QUOTE(aistutėlė @ 2008 10 27, 16:46)
Ką daryti su vijokline rože? Na kaip ją reikės uždengti žiemai?
preitais metais ji buvo dar mažytė, o dabar jau kokis 1 metras 80 cm ir į šonus išsišakojusi. Nejaugi ją reikia nupjauti?
daugelio vijokliniu roziu visai nereikia dengti - pasidomek savosios vesle.
tokias rozes dengti reikia tik pirmaisiais metais po pasodinimo.
jei vis del to veisle reikalauja dengti - tada atsargiai nuimti nuo atramu, prilenkti prie zemes, ir apdeti eglisakiais.
prilenkti gali dabar, kad priprastu prie naujos formos. paklok po apacia ka nors - tas pacias eglisakes, ant ju galima skyleta plevele [nebutinai, pasiskaityk rozynu Sibirku ir Elijosiu puslapius]
dengti dar anksti.
QUOTE(vida777 @ 2008 10 27, 22:18)
man kaip tik tame ir privalumas, kad yra dugnas ir nereikia nieko nei kasti, nei rankioti - paemei dviem pirstais, ir iskelei kaip torta
- nepasimes nei vienas, o jei dar i kita vieta nuaugimui perkelt, tai isvis patogu. Uztenka, kad jau siemet su virtuviniu kiaurasamciu visa lysve perpurciau, svoguneliu beieskodama
. As dar ne visus pasodinus, tai irgi i paprastus vazonelius (bet su dugnais) sodinsiu, nebepirksiu tu specialiu.
Berods hiacintus reikia kasmet iskast
Man atrodo, kad per maza tu skyluciu dugne. Saknims gal ir pakaks islyst, BET
Slapia ziema bus kaip vonia tas vazoniukas svogunui - supus
. todel ir dariau praktiskai kiaura dugna - dregmes laidumui uztikrinti.
bet kokiu atveju taip tikrai niekas ''nepasimes'', ir galima bus patogiai iskelt, po dugnu pakisus tavo patarta
[dekui] metalini plokscia kiaurasamti!
o juk tie ''specialus'' vaz. irgi beveik kiauru dugnu - ne siaip sau
kaip minejau, man svarbu dislokacijai rast ir sonams apsaugot iskasant tie vazoniukai.
QUOTE(sobieska @ 2008 10 28, 10:50)
jau pradejau pergyvent, kad as cia viena neiskasusi.Zinok, lengviau pasidare Mano kanai dabar ui kokie grazus
mano irgi grazus buvo, zydejo, ir dar ruosesi zydet...
BET. iskasiau. t.p. jurginus.
jau buvau minejus, kad zinove patare tai daryt, nes salti lietus gali imest puvini.
dabar jau ilgai laukiant galima sulaukt ne salnu, o ... salciu
QUOTE(Ciep @ 2008 10 28, 09:39)
Man gražu tokio tipo sodai:
Kaip "pagyvinti" tokio tipo sodus kitais metų laikais?
kad ta vieta būtų puošni beveik visą sezoną
Kokie būtų augalų parinkimo pasiūlymai?
smth1:
Rokoko parasys to cesnako veisle nes nepamenu
, kuris birzeli prazysta, ilgai zydi ir nuzydejes vistiek lieka dekoratyvus. O ir lapai jo nedideli, kai dziusta kazkaip negadina vaizdo.
As stengiuos isgaut kazka panasaus i tavo parodyta foto savo spygliuociu sodely. Tik pas mane mazas plotas ten. Tikslas- turi but rysku,
nenuobodu visais metu laikais.
skelbiau nuotraukas ne karta, taigi dar karta
, nes pailiustruos geriausiai:
ziema
pavasaris
vasara - cia foto zydejimo nematyt, bet jo buvo, ir bus po naujuju pertvarku. ir siaip vaizdas nenuobodus
ruduo
po pertvarkymu
si rudeni
Is anksto ispeju - naudoju DAUG augalu. ten silta ir sauleta.
Dabar del tu augalu. Paskutiniam variantui pasirinkti juka[lygiaverte medeliams], ivairus silokai [uoj, kokiu 8rusiu], perkunropiu ivairove, visokios dekoratyvios zoles [net sibirini vilkdalgi ir papr.gaisrena kaip ''zole laikau'', kurie man dar ir zydes], uolaskeles 3rusiu, vaizgina [uz plataus kukmmedzio, nes pavesiuke jai geriau], ciobreliai 4rusiu, virziai, ylalapio fliokso krastas, gvaizde, nakvisos 2rusiu, liutpede, heihhera ir tttttttt......
[reiks ten inventorizacija padaryt
, juk negaliu Vidai777 nusileist
]
PLIUS prievartauju dregmes [ir pavesio] - augalus
- pora gauriu bei taskuotaja ir sliauz.silinge. - guvena ten normaliai, tik dantytoji gaure itariu bus visom sauletom dienom apvytusi
.
pavasari svoguniniu - krokai, sachm margutes, tulpes. paskui cesnakai.
smht1 paliepimu raportuoju apie cesnnakus: po zydejimo dekoratyvus lapai lieka Karatavio [allium karataviense].
panasiai su
narcizalapiu svogunu [liuks valgyt] ir dar su tuo smulkiu valgomu cesnaku populiariu. [matyti vasaros foto nuzydejes]
vidury vasaros zydi dar
Kristofo , kitiems metams Vida777 padovanojo Auksaziedi [moly].
narcizalapi svoguna jei gerai valgysi, zydejima nors ir iki rudens gali nukelt.
jei nori ankstesniu cesnaku - Didysis ir Iraninis.
ka
tavo vietai dar siulau be to, ka pasake smth1:
CIOBRELIAI!!! viszaliai, ivairiu sp [citrininiai, margalapiai], sliauziantys mindomi...
Gvaizde - del viszalumo, ir antrojo zydejimo vasaros pab iki salciu[gali ir visa sezona zydet, kaip pas mane pernai]
Taskuotaja silinge - nors ji ir dregmes augalas, bet ta pikzole augs bet kur, man rodos [jei apsirinku - pataisykit
] - zydi laaaabai ilgai nuo vidurvasario.
Nakvisas [man patinka ryskumai]
Liutpede - pilkumui ir ilgai isliekantiems idomiems dailiems ziedukams
Slamainis [ypac grazu prie stambiu klasikiniu siloku forma ir glazutes pilkumos] - vasaros pab.
Siliniai gvazdikai - jau geriau jie, nei aubrete [kai nuzydi, ji visus nervina, nors zydejimas ypatingai ilgas]. gvazdikas ir zydi ne pavasari, o vasara.
Uolaskeles!!! - arendso, apvalialapes... viszales visos . na kaipgi spygliukai be ju ..
Leliju ten ne uz ka