Įkraunama...
Įkraunama...

Daugintojų etika ir pataikavimas rinkos skoniams

Va, čia visiems, klykiantiems, kad dokumentai - ponų išmislas
http://www.lrytas.lt...
Atsakyti
Gaila, jog straipsnyje nepamineta, kad toks pats verslas klesti ir Lietuvoje. Tik stai "veisliniu" suniuku kainos zymiai didesnes.
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2010 06 14, 08:04)
Va, čia visiems, klykiantiems, kad dokumentai - ponų išmislas
http://www.lrytas.lt...

Vargšai šunys...
Duok die, kad tiems 'klykiantiems' atsivertų akys.

Aš dar nuo savęs paraginsiu: žmonės, nu nepirkit šunų be kilmės dokumentų. Atraskit savyje sąmoningumo ir neremkit daugintojų, biznierių ar tiesiog neišmanėlių. Pirkimas iš gailesčio yra tokios veiklos rėmimas, nes daugintojams jūsų gailestis nerūpi, jiems svarbu jūsų atnešamas pelnas. Ir į jūsų nupirkto šuniuko vietą bus 'padaromi' jau ne vienas, o daugiau...

Dar vienas skaudus pvz. apie 'etiką' gyvybės atžvilgiu:

QUOTE

Sveiki. Mano kalytė vakar [2010-06-11] atsivedė šuniukų. Iš pradžių vaizdelis gal ir neblogas, bet ji elgiasi kitaip, nei turi būti - šuniukai cypia, nes valgyt nori, o VA susiriečia į kamuoliuką ir tupi, neleidžia ėsti. Tik tada kai priėjus praskėčiam ją, tada jau nori nenori tenka. Su šunyčiais ji elgiasi tikrai kaip kerėpla, lipa, mindo, griūna, dusiną, spaudžia... Graudu žiūrėt. Tenka prie jos "budėt", kad nepadvėstų ciuciai. Taigi, klausimas lyg ir toks - čia jos elgsena tokia turi būt, ar čia jai kažkas pakriko, ar ar...?
<...>
Praėjo dvi dienos po gimdymo... iš viso tą dieną gimė 13 šuniukų. 5 vietoje negyvi. Buvo 8. Tada 1 ji prispaudė atsigulus, nudvėsė. Liko 7. 1 buvo labai silpnas, tai irgi padvėso. Liko 6. Vakar vakare kai tėvas nuėjo pažiūrėt, rado tik 4 šuniukus, nes dar 2 inai uždusino atsigulus. Šiandien ryte įvyko kai kas žiauriai keisto. Ryte nuėjus, ant pakloto buvo likę tik 2 šunyčiai [dar 2 nudusino naktį] o pačios kalės nėra. Po visą kiemą išieškojus jos niekur nebuvo. jau peršikom, kad pabėgo, bet tada būdoj pasigirdo cypsėjimas. Inai susirietus būdoje atsivedė dar vieną ciuckį, o tuos du paliko likimo valiai... Dabar nežinau kaip ten yra, bet spėju, kad iki rytdienos nei vieno nebeliks. Nes tų dviejų likusių ji net neprižiūri. Biškį palaižo ir nustuma į šalį, rūpinasi tuo naujagymiu...
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2010 06 14, 12:29)
Dar vienas skaudus pvz. apie 'etiką' gyvybės atžvilgiu:


Jeigu čia ne išgalvota istorija (kaip galima lipti ant to paties grėblio vėl ir vėl, ir vėl ir palikti kalę vieną, jei ji nuspaudžia?), tai verta ją išsisaugoti ir duoti pasiskaityti kiekvienam, nusprendusiam, kad jų kalei jau atėjo laikas "patirti motinystės džiaugsmą". Jeigu sausi argumentai nepasiekia proto, toks pavyzdys iš gyvenimo gal bent atbaidys.

Gimė 14, išgyvens ...? Trūksta žodžių
Atsakyti
Deja, bet neišgalvota... verysad.gif Ten, kur 'pvz.' yra nuoroda.
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2010 06 14, 13:01)
Deja, bet neišgalvota...  verysad.gif  Ten, kur 'pvz.' yra nuoroda.

Galiu pasakyti tik "O Jėzau Marija..." Kam tokiam žmogui iš viso šuo.. o jau nekalbu apie kalytės neštumą ir gimdymą..
Atsakyti
Kaip kam? Noogy parduos shunjiookoos ir uzhsidyrps pynigėljoo. Nias kaj kurjie zhmonės taj negali dauk mokėėėti, todėl reikja jiems liaisti nusypyrkt pygeu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2010 06 14, 12:29)
Dar vienas skaudus pvz. apie 'etiką' gyvybės atžvilgiu:

Pzdc.
Na už ką tie gyvūnai patenka pas tokius... ??? Negaliu rašyt kokius o tai bars moderatoriai. Bet....
Atsakyti
user posted image
(nuotrauka iš portalo www.15min.lt)

Šiek tiek priešistorės (publikacijos naujienų portale www.15min.lt):
Teismas Trakų rajone nusprendė uždaryti siaubingą veislinių šunų „gamyklą“
(NUOTRAUKŲ GALERIJA)

Šunų koncentracijos stovykla Trakuose tebeveikia. Valdininkai šeimininkei išrašė baudelę

Irena Pilypaitė
nuotraukos iš LTV laidos "Žurnalistinis tyrimas", eteryje pasirodžiusios 2010-10-13 (laidos įrašą galite pažiūrėti svetainėje www.lrt.lt/archyvas/)

user posted image

user posted image


Irena Pilypaitė (laidoje "Žurnalistinis tyrimas"):
"Kiekvienas šuo skirtingai atrodo, aišku, jis [vokiečių aviganis Rembo] iš tiesų kūdas buvo. Aš galiu patvirtinti tai, kad tikrai jis atrodė ne taip, kaip turėtų atrodyti. Bet jis visą laiką skyrėsi iš kitų šunų, vokiečių aviganių šunys, iš vis jie parodose kaip sako, kad iš 100 metrų žiūrint turėtų matytis šonkauliai. Jeigu šuo nutukęs, vokiečių aviganis, tai jis yra ne formoj.

Ir yra tipas šunų, yra - kaip ir žmonės - yra liesi ir yra tie, kurie yra normalūs, yra linkę į nutukimą. Tai vat Rembo, jis buvo tas, kuris ėsdavo daugiausiai iš visų."

O čia Rembo, kuris dabar pavadintas Rio, nuotrauka, to paties, pasak I. Pilypaitės, ėsdavusio daugiausiai iš visų:

user posted image
(nuotrauka iš svetainės www.pifas.info)



Irena Pilypaitė (laidoje "Žurnalistinis tyrimas")
"Jiems ir taip gerai - gamtoj, svarbu, kad jie būtų pamaitinti, pagirdyti ir, aišku, geriausia tai, kai gyveni kartu su šunimis. O taip išėjo šiais metais, kad man susiklostė tokia situacija. Veisiu šunis 20 metų ir tai... Kai atsitiko dabar tokia, vat, bėda pas mane, visi nori parodyti tai, kaip, kad aš, sakykim, 20 metų dariau vat būtent taip. Netiesa."

Irenos Pilypaitės miško laukymėje (gamtoje) pririšti ir palikti šunys
(nuotraukos iš svetainės www.pifas.info)

user posted image

user posted image

Straipsnis www.lrytas.lt:
"Trakų rajono gyventoja atsikratė šunų juos pririšusi miške"

***

Teigiamas posūkis istorijoje:

Straipsnis portale www.15min.lt "Liūdnai pagarsėjusios šunų koncentracijos stovyklos Trakuose kaliniai pagaliau išlaisvinti"
NUOTRAUKŲ GALERIJA portale www.15min.lt

Gyvūnų gerovės tarnybos "Pifas" specialus tinklalapis, per jį galima skirti ir paramą išlaivintų šunelių gydymui ir priežiūrai:
http://www.pifas.info/naujienos-2/lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo megeja: 16 spalio 2010 - 23:29
Baisiausia, kad šita (nepabijosiu to žodžio) išgama dabar teismais grasina, kad jos šunis neteisėtai paėmė. Kaip tokius išvis žemė nešioja?
Atsakyti
Vargšai šuniukai, kiek teko kentėti ir kankintis...
Atsakyti
Galbūt mergaitės ne vietoje, bet vistiek pabandysiu..
LABAI LABAI reikia globėjų šiems VA, tai yra patinukas ir kalytė. Jie nuostabūs, bet jiems labai reikia gyventi šalia žmogaus, gauti dėmesio ir veiklos. Jei tik kas galėtų laikinai pagloboti, brūkštelkite man į AŽ. Ačiū.
Atsakyti