE(tss @ 2012 03 17, 12:20)
is serijos  'daugintoju etika..'  gal kas iesko prancuzytes su dokumentais? http://www.anglija.l...s.php?id=209434


cia ne daugintojas o "verslininkas" lotuliukas.gif Imetus i Google jo el. pasto adresa ismeta daugybe skelbimu su ivairiu veisliu suniukais bei kaciukais, laiptu gamyba, pervezima, idarbinima ir netgi siulomas fiktyvias vedybas Londone doh.gif blink.gif
Matyt superka LT gyvunus ir UK perpardavineja, tik vienas is daugelio slyksciu "bizniuku"
Atsakyti
Prieš kelias dienas buvau užsukus į bone svetainę ir perskaičiau tokį blog'ą doh.gif mergaitė rašo, kaip madinga prieš kelis metus buvo supirkinėti šuniukus ir vežt į užsienį, tai ir jos tėvai taip darė. Na vienu metu susipirko gal 11 ar dar daugiau šuniukų, tie aišku nei skiepyti, nei ką, susirgo, tik 2 kalytės liko gyvos, bet tokio silpnumo, kad net ant kojų vargiai pastovėdavo. Na ir rašo, kad tų dviejų mergaičių jau nebegalėjo parduoti, juk tokios silpnos, tiek laiko, meilės į jas įdėta, galvoju "na va, bent kažkiek žmogiškumo yra", sekantis sakinys - "veterinaras sakė, kad kalės persirgusios tokia liga būna labai šuningos. Tikra tiesa, abi jau atsivedė kelias vadas su labai daug šuniukų" doh.gif doh.gif doh.gif nejaugi jokios vet tarnybos, niekas negali tokių dalykų sustabdyti?
Atsakyti
Kokia puiki naujiena!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Norisi tikėti, kad ji nors kažkiek apmažins daugintojų skaičių.

http://www.grynas.lt...s.d?id=56922075
Atsakyti
QUOTE(Ievenko @ 2012 03 20, 03:04)
Kokia puiki naujiena!!!  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Norisi tikėti, kad ji nors kažkiek apmažins daugintojų skaičių.

http://www.grynas.lt...s.d?id=56922075


paciam turguj neprekiaus, o uz turgaus ribu vistiek stoves su pilnomis dezemis suniuku... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(FotoVesta @ 2012 03 20, 02:30)
paciam turguj neprekiaus, o uz turgaus ribu vistiek stoves su pilnomis dezemis suniuku...  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Tai, kad gal nelabai g.gif ax.gif Kiek gi tokių atsistos? Ir jie bus labai matomi. Nors ir jūs pati mentus galėsit iškviesti mirksiukas.gif Žinau turgavietę (aišku ne tokią didelę kaip Kalvarijų), bet vistiek, kurioje uždrausta prietvoryje su sviestu, varške, kiaušiniais bobulėms stovėti, nes jos ir už turgų nemoka ir nehigieniška ir t.t. Tai kiek ten jų pristovės už kitos tvoros pusės? ten jau ir gatvė ir t.t. Tai bandė parkelyje šalia įsikurti, bandyti mentams meluoti, kad čia sau pirko ir dabar stovi pavargus, atseit anūkų laukia ar pan. biggrin.gif Betgi mentų taip neapgausi, vistiek bent gražiai pravaro, sako eik eik jau iš čia bobulyt. Mentai žino tą įstatymą ir vis prasivėžina tenais smile.gif Aišku, blogai tai, kad Vilnius didelis, mentai kartais ir valandą važiuoja, jų skaičius apmažintas ir t.t., bet tai vistiek kažkoks šviesos spindulys thumbup.gif
Atsakyti
Kad tik tas draudimas prekiauti neturėtų kitų grimasų, - tokių, kaip nepageidaujamų šuniukų/kačiukų skandinimo.

Kita vertus. Na gerai. Turi žmogus visišką dvorterjerą. Nu susilaukė šuniukų. Bet jei žmogus šuniukus augino pagal visus reikalavimus (davė vaistų nuo kirmėlių, paskiepijo), - kaip jam apie šunelių buvimą "pranešti pasauliui"? Lieka tik skelbimus į laikraščius dėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kennel_Eolo_arfa: 20 kovo 2012 - 10:59
QUOTE(kennel_Eolo_arfa @ 2012 03 20, 11:59)
Kad tik tas draudimas prekiauti neturėtų kitų grimasų, - tokių, kaip nepageidaujamų šuniukų/kačiukų skandinimo.

Kita vertus. Na gerai. Turi žmogus visišką dvorterjerą. Nu susilaukė šuniukų. Bet jei žmogus šuniukus augino pagal visus reikalavimus (davė vaistų nuo kirmėlių, paskiepijo), - kaip jam apie šunelių buvimą "pranešti pasauliui"? Lieka tik skelbimus į laikraščius dėti.


Kennel eolo arfa - jei nesaugojo savo dvorterjero tai kokia tikimybe kad suniukus augins pagal visus reikalavimus? Gal kokie 5% daugiau daugiausia taip padarytu. Koks kiekis tu dvorterjeru ir dabar nei skiepyti nei vaistu nuo kirminu kada mate?
Visuomenej labai gajus mitas kad misrunai labai sveiki, nei skiepyt nei gydyt nereikia nes isgyja patys ir maistui neisrankus atvirksciai nei veisliniai, todel sert galima bet kuo.
Gal kai nebegales atidavinet turguj kita karta pagalvos pries kale leisdami "pasilakstyt"?
Atsakyti