Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka, 34 tema

QUOTE(drieziukas @ 2008 10 13, 08:43)
Na nežinau, bet pas mane našlaitės daugiametės, žydi antri metai nuo pavasario iki šalnų g.gif
O jūs lapus išrenkate iš gėlynų ar paliekate, kaip trąšas?

Pas mane našlaitės irgi žydi nuo anstyvo pavasario iki rudens. Draugė net stebėjosi. Bet ten ne tas pats krūmelis kelis metus žydi, o pasisėja ir šalia naujas pražįsta.
O dėl lapų - man be šansų juos išgrėbti doh.gif Sode 80 obelų, o kur dar šimtametės liepos, klevai ir ąžuolai...
Nugrėbiu tik pačiam kieme, prie pavėsinės. Bet kai rudenį būna stiprus vėjas, tai mano darbas nueina šuniui ant uodegos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 13 spalio 2008 - 21:16
QUOTE(kasiopeja @ 2008 10 13, 20:35)
eikit sau... tokį lobį nugalabijot...  doh.gif
Iš jų galima išvirti pseudo uogienę, kuri labai susivalgo su sviestu užteptu batonu ir juoda arbata essen.gif  Džiovinti cukruje apvolioti svarainiukai sueina vietoj saulėgrąžų šaltais žiemos vakarais tupint forume arba žiopsant TV.  O jau sirupo tai išviso neminiu. Pernai turėjom jau išvalytų ir supjaustytų svarainių du pilnus kibirus, tai iš jų nupiltą sirupą suvartojom iki Kalėdų  doh.gif  doh.gif  doh.gif

lobis gal ir neblogas g.gif , bet kad jiems turbut baisiai daug cukraus reikia, ane? Be to kaip tu tokius kietus ir dar maziukus isseklini ir smulkiai supjaustai bigsmile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2008 10 13, 20:39)
bigsmile.gif  tikrai,tai dabar reik tik atgaminti kurioj vietoj buvo ir pažymėti,kad neišartų liekanų  g.gif

Radus galima iškasti ir pasodinti į kitą vietą`kad netrukdytų arti ar šienauti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 10 13, 20:35)
du pilnus kibirus, tai iš jų nupiltą sirupą suvartojom iki Kalėdų  doh.gif 

mes 5 puslitrinius 2 metus laikem ax.gif , ko neisdalinau - ismeciau.
nzn, kodel g.gif juk skanu blush2.gif

QUOTE(vida777 @ 2008 10 13, 21:59)
lobis gal ir neblogas  g.gif , bet kad jiems turbut baisiai daug cukraus reikia, ane? Be to kaip tu tokius kietus ir dar maziukus isseklini ir smulkiai supjaustai  bigsmile.gif ?

drinks_cheers.gif del cukraus
dabelis ne is maloniuju, taip letai eina doh.gif
griovys pirste nuo peilio lieka.
Atsakyti

Sodinau prie roziu siand velyvius, ziognage, Keratavio cesnaka, levanda ir .. ciobreli [turbut bigsmile.gif ]. Dar kvapiaja naslaite balta liko pasodint, o rozinis sluotelinis flioksas jau ten tupi ir toliau zydi. wub.gif
Kvailiausia - levanda atsidure salia purienu, ant kuriu nuolat teka vanduo doh.gif kitaip neiseina...
tai musiet uztvara zemen kasiu g.gif tik is kur ja gaut? kad neputu. linoleumo neturiu, ruberoido irgi... unsure.gif
Atsakyti
Labas rytas,

O kada jūs dengiate nuo šalčių augalus? Aš dar tik antri metai turiu savo augalyną, pernai nieko nedengiau, bet žiema buvo nešalta, tai niekas nenukentėjo, bet šiemet galvoju pupmedį kažkaip "aprengti"
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 10 13, 10:16)
as palieku 7-10cm.
tik netemk/nelenk ju su ranka, tik su sekatorium kirpk, nes pazeisi pumpurus, jie vos po zemem. [na gal as cia labai jau... blush2.gif ]

Aciu uz paaiskinima. 4u.gif Kai as tokia be kantrybes - man pats tas toks paaiskinimas biggrin.gif

QUOTE(sobieska @ 2008 10 13, 10:24)
blink.gif  visai visai medziu neturite

Turim turim lotuliukas.gif Pagrinde vaismedziai, vaiskrumiai ir spygliuociai. Todel lapu nera daug.

QUOTE(*MONAMI* @ 2008 10 13, 21:09)
oki  mirksiukas.gif  vadinasi ir man sudygs iš tų nuskintų  rolleyes.gif

Tikrai sudygs smile.gif Daigios tos seklytes, nes sviezios.

QUOTE(kasiopeja @ 2008 10 13, 21:35)
Iš jų galima išvirti pseudo uogienę, kuri labai susivalgo su sviestu užteptu batonu ir juoda arbata essen.gif   Džiovinti cukruje apvolioti svarainiukai sueina vietoj saulėgrąžų šaltais žiemos vakarais tupint forume arba žiopsant TV.  O jau sirupo tai išviso neminiu.

Sedziu apsiseilejus doh.gif Pilna burna seiliu nuo rugsteles ir cukriuko skonio mintyse smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 14 spalio 2008 - 08:00
QUOTE(rokoko @ 2008 10 13, 22:50)
tai musiet uztvara zemen kasiu g.gif tik is kur ja gaut? kad neputu. linoleumo neturiu, ruberoido irgi... unsure.gif

is cinkuotos skardos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 10 13, 19:59)
lobis gal ir neblogas  g.gif , bet kad jiems turbut baisiai daug cukraus reikia, ane? Be to kaip tu tokius kietus ir dar maziukus isseklini ir smulkiai supjaustai  bigsmile.gif ?

Cukraus kaip ir bet kokiai uogienei - kilogramas "ant" kilogramo mirksiukas.gif
O pjaustau aš su pirštinėm guminėm, nes kitaip pirštų gaila. Kai pajungi šeimyną, tai ne taip jau ir lėtai. Tiesiog man šita uogienė pati pačiausia, gal todėl ir darbas nebaisus lotuliukas.gif
Beje, ten ne uogienė, o toks kaip džemas būna, svarainiukai minkštutėliai, skysčio nėra, tik tokia tarsi želatininė masė (labai nemėgstu tokios "uogienės" kur sirupe plaukioja susicukravę svarainiukai, fui, gero daikto gadinimas doh.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 14 spalio 2008 - 08:17

Beje, ten ne uogienė, o toks kaip džemas būna, svarainiukai minkštutėliai, skysčio nėra, tik tokia tarsi želatininė masė (labai nemėgstu tokios "uogienės" kur sirupe plaukioja susicukravę svarainiukai, fui, gero daikto gadinimas doh.gif )
[/quote]

as siemet nusiemiau pirmaji derliu. Labai nedaug bet irgi uzpyliau cukrumi ir lauksiu sirupiuko. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2008 10 14, 08:06)
Cukraus kaip ir bet kokiai uogienei - kilogramas "ant" kilogramo  mirksiukas.gif
O pjaustau aš su pirštinėm guminėm, nes kitaip pirštų gaila. Kai pajungi šeimyną, tai ne taip jau ir lėtai. Tiesiog man šita uogienė pati pačiausia, gal todėl ir darbas nebaisus  lotuliukas.gif

o kazi tie svarainiai kur pas mus auga dideliu krumu, bespygliai ir vaisiai gerokai didesni, irgi toks pat lobis g.gif ? Niekada nesu ju ragavusi...
Atsakyti
QUOTE(Ingerele @ 2008 10 14, 06:19)
as siemet nusiemiau pirmaji derliu. Labai nedaug bet irgi uzpyliau cukrumi ir lauksiu sirupiuko.  blush2.gif

Pirmas derlius būna pats 'skaniausias' drinks_cheers.gif

paprastai po paros jau galima nupylinėti 4u.gif O jeigu virsi uogienę, nupilk sirupą, kad visai visai skysčio nebeliktų, tada pripilk vandens, kad vos apsemtų svarainius ir virk kaip obuolienę, t.y. kol svarainiai pasidarys tarsi gintariukai permatomi 4u.gif Tik paragauk, ar nebus per rūgšti ir jeigu reikės įpilk dar cukraus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2008 10 14, 07:05)
o kazi tie svarainiai kur pas mus auga dideliu krumu, bespygliai ir vaisiai gerokai didesni, irgi toks pat lobis  g.gif ? Niekada nesu ju ragavusi...

priklauso nuo veislės 4u.gif
Pas mano tėvus paprasti neveisliniai užaugina 4-5 cm skersmens vaisius (tiksliau, tokie būna ant tų šakų, kur daugiausia saulės gauna, o kitur irgi smulkučiai). Dabar gavau sėjinukų svarainio, kurio vaisiai citrinos formos, ilgis vos ne 10 cm. Pažiūrėsim, kas iš jų išaugs rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 14 spalio 2008 - 09:06