Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka, 34 tema

QUOTE(rokoko @ 2008 10 26, 23:30)
dugno tu pozeminiu vazoniuku nera - visai ta dugna iskirpus. man svarbu sonai, kad iskasant zinociau, kur tas mano svogunas, ir nesuzeisciau jo.
Visai negiliai tie krastai man gavosi - vazoniukas kokia 8cm, daugumai svogunu reik 10cm gylio, tai tik uzbberiau siek tiek virsu.
tik tulpes taip sodinau, kitu juk nereikia iskasinet kasmet..

man kaip tik tame ir privalumas, kad yra dugnas ir nereikia nieko nei kasti, nei rankioti - paemei dviem pirstais, ir iskelei kaip torta tongue.gif - nepasimes nei vienas, o jei dar i kita vieta nuaugimui perkelt, tai isvis patogu. Uztenka, kad jau siemet su virtuviniu kiaurasamciu visa lysve perpurciau, svoguneliu beieskodama doh.gif . As dar ne visus pasodinus, tai irgi i paprastus vazonelius (bet su dugnais) sodinsiu, nebepirksiu tu specialiu.
Berods hiacintus reikia kasmet iskast g.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 10 27, 23:18)
man kaip tik tame ir privalumas, kad yra dugnas ir nereikia nieko nei kasti, nei rankioti - paemei dviem pirstais, ir iskelei kaip torta  tongue.gif  - nepasimes nei vienas, o jei dar i kita vieta nuaugimui perkelt, tai isvis patogu. Uztenka, kad jau siemet su virtuviniu kiaurasamciu visa lysve perpurciau, svoguneliu beieskodama  doh.gif . As dar ne visus pasodinus, tai irgi i paprastus vazonelius (bet su dugnais) sodinsiu, nebepirksiu tu specialiu.
Berods hiacintus reikia kasmet iskast  g.gif .

As tai nekisau i jokius vazoniukus, nors tiesa pasakius gal ir buciau kisusi, bet pamirsau, nors vazonu tai prisikaupiau wink.gif Ai pagalvojau, jei prapuls (suveiks X failai biggrin.gif ) tigi nauju nusipirksiu, juk ne kazkokia egzotika i zeme sukisau, o ir kaina sakyc hihihi.gif kazkaip perdaug del to ir nepergyvenu rolleyes.gif
As du puodus zemen uzkasiau, ziuresim kas bus pavasary, nugi idomu cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sobieska: 27 spalio 2008 - 22:36
QUOTE(sobieska @ 2008 10 27, 22:35)
As tai nekisau i jokius vazoniukus, nors tiesa pasakius gal ir buciau kisusi, bet pamirsau, nors vazonu tai prisikaupiau wink.gif  Ai pagalvojau, jei prapuls (suveiks X failai biggrin.gif ) tigi nauju nusipirksiu, juk ne kazkokia egzotika i zeme sukisau, o ir kaina sakyc hihihi.gif kazkaip perdaug del to ir nepergyvenu rolleyes.gif
As du puodus zemen uzkasiau, ziuresim kas bus pavasary, nugi idomu cool.gif

ne del kainos, o del tvarkos, kad paskui tie uzsilike nelystu kur nereikia, ar su kitom veislem nesusimaisytu. Ne visada gi sodini tas pacias i ta pacia vieta.
Atsakyti
Dėl lino - vat ir tikėk literatūra doh.gif : R.Wolf "Sodo augalų žinyne" rašo, kad liną galima padaugint "sėjant ir auginiais nuo nežydinčių ūglių". Dabar žinosiu paprotinta Knifofijos, kad nebebandysiu kitąmet auginiais... apzeldintoja diplomante, kur pirkai daugiamečių linų sėklų (ar kokios firmos jos buvo), nes aš temačius tik vienmečių linų sėklų?
Ačiū smth1 už konkrečius patarimus. Aš pas save kieme taikau principą - sodinu tai, kas auga tokioj žemėj kokią turiu (priesmėlis), dekoratyviniai augaliukai atsparūs LT žiemoms, gėlės tik daugiametės. Kitaip tariant, bandau savo kiemą integruoti į apylinkių vaizdą (tiesa, galvojam su vyru išimtį rožėms padaryt). Taigi, plautės, heicheros ir pan. atkrenta. Dabar turiu saulenių, įvairių šilokų ir perkūnropių, eraičinų, pora lelijų, šilinių gvazdikų, aubrečių, vaistučių, glažutę, šliaužiančiąją guboją, mažąją žiemę, žemaūgį gludą 'Presto', visžalę rūdgrūdėlę. Tiesa, bandžiau atsisiųsti lelijų svogūnų pirmai pradžiai dar bene 10 rūšių (jos man dieviškai gražios), bet mano siuntinį beveik 100Lt vertės nukniso paštas ir kadangi gėlininkas siuntė nevertintu paketu, šansų susigrąžint nėra...
Aš linkstu link varianto tokio: keli nedideli spygliuotukai (geltoni ar mėlyni, kad išsiskirtų iš pušų), vienas kitas žydintis žemaūgis krūmelis ir kas liko gėlėmis. Tiesa, įvairovės noriu ribotos,nes man gražiau, kai derinamas nedidelis kiekis rūšių, nei mirga marga. Tai bandau atsirink tokias rūšis (nebūtinai turimas), kad ta vieta būtų puošni beveik visą sezoną. Žinoma, jau turimas rūšis neketinu sodint viename gėlyne - noriu iš jų atsirinkti vos kelias, kitos ras vietą kitur. Be to, norėčiau, kad ten vietą rastų linas (ilgai gražiai žydi). Kokie būtų augalų parinkimo pasiūlymai?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2008 10 28, 00:26)
ne del kainos, o del tvarkos, kad paskui tie uzsilike nelystu kur nereikia, ar su kitom veislem nesusimaisytu. Ne visada gi sodini tas pacias i ta pacia vieta.

Ar as kazko nesuprantu ar cia jau labai didele problema blink.gif , (mat tulpes nera mano arkliukas)- isauga, netinka jos ten, israuni mastau.gif
Atsakyti
Imetu keleta foto, ka turiu vaiku zaidimo tema:
Vaiku zaidimams kieme
Jei turit ir Jūs, pasidalinkit smile.gif
Atsakyti
Man gražu tokio tipo sodai:

user posted image

user posted image

Bet pirmoje foto ryšku gražu sužydus rododendrams, o antroje foto rudenį sužydus viržiams. Kaip "pagyvinti" tokio tipo sodus kitais metų laikais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciep: 28 spalio 2008 - 09:40
QUOTE(Ciep @ 2008 10 28, 10:39)
Kaip "pagyvinti" tokio tipo sodus kitais metų laikais?

vasarą žydinčiomis vienmetėmis/daugiametėmis gėlėmis flirt.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 10 27, 17:08)
Sedziu visa patenkinta, kad vakar jurginus iskasem, o tai zliaugia siandien lietus Kaune. Zemeles vakar taip graziai nusipurte nuo bulviu. Ech, smagu spet  biggrin.gif

Ankstyvi jus. Darbstuoliai 4u.gif
As tai niekada neiskasineju jurginu nei kanu tol, kol jie nenusala. Gi pats grazumas ju dabar. Tik ryskiai raudoni jurginai ir tepagyvina toki nyku rudeniska peizaza... ax.gif

Viena bemiege nakti buvau sugalvojus daryti laisvos formos vingiota gelyneli is abieju pusiu takelio per veja link varteliu. Apsidziaugiau, galvoju, va kaip dabar pasireiksiu, bus apie ka ziema galvoti.... bigsmile.gif
Ryte prabudau ir prisiminiau, kad... turiu 2 bernus ir suni-meska, kurie laksto skersai isilgai sklypo ir jiems tas gelynas butu skersai kelio... doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 10 28, 10:54)
vasarą žydinčiomis vienmetėmis/daugiametėmis gėlėmis  flirt.gif

Tiek suprantu ax.gif
Bet kokios konkrečiai daugiametės derėtų šalia? Juk pvz. viržiams reikia rūgštinti žemę...
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2008 10 28, 11:45)
Ankstyvi jus. Darbstuoliai  4u.gif
As tai niekada neiskasineju jurginu nei kanu tol, kol jie nenusala. Gi pats grazumas ju dabar. Tik ryskiai raudoni jurginai ir tepagyvina toki nyku rudeniska peizaza...  ax.gif

karsta.gif jau pradejau pergyvent, kad as cia viena neiskasusi.Zinok, lengviau pasidare biggrin.gif Mano kanai dabar ui kokie grazus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 10 28, 11:50)
karsta.gif jau pradejau pergyvent, kad as cia viena neiskasusi.Zinok, lengviau pasidare biggrin.gif Mano kanai dabar ui kokie grazus wub.gif

O man tai kanai jau atsibodo. Ir vietos daug uzima, ir tas kasinejimas uzima laiko, ir uzauga aukstos, kaip medziai, ir dekoratyvumas man ju ne visai prie sirdies. Jau pernai apmazinau, bet siemet issveisiu beveik visus. Gal koki viena kita sakniagumbi pasiliksiu vertikalioms kompozicijoms.
Atsakyti