Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka, 34 tema

QUOTE(kasiopeja @ 2008 10 22, 11:08)
o man patinka samana ir dobiliukai. Pas save nenaikinsiu  tongue.gif  nenoriu teletabių pievelės  lotuliukas.gif

Na jeigu butumet sukase 11 aru kastuvu ir seja patys, tai kazin ar labai noretumet dobiliuku ir kitokio gerio ax.gif Man labai grazu aguonos, dobiliukai lubinai bet kaip turi zemes virs 25 aru o tai imanoma bet aplink sodo nama nea sori nesiderina man tokie dalykai, bet cia skonio reikalas ir kiekvieno pasirinkimas dobiliena, samanos ar kaip jus saket teletabiu pievele....
Ir juk neklausiau ar jums patinka kokia pieva, klausimas buvo uzduotas kitaip lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 22 spalio 2008 - 10:14
QUOTE(Tina* @ 2008 10 22, 10:33)
Papildyta:
Dabar jie pas mane i pavesi nugrusti, bet gal jiems saule patinka?

Jie daugiau saules geles, duok jiems tik saulute, pamatysi kaip isbujos
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2008 10 22, 09:47)
tai va va as tokius ir pirkau be azoto bet ant pakelio rasoma kad iki rugpjucio men. galima berti.
Visa tai darom ir aeruojam na del sukavimo tai to prietaiso nerandam kur nuomoti tai su grebliu pereinu  ax.gif , o zole sejom sportmaster, bet va turim akiminkas kurioms samana grazu....

Bet va noreciau as ir is rudens ka nors uzberti ir pavasari dar dadeti  ax.gif

skaičiau tokią info: išnaikinus vejoj samanas/dobiliukus ( pati bandžiau, labai greit pajuoduoja), reikia išgrėbti, paberti durpių ir paberti sėklų. Taip, kad dabar pabėriau, tai sekantį pavasarį toje vietoje bus graži veja, tikrai nebus. RS pilna straipsnių 4u.gif

QUOTE(Tina* @ 2008 10 22, 10:33)
Dar as apie tuos bijunus, nepatinka man, kad jie pas mane toj vietoj auga  schmoll.gif Kada yra ju persodinimo laikas? pamenu, kad buvo diskusijos jog jie jautrus persodinimui.

skaičiau ir mačiau pagal kaimynės bijūnus teip: persodinus, tris metus bijūnai bus skurdoki, gali ir nežydėti, o jei ir sukraus žiedus, jie bus mažesni ir jų pačių mažiau. Taigi, po persodinimo siūlo žiedus nuskabyt, kad krūmas geriau adaptuotųsi/įsitvirtintų naujoje vietoje. O jau paskui pasirodys visu savo gražumu bigsmile.gif

QUOTE(Ingerele @ 2008 10 22, 10:38)
Pas mane bijunai paprasti ruzavi auga tiesiog visa diena ant saules ir nieko. krumai visuomet labai dideli o ziedu irgi nemazai. gal kas turit bordiniu ir baltu bijunu krumu kereliu atliekamu? mielai priimciau. galeciau keistis i ruzavus smile.gif

aš irgi ružavais bagota tongue.gif , na dar gal kuris nors nustebins, nes pernai rudenį persodinau ir ne visų žiedų spalvą žinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraunius: 22 spalio 2008 - 11:07
QUOTE(Sraunius @ 2008 10 22, 13:05)
skaičiau tokią info: išnaikinus vejoj samanas/dobiliukus ( pati bandžiau, labai greit pajuoduoja), reikia išgrėbti, paberti durpių ir paberti sėklų. Taip, kad dabar pabėriau, tai sekantį pavasarį toje vietoje bus graži veja, tikrai nebus. RS pilna straipsnių  4u.gif

O durpes kokias reikia neutralias ar rugscias 4u.gif . Va butent kad gausa info susuka smegenis o siaip patirtimi pasinaudojus tai butu geriausias problemos sprendimo budas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2008 10 22, 12:16)
O durpes kokias reikia neutralias ar rugscias  4u.gif . Va butent kad gausa info susuka smegenis o siaip patirtimi pasinaudojus tai butu geriausias problemos sprendimo budas thumbup.gif

Neutralias biggrin.gif Pati berčiau kompostinę žemę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 10 22, 13:19)
Neutralias  biggrin.gif Pati berčiau kompostinę žemę  mirksiukas.gif

oki žemai lenkiuos už patarimus reiks nugrabstyti tas samanas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2008 10 22, 08:12)
Na jeigu butumet sukase 11 aru kastuvu ir seja patys, tai kazin ar labai noretumet dobiliuku ir kitokio gerio  ax.gif Man labai grazu aguonos, dobiliukai lubinai bet kaip turi zemes virs 25 aru o tai imanoma bet aplink sodo nama nea sori nesiderina man tokie dalykai, bet cia skonio reikalas ir kiekvieno pasirinkimas dobiliena, samanos ar kaip jus saket teletabiu pievele....
Ir juk neklausiau ar jums patinka kokia pieva, klausimas buvo uzduotas kitaip  lotuliukas.gif

Būtent! Todėl ir nemėtykit akmenų į savo kaimynių, kurios tas samanas mėgsta, daržą... 4u.gif Beje, taip lengvai samanom nuo nelabųjų kaimynių ir "neužsikrėstumėt", jos - ne gripas...

Papildyta:
QUOTE(Mamce @ 2008 10 22, 07:45)
as irgi taip MB guodziu, kaip ima "sielvartauti", kad neisraviu pieniu, dobiliuku , grybu ir samanu is pieveles  lotuliukas.gif  Butiu mano valia, tai dar ir kokiu aguonu ir kitokiu zyduoliu priseciau ir visai nepjauciau tos pievutes...  ax.gif Nors, is kitos puses, ar neiskiltu pavojus tokioje pievoje (nepjaunamoje) prisiveisti erkiu? Uz tvoros, sabakstynuose ju pilna  doh.gif

Mamce, su tavo plotu galima padaryti abiems priimtiną variantą biggrin.gif Ten prie vaikų žaidimų aikštelės palikti "laukinę pievą", o gražią pievelę be pienių ir kito "brudo" daryti tik namo priekyje ir aplink terasą bigsmile.gif
Aišku "laukinėj pievoj", kur žolės aukštis virš 10 cm, erkių yra rizika užsiveisti, bet gal būna spec. preparatai tokiems atvejams g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 22 spalio 2008 - 11:37
QUOTE(Mamce @ 2008 10 22, 09:45)
as irgi taip MB guodziu, kaip ima "sielvartauti", kad neisraviu pieniu, dobiliuku , grybu ir samanu is pieveles  lotuliukas.gif  Butiu mano valia, tai dar ir kokiu aguonu ir kitokiu zyduoliu priseciau ir visai nepjauciau tos pievutes...  ax.gif Nors, is kitos puses, ar neiskiltu pavojus tokioje pievoje (nepjaunamoje) prisiveisti erkiu? Uz tvoros, sabakstynuose ju pilna  doh.gif

O mano "užsielvartavo", kai vakar grėbdama lapus "išgrėbiau" grybą, kurį pasirodo jis augino doh.gif biggrin.gif
O erkių ir nupjautoje vejoje būna, mano mažoji vasarą buvo pasigavusi vieną prie namų doh.gif Įtariu, kad kokie katinai atneša g.gif
Atsakyti
[quote=kasiopeja,2008 10 22, 13:35]
Būtent! Todėl ir nemėtykit akmenų į savo kaimynių, kurios tas samanas mėgsta, daržą... 4u.gif Beje, taip lengvai samanom nuo nelabųjų kaimynių ir "neužsikrėstumėt", jos - ne gripas...

Matot nebutu taip graudu jeigu butent nuo ju ir jos neitu, nes niekur kitur nera o butent nuo ju ir plinta...... Siulau paskaityti, kad samatos plinta sporomis ax.gif

Samanos dauginasi vegetatyviškai (gniužulo dalimis, gemaliniais pumpurais, lapų išaugomis), nelytiškai (sporomis) ir lytiškai. Lytiniai dauginimosi organai yra anteridžiai (vyriškieji) ir archegonės (moteriškieji).

Šaltinis Vikpedija ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muka: 22 spalio 2008 - 12:02
QUOTE(kasiopeja @ 2008 10 22, 10:08)
o man patinka samana ir dobiliukai. Pas save nenaikinsiu  tongue.gif  nenoriu teletabių pievelės  lotuliukas.gif

Ir pas mane pievelej yra balto dobiliuko. Man grazu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2008 10 22, 13:03)
Ir pas mane pievelej yra balto dobiliuko. Man grazu rolleyes.gif

Uzfiksavot kai rodziau pieva su dobilo sluoksniais, ar man pakartot. Va didelej teritorijoj tai cool atrodo, o mazoj nu kazkaip nilabai, tik teletabiu pievele graziai ziurisi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2008 10 22, 14:23)
Uzfiksavot kai rodziau pieva su dobilo sluoksniais, ar man pakartot. Va didelej teritorijoj tai cool atrodo, o mazoj nu kazkaip nilabai, tik teletabiu pievele graziai ziurisi biggrin.gif

Pakarotk kur cia viska uzfiksuosi. as vos speju skaityt o dar fiksuot..... doh.gif
Atsakyti