O bakopos nešamos į vidų? Aš kažkaip galvojau, kad jos vienmetės Jos dar pas mane žydi, nerealios gėlytės
QUOTE(rokoko @ 2008 10 28, 19:53)
neauginau as , bet patart galeciau labai kiaura vazono dugna padaryt, kad neuzmirktu
QUOTE(jolaxus @ 2008 10 28, 22:16)
o aš drįstu abejoti ar vėlu sodinti normaliai... juk paprastai visi medeliai sodinami iki pat pašalo, o šiuo metu dar to pašalo visai nematyti aišku pamulčiuoti pirmai žiemai sveika, bet tu dar paieškok info ar tikrai vėlu sodinti...
kitą savaitę naktim jau minusą praneša sakot gal dar nevėlu sodinti. Bet ta vieta, į kurią norėčiau sodinti šiuo metu užimta
galvoju dabar įkasti su visu vazonu, o pavasarį jau persodinti į nuolatinę vietą. Tik nežinau, ar geriau su vazonu sodinti, ar be jo, nes pavasarį norėsiu sodinti kitur
vida777 is kur Tu pirkai minėtąją eriką "Myretoun Ruby"? O dėl sodų "su paslaptimis", man rodos jie labiau tinka nedideliems sodeliams. Man irgi tokie patinka, bet pas mane gausis seimos sodas, su vejos smotais viduryje ir augalais pakrasciuose bei viena kita augalu "salele".
jolaxus Tavoji levanda labai gražiai žiūrisi Gal kuri žinot konkrečią pas mus žiemojančios levandos veislę? Nes vien tik žinant,kad turi žydėt šviesiai, gali lengvai ir apsipirkt.
Rokoko, smth1 gal ir teisios dėl lino. Šiaip jis žydėjo iki pat rugpjūčio pabaigos - tada liko tokia bežiedė šluotelė - nupjoviau ir baigtas kriukis.
Susidomėjusioms mano gludu: stambiažiedis gludas 'Presto', žemaūgis, pirkau sėklas per originaliosseklos.lt
Dabar priimtinų augalų sąrašas atrodo taip (prisiminiau dar tokius augalus kaip bitkrėslė ir šilagėlė):
PILKAS KILIMAS: vilnotoji notra, bitkrėslė arba pūkuotoji glažutė.
ąGELSVAS KILIMAS: citrininis čiobrelis.
PAVASARIS: visžalė rūdgrūdėlė, uolaskėlės, šilagėlė, narcizai, margutės, erika.
VASARA: šiliniai gvazdikai, saulenis, gvaizdė, katilėliai, levandos, šliaužianti guboja.
RUDUO: šilokas, gludas.
Aišku, aš nebūčiau aš, jei nenorėčiau rūšių įvairovę pavasariui ir vasarai pamažint Jei mąstant taip, kad iš esmės darau margą kilimą plius su kur ne kur iškylančiais kupsteliais - gal vertėtų pvz. rudeniui vietoj šliaužiančio šiloko dėt puošniąją vilkpupę (ankščiau vadintą puošniuoju šiloku), vasarą tą darbą atliktų levandos, o pavasrį margutės ar narcizai.
Bandau trumpinti-modifikuoti:
PILKAS KILIMAS: vilnotoji notra arba bitkrėslė.
GELSVAS KILIMAS: citrininis čiobrelis.
PAVASARIS: uolaskėlių kilimas, šilagėlės, narcizai arba margutės.
VASARA: gvaizdės, šiliniai gvazdikai, katilėliai, levandos.
RUDUO: puošnioji vilkpupė (šilokas), gludas.
Ir vėl keli klausimai:
1) Kaip su narcizų ir margučių dekoratyvumo po nužydėjimo? Kas geriau narcizai ar margutės prie mano derinio? O gal reiktų iš šilagėlės, margučių ir narcizų tik vieną ką palikt?
2) Jūsų "už ir prieš" dėl vilnotosios notros ir bitkrėslės.
3) Gal kuri auginot portenšlago katilėlį? Kaip jis? Nes man kiti siūlyti nelabai prie dūšios limpa...
4) gal kaip iš kilimo iškylančius kupstelius dėt kokias varpines žoles?
5) kiti pasiūlymai (jei dar neįgrisau )
jolaxus Tavoji levanda labai gražiai žiūrisi Gal kuri žinot konkrečią pas mus žiemojančios levandos veislę? Nes vien tik žinant,kad turi žydėt šviesiai, gali lengvai ir apsipirkt.
Rokoko, smth1 gal ir teisios dėl lino. Šiaip jis žydėjo iki pat rugpjūčio pabaigos - tada liko tokia bežiedė šluotelė - nupjoviau ir baigtas kriukis.
Susidomėjusioms mano gludu: stambiažiedis gludas 'Presto', žemaūgis, pirkau sėklas per originaliosseklos.lt
Dabar priimtinų augalų sąrašas atrodo taip (prisiminiau dar tokius augalus kaip bitkrėslė ir šilagėlė):
PILKAS KILIMAS: vilnotoji notra, bitkrėslė arba pūkuotoji glažutė.
ąGELSVAS KILIMAS: citrininis čiobrelis.
PAVASARIS: visžalė rūdgrūdėlė, uolaskėlės, šilagėlė, narcizai, margutės, erika.
VASARA: šiliniai gvazdikai, saulenis, gvaizdė, katilėliai, levandos, šliaužianti guboja.
RUDUO: šilokas, gludas.
Aišku, aš nebūčiau aš, jei nenorėčiau rūšių įvairovę pavasariui ir vasarai pamažint Jei mąstant taip, kad iš esmės darau margą kilimą plius su kur ne kur iškylančiais kupsteliais - gal vertėtų pvz. rudeniui vietoj šliaužiančio šiloko dėt puošniąją vilkpupę (ankščiau vadintą puošniuoju šiloku), vasarą tą darbą atliktų levandos, o pavasrį margutės ar narcizai.
Ir vėl keli klausimai:
1) Kaip su narcizų ir margučių dekoratyvumo po nužydėjimo? Kas geriau narcizai ar margutės prie mano derinio? O gal reiktų iš šilagėlės, margučių ir narcizų tik vieną ką palikt?
3) Gal kuri auginot portenšlago katilėlį? Kaip jis? Nes man kiti siūlyti nelabai prie dūšios limpa...
QUOTE(rokoko @ 2008 10 29, 00:49)
...sviesiai violet pas tave, na jokio ruzavumo nematau
labai grazi ...
labai grazi ...
nu jo, ne ružava, man čia turbūt liežuvis susipynė bet ir ne tamsi, aš kažkaip apie tamsias susidarius nuomonę, kad nežiemoja...
QUOTE(rokoko @ 2008 10 29, 01:41)
1.niekas man neatsake, ar jau laikas parnesti i namo veranda vienmecius augalus, kuriuos per ziema laikysiu kitam sezonui. iki siol laikau juos lauke.
tai bakopos, pelarginijos, ...
2.sakniju pelargonijas ir slamucius verandoj, kai nekurenam, ten 12lapsniu.
gal per vesu? gal reik kambary saknydint? [turiu vesesni kambari]
1. mano pelargonijos dar lauke, kai prognozuos šalnas tada ir sunešiu
2. šaknydinimui man atrodo rekomenduoja aukštesnę temperatūrą - apie 18-20 laipsnių, o vėsesnė jau įsišaknyjusiems tinka žiemos metu, kad neištįstų dėl šilumos pertekliaus ir šviesos trūkumo
QUOTE(linuke_ @ 2008 10 29, 10:15)
na minusas tai dar ne įšalas, kol žemė įšals dar daug daug minusų reikės.
o pakasti kažkur iki kitų metų sodinimo gal irgi variantas, pamulčiavu turėtų išgyventi, tik reikia bvietos užuovėjoj paieškoti
QUOTE(Ciep @ 2008 10 29, 10:28)
<..>
Ir vėl keli klausimai:
<..>
Ir vėl keli klausimai:
mano šitos lavandos yra pačios sėtos, pirktos eilinės sėklos eiliniame prekybos centre. Kadangi jos ne itin lengvai dygsta, rekomenduojamas stratifikavimas (pašaldymas) prieš sėją, tai galima bandyti sėti ir iš rudens - natūraliai stratifikuosis, visos nesudygs, tačiau dalis tikrai sudygs. Tik vietą pažymėti, kad paskui neiškapstyti kol pasirodys sudygę
na ir trumpai į kai kuriuos klausimus:
1. Narcizai dekopratyvesni, nes jų lapai gali gražiai ir visą sezoną stovėti, o margučių stiebai po žydėjimo nuskinami. Tačiau margučių žiedai stambesni ir man tikrai gražesni. Beje, neturėjau laiko gilintis į tavo planus grupuoti augalus, tai pati spręsk kas svarbiau - ar dekoratyvumas žydėjimo metu, o po to kiti augalai kompensuos atsiradusias tuštumas, ar geriau ne tiek dekortayvūs žiedai, tačiau ilgalaikis efektas
2. dėl vilnotosios notros komentarų tiek, kad tikrai gražus pilkas kilimas, tačiau žiedai ne itin dekoratyvūs, nors jei dera su kažkuo greta, tai galima pakęsti. Aš kitąmet žadu išpjauti žiedus ir neleisti žydėti vilnotajai notrai, sako lapija gražesnė laikosi, kai nevargsta žydėdama, žiūrėsiu kaip ten bus.
QUOTE(Srove @ 2008 10 28, 23:43)
Sveikos.Uzbegau trumpam
Pries men. pasodinau vilkdalgius maximinius.Vakar einu pro sali, gi ziuriu sudyge, ir jau koki 7cm. Tai taip turetu buti, ar nebuti ?Reiks tuos mazylius nupjauti, o gal jau jiems bus galas ?
Pries men. pasodinau vilkdalgius maximinius.Vakar einu pro sali, gi ziuriu sudyge, ir jau koki 7cm. Tai taip turetu buti, ar nebuti ?Reiks tuos mazylius nupjauti, o gal jau jiems bus galas ?
As pries pora savaiciu. Tikiuos nesudygs pernyksciai tai nesudyge.
QUOTE(Ciep @ 2008 10 29, 09:28)
vida777 is kur Tu pirkai minėtąją eriką "Myretoun Ruby"? O dėl sodų "su paslaptimis", man rodos jie labiau tinka nedideliems sodeliams. Man irgi tokie patinka, bet pas mane gausis seimos sodas, su vejos smotais viduryje ir augalais pakrasciuose bei viena kita augalu "salele".
Ir vėl keli klausimai:
Ir vėl keli klausimai:
sita erika pirkau ne LT, bet ji nera kazkokia ypatinga, manau paieskojus pavasari medelynuose, tikrai rastum tokiu pavadinimu.
Sodai su "paslaptimis" nebutinai reiskia - kiekvienam uzkampy po pavesine. Dideliam sode tai galetu buti stambesniu krumu/medziu saleles, kurias reiketu apeiti, kad suzinotum, kas ten uz ju... . O pas tave didelis plotas, jei jau rasei, atsiprasau, nepastebejau ?
Vilnotoji notra, didesniam plote, man graziau uz glazute. As jai zydet neleidziu, o tas svelnus aksominis kilimas - nors voliokis .
Bitkresles nepazystu, neturiu nuomones kaip apie kilimini augala.
Narcizai, manau butinai reikalingi, didesniam gelynui jie (savo ryskumu) ines gyvumo, ypac ankstyvieji.
Apie varpines dar vakar norejau rasyt, kodel neitrauket i asortimenta. Is zemesniu galetu buti pilkasis eraicinas (kad nebeprimakaluot daugiau spalvu) ir dar kokia paprastesne (ne is egzotikos) aukstesne, stambesnem varpom. Labai nezinau tu viksvu pavadinimu .
QUOTE(jolaxus @ 2008 10 29, 10:18)
na minusas tai dar ne įšalas, kol žemė įšals dar daug daug minusų reikės.
o pakasti kažkur iki kitų metų sodinimo gal irgi variantas, pamulčiavu turėtų išgyventi, tik reikia bvietos užuovėjoj paieškoti
su užuovėja tai pas mane sudėtinga praktiškai neįmanoma bet gal galima ir kokios agroplėvelės padaryti užuovėją
Mano augalas, kuri kai kas atpazino , yra - Sodinis putinas / Viburnum lantana (Wolliger Schneeball):
,,,,
Wolke, ar ne sito augalo foto tu buvai kazkada atpazinimui idejus ?
Deja, mano sode jam vietos neatsiras...
,,,,
Wolke, ar ne sito augalo foto tu buvai kazkada atpazinimui idejus ?
Deja, mano sode jam vietos neatsiras...
vida777, bitkrėslė atrodo taip:
Be to, jinai nežydi - visą laiką toks švelnus kilimukas. Tik dar nežinau, kaip žiemą ir ankstyvą pavasarį atrodys, nes kaip ir visa kita auginu dar tik pirmi metai. Bandžiau aš ją dauginti (nulaužus "šakutes" ir kišdama žemėn šaknytis) vasaros antroj pusėj - matyt laiką netinkamą pasirinkau, nes prigijo 30-50 proc. Kupstelis vis platėja, bet šalutinės ataugėlės iš esmės pačios nesišaknija. Gal kitų šios temos dalyvių patirtis kitokia...
P.S. mano valdų plotas apie 30 arų - nėra super daug, bet kur kas daugiau nei dabartiniai "standartiniai" 6-15 arų kiemai.
Be to, jinai nežydi - visą laiką toks švelnus kilimukas. Tik dar nežinau, kaip žiemą ir ankstyvą pavasarį atrodys, nes kaip ir visa kita auginu dar tik pirmi metai. Bandžiau aš ją dauginti (nulaužus "šakutes" ir kišdama žemėn šaknytis) vasaros antroj pusėj - matyt laiką netinkamą pasirinkau, nes prigijo 30-50 proc. Kupstelis vis platėja, bet šalutinės ataugėlės iš esmės pačios nesišaknija. Gal kitų šios temos dalyvių patirtis kitokia...
P.S. mano valdų plotas apie 30 arų - nėra super daug, bet kur kas daugiau nei dabartiniai "standartiniai" 6-15 arų kiemai.
na va, sukisau ir as tulpes, narcizus ir krokus i zemele, kaimyne visa terba dave, tai neturejau net kur tiek susodint
QUOTE(Ciep @ 2008 10 29, 14:58)
vida777, bitkrėslė atrodo taip:
labai graži ta bitkrėslė man kažkaip bitkrėslės pavadinimas asocijavosi su tokiom smulkiom ramunytėm žydinčiu laukinių pievų augalu, o čia pasirodo visai gražuolė. matyt kažkokia sukultūrinta veislė, jei nežydi.
o valdos tavo tai prabangios, beveik buožė su tokiomis valdomis šiais laikais
QUOTE(jolaxus @ 2008 10 29, 15:26)
labai graži ta bitkrėslė man kažkaip bitkrėslės pavadinimas asocijavosi su tokiom smulkiom ramunytėm žydinčiu laukinių pievų augalu, o čia pasirodo visai gražuolė. matyt kažkokia sukultūrinta veislė, jei nežydi.
joooo, 30 aru tai nemazai...pas mane 15 ir tai man per daug, nes nieks nepadeda aplinkos tvarkyt