Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka, 34 tema

QUOTE(Ciep @ 2008 10 28, 16:35)
Sauleniai pas mane turėtų būti ružavi ir balti (sėjau pavasarį, tad žiedų sulauksiu tik sekančią vasarą), šiloką turiu šliaužiantį mėlynais lapeliais ir žydintį rudenį ryškiai raudonai, Mintis apie česnakus man patiko.
Mano gludas  žydi geltonai rugpjūtį-spalį:
user posted image
Gvaizdes turiu kaip tik sėklų nusipirkus, pavasarį sėsiu smile.gif O tai, kad ji visžalė, man labai gera naujiena biggrin.gif

[Taigi, iš to kas man patinka, gaunasi kažkas tokio:
PAVASARĮ: rūdgrūdėlės, uoliniai laibeniai (?), kažkas iš svogūninių. Balta+geltona+???
VASARĄ: linas, sauleniai, šiliniai gvazdikai, česnakai (?). Vadinasi, ružava+melsva+raudonai violetinė.
RUDENĮ: gludas, šilokas. Geltona+raudona
KLAUSIMAI:
Apie levandas irgi ne ką težinau - nenušąla pas mus, auga kaip daugiametės?
Kokios dar mintys kyla pažiūrėjus į mano pavasario-rudens sąrašą - galkas nedera kartu, gal spalvos nesižiūrės, galprie tų įvardintų kažkas itin "limpa"?

Pora pastebejimu:
Pavasari dar reiktu tada gvaizdes pridet, jos geguzes gal antroj pusej ima zydet. Bet tai irgi balta spalva.
Vasara.. na linas prie puseliu man niekaip nesiziuri. Preriju sodui tas augalas..Ir nuzydejes ar neatrodo kaip sienas? Spalviskai ziuretusi. Tik nezinau ar nedingtu ten cesnakas. Pagr. beda ta, kad nera pagrindinio, issiskiriancio tuo metu zydincio augalo, nors mazo akcentelio.
Levandos kaip kurios. Levandos, kuriu veisle is M raides smile.gif pilno pavadinimo nepamenu- auga pas mus, pergyvena ir ziemas. Apsala, bet atzelia. Rudeni manau jos itin liptu prie siloko ir gludo.
Mintis:
O jeigu visa ta gelyna suskirstyt i tris sales, vienoje sodinti tik pavasari zydincias, kitoje tikvasara, trecioje- tik rudeni?
google
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smth1: 28 spalio 2008 - 18:17
prasau patyrusiu sodininkiu patarimo 4u.gif

siandien nusipikau dyglaine vazone. zinau, kad jau per velu, bet as taip ilgai jos ieskojau, kad siandien pamacius ciupau doh.gif Tai vat noriu pasiklausti, ar teisingai sumasciau: as ja su visu vazonu dabar ikasiu i zeme darze, nes negaliu pasodinti i nuolatine vieta siuo metu. gal vertetu ziemai kuo nors apmulciuoti? galeciau dar nespejusio perputi komposto uzmesti. Turbut taip daugiau sansu isgyventi, nei kad per ziema laikyti nesildomam kambaryje (10-15 laipsniu) g.gif
Atsakyti
pas mane dar lauke ir jurginai, ir kardeliai, nes pastarieji visai nesenei nuzydejo...ir rozes ziedeliu pilna..
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2008 10 28, 17:54)
1..gludas koks gražuolis wub.gif kažkaip buvau susidariusi nuomonę, kad jis aukštokas, o čia atrodo visai dailus kompaktiškas krūmelis thumbup.gif

2.lavandos sėkmingai žiemoja tos, kur šviesia alyvine spalva žydi, o dažnai akis užkliūva už tokių ryškių violetinių, tai Knifofija sakė, kad jos nežiemoja pas mus... aš turiu kelis krūmelius tų klasikinių šviesių, tai galiu pasakyti, kad su jomis jokio vargo, tik pavasarį reikia nepagailėti apgenėti, nes negenint apačia išplinka, o apgenėjus labai gražiai šviežiais lapeliais atželia thumbup.gif

1.Gludu visokiu veisliu yra. as norejau Menturinio, smulkaus, ilgai zydincio nuo birzelio iki rugsejo, gavau is Kasiopejos Stambiaziedi - irgi bus gerai thumbup.gif .
Siaip pagal mano knyga stambiaziedis aukstesnis uz menturini, nors ir pastarojo yra veisliu iki 70cm.
Demesio del stambiaziedzio: raso, kad ''si gele neilgaamze, todel kera reikia kuo dazniau isdalyti ir persodinti.''

2.galvoju, ar tik neatvirksciai g.gif
As asmeniskai ka tik pasodinau savo pirmaja levanda blush2.gif bet pasiskaiciau, kad butent melynos pasizymi atsparumu [L.munstead' tamsiai melyna; hidcote blue' melynai violet]
Knifofija kazkada minejo apie neziemojima pas mus butent apie sviesia rozine levanda [kazkas rode foto]
Siaip salygose skirtingose, ir spalvas galim kitaip matyt 4u.gif

QUOTE(smth1 @ 2008 10 28, 18:13)
1.Pavasari dar reiktu tada gvaizdes pridet, jos geguzes gal antroj pusej ima zydet. Bet tai irgi balta spalva.

2.Vasara.. na linas prie puseliu man niekaip nesiziuri. Preriju sodui tas augalas.

3.Levandos, kuriu veisle is M raides

4.O jeigu visa ta gelyna suskirstyt i tris sales, vienoje sodinti tik pavasari zydincias, kitoje tikvasara, trecioje- tik rudeni?
google

1.parodyk tu man balta gvaizde blink.gif - as tikrai nemacius niekur, tik rozines ivairias. [va siliniai gvazdikai ivairiausi buna - balti, rozin, bordo... ]

2.Ciep'ai
Del lino ir spygliuociu tai tikrai drinks_cheers.gif be rysio kartu, anksciau norejau sakyt. alternatyva gali but melyni ir balti katileliai - pasirinkimas pagal rusis ir auksti yra 4u.gif
gali ju but keletas rusiu, skiriasi siek tiek zydejimo laikas - gali but ir tuo akcenteliu tie katileliai [pvz karpatinio ir didziaziedzio ziedai beveik identiski, o placialapio ir tankiaziedzio - jau kitokie ziedynai,bet salia pastarieji pasodinti super ziurisi. karpatinis gali iki salnu zydet. o salia placialapio ir tankiaziedzio reikia kazka maskuotei vasaros pabaigai - nes jie nusipjauna, as medetkas ten beriu]

3.munstead

4.tavo parodyta foto nuostabi, tik kiekvienoj saloj identiska misraine wub.gif
As tai nedaryciau tokiu ''salu'' ax.gif argumentai manau aiskus...

Papildyta:
QUOTE(linuke_ @ 2008 10 28, 19:13)

siandien nusipikau dyglaine vazone.

neauginau as blush2.gif , bet patart galeciau labai kiaura vazono dugna padaryt, kad neuzmirktu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(emiliuks @ 2008 10 28, 19:20)
pas mane dar lauke ir jurginai, ir kardeliai, nes pastarieji  visai nesenei nuzydejo...ir rozes ziedeliu pilna..

na, ka,dziugu 4u.gif
vis tik kasdtuvo jau imkis 4u.gif
ir genet rozikes laikas.... bent po poros savaiciu tai jau tikrai
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 10 28, 20:53)
1.Gludu visokiu veisliu yra. as norejau Menturinio, smulkaus, ilgai zydincio nuo birzelio iki rugsejo, gavau is Kasiopejos Stambiaziedi -  irgi bus gerai thumbup.gif .
Siaip pagal mano knyga stambiaziedis aukstesnis uz menturini, nors ir pastarojo yra veisliu iki 70cm.
Demesio del stambiaziedzio: raso, kad ''si gele neilgaamze,  todel kera reikia kuo dazniau isdalyti ir persodinti.''

As asmeniskai ka tik pasodinau savo pirmaja levanda blush2.gif bet pasiskaiciau, kad butent melynos pasizymi atsparumu [L.munstead' tamsiai melyna;  hidcote blue'  melynai violet]
Knifofija kazkada minejo apie neziemojima pas mus butent apie sviesia rozine levanda [kazkas rode foto]
1.parodyk tu man balta gvaizde blink.gif  - as tikrai nemacius niekur, tik rozines ivairias. [va siliniai gvazdikai ivairiausi buna - balti, rozin, bordo... ]

2.Ciep'ai
Del lino ir spygliuociu tai tikrai drinks_cheers.gif be rysio kartu, anksciau norejau sakyt. alternatyva gali but melyni ir balti katileliai - pasirinkimas pagal rusis ir auksti yra 4u.gif
gali ju but keletas rusiu, skiriasi siek tiek zydejimo laikas - gali but ir tuo akcenteliu tie katileliai [pvz karpatinio ir didziaziedzio ziedai beveik identiski, o placialapio ir tankiaziedzio - jau kitokie ziedynai,bet salia pastarieji pasodinti super ziurisi. karpatinis gali iki salnu zydet. o salia placialapio ir tankiaziedzio reikia kazka maskuotei vasaros pabaigai - nes jie nusipjauna, as medetkas ten beriu]

3.munstead

Papildyta:

neauginau as  blush2.gif ,  bet patart galeciau labai kiaura vazono dugna padaryt,  kad neuzmirktu 4u.gif
Papildyta:

na, ka,dziugu 4u.gif
vis tik kasdtuvo jau imkis 4u.gif
ir genet rozikes laikas.... bent po poros savaiciu tai jau tikrai

Balta gvaizdė labai graži, žydi gal kokią savaitę anksčiau už rausvą. labai ją mėgstu, nors pas mus dar pakankamai reta.
Atsakyti

1.parodyk tu man balta gvaizde blink.gif  - as tikrai nemacius niekur, tik rozines ivairias. [va siliniai gvazdikai ivairiausi buna - balti, rozin, bordo... ]

Parodyciau, jei pirmais metais pasodintas nebutu ju katinas nusisiojes. Nusmurgusiu vaizdu ji pas mane, nezydejo. Bet tu Knifofijos paprasyk mirksiukas.gif O siaip tai as sumaisiau su glazute kalbedama. Dazniausiai tai taip, rausvos gvaizdes buna.
gali ju but keletas rusiu, skiriasi siek tiek zydejimo laikas - gali but ir tuo akcentu.

[B]Pritariu[/B]

Jei didelis plotas, as meginciau. Viena salele zydes scyrai, kitos zaliuos. Gal tarpe ju ne zolyte palikt, o kokiu zvirgdu isklot, kad ta zaluma labiau sviestu...

Atsakyti
QUOTE(linuke_ @ 2008 10 28, 20:13)

siandien nusipikau dyglaine vazone. zinau, kad jau per velu, bet as taip ilgai jos ieskojau, kad siandien pamacius ciupau doh.gif Tai vat noriu pasiklausti, ar teisingai sumasciau: as ja su visu vazonu dabar ikasiu i zeme darze, nes negaliu pasodinti i nuolatine vieta siuo metu. gal vertetu ziemai kuo nors apmulciuoti? galeciau dar nespejusio perputi komposto uzmesti. Turbut taip daugiau sansu isgyventi, nei kad per ziema laikyti nesildomam kambaryje (10-15 laipsniu) g.gif

o aš drįstu abejoti ar vėlu sodinti normaliai... g.gif juk paprastai visi medeliai sodinami iki pat pašalo, o šiuo metu dar to pašalo visai nematyti g.gif aišku pamulčiuoti pirmai žiemai sveika, bet tu dar paieškok info ar tikrai vėlu sodinti... ax.gif

As asmeniskai ka tik pasodinau savo pirmaja levanda blush2.gif bet pasiskaiciau, kad butent melynos pasizymi atsparumu [L.munstead' tamsiai melyna;  hidcote blue'  melynai violet]
...

nu velnias žino, bet pas mane tikrai ne mėlyna ar tamsiai violetinė o štai tokia klasikinė šviesoka jau kelinti metai auganti ir jokių šalčių nebijanti...
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2008 10 28, 18:40)
g.gif  bet tas kur aš nusiskyniau g.gif  jo vaisius tai prasproges ir kai žydėjo buvo violetinis ,o šitas kiek žinau ir prisirpsta  neišsproges,tai matyt maniškis kitokios rūšies  g.gif

Zinok tikrai nezinau kaip cia yra...
Atsakyti
Sveikos.Uzbegau trumpam smile.gif
Pries men. pasodinau vilkdalgius maximinius.Vakar einu pro sali, gi ziuriu sudyge, ir jau koki 7cm. blink.gif Tai taip turetu buti, ar nebuti bigsmile.gif ?Reiks tuos mazylius nupjauti, o gal jau jiems bus galas unsure.gif ?
Atsakyti
Knifofijai ir Smth1 aciu uz paprotinima del baltos gvaizdes 4u.gif

QUOTE(jolaxus @ 2008 10 28, 22:16)
nu velnias žino, bet pas mane tikrai ne mėlyna ar tamsiai violetinė o štai tokia klasikinė šviesoka jau kelinti metai auganti ir jokių šalčių nebijanti...

sviesiai violet pas tave, na jokio ruzavumo nematau blush2.gif
labai grazi wub.gif

Srove, pasiilgom 4u.gif
viskas jiems bus gerai, manau. g.gif As ir pasodinus saknis, islindo truputi kazkas - palik kaip yra. jei nuruduos/ nudzius/nusibaigs lapai - nupjausi.
Atsakyti

4u.gif

1.niekas man neatsake, ar jau laikas parnesti i namo veranda vienmecius augalus, kuriuos per ziema laikysiu kitam sezonui. iki siol laikau juos lauke.
tai bakopos, pelarginijos, ... 4u.gif

2.sakniju pelargonijas ir slamucius verandoj, kai nekurenam, ten 12lapsniu.
gal per vesu? gal reik kambary saknydint? [turiu vesesni kambari]
Atsakyti
As jau parsinesiau.
Atsakyti