Dar pridėsiu Limit prie rekomenduotų šilokų bei perkūnropių ir uolaskėles - jų irgi nemaža įvairovė gražius kilimus suformuojanti.
Tiesiog mano nuomone, iš tokių augalų tikrai galima paruošti ilgalaikį projektą, nes žaidžiant vien žiedų spalva, po žydėjimo liks nebe žemėlapis, o tiesiog augalynas...
QUOTE(jolaxus @ 2008 10 11, 13:23)
Dar pridėsiu Limit prie rekomenduotų šilokų bei perkūnropių ir uolaskėles - jų irgi nemaža įvairovė gražius kilimus suformuojanti.
Tiesiog mano nuomone, iš tokių augalų tikrai galima paruošti ilgalaikį projektą, nes žaidžiant vien žiedų spalva, po žydėjimo liks nebe žemėlapis, o tiesiog augalynas...
Tai cia reiketu gal labai tikslaus paaiskinimo kokio ilgaamziskumo tas darbas turi buti. As supratau, kad menesiui mazdaug, nes paminetos buvo naslaites- nezydes jos for ever and ever. Augalu, zydintys visa vasara- tik vienmeciai. Balandi dar nebus ju pirkti. Geguze- sutinku kad bus, bet pasodinus i dirva sodinukus, manau dar per salta jiems bus, kad isgyventu.
Jei mes kalbam apie projekta, kurio rezultatas turi buti is karto matomas- netinka silokai ar perkunropes- reikia laiko jiems kilimu pavirsti, kaip ir vaisginoms ar uolaskelems.
Taigi- ar reikia, kad zydetu geltona-zalia-raudona pavasari, (veliau liks tik kazkokia grazesne ar maziau grazi zaluma) ar kad visa vasara, ar kad kazkiek vasaru is eiles?
Jei reikia zydinciu geltonai, raudonai balandi-geguze..be svoguniniu ir naslaiciu nelabai kas sauna i galva.
prisidedu prie smth1 - tos pačios mintys.
ir dar pamąstymui:
ar nebus tai didžiulis kičas vėliavos spalvomis žaisti. Juk galima save, kaip tūkstantmečio vaikus įamžinti ir pasinaudojus kitokią simboliką - mokyklos herbas, jei toks yra, mokyklos reikšmė įgyjant išsilavinimą, socializacija, išskirtiniai pasiekimai, gimto miesto simbolika ir t.t. - variantų daug. Kreipiu mintį link to, kad tūkstantmetis, skaičiuojant pagal žmogų, labai ilgas laiko tarpas ir norint palikti po savęs nors nedidelį pėdsaką, reiktų labiau apmąstyt apie projekto ilgaamžiškumą. Vienmetės ir daugiametės gėlės papildomos priežiūros reikalaus, kas gi tuo užsiims?
Čia taip greit sumąsčiau: - išbetonuoti LT teritoriją ar lauko trinkelėm išklot ir visų dvyliktokų ar tai ketvirtokų pirštukų atspaudus įspausti, mok-klos himno žodžius išrašyti, o gėlėmis, kad ir svogūninėmis papuošti už LT "teritorijos" ribų.
ir dar pamąstymui:
ar nebus tai didžiulis kičas vėliavos spalvomis žaisti. Juk galima save, kaip tūkstantmečio vaikus įamžinti ir pasinaudojus kitokią simboliką - mokyklos herbas, jei toks yra, mokyklos reikšmė įgyjant išsilavinimą, socializacija, išskirtiniai pasiekimai, gimto miesto simbolika ir t.t. - variantų daug. Kreipiu mintį link to, kad tūkstantmetis, skaičiuojant pagal žmogų, labai ilgas laiko tarpas ir norint palikti po savęs nors nedidelį pėdsaką, reiktų labiau apmąstyt apie projekto ilgaamžiškumą. Vienmetės ir daugiametės gėlės papildomos priežiūros reikalaus, kas gi tuo užsiims?
Čia taip greit sumąsčiau: - išbetonuoti LT teritoriją ar lauko trinkelėm išklot ir visų dvyliktokų ar tai ketvirtokų pirštukų atspaudus įspausti, mok-klos himno žodžius išrašyti, o gėlėmis, kad ir svogūninėmis papuošti už LT "teritorijos" ribų.
QUOTE(Sraunius @ 2008 10 11, 13:51)
labai originali mintis tikrai išliekamąją vertę turinčiu kūriniu gali pavirsti ir likti ateities kartoms
Labai ačiū, kad atkreipėt dėmesį ir reiškiat savo nuomonę
Kadangi nelabai išmanau apie augaliukus, tai net nesusipratau šito paklausti
k
Kadangi idėja ne mano, o mokytojos, tai negaliu niekaip jos vertint, nors pradėjus gilintis, kilo įvairiausių minčių ir klausimų. Bet dabar yra kaip yra. Apskritai nežinau, su kokia intencija visa šita daroma ir kokie reikalavimai O Jūsų idėja labai graži ir įdomi
QUOTE(smth1 @ 2008 10 11, 13:43)
Taigi- ar reikia, kad zydetu geltona-zalia-raudona pavasari, (veliau liks tik kazkokia grazesne ar maziau grazi zaluma) ar kad visa vasara, ar kad kazkiek vasaru is eiles?
Jei reikia zydinciu geltonai, raudonai balandi-geguze..be svoguniniu ir naslaiciu nelabai kas sauna i galva.
Kadangi nelabai išmanau apie augaliukus, tai net nesusipratau šito paklausti
QUOTE(Sraunius @ 2008 10 11, 13:51)
prisidedu prie smth1 - tos pačios mintys.
ir dar pamąstymui:
ir dar pamąstymui:
k
Kadangi idėja ne mano, o mokytojos, tai negaliu niekaip jos vertint, nors pradėjus gilintis, kilo įvairiausių minčių ir klausimų. Bet dabar yra kaip yra. Apskritai nežinau, su kokia intencija visa šita daroma ir kokie reikalavimai O Jūsų idėja labai graži ir įdomi
QUOTE(jolaxus @ 2008 10 11, 14:51)
labai originali mintis tikrai išliekamąją vertę turinčiu kūriniu gali pavirsti ir likti ateities kartoms
bambinute, taip kaktusai visi mano. Kaip ir orchidejos Gyvenu, galima sakyt, Kaune
MONAMI*, As dumplainius pirkau Maximoj, issirinkau seklas, pasejau, vasara perkeliau augalus i lauka, ir kagi - subrandino tuos savo kiniskus zibintus
MONAMI*, As dumplainius pirkau Maximoj, issirinkau seklas, pasejau, vasara perkeliau augalus i lauka, ir kagi - subrandino tuos savo kiniskus zibintus
QUOTE(Limit @ 2008 10 10, 20:44)
Balandis-gegužė, dėl rūšių sutinku, gali būti skirtigos
taigi vis del to neaisku, kiek ilgai padarytas ''lopas'' turi islaikyt prekine isvaizda - tik kuri laika - sakykim menesi, ar visa siltaji sezona?
jei tik trumpam, tai narcizai, tulpes, jacintai, armenines zydres ir kt. tuo metu zydi, ir is ju spalvu gamos galima kazka siam reikalui isgaut.
jei ilgiau... papraciausiai tada is lapijos spalvingesnes kazka bandyt... Jolaxus jau rase varianta. BET kad ta lapija kai kuriu augalu velai suzelia, o cia dar tik pavasaris...
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 10 10, 22:55)
Maniskes lapai visi sudziuvo. Idomu, kaip pas tave, ar dar su lapais raganes. Kad tik ji isgyventu, tikiuosi tas lapu nudziuvimas nera paskutinioji
Nu bet kaip man surast tas dvi poras stipriu pumpuru Kiek ziurejau, iieskojau tai stambus ir zali metras virs zemes. Bijau palikt tik 20 cm, nes zemiau tie pumpurai vos zymus ir zalumos nelabai turi.
Nu bet kaip man surast tas dvi poras stipriu pumpuru Kiek ziurejau, iieskojau tai stambus ir zali metras virs zemes. Bijau palikt tik 20 cm, nes zemiau tie pumpurai vos zymus ir zalumos nelabai turi.
Pirmiausia del meslo ir roziu, kad nepamirsciau. Meslas - ne mulcias, o trasa. ir rudeni rozes netresiamos [paziurek Sibirku psl - ten gerai parasyta]. mulciuoti [neutraliomis durpemis apatine krumo dali] ar dengti rozes - nuo veisles priklauso.
Del raganes. Mano tokia pat vargse, kaip ir tavoji, nes kilnota ir tt. ilgai pasakot, plius rudenio miltlige puole
tai zinok, reziu as ja zemai, ir viskas. Jei ka, juk ir is zemes sitebu isaugs, visad isauga.
paziurek, ''Ville de lion'' foto desineje - visa vasara panasus vaizdelis, ne tik dabar , ryt nukirpsiu.
O kazkada tokia buvo
Siaip labai dziaugiuosi antruoju Pentiniu derlium , ne taip ispudingai, kaip birzeli ir liepa , bet vis tiek malonu spalio vidury tokie ziedai. Ir keturbriauniu nakvisu rudeniska lapija daili dar paryskes. Butu buves siltesnis rugsejis ...
Dar foto desinej toliau prie tvoros matyti saulaines geltonos - nuo rugpjucio jau du men dziugina , o jei iziurit, uz desiniosios vargses tos raganes pradejo zydet pirmamete raudona pilnavid.piliaroze - virs 2 metru stiebas
Na paradine gelyno puse pro langa po didziuju persodinimu su nureztais augalais nekokia...
BET centra rudeni islaikiau skystokas antrasis didziosios rozes zydejimas ir beprazystantis mano didysis astras
galutinis vaizdas su dantytaja gaure ir raugeriskio Admiration kamputis [tas kelmas patrauktas, ir uzbaigta su akm, vis tiek ta kampa visi mindzioja]
QUOTE(rokoko @ 2008 10 12, 00:55)
galutinis vaizdas su dantytaja gaure ir raugeriskio Admiration kamputis [tas kelmas patrauktas, ir uzbaigta su akm, vis tiek ta kampa visi mindzioja]
Nu man tai truksta to kelmuko ir viskas, tiktu ir mazesnis bet kad medzio gabalas butu. o siaip visumoje grazu
Aciu, Sobieska
na ziuresim su tais medinukais po ziemos,
ten dar prikista geltonu kroku ir violet.sachm.marguciu i ta kamputi. Ciobrelis tai viska uzdengs per vasara, ir tuos akmenukus..
kai bergenija pasiples - matysim... dabar tai ir mb sako, kad nereikia nieko.
ta pevesine - malkine darosi panasi i turgavietes larioka, sake mb suks galva, kaip jaukesni vaizda padaryt
na ziuresim su tais medinukais po ziemos,
ten dar prikista geltonu kroku ir violet.sachm.marguciu i ta kamputi. Ciobrelis tai viska uzdengs per vasara, ir tuos akmenukus..
kai bergenija pasiples - matysim... dabar tai ir mb sako, kad nereikia nieko.
ta pevesine - malkine darosi panasi i turgavietes larioka, sake mb suks galva, kaip jaukesni vaizda padaryt
Sveikos merginos, nepykit, kad tai įsibroviau į temą
Man reikia patarimo, ar jau laikas, ar dar anksti iškasti lauke augusias begonijas? Gal patartumėt kur jas per žiemą laikyti? Ar laistyti žiemos metu?
Man reikia patarimo, ar jau laikas, ar dar anksti iškasti lauke augusias begonijas? Gal patartumėt kur jas per žiemą laikyti? Ar laistyti žiemos metu?
QUOTE(-Rassa- @ 2008 10 12, 11:42)
Sveikos merginos, nepykit, kad tai įsibroviau į temą
nereikia atsiprasineti, cia juk apie tai ir kalbame
palauk dar salnu, ir kai begonijoms bus brisiaus galas, iskask atsargiai gumba is vazono, apdziovink, idek i neutralias durpes, ir laikykj vesiai per ziema, pvz rusy.
vasari ar kova kisk i vazona su zemem, isdaigink, ir geguzes pab nesk i lauka vasaros zydejimui. kitamet vel tas pats.