Įkraunama...
Įkraunama...

Daugintojų etika ir pataikavimas rinkos skoniams

Juokas pro ašaras. ax.gif

© Denna Pace 2001

Didžioji senų išsisukinėjimų knyga nelegaliems veisėjams

1. Kada jus kaltina nelegaliu veisimu, VISADA sakykite, kad jūs nekalta avelė, tiesiog norėjote padovanoti šunytį draugui ar šeimos nariui.

2. Sakykite, kad visi jūsų pažįstami veisėjai elgiasi taip pat, reiškia, viskas tvarkoje.

3. Skųskitės, kad "snobai show veisėjai" kritikuoja jūsų veiklą, nes bijo konkurencijos.

4. Sakykite, kad tarp vieno čempiono kilmės dokumentuose ir 56 čempionų nėra jokio skirtumo, nes 56 čempionų kilmės dokumentuose nebūna.

5. Sakykite, kad jūs veisiate tiesiog namų numylėtinius, ir aplamai, visi jūsų šunys- "tik sau".

6. Kai jūsų klausia dėl sveikatos testų, įtaigiai pareiškite, kad kalė praėjo medicininį patikrinimą prieš kergimą.

7. Būtinai pareiškite,kad jūsų šuniui nereikia jokių veterinarinių testų ir nuotraukų, todėl kad šuo atrodo sveikas ir veterinaras nerado jokių problemų per paskutinę apžiūrą.

8. Pareiškite, kad visi šitie testai kainuoja be proto daug ir jums tiesiog ne pagal kišenę. Būtinai paminėkite neturtingų žmonių teisę į šunų veisimą.

9. Visokius ten "žaliuosius" būtinai įtikinėkite, kad nė vienas jūsų šuniukas ar jų giminaitis neatsiduria gatvėje, nes jūs turite daug draugų, kurie tiesiog svajoja apie šuniuką nuo jūsų kalės.

10. Sakykite, kad jums nereikia parodų ir darbinių bandymų, nes jūs atrenkate šuniukus pagal temperamentą, ir visi jūsų šuniukai- be galo mieli.

11. Nuraminkite tuos įkyruolius, kurie reikalauja šuniuko sveikatos garantijų, tuo, kad jūs būtinai pakeisite šuniuką kitu per tam tikrą laiko tarpą po pardavimo ir su sąlyga, kad šuniukas susirgo ne dėl šeimininko kaltės.

12. Jei jūs turite retą liniją ar veislę ( arba jei manote, kad šuo yra retos spalvos), sakykit visiems, kad jums dzin visokios parodos, jūsų veisiamų šunų temperamento patikrinimai ir sveikata, ir kad jūs aplamai darote paslaugą žmonijai, išsaugodami tokią retą veislę/liniją/spalvą.

13. Nekreipkite dėmesio į visus kaltinimus, sakykite, kad jūs puikiai žinote, kad viską darote teisingai, nes jūs turite didelę patirtį šunininkystėje. Kaip savo teisumo įrodymą, paminėkite šimtus šuniukų, kurie atsirado pas jus per daugelį metų.

14. Jei tai jūsų pirmas bandymas veisti šunis, sakykite visiems, kad jums REIKIA kergti savo kalę, nes kitaip, iš kur jūs įgysite veisimo patirties?

15. Tvirtinkite, kad jums nereikia vesti į parodas savo šuns, nes jums kažkas iš draugų/gatvėje/zooparduotuvėje/vet.gydykloje pastoviai pasako, kad jūsų šuo- nuostabus savo veislės atstovas.

16. Visada prisiminkite, kad "retos" spalvos, peraugę ar nedaaugę šunys- tiesiog pirkėjų svajonė. visi, kas mano kitaip, tiesiog nesiorentuoja rinkoje.

17. Tvirtinkite, kad jūsų kalės geriausios, nes jos nėra inbridinguotos, juk inbrydingas nulemia silpnus/kvailus/išsigimusius šunis.
Jei pas jus mišrūnai, ar tiesiog kiemsargiai, visada pabrėžkite "hibridinę jėgą", kaip ypatingą jūsų šunų privalumą.

18. Priminkite visiems, kad jūs nerezervuojate šuniukų iš anksto, nes visus jūsų mieluosius šuniukus išperka iš karto.

19. Įtikinėkite visus, kad jūsų šuniukai neatsidurs gatvėje- juk jie tokie mieli!

20. Įtikinėkite visus, kad šita veislė niekada neatsiduria gatvėje jūsų rajone, taigi, ir jūsų šuniukai ten neatsidurs.

21. Jei jus paklaus apie jūsų šuniukų kokybę, sakykite, kad jie turi "visus dokumentus". Papildomų taškų jums duos frazė "sertifikuoti Kennel klubo". Ypatingas koziris- "sertifikatai iš tarptautinės kinologinės organizacijos".

22. Jei jūs pardavėte sergantį šuniuką, kaltinkite šeimininkus visomis nuodėmėmis. Jei apkaltinti šeimininkų nepavyksta, kaltinkite jų veterinarus ( žr. 11 punktą)

23. Jei jums pateikia akivaizdžius jūsų kaltės ar neteisumo įrodymus, apsimeskite, kad negavote šito laiško.

24. Sakykite, kad jums nepriimtinos jokios veisimo taisyklės, nes jūs norėjote gauti tik vieną vadą, todėl jūs nesate "profesionalus" veisėjas.

25. Jei nuo jūsų neatstoja, pasiūlykite kritikuojantiems jus žmonėms "neužsiiminėti nesąmonėmis".

Versta iš rusų kalbos. Iš čia:
http://rottweiler.uc...forum/32-7080-1
Atsakyti
QUOTE(jage @ 2011 03 15, 21:37)
Vasario 28 d gimė grynaveislių jagdterjerų vada... šuniukai bus be dokumentų, kaina 150 lt. Kaunas  4u.gif
user posted image

Tiesiog....
Atsakyti
Man ta kovą su daugintojais primena japonu teatras Galaxi kada drasus samurajus kovoja su pikto šešeilio. Aišku pabaiga spektaklio kaip turi būti- blogis nugalėtas. http://www.youtube.c...player_embedded
Gyvenime tas blogis-dauginimas bus tik tada nugaletas kada žmones supras kad grynaveisliai šunys ne kainoja 150 a O kitos veisles ir 1000lt nekainoja ( pvz. špicai).Bet pas mus dar toks mentalitetas kaip senoje reklamoje apie skalbimo miltelius "Dosija"- "jei nėra skirtumo tai kam mokėti brangiau. " Ir gal te milteliai visi ir vienodai skalbė , bet šunys to skiriesi
O daugintoji darosi vis išradingesnes kada negali parduoti savo šuniukus... http://www.skelbiu.l...i-10476595.html
Nukopijuosiu nes skelbimas ilgai nebus ...

"AZARTISKIEMS ZMONEMS SPECIALUS PASIULYMAS!!!!!!
TURIM 3 GRYNAVEISLIUS AMERIKIECIU BULDOGUS - SUNIUKA IR 2 KALYTES. JEIGU
IKI TRECIADIENIO VAKARO ATSIRAS ZMOGUS KURIS NORI SUNIUKO IR DU KURIE NORI
KALYCIU - AKCIJA ATRAKCIJA. SUNIUKO KAINA 500 LT. VIENAS IS TU TRIJU GAUS
SUNIUKA VISISKAI NEMOKAMAI (TRAUKSIM BURTUS). MANO E-PASTAS :
dzulito23@yahoo.com. RASYDAMI LAISKA PRASOME PARASYTI SAVO TEL. NUMERI. TAI
NE POKSTAS. RASYTI TIKTAI RIMTAI NUSITEIKUSIUS ZMONES."

Ir man atrodo čia ne pokštas - čia tikrai taip žaidė šuniukais -toks lochotronas...Šnd. trečiadienis ,Įdomu ar atsiras azartiškų žmonių ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saika: 16 kovo 2011 - 08:09
QUOTE(saika @ 2011 03 16, 09:07)
Ir man atrodo čia ne pokštas - čia tikrai taip žaidė šuniukais -toks lochotronas...Šnd. trečiadienis ,Įdomu ar atsiras azartiškų žmonių ?

Gal imt ir paskambint pramogai g.gif
Brač, kaip puodų komplektą kokį pardavinėtų doh.gif Ir dar veislę rimtą... Nors aišku įdomu, kiek ten jie amerikiečių buldogai...
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2011 02 08, 13:42)
Rida, užjaučiu.

Ten ne šiaip daugyklėlė, ten perpardavinėtojai.
http://www.bone.lt/s...ldogas-id93215/
Ir čia pagal e-mailą galima rasti http://www.lietuvauz...nd,1/Itemid,34/ (pavardė ir vardas irgi yra).
Nežinau kaip tokius niekšus uždusint. Gal mokesčių inspekcijai skųsti?

bandziau skust mokesciams viena veikeja,turinti apie 10 rusiu ivairiu veisliu sunu ir katinu.bergzdzias reikalas-sekmadieni vel maciau aleksoto turguje doh.gif
Atsakyti
Ir va čia:

http://www.skelbiu.l...i-10457595.html

Sakinys:
Galima uzsisakyti pasiziurejus nes kai kas nenori kad kirptume
uodegeles kiti nori kad but be ju.

primenu:
Kovo 8 diena gime

blink.gif
Atsakyti
Norėčiau pateikti šiek tiek informacijos apie veislyną Juodasis Faetonas- šio veislyno savininkė aktyviai kergia savo dokumentinį patiną Turbį su bedokumentinėm kalėm. Jau yra nemažai vadų nuo šio patino, ir kaip suprantama- jų tik daugės. Ar tai yra pateisinama ????

http://public.fotki....my-first-album/

Išsamesnė informacija bus rytoj pateikta LKD, tikėkimės LKD imsis atitinkamų sankcijų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruta.semi: 05 gegužės 2011 - 22:57
Na va, bedokumentis, kuriam išduoti LGAC dokai jau ir JN turi http://www.bone.lt/b...ynai/,offset.10 http://www.skelbiu.l...s-10159457.html
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2011 05 11, 09:39)
Na va, bedokumentis, kuriam išduoti LGAC dokai jau ir JN turi http://www.bone.lt/b...ynai/,offset.10 http://www.skelbiu.l...s-10159457.html



Labai įdomiai atrodytų, kai vienas šuo turi net trijų kinologinių organizacijų dokumentus biggrin.gif Ir labai įdomu, kas gi tokį dokumentų paketą išdavė g.gif Taip pat įdomu, kieno gi parodose vyko tie veislės aprašymai. g.gif

Karina, Jūs visai nesiskiriate nuo Vicious Vici, svarbu parašyti bet kokią nesamonė ir pažymėti kad kaltas LGAC blush2.gif blush2.gif blush2.gif

LGAC klubas neišduoda beveisliams šunims jokių kortelių ir kilmės dokumentų. Jūs tai turėtumėte žinoti, nes ir Jūsų mišrūnas nebuvo "legalizuotas" ir "apdokumentintas" LGAC klube.

Rašydama "Na va, bedokumentis, kuriam išduoti LGAC dokai " turėtumėt kuo nors patvirtinti savo, viešame forume, pateiktą informaciją t.y. briedą blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akuna matata: 11 gegužės 2011 - 09:14
kas cia vyksta , kazkokios kovos be logikos .

Kazkas nusipiese dokumentus ir kazkam pavydas sukilo del to . Protingi zmones nereaguos i tokius dokumentus ... Neprotingi kaip kerge taip ir kergs bedokinius ar jie su nupiestais ale dokais , ar isvis be .

Gal tas suo isvis doku jokiu negavo , gal tik kazkas kazka paerzino g.gif
Atsakyti
QUOTE(Akuna matata @ 2011 05 11, 10:14)
LGAC klubas neišduoda beveisliams šunims jokių kortelių ir kilmės dokumentų. Jūs tai turėtumėte žinoti, nes ir Jūsų mišrūnas nebuvo "legalizuotas" ir "apdokumentintas" LGAC klube.

Tik rengdavo parodas lotuliukas.gif Ko dabar labai gailisi, slepia ir nebežino ką į tai atsakyti, kai kas užjudina lotuliukas.gif Ima tuomet bergždžiai kitus cituoti ir kiršinti, o galiausiai pašneka apie ETIKETĄ lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Akuna matata @ 2011 05 11, 09:14)
Labai įdomiai atrodytų, kai vienas šuo turi net trijų kinologinių organizacijų dokumentus

Kodėl įdomu? Jūs gi visų trijų nariai ir atstovai Lietuvoje.
Atsakyti